Η δύναμη της προσευχής στη ζωή μας -- του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη Ομ. Καθ. Παν. Αθηνών

Το θέμα που μου ζητήθηκε να αναπτύξω είναι: «η δύναμη της προσευχής στη ζωή μας». Είναι ένα θέμα πάρα πολύ πλούσιο σε προβληματισμούς που έχουν άμεση σχέση με την πραγματοποίηση της κατ’ εξοχήν αυτής πνευματικής λειτουργίας που λέγεται προσευχή.
Αν αναζητήσει κανείς ένα διάγραμμα αυτού του θέματος, θα δει ότι πραγματικά δεν μπορεί να ξέρη από που πρέπει ν’ αρχίσει και που πρέπει να τελειώσει. Κι αυτό γιατί, όπως καταλαβαίνουμε, η προσευχή δεν είναι μια διδακτική ενότητα, δεν είναι ένα μάθημα που μπορεί κανείς να διδάξει σε ορισμένη ώρα. Δεν είναι προσδιορισμένο θεωρητικά αυτό το βιωματικό πνευματικό γεγονός.
Όταν κανείς μιλά για την προσευχή, καταλαβαίνει ότι μιλάει για ένα μυστήριο.

Οι Οικουμενιστές ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ (την ερχόμενη Τετάρτη 26/7/2017, στην Πτολεμαΐδα) μία ακόμη Μονή που αντιστέκεται. Η απάντηση μας : "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ".

Μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης (Ιούνιος 2016), ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος αποφάσισε να εκδιώξει τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στον Φιλώτα Αμυνταίου, γιατί αυτός -υπακούοντας στους Ιερούς Κανόνες- διέκοψε την μνημόνευση του δεσπότη του. 
Ο ηγούμενος π.Παΐσιος Παπαδόπουλος συνεχίζει να παραμένει στην Μονή, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ να παραδώσει την Μονή που ο ίδιος έχτισε και να αποδεχθεί τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις αποφάσεις των Οικουμενιστών.

π.Νικόλαος Μανώλης, Δικαίωση της τακτικής της Οικονομίας στην Αποτείχιση [ΒΙΝΤΕΟ 2017]


ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ... ΔΥΝΑΜΙΣ --- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017


Τη ΚΕ΄ (25η) του αυτού μηνός Ιουλίου, η Κοίμησις της Αγίας ΆΝΝΗΣ, μητρός της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.                                                                                                                            

Άννα, η κατά σάρκα γενομένη προμήτωρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, κατήγετο εκ της φυλής του Δαβίδ, θυγάτηρ Ματθάν του ιερέως και Μαρίας της γυναικός αυτού. Ο Ματθάν ιεράτευε κατά τους χρόνους Κλεοπάτρας και Σαπώρου βασιλέως Περσών, προ του Ηρώδου του υιού Αντιπάτρου, έχων τρεις θυγατέρας, Μαρίαν, Σοβήν και Άνναν, εκ των οποίων η μεν Μαρία υπανδρεύθη εις την Βηθλεέμ και εγέννησε Σαλώμην την μαίαν, η δε Σοβή υπανδρεύθη και αυτή εις την Βηθλεέμ και εγέννησε την Ελισάβετ, η δε Άννα υπανδρεύθη εις την Γαλιλαίαν και εγέννησε Μαρίαν την Θεοτόκον· ώστε η Σαλώμη, η Ελισάβετ και η Θεοτόκος Μαρία είναι θυγατέρες μεν τριών αδελφών, πρώται δε εξαδέλφαι μεταξύ των. Η Αγία Άννα λοιπόν, αφού εγέννησε την Θεοτόκον Μαρίαν, ήτις υπήρξεν η σωτηρία όλου του κόσμου, και αφού απεγαλάκτισεν αυτήν, την αφιέρωσεν εις τον Ναόν του Θεού, ως καθαρόν και άμωμον δώρον, διανύσασα δε την ζωήν της με νηστείας, προσευχάς και ελεημοσύνας προς τους πτωχούς, εν ειρήνη προς Κύριον εξεδήμησε. Τελείται δε η αυτής σύναξις και εορτή εις τόπον καλούμενον Δεύτερον. 

Τη ΚΔ΄ (24η) του αυτού μηνός Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του από Κίου, εν Κωνσταντινουπόλει μαρτυρήσαντος ξίφει, κατά το έτος αχο΄ (1670).

Αθανάσιος  ο τρισόλβιος Νεομάρτυς ήτο εκ χώρας λεγομένης Κίος, της κειμένης εις την της Νικαίας επαρχίαν, ονομαστός εις την χώραν του, μετά γυναικός και τέκνων, έχων πλούτον αρκετόν και ουδενός των αναγκαίων υστερούμενος, αλλά και ευαγγελικώς πολιτευόμενος εν πάσαις ταις εντολαίς του Κυρίου. Συνέβη δε και έρριψαν οι Αγαρηνοί εις την χώραν του συδοσίαν βασιλικήν, το λεγόμενον τουρσάτιν (φόρον) υπέρ την δύναμιν των Χριστιανών· αυτός δε, ως πλέον μεγαλύτερος όπου ήτο από όλους και πλέον φιλάδελφος, δια να προστατεύση τους συμπατριώτας του εκίνησεν αγωγήν κατά των εγχωρίων Τούρκων, δια να συμβοηθήσουν και αυτοί τους Χριστιανούς εις τον φόρον τον βασιλικόν, επειδή Γενίτσαροι δεν ήσαν ούτε σπαχήδες, αλλά συμπολίται και αυτοί. Οι δε Αγαρηνοί εφοβήθησαν μήπως και τελειώση το μελετώμενον αυτό, ότι ήτο μέγας άρχων και λόγιος και ο λόγος του είχε δύναμιν μεγάλην πλησίον εις τους κριτάς.

H σιωπή μας είναι απαράδεκτος!!!

Τι λόγο θα δώσουμε στον Θεό, αν αφήσουμε ανενόχλητους τους διαφθορείς της Δογματικής διδασκαλίας της Εκκλησίας οικουμενιστάς, να ουνιτίζουν τα τέκνα της Ορθοδoξίας, «δι’ α Χριστός απέθανε»;
Η μεγάλη δυστυχία της εποχής μας δεν είναι ότι υπάρχουν οι τερμίτες οικουμενιστές, που καταστρέφουν την Εκκλησία, αλλά οι  «καλοί» χριστιανοί , που σιωπούν για το κακό που γίνεται στην Εκκλησία του Χριστού μας!

Μέγα πρόβλημα είναι η εξάπλωση της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, της οποίας θιασώτες είναι πολλοί επίσκοποι, όπως π.χ. ο Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Αυστραλίας κ. Στυλιανός, ο Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Καναδά κ. Σωτήριος κ.α. Όταν και οι πέτρες φωνάζουν εναντίον της μεγάλης αυτής προδοσίας της Ορθοδοξίας, η σιωπή μας είναι απαράδεκτος!!!

π. Μάξιμος: Δεν θα παραδώσω το Μοναστήρι στους Οικουμενιστές!

Στὸ χθεσινὸ κήρυγμά του ὁ π. Μάξιμος, μὲ τὴν συμπαράσταση καὶ ἄλλων ἀποτειχισμένων, ὅπως τοῦ π. Θεοδώρου Ζήση καὶ ἀκολουθώντας τὴν Ὀρθόδοξη Παράδοση, ὅπως μᾶς τὴν παρέδωσαν οἱ Ἅγιοι, διεμήνυσε ὅτι δὲν παραδίδει τὸ Μοναστήρι στοὺς Οἰκουμενιστές. Σ’ αὐτοὺς ποὺ μνημονεύουν τὸν αἱρεσιάρχη, τὸν ἐμπνευστὴ καὶ δημιουργὸ τῶν κακόδοξων ἀποφάσεων τῆς Κολυμπαρίου Συνόδου τῆς Κρήτης. Εἶπε πρὸς τὸ ἐκκλησίασμα:

«Ἐπαφίεται εἰς τὴν δική σας ἀγάπη, ἐὰν θὰ παραμείνουμε εἰς τὴν Μονὴν ἢ ὄχι. Βεβαίως, ὅσον ἐξαρτᾶται ἀπὸ μένα δὲν πρόκειται νὰ παραδώσω τίποτα εἰς τοὺς διορισθέντας ὑπὸ τοῦ Μητροπολίτου· …κανένας ἀπ’ αὐτοὺς δὲν ἔβαλε οὔτε ἕνα τοῦβλο. Ἑπομένως δὲν μποροῦν νὰ μὲ διώξουν ἀπὸ τὸ σπίτι μου.
Ἐὰν θέλει ὁ Σεβασμιώτατος νὰ ἐπανέλθουμε εἰς τὸ Μνημόσυνό του, τοῦ τὸ εἶπα πολλὲς φορές: νὰ σταματήσει νὰ ὁμολογεῖ τὸν αἱρεσιάρχη Βαρθολομαῖο ὡς ὀρθοτομοῦντα τὸν λόγο τῆς ἀληθείας κι ἐγὼ θὰ ξαναφέρω τὸ μνημόσυνό του.

Ἀλλὰ ποῦ τολμᾶ; Τοῦ ἔγραψα: Σεβασμιώτατε· φοβόσασθε, ἂν κάνετε αὐτὸ ποὺ σᾶς λέω· πῶς θὰ παρουσιασθεῖτε μπροστὰ στὸ πρόσωπο τοῦ Βαρθολομαίου; Καὶ δὲν φοβόσασθε ποὺ καὶ τῶν δύο μας τὰ πόδια εἶναι δίπλα στὸ μνῆμα, πῶς θὰ παρουσιασθοῦμε εἰς τὸν Χριστό;».

https://paterikiparadosi.blogspot.ca/




Γέρων Σάββας Λαυριώτης 21-7-2017 : Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV


Τα Σκόπια όλοι να τα πουν Μακεδονία, αν δεν τα πούμε εμείς, δεν θα γίνουν ποτέ. -- Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Συνήλθε στη Θεσσαλονίκη το «Συμβούλιο Ανώτατης Συνεργασίας» Ελλάδος, Βουλγαρίας, Σερβίας. Άργησε. Αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Χρήσιμο και απαραίτητο, αρκεί οι ηγέτες να κατευθύνονται από τα συμφέροντα των λαών τους και όχι έξωθεν. Οψιγενές αλλά διακαές το ενδιαφέρον του Βερολίνου για τα Βαλκάνια και την «Αγορά» τους. Πρωτίστως αυτήν. Στη δεκαετία του ‘90  ο  Γκένσερ πρωτοστάτησε στη διάλυση της  Γιουγκοσλαβίας. Πηγή αστάθειας και πολλαπλών δεινών η πράξη εκείνη.
Ο σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς μας ευχαριστεί, επειδή δεν αναγνωρίσαμε το Κόσσοβο, αλλά δεν μπορούμε να του ανταποδώσουμε τις ευχαριστίες, όσο εκείνος εξακολουθεί να αναγνωρίζει ως Μακεδονία τα Σκόπια. Αναρωτιόμαστε όμως αν το ζητήσαμε, εθισμένοι πάντοτε να δίνουμε χωρίς να παίρνουμε. Θετική πάντως η δήλωσή του: «Κανείς δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας». Ίδωμεν!
Τώρα το αποψυγμένο σκοπιανό:

Τη ΚΔ΄ (24η) του αυτού μηνός Ιουλίου, ο Άγιος Νεομάρτυς ΘΕΟΦΙΛΟΣ ο Ζακύνθιος, ο κατά την Χίον μαρτυρήσας εν έτει αχλε΄ (1635), πυρί τελειούται.

Θεόφιλος ο νεοφανής και λαμπρότατος αστήρ ήτο από την νήσον Ζάκυνθον, ναύτης την τέχνην, ταξιδεύων με πλοίον. Έτυχε δε κατά συνεργείαν του δαίμονος να σκανδαλισθή με τον πλοίαρχον· όθενερχόμενος με το πλοίον εις την Χίον, την πατρίδα του πλοιάρχου, ανεχώρησεν από εκείνον. Εύρε τότε αυτόνΑγαρηνός τις, όστις εζήτησε να τον πάρη εις το ιδικόν του πλοίον, αλλ’ επειδή αυτός δεν ηθέλησε να κάμη ταξίδι με Αγαρηνόν, μήτε όλως να είναι μαζί του, διότι απεστρέφετο πολύ το γένος των Αγαρηνών, ο Αγαρηνός τον εβίασε πολύ, προσεπάθει δε να τον πάρη έστω και δια της βίας.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν -- ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 24ῃ Ἰουλίου 2017
 Διά τοῦ παρόντος ἐνημερώνομεν ὅτι ὁ Σεπτός καί Πολιός Γέροντας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Πειραιῶς κ.κ. Καλλίνικος, ἐπί τῇ ἑορτίῳ μνήμῃ τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου, τήν 29ην λήγοντος μηνός, ἐφόρου καί προστάτου Αὐτοῦ, δέν θά ἑορτάσῃ ἐπισήμως ἐν τῷ Καθολικῷ τῆς Ἱ. Μονῆς Παναγίας Χρυσοπηγῆς Πολυδενδρίου Ἀττικῆς καί δέν θά δεχθῇ ἑορτίους ἐπισκέψεις.


Ἀπονέμει έν ταυτῷ εἰς ἅπαντα τά πνευματικά του τέκνα ὁλοθύμους Πατρικάς εὐλογίας καί εὐχάς, δεόμενος τοῦ Παναγίου καί Παναχράντου Κυρίου ὅπως ἐπιστηρίζῃ αὐτά διά τῆς Θείας Χάριτος καί παρακαλεῖ ὅπως τελοῦν μετ’ Αὐτοῦ ἐν κοινωνίᾳ προσευχῆς.