Η Ειρκτή των Μαζών -- Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η εξηληθίωση των μαζών, δια ορισμένων ρυπογόνων τηλεοπτικών παιγνίων, τα οποία ευτελίζουν την ανθρώπινη αξία και εκμαυλίζουν συνειδησιακά την κοινωνία, μα ιδίως την νεολαία, κατά τρόπο αισχρό, χυδαίο και ανείπωτο, παραβιάζοντας κατάφωρα το άρθρο 15 παράγραφο 2, του Συντάγματος, αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο, της δόλιας προαίρεσης του Κράτους, εξαιτίας και συνεπεία της μη άμεσης εμπλοκής των θεσμικά αρμοδίων οργάνων, προς τούτο, ακριβώς δια τον λόγο ότι υφίσταται μία επιμελώς συντεταγμένη μέθοδο, κατάλυσης κάθε ψήγματος παιδαγωγικών προγραμμάτων εις την τηλεόραση.

ΘΑ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ;

 Το άρθρο 275 (§1) του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Νόμος 4620/2019) είναι σαφές. Πιο σαφές δεν γίνεται:

1. Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι του άρθρου 31, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ΕΝΩ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να συλλάβουν το δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα.
Άρα ο κτηνοτρόφος του Έβρου είχε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ, καθώς η παράνομη είσοδος είναι αυτόφωρο αδίκημα και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΛΗΣΗ, να συλλάβει τους δράστες. Πώς ένα άτομο μπορεί να συλλάβει 8 άτομα εκ των οποίων 5 ενήλικες; Με τον τρόπο που προσπάθησε να το κάνει ο κτηνοτρόφος. Ζητώντας τους, με την απειλή του κυνηγετικού του όπλου, να καθίσουν σε ένα σημείο και ειδοποιώντας την αστυνομία να έρθει να τους παραλάβει. Γίνεται αλλιώς;

-----------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Τά θερμά μου συγχαρητήρια στόν κ. Τζήμερον, πού εἶπε «τά σῦκα σῦκα καί τήν σκάφην σκάφην»! Τό ἄρθρον του ἀποτελεῖ ἰσχυρόν Ἀντίδοτον στό δηλητήριον τῆς «δικαστοῦ» πού κατεδίκασε τόν Ἐθνοφύλακα!!! Ντροπή της! Ἄν ὑπῆρχεν Ἑλληνικόν Ὑπουργεῖον Δικαιοσύνης, θά εἶχεν ἤδη κινήσει τήν διαδικασίαν τῆς ἀποβολῆς της ἀπό ό Σῶμα.

Οικουμενισμός: Το βδέλυγμα της ερημώσεως εστώς εν τόπω αγίω!


 

ΕΞ ΕΣΠΕΡΙΑΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Ανέγνωσα εις τον «Τύπον» τας απαντήσεις εις τα τρία άρθρα του Καθηγητού κ. Αλιβιζάτου. Ησθάνθην ικανοποίησιν και ανακούφισιν, διότι ητοίμαζα απάντησιν. Δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεσις ο κ. Καθηγητής φρονών τόσον φιλελεύθερα. Το σύνολον σχεδόν των καθηγητών των δύο δυσμοίρων Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων μας έτσι φρονούν. Όλαι αι επί μέρους επιστήμαι έχουν κάποιαν συνέπειαν. Οι θεραπεύοντες τας διαφόρους επιστήμας μεταβαίνουν εις Ευρώπην και Αμερικήν δια την καλυτέραν συγκρότησίν των και καλώς ποιούν. Αλλ’ οι Θεολόγοι μας τι θέλουν εις τα Καθολικά και Προτεσταντικά Πανεπιστήμια; Τι θα μάθουν εις αυτά οι Ορθόδοξοι Καθηγηταί;

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ


 

Τη ΚΒ΄ (22α) Σεπτεμβρίου, οι Άγιοι Εικοσιέξ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΕΣ Ζωγραφίται, οι ελέγξαντες τους λατινόφρονας, τον τε βασιλέα Μιχαήλ και τον Πατριάρχην Βέκκον, επάνωθεν του Πύργου πυρί τελειούνται.

Επειδή το Άγιον Όρος πάντοτε και ήτο και είναι ο πρόβολος και το στήριγμα της πασχούσης εν τη Ανατολή Εκκλησίας, δια τούτο οι Λατίνοι, ίνα καταστρέψωσι το θεμελιώδες τούτο στήριγμα της Ορθοδοξίας, εισεπήδησαν ποτε και εις αυτό, πείθοντες δια λόγων, εξαπατώντες δια χρημάτων και υποσχέσεων, και καταναγκάζοντες δια των απειλών και της τυραννικής μέχρι μαρτυρίου βίας, όπως αναγνωρισθή και εν τω Αγίω Όρει η εξουσία του Πάπα της Ρώμης. Πλην όμως ολίγοι τινές δειλοκάρδιοι επείθοντο εις τούτο· οι δε πλείονες αυτών επεσφράγισαν δια του ιδίου αίματος την εαυτών ομολογίαν, και δια της σταθερότητος αυτών εξήλεγξαν την ιερόσυλον του Πάπα οικειοποίησιν της εξουσίας και του πεπλασμένου ονόματος ως τοποτηρητού του Χριστού, όστις εις και μόνος και ήτο και είναι και θα είναι εις τους αιώνας, η κεφαλή της Αγίας αυτού Εκκλησίας. Ίνα δε παρεκκλίνωσι οι Μοναχοί του Αγίου Όρους εις τα της Ρώμης και του Πάπα σαθρά δόγματα, συνήργει δυστυχώς και ο τότε αυτοκράτωρ της Κωνσταντινουπόλεως Μιχαήλ ο Παλαιολόγος, και ο Πατριάρχης αυτής Ιωάννης Βέκκος. Ούτοι λοιπόν ήλθον εις το Άγιον Όρος μετά στρατιωτικής δυνάμεως, και αφού έπραξαν εκείνα τα οποία έπραξαν εις τας άλλας Μονάς, ήλθον τελευταίον και εις την Ιεράν Μονήν του Ζωγράφου, πυρ και μανίαν πνέοντες κατά των οικούντων αυτήν Μοναχών. Κατ’ εκείνον δε τον φρικτόν και φοβερόν δια το Άγιον Όρος καιρόν, πλησίον της Μονής Ζωγράφου ηγωνίζετο κατά μόνας εις Μοναχός, έχων συνήθειαν ιεράν να αναγινώσκη πολλάκις καθ’ εκάστην τον Ακάθιστον Ύμνον της Θεοτόκου ενώπιον της θείας Εικόνος Αυτής. Εν μια λοιπόν των ημερών, ότε εις τα χείλη του Γέροντος αντηχούσεν ο Αρχαγγελικός ασπασμός της Υπεραγίας Παρθένου Μαρίας, το «Χαίρε», ακούει αίφνης ο Γέρων εκ της αγίας αυτής Εικόνος τους εξής λόγους· «Χαίρε και συ, Γέρων του Θεού»! ο δε Γέρων εγένετο έντρομος. «Μη φοβού», εξηκολούθησεν ησύχως η εκ της Εικόνος θεομητορική φωνή, «αλλ’ απελθών ταχέως εις την Μονήν, ανάγγειλον εις τους αδελφούς και εις τον Καθηγούμενον ότι οι εχθροί Εμού τε και του Υιού μου επλησίασαν.

H σιωπή μας είναι απαράδεκτος!!!

Τι λόγο θα δώσουμε στον Θεό, αν αφήσουμε ανενόχλητους τους διαφθορείς της Δογματικής διδασκαλίας της Εκκλησίας οικουμενιστάς, να ουνιτίζουν τα τέκνα της Ορθοδoξίας, «δι’ α Χριστός απέθανε»;

Η μεγάλη δυστυχία της εποχής μας δεν είναι ότι υπάρχουν οι τερμίτες οικουμενιστές, που καταστρέφουν την Εκκλησία, αλλά οι  «καλοί» χριστιανοί , που σιωπούμε για το κακό που γίνεται στην Εκκλησία του Χριστού μας!

«Αμαθία τε μετὰ σωφροσύνης ὠφελιμώτερον» -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Καλή έως άριστη η δήλωση τού Ζοζέ Μπορέλ, υπάτου εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής: «Η ΕΕ είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο (…) η Τουρκία οφείλει να αποφύγει τη λήψη μονομερών ενεργειών». Στο ίδιο μήκος κύματος ο επικεφαλής τού ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ: «Η Ευρώπη δεν θα δεχθεί εκβιασμό “στα σύνορά της”». Συμπλήρωσε μάλιστα: «Είμαστε στο πλευρό τής Ελλάδας και της Κύπρου. Η Ευρώπη θα πρέπει να μείνει ενωμένη και να συνεχίσει τη πίεση στον Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμό στα σύνορά μας, δεν θα ανεχθούμε προκλήσεις στη θάλασσα. Δεν θέλουμε τη διαμάχη αλλά δεν θα υποχωρήσουμε». 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.. π. Γεώργιος Αγγελακάκης


 https://agiooros.org/viewtopic.php?f=43&t=15875&mobile=on

Η παραπαίουσα ευήθεια των ελληνόφωνων πολιτικών ταγών -- Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

«Πότε θα ανθίσουν τούτοι οι τόποι;

Πότε θα έρθουν καινούριοι άνθρωποι;

Να συνοδεύσουνε την βλακεία

Στην τελευταία κατοικία;»

Γ. Σεφέρης

Η καθημαγμένη Ελλάς, μας δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα, αφενός μεν διότι είμεθα έλληνες πατριώτες και δη Ορθόδοξοι Χριστιανοί και οι πρόγονοι μας κατόρθωσαν να επιτύχουν μεγαλειώδη πράγματα μα ιδίως να διαφυλάξουν τα πρωτοτόκια, τα Ιερά και Όσια της πατρίδας μας, εξ αυτού λοιπόν του λόγου, η Ελλάς, με όλες τις αντιξοότητες κατέστη, ελεύθερη, δυνατή, εξανέστη εκ της στάχτης και συν Θεώ ορθοπόδησε και Δόξασε την συνδρομή της Εκκλησίας εις την επανάσταση του Γένους.