Αγιοποιήσεις -- Του Αθανασίου Σακαρέλλου, θεολόγου

Καταφύγαμε στην ιστοσελίδα «orthros», που μας παρέπεμψε ο καλός αδελφός Misha και διαβάσαμε την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του π. Ιωάννη Φωτοπούλου για τον Ισαάκ τον Σύρο, την οποία αγνοούσαμε και η οποία αναιρεί τις απόψεις του καθηγητή Παναγιώτη Χρήστου και του γνωστού Σέρβου επισκόπου Αθανασίου Γιέφτιτς. Τις απόψεις αυτές υιοθετήσαμε και μεις στην πρώτη πιό πάνω καταχώρησή μας. Φοβηθήκαμε όμως, μήπως άθελά μας παρασυρθήκαμε από τα πιό πάνω δύο άτομα. Για το λόγο αυτό ψάξαμε περισσότερο το θέμα, που έθεσε ο αδελφός Misha. Ας μας συγχωρέσουν λοιπόν οι αδελφοί, επειδή επανερχόμαστε στο ίδιο αυτό θέμα, προκαλώντας τους περιττό κόπο.

1. Για τον Ισαάκ το Σύρο οι ιστορικές πληροφορίες είναι μηδαμινές, έως ανύπαρκτες!

Οικουμενισμός= τό μυστήριο της ανομίας (11) μέρος


Ο  Αλέξανδρος  άφησε ένα  σχόλιο :

Και κάτι από την μελλοντική εξέλιξη του μυστηρίου της ανομίας με βάση πάντα τα σχέδια του Βατικανού:

http://www.garabandal.org/News/Garabandal_Warning_Miracle_Interviews.shtml http://www.garabandal.org/warning.shtml
Δες τα Κωνσταντίνε όταν έχεις χρόνο γιατί αναφέρουν τα ΤΡΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΘΑΥΜΑ, ΤΙΜΩΡΙΑ). Εν περιλήψη τονίζεται ότι η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ είναι κάτι υπερφυσικό και δεν θα εξηγείται με την επιστήμη. Θα το δούμε λέει και θα το νιώσουμε σε όλη την Γη. Θα είναι διόρθωση της συνείδησης του κόσμου. Θα είναι σαν δύο αστεροειδής που θα συγκρουστούν στον ουρανό και θα προκαλέσουν τρομερό κρότο, λάμψη και τρόμο αλλά δεν θα πέσουν και δεν θα προκαλέσουν καταστροφές. Θα είναι σαν φωτιά που δεν μπορεί να κάψει την σάρκα μας αλλά θα την αισθανθεί το είναι μας (να και το ανίερο πνεύμα)!!!!! Αναφέρεται ότι όλο αυτό το εξωτερικό βίωμα κατόπιν θα μεταδοθεί μέσα στις ψυχές μας και θα έχουμε όλοι μία προσωπική εμπειρία με τον Θεό όπου ανάλογα την συνείδησή μας και τις πράξεις και τις αμαρτίες μας θα βιώσουμε και τα ανάλογα συναισθήματα. Ο καθένας θα δεί ένα σημάδι χάρης ή τιμωρίας μέσα του(Το σημάδι της Προειδοποίησης όπου κατ άλλους θα είναι και ορατό στον ουρανό). Μέσα σε ένα χρόνο το πολύ θα έχουμε το θΑΥΜΑ(Και κατά την ημέρα του Θαύματος θα έχουμε ένα σημάδι που θα μείνει σαν όπλο των πιστών μέχρι την συντέλεια) και κατόπιν αν σαν άνθρωποι δεν αλλάξουμε τότε θα επέλθει η ΤΙΜΩΡΙΑ που και αυτό θα είναι μία καταστροφή προερχόμενη από ότι καταλαβαίνω από το διάστημα που δυστυχώς δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί και θα προκαλέσει παγκόσμιο ολοκαύτωμα (με τον όρο ΤΙΜΩΡΙΑ πρέπει κατ εμέ να εννοεί την Πραγματική Δεύτερη Έλευση του Χριστού στην Γη με όλη του την Δόξα!!!!)
http://www.garabandal.org/punish.shtml https://heavenawaits.wordpress.com/warning-of-garabandal/ Αν δεις καλά τι λέει η ΤΙΜΩΡΙΑ καταλαβαίνεις και το γιατί ο ψευδοπροφήτης θα σκοτώνει όσους δεν δέχονται το χάραγμα ( - που θα προέρχεται από το σημάδι της Προειδοποίησης ή του Θαύματος κατ εμέ). Θα έχει πείσει τους πάντες ότι αν δεν κάνετε αυτά που μας λέει η Παναγία στο Γκαραμπαντάλ και η Φάτιμα ώστε να έχουμε το Έλεος του Θεού τότε έρχεται η ΤΙΜΩΡΙΑ και καήκαμε!!!! Υπάρχει και στα ελληνικά κάτι σχετικό και μου έκανε εντύπωση για το ποιος το έγραψε αυτό: https://proeidopoiisi.wordpress.com/katalogos-minimaton/
Μικρή αλλά σημαντική διόρθωση: Όσοι δεν προσκυνάνε την εικόνα ώστε να ελκύσουν το Έλεος του Θεού θα θανατώνονται.

Αλέξανδρος
***
Οι Προφητείες αυτές ελήφθησαν από την Μαρία, μία που βλέπει οράματα από την Ευρώπη.


Σ. σ.  Είναι σαν την … Αθανασία του Αιγάλεω

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ~ Ι.Μ.ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Μηνά, Ερμογένους, Ευγράφου, Θωμά μάρτυρος

Ὁ Μηνᾶς ἦταν Ἀθηναῖος καὶ ἀπὸ τὴν οἰκογένειά του εἰδωλολάτρης. Ὅταν ὅμως ἐκπαιδεύτηκε καὶ μορφώθηκε ἀρκετά, διαπίστωσε ὅτι ἡ πολυθεΐα ἦταν μᾶλλον ψέμα καὶ πλάνη. Στὴν μελέτη τῶν φιλοσόφων ἐπίσης, δὲν μπόρεσε νὰ βρεῖ κάτι τὸ ἀληθινό. Τότε προχώρησε στὴν μελέτη χριστιανικῶν συγγραμμάτων. Ἔπειτα τοῦ Εὐαγγελίου, ὅπου καὶ βρῆκε αὐτὸ ποὺ τὸν γέμιζε ψυχικά, δηλαδὴ τὸ φῶς καὶ τὴν ἀλήθεια. Ἔτσι, ὁ Μηνᾶς ἔγινε χριστιανός.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ Ολόκληρη την επιστολή φωτιά προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Αριθμ. Πρωτ. 1153
 Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Ιερώνυμε, Πρόεδρε της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Υμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης : μάταιοι είναι όλοι οι ασκητικοί σας αγώνες και κόποι και ιδρώτες•

...Κάμνομεν τέλος της Ομολογίας και Απολογίας ημών ταύτης, και λέγομεν τούτο το σύντομον μεν, αλλά γενναίον και αληθέστατον: Αδελφοί και πατέρες, εάν δεν εκριζώσετε το μίσος από την καρδίαν σας, και δεν εμφυτεύσετε την αγάπην, και εάν δεν παύσετε από τας κατά των αδελφών σας δυσφημίας, να ηξεύρετε—και σύγγνωτε ημίν δια την τόλμην—ότι ματαίως κατοικείτε εις τα όρη και τα βουνά· μάταιοι είναι όλοι οι ασκητικοί σας αγώνες και κόποι και ιδρώτες· να ειπούμεν και μεγαλύτερον: μαρτύριον αισθητόν, εάν υπομείνητε δια τον Χριστόν, έχετε δε μίσος και δεν αγαπάτε τους αδελφούς σας, μάταιον είναι το τοιούτον μαρτύριόν σας.

Η Εξομολόγηση εξαφανίζει κάθε αμαρτία. Του ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ.

Να θυμάστε την αμαρτωλότητά σας και να θεωρείτε τον εαυτό σας άξιο της κολάσεως. Και ο απόστολος Παύλος ποτέ δεν ξεχνούσε πως ήταν πρώτα διώκτης της Εκκλησίας, μολονότι υστέρα οι απερίγραπτοι κόποι του γι΄ αυτήν μπορούσαν να εξαλείψουν τις αμαρτίες δέκα διωκτών. Ενώ όμως από το ένα μέρος δήλωνε, «ουκ ειμί ικανός καλείσθαι απόστολος, διότι έδιωξα την εκκλησίαν του Θεού» (Α’ Κορ. 15:9), από το άλλο μέρος δεν απελπιζόταν για τη σωτηρία του. Με βέβαιη ελπίδα έγραφε: «Απόκειται μοι ο της δικαιοσύνης στέφανος» (Β’ Τιμ. 4:8). «Την επιθυμίαν έχω εις το αναλύσαι και συν Χριστώ είναι» (Φιλιπ. 1:23).
Μιμηθείτε τον απόστολο. Αμάρτημα εξομολογημένο και μισημένο σβήνεται από το βιβλίο της δικαιοσύνης του Θεού. Έτσι, δεν θα καταλογιστεί στην τελική Κρίση. Αυτό έχοντας στο νου μας, ας φρονηματίζουμε πάντα τη ψυχή μας με την ελπίδα της σωτηρίας, διατηρώντας όμως αμείωτο μέσα μας το αίσθημα της αμαρτωλότητος. Ο Χριστός, με τη σταυρική του θυσία, έσκισε το χρεόγραφο όλων των ανομιών μας. Από μας ζητάει ζωντανή πίστη, ειλικρινή Εξομολόγηση, αγώνα εναντίον της αμαρτίας και μίσος για το κακό.

Τη αυτή ημέρα 9η Δεκεμβρίου, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΣΤΕΦΑΝΟΥ του νεολαμπούς του εν τω Αγίω Αντίπα κειμένου.

Στέφανος ο νεοφανής αστήρ ήκμασε κατά τους χρόνους Θεοφίλου του Εικονομάχου, εν έτει ωκθ΄ (829), γέννημα και θρέμμα υπάρχων της Κωνσταντινουπόλεως. Οι γονείς του ωνομάζοντο Ζαχαρίας και Θεοφανώ, εστολισμένοι με πάσαν αρετήν και σύνεσιν και κατοικούντες εις τον τόπον του εν Κωνσταντινουπόλει καλουμένου Ζεύγματος, όχι μακράν της Εκκλησίας του θείου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου. Όταν η μήτηρ του Αγίου εκυοφόρει τούτον απείχεν από του να τρώγη παχέα φαγητά, κρέας δηλαδή και άλλα λιπαρά και ηρκείτο εις μόνον τον άρτον, το ύδωρ και τα λάχανα, έως ου εγέννησεν αυτόν. Όταν δε εγεννήθη, ω του θαύματος! εφάνη εις τα στήθη του σταυρός φωτοειδής και περικαλλέστατος· τούτο δε ήτο μέγιστον σημείον της σταυρώσεως και αποστροφής, την οποίαν έμελλε να έχη ο Άγιος εις τα του κόσμου πράγματα.

Ὁ αἱρετικὸς Πάπας -- Τοu πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση


Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Περί ευθανασίας


Τη αυτή ημέρα 9η Δεκεμβρίου, μνήμη της Αγίας Προφήτιδος ΑΝΝΗΣ της μητρός Σαμουήλ του Προφήτου.

Άννα η μακαρία αύτη Προφήτις ήτο από την πόλιν Αρμαθαίμ, εκ του όρους Εφραίμ. Λαβούσα δε άνδρα από την φυλήν του Λευϊ, ονομαζόμενον Ελκανά, δεν εγέννα παιδίον, ούσα στείρα. Ο δε σύζυγος αυτής έλαβε και άλλην γυναίκα, Φεννάναν ονομαζομένην, ήτις ήτο αντίζηλος της Άννης και ετεκνογόνει με αυτήν και ηυφραίνετο πάντοτε ονειδίζων την Άνναν (ως να μη ήρκει η θλίψις, την οποίαν εδοκίμαζεν η μακαρία δια την ατεκνίαν της). Αύτη λοιπόν, επειδή ωνειδίζετο, τόσον υπό του ανδρός της, όσον και υπό της αντιζήλου της Φεννάνης και υφ΄ όλων προσέτι των συγγενών και φίλων, τούτου ένεκα παρεκάλει κατά πολλά τον Θεόν η αοίδιμος να λυθή η στείρωσίς της και να τεκνοποιήση.

ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ - Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ - ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ 20/11/2016


Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Οικουμενισμός= τό μυστήριο της ανομίας":

Ένα πολύ σημαντικό βίντεο για την Ορθόδοξη αντιμετώπιση του Οικουμενισμού

https://www.youtube.com/watch?v=0bbEeIQlBjo&t=0s

Βοτανικός-Στέγη-Αστέγων -- Η παρουσία σας είναι αναγκαία, πρέπει όλοι να είμαστε εκεί !

Όπως κάθε Σάββατο, έτσι και στο επόμενο 10/12/2016 και ώρα 08:00 θα είμαστε όλοι εκεί. Μπροστά στην ερμητικά κλειστή πύλη του Ναυτικού και επί της Ιερά Οδού 114 ...στον Βοτανικό. Στην πύλη που συμβολίζει την άλωση της Ελλάδας, την διαπλοκή και διαφθορά που έχει φέρει την Πατρίδα μας σε πλήρη αποσταθεροποίηση με κίνδυνο την Εθνική τραγωδία.
Η παρουσία σας είναι αναγκαία, πρέπει όλοι να είμαστε εκεί να δώσουμε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπατά το σύνταγμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους νόμους !


Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής : Βοτανικός-Στέγη-Αστέγων

Τη Θ΄ (9η) του αυτού μηνός (Δεκεμβρίου), η Σύλληψις της Αγίας ΑΝΝΗΣ μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ιωακείμ και Άννα οι θείοι γεννήτορες της Θεοτόκου λυπούμενοι δια την ατεκνία αυτών ανεχώρησαν ο μεν Ιωακείμ εις το όρος, η δε Άννα εις περιβόλιον, ένθα αμφότεροι προσηύχοντο δια να χαρίση εις αυτούς καρπόν κοιλίας ο Κύριος. Ο δε Πανάγαθος Θεός, θέλων να ετοιμάση δι΄ εαυτόν Ναόν ζώντα και οίκον Άγιον ίνα κατοικήση, απέστειλεν εις τούτους, εκ των οποίων ηυδόκησε να γεννηθή η κατά σάρκα μήτηρ αυτού, τον Άγγελόν του περί του οποίου λέγουσιν ότι ήτο ο Γαβριήλ. Τούτον δε αποστείλας προανήγγειλεν ότι θέλει συλλάβει η στείρα και γηραιά Άννα, ίνα με την σύλληψιν της στείρας βεβαιώση την εκ της Παναγίας Παρθένου ιδικήν Του άσπορον Σύλληψιν και άφθορον Γέννησιν. 

Αποτρέπει τον πόλεμο μόνο όποιος είναι αποφασισμένος να πολεμήσει --- Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Κόντρα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, τη διεθνή νομιμότητα και την κοινή λογική, μια παρέα, ανεπαρκέστατων γραφειοκρατών – υπαλλήλων της διεθνούς χρηματιστηριακής ολιγαρχίας υποβάλλουν εδώ και 7 χρόνια την ελληνική κοινωνία σε μια υποτίθεται θεραπευτική αγωγή που έχει σαφή τα χαρακτηριστικά αργού θανάτου.
Η γερμανική Ευρώπη κλυδωνίζεται, αλλά επιμένει. Η αγρίως δοκιμαζόμενη χώρα μας και οι παροιμιώδεις ως τώρα αντοχές του λαού μας στα βασανιστήρια τρίτου βαθμού, που τον έχουν υποβάλει οι δανειστές και η γραφειοκρατία Βερολίνου-Βρυξελλών, δεν έχει προηγούμενο. Αλλ΄ ως εδώ και μη παρέκει .
Προχθές ωστόσο ένας συνετός και ρεαλιστικός στόχος της Κομισιόν για μια δημοσιονομική στήριξη της τάξεως των 50 δισ.ευρώ απερρίφθη από το Eurogroup λόγω γερμανικού «nein».
Είμαστε στόχος μιας ασύμμετρης επιβουλής , η οποία δεν αποσκοπεί μόνον στην δημοσιονομική εξαθλίωση και δι΄ αυτής τον εξανδραποδισμό του λαού μας, αλλά προωθεί την συστηματική αποδόμηση της ιστορικής μνήμης του και της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητάς του.

«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΡΙΟ...» (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ) .

Διηγείται ο Πατήρ Ιάκωβος Τσαλίκης: Κάποτε μια χριστιανή εξομολογήθηκε σε αυτόν στο παρεκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους. 
Μετά την εξομολόγηση, ενώ παρέμειναν οι δικοί της, για να πάρουν σειρά, εκείνη κατέβηκε στον κεντρικό Ναό και μπήκε μέσα να προσκυνήσει. Ο Ναός ήταν άδειος. Άναψε ένα κεράκι και άρχισε να προσκυνάει τις εικόνες. Και τότε είδε, για μια στιγμή την Ωραία Πύλη ανοικτή και πάνω στην Αγία Τράπεζα να κάθεται ένας ωραίος ξανθός νέος.