ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ --- επιμέλεια κειμένου: Ελένη Λιναρδάκη, φιλόλογος

Aς εγερθούμε  και ας μην κοιμόμαστε πλέον, διότι βλέπω τις πύλες να ανοίγονται για χάρη μας. Όμως ας εισέλθουμε με μεγάλη τάξη και φόβο, αμέσως μόλις πατήσουμε τα πρόθυρα της πόλεως. Ποια είναι αυτά τα πρόθυρα; «Βίβλος γενέσεως  ησο Χριστο, υο Δαυδ, υο  βραάμ(:Κατάλογος γενεαλογικός του Ιησού  Χριστού, του υιού του Δαυίδ, του υιού του Αβραάμ)»[Ματθ.1,1].

Τι λέγεις, λοιπόν, Ματθαίε; Μας υποσχέθηκες ότι θα μας ομιλήσεις για τον μονογενή Υιό του Θεού και εσύ μας μνημονεύεις τον Δαβίδ, έναν άνθρωπο που γεννήθηκε ύστερα από αναρίθμητες γενεές και υποστηρίζεις  ότι αυτός είναι και πατέρας και πρόγονος του Ιησού; Περίμενε, αγαπητέ αδελφέ, και μη ζητείς να τα μάθεις όλα μεμιάς αλλά σιγά και κατ’ ολίγον. Στα πρόθυρα στέκεσαι ακόμη, στα προπύλαιαΓιατί λοιπόν βιάζεσαι να εισέλθεις στα άδυταΑκόμη δεν παρατήρησες καλά όλα τα εξωτερικά πράγματα. Διότι δεν σου διηγούμαι ακόμη εκείνη την προαιώνια γέννηση —αλλά ούτε και αυτήν που επακολούθησε— διότι είναι ανέκφραστη και απόρρητηΆλλωστε πριν από εμένα, σου το είπε αυτό και ο Ησαΐας, ο οποίος προφητεύοντας το Πάθος και το μεγάλο ενδιαφέρον Του για ολόκληρη την ανθρωπότητα, γεμάτος κατάπληξη για το ποιος ήταν ο Ιησούς, τι έγινε και πού κατέβηκε, αναφώνησε με δυνατή και ισχυρή φωνή, λέγοντας τα εξής: «Τήν γενεάν ατο τίς διηγήσεται;(:Ποιος δύναται να εκθέσει με λεπτομέρειες την καταγωγή Του;)» [Ησ.53,8].

Ο υποκρυπτόμενος δόλος τών εμβολίων κόβιντ --- του ιατρού κυπριανού Χριστοδουλίδη

Όπως αντιλαμβάνεται ο ακροατής, αυτοί οι σατανάδες (Γενετιστές, Μοριακοί Βιολόγοι, Χαράρι καί Κλάους Σβάμπ, Γκέητς κ.α) θέλουν νά μάς κάνουν όλους - εμβόλιο κόβηντ + aids πάντων τών ανθρώπων - ομοούσιους :  Μέ ίδιο ανοσοποιητικό, σάν τά κτιστά ζώα ! Δέν είμαστε όμως ζώα. Ο άγιος τριαδικός Θεός μάς έχει δώσει κάτι ακόμη ... .

Βάσει τού ανοσιακού μας συστήματος, μάς έφτιαξε ετερούσιους. Ομοουσία (Υπερούσιος Ουσία) είναι μόνον η Αγία Τριάς καί τό "θεοί εστέ", που αναφέρει η Π. Διαθήκη καί ο Κύριος, μόνο "κατά χάριν" δύναται νά συμβεί.Ουδέποτε "κατ' ουσίαν". Χάριτι εστέ σεσωσμένοι, μάς λέγει ο Απ. Παύλος. 

Βεβαίως, υπάρχουν καί πολλά άλλα, που δέν μπορεί νά συμπεριλάβει ο σύντομος καί ατελής δικός μου λόγος.