Η ΕΡΗΜΟΣ - του αειμνήστου ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ, Καθηγητού Παν. Αθηνών

Η έρημος είναι συνήθως ο σκηνικός χώρος της απουσίας της ζωής. Είναι μια περιοχή υπαρξιακής σιωπής. Μια διάσταση σιωπηλού μυστηρίου. Αλλά το γεγονός τούτο δεν σημαίνει πως η έρημος, σαν υπαρξιακή βίωση, είναι πάντοτε μια έννοια αντίθετη προς την έννοια της ζωής. Κάθε άλλο! Η έρημος, μέσα στα πλαίσια της ζωής της Εκκλησίας, είναι μια διάσταση αυθεντικής ευαγγελικής ζωής. Μέσα στην ιστορία, αλλά και στο όλο έργο της σωτηρίας του ανθρώπου, η έρημος, σαν περιοχή πνευματικής εμπειρίας, είναι η πλέον αυθεντική ευαγγελική παρουσία ζωής. Το Ευαγγέλιον, σαν μήνυμα σωτηρίας, εξαγγέλλεται πρώτα - πρώτα από την έρημο.

Sunday of the Resurrection


Τη Κ΄ (20η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΥ.

O Συναξαριστής της ημέρας.
Δευτέρα, 20  Μαϊου 2019          

Θαλλέλαιος ο Μεγαλομάρτυς του Χριστού ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Νουμεριανού του βασιλεύσαντος κατά τα έτη σπγ΄ - σπδ΄ (283-284) καταγόμενος από τον Λίβανον της Φοινίκης. Ούτος ανήκεν εις γένος λαμπρόν της πόλεως του Λιβάνου, υιός πατρός μεν Βερουκίου Αρχιερέως, μητρός δε Ρωμυλίας. Ανατραφείς δε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, εξεπαιδεύθη και εις τα θεία και ιερά γράμματα, αφ’ ου δε έφθασεν εις μέτρον ηλικίας επόθησε να σπουδάση και την ιατρικήν τέχνην, ως αναγκαιοτέραν και φιλανθρωποτέραν όλων των άλλων τεχνών.

Παναγία η Εικοσιφοίνισσα

Το μοναστήρι της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας με τη θαυματουργή και αχειροποίητη εικόνα της δεσπόζει σκαρφαλωμένο στις καταπράσινες πλαγιές του Παγγαίου. Η ίδια η Θεοτόκος παρήγγειλε με άγγελο στον πρώτο κτίτορα άγιο Γερμανό ( 9ος αιώνας ), να αναγείρει τη Mονή. Κι από τότε δεν παύει με κάθε τρόπο να μεριμνά και να ενδιαφέρεται για αυτήν. 
Κάποια ημέρα παρουσιάστηκε σε ένα νέο 18 χρονών, που όργωνε κοντά στο μοναστήρι και του είπε: 

ΙερόςΛόχος 2012 Έφεδροι Ειδικών Δυνάμεων

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ Ο ΕΞ ΑΡΟΑΝΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

11.5.2019
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Ὡλοκληρώθηκε ἡ Ἱερὰ Πανήγυρις τοῦ Ἁγίου Παύλου Ἀροανίας καὶ πολιούχου Τριπόλεως μὲ Ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία, χοροστατούντων τῶν Μητροπολιτῶν:
1.    τοῦ κοσμαγάπητου καὶ ἀγωνιστοῦ Καλαβρύτων καὶ Αἰγιαλείας κ. Ἀμβροσίου
2.    τοῦ πάντοτε πιστοῦ, ταπεινοῦ καὶ σώφρονος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνοῦ,
μετὰ δεκάδων ἱερέων και ἑκατοντάδων εὐλαβῶν προσκυνητῶν τὴν 11.5.2019.

Kαθαρές σοφιστείες του διαβόλου

Aυτή την εποχή όπως η σημερινή, που η κρίση έχει και έκταση και βάθος, η αποκλειστική σωτηρία μας είναι η Αλήθεια, που πρέπει να λέγεται χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, υπέρ όλων και εναντίον όλων και να υπηρετείται αντί πάσης θυσίας! Όλα τα άλλα, δήθεν διαλλακτικά και ειρηνικά, είναι παραπλανητικά, ηττοπαθή, υποκριτικά, καθαρές σοφιστείες του διαβόλου, για να τροχοπεδείται ο αγωνιστικός ζήλος, ν' αποκοιμίζονται οι πιστοί, κι' οι υπηρέτες του διαβόλου  οικουμενιστές  να δρουν ανενόχλητοι!

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΘΕΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ


Η Αλβανική εκλογική επιτροπή μπλοκάρει την υποψηφιότητα Μπελέρη στην Χιμάρα

Στην ουσία πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια του αλβανικού παρακράτους να βγάλει από την μέση τον Μπελέρη, βλέποντας πως οι πιθανότητες του κυβερνώντος κόμματος του Έντι Ράμα να κερδίσει την Χιμάρα είναι μηδαμινές.
Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε απ’ την αλβανική εκλογική επιτροπή (KQZ) πως η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη στην Χιμάρα δεν επικυρώνεται εξαιτίας δικαστικής απόφασης εις βάρος του από το Αλβανικό κράτος το 2003.

Οι δέκα τρεις Οσιομάρτυρες της Μονής Καντάρας

Το 13ο αιώνα η Κύπρος καταδυναστευόταν από τους τότε κατακτητές της Φράγκους (Λουζινιανούς). Ο Ορθόδοξος κλήρος διωκόταν βάναυσα και ο λαός εταλαιπωρείτο αφάνταστα, για να εξαναγκαστεί να φραγκέψει. Κύριο και ρωμαλέο στήριγμα του λαού στον αγώνα του να μη χάσει την εθνική του αυτοσυνειδησία και την Ορθόδοξη Πίστη του υπήρξαν, Άγιοι Μοναχοί με χαρακτηριστικώτερο παράδειγμα τους 13 Οσιομάρτυρες της Μονής της Παναγίας της Κανταριώτισσας, που βρισκόταν στην οροσειρά του Πενταδακτύλου.

Εκδήλωση μνήμης για τα τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ημερομηνία ορόσημο αποτελεί για τους Έλληνες του Πόντου η 19η Μάιου, ημέρα που ο κεμαλικός φανατισμός εκείνης της εποχής, πριν 100 χρόνια με τις βιαιότητες και τις ωμότητες εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων, έσπειρε το θάνατο σε 353.000 Έλληνες του Πόντου. Μπορεί οι μνήμες για κάποιους να ξεθώριασαν, όμως ειδικά οι Πόντιοι δεν μπορούν να ξεχάσουν τον ξεριζωμό των παππούδων και των πατεράδων τους. Ακόμη κι αν κάποιοι αμφισβητούν το γεγονός. Οι μαρτυρίες, άλλοτε γραπτές και άλλοτε διαδιδόμενες από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά, φθάνουν έως τις μέρες μας ζωντανές.

Alabama passes bill banning abortion

Alabama has become the latest US state to move to restrict abortions by passing a bill to outlaw the procedure in almost all cases.

The law includes a ban on abortion in cases of rape or incest.
Supporters say they expect the law to be blocked in court, but hope that the appeals process will bring it before the Supreme Court.
The bill has been signed by Alabama's Republican governor, Kay Ivey.