Άλλοτε πάλι βλέπω άδικους και αμαρτωλούς να είναι σε μεγάλο πλούτο και ανάπαυση....

Ένας γέροντας άγιος και ασκητής παρεκάλεσε μία φορά τον Κύριο να του διδάξη ποιά είναι η κρίση του. Διότι, είπε, βλέπω άλλοτε μεν ανθρώπους δικαίους και ευλαβείς να βρίσκωνται σε μεγάλη φτώχεια και δυστυχία. Άλλοτε πάλι βλέπω άδικους και αμαρτωλούς να είναι σε μεγάλο πλούτο και ανάπαυση. Άλλοτε πάλι πολλοί δίκαιοι και ευλαβείς να αδικούνται και να βασανίζωνται άδικα, πολλοί δε άδικοι και άξιοι θανάτου αμαρτωλοί και παράνομοι να ζουν και να πλουτίζουν. Τότε άκουσε φωνή που του έλεγε:

Χίος: Ο Μητροπολίτης καλεί τους οικογενειάρχες να προσευχηθούν για να... μετανοήσουν οι αμαρτωλοί ομοφυλόφιλοι

 «Καλούμε όλους τους οικογενειάρχες που έχουν γυναίκες και παιδιά, να προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που ζουν σε καταστάσεις αμαρτίας να έρθουν στον δρόμο του Θεού» είπε στο κήρυγμά του ο Χίου Μάρκος, εν όψει της ψήφισης της ρύθμισης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στη Χίο ο Μητροπολίτης καλεί αγρυπνία κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο κύρυγμά του ο Μητροπολίτης Χίου κκ. Μάρκος καλεί τον κόσμο σε αγρυπνία: «Την προσεχή Τρίτη η Εκκλησία μας εορτάζει τους Αγίου Πρίσκιλλα και Ακύλα προστάτες για τα ζευγάρια και τους ερωτευμένους. Για το θέμα που προέκυψε ως μή όφειλε στην ελληνική κοινωνία με ευθύνη της κυβέρνησης. Η εκκλησία μίλησε σε εσάς, τώρα θα μιλήσουμε στον Θεό. Θα τελέσουμε αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό. Καλούμε όλους τους οικογενειάρχες που έχουν γυναίκες και παιδιά, να προσευχηθούμε για τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, για τους ανθρώπους που ζουν σε καταστάσεις αμαρτίας να έρθουν στον δρόμο του Θεού να μετανοήσουν και να τους δούμε μεθαύριο αγίους αλλάζοντας τρόπο ζωής. Να προσευχηθούμε για τους άρχοντες όλης της Ελλάδος να τους φωτήσει ο Θεός. Απ' ό,τι διαπιστώνω για τους βουλευτές του νησιού μας μάλλον καλά πάνε τα πράγματα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα Χίος: Ο μητροπολίτης καλεί τους οικογενειάρχες να προσευχηθούν για να... μετανοήσουν οι αμαρτωλοί ομοφυλόφιλοι (protothema.gr)




Άγιος Χαράλαμπος

 

O Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερέας στη Μαγνησία και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτέριου Σεβήρου. Όταν το 198 ο Σεβήρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός συνέλαβε τον άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. O άγιος όχι μόνο δεν αρνήθηκε την πίστη του, αλλά αντίθετα ειρωνευόταν τον έπαρχο λέγοντάς του ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται ν` αρνηθεί τον αρχηγό της πίστης του. O Λουκιανός εξοργίστηκε και παίρνοντας ο ίδιος σιδερένια νύχια, προσπάθησε να πληγώσει το σώμα του αγίου και ως εκ θαύματος, τα χέρια του κόπηκαν και έμειναν κρεμασμένα πάνω στο σώμα του αγίου, ο οποίος ωστόσο παρακάλεσε το Θεό να αποκαταστήσει την αρτιμέλεια του έπαρχου. Τότε αρκετοί δήμιοι βλέποντας το θαύμα πίστεψαν στον αληθινό Θεό. Φοβισμένος τότε ο έπαρχος του χάρισε την ελευθερία. Όμως αργότερα ο ίδιος ο Σεβήρος, μη δυνάμενος να αντεπεξέλθει στο θάρρος και την παρρησία του αγίου, διέταξε να τον αποκεφαλίσουν σε ηλικία 113 ετών.

Πηγή: https://www.ecclesia.gr/