Ομιλία περί Πίστεως, -- του Επισκόπου Κερκίνης και Καλαβρύτων, Ηλία Μηνιάτη

«Απεκρίθη Ναθαναήλ και λέγει τω Ιησού: Ραββί,  συ ει ο Υιός του Θεού, συ ει ο Βασιλεύς του Ισραήλ»

Όταν εγώ με ευλαβικήν θεωρία στοχάζομαι την αρχήν, την αύξηση, την στερέωση της Ορθοδόξου μας πίστεως, διακρίνω μυστήρια, ευρίσκω θαύματα, αφ' ενός τόσον πολλά, ώστε είναι αδύνατον να τα περιγράψω με τον λόγον, και αφ' ετέρου τόσον υψηλά, ώστε είναι αδύνατον να φθάσω εκεί με την διάνοιαν. Όθεν, όλος εκστατικός από το θάμβος και την χαράν, τ
oν μεν ύψιστον Θεόν, ο οποίος εδίδαξε τοιαύτην πίστην, δοξάζω αναφωνώντας με τoν Δαβίδ: «Μέγας ο Κύριος ημών και μεγάλη η ισχύς αυτού, και της συνέσεως αυτού ουκ έστιν αριθμός». Τoν δε ορθόδοξον λαόν, ο οποίος επαγγέλλεται τοιαύτην πίστην, μακαρίζω λέγοντας: «Μακάριος ο λαός, ου Κύριος ο Θεός αυτού». Μολονότι ο περί Ορθοδόξου πίστεως υψηλότατος λόγος, για να γίνη κτήμα των καρδιών των ακροατών με όλην την αήττητο δύναμη την οποίαν διαθέτει, έπρεπε να κηρυχθή από το στόμα ή ενός από τους Αποστόλους και μαθητές του Χριστού, ή ενός από τους θεοπνεύστους διδασκάλους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι υπήρξαν τα εκλεκτά εκείνα όργανα τα οποία εξ αρχής μετεχειρίσθη το Πνεύμα το Άγιον, προκειμένου να ενηχήση σε όλην την γη τον εύσημον ήχο της ευαγγελικής αληθείας.

Ελπίζουμε σε συνάντηση των Αρχηγών των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Αυτή την εβδομάδα ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου στις 23 Ιανουαρίου στο ανώτατο διεθνές επίπεδο θα μνημονεύεται η τραγωδία του Ολοκαυτώματος. Προφανώς, η εκκλησιαστική διπλωματία επιδιώκει σοβαρούς στόχους στη Μέση Ανατολή. Για τους σκοπούς της μεταβάσεως στην Ιερουσαλήμ, τις προοπτικές διεξαγωγής της συναντήσεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην πρωτεύουσα στης γειτονικής Ιορδανίας και τη θέση των επιφανών εκπροσώπων της ελληνικής ιεραρχίας στις συνθήκες της κρίσεως στους κόλπους της οικουμενικής  Ορθοδοξίας ο Ιεράρχης μίλησε στη συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων «RIA Novosti».
‒ Σεβασμιώτατε κ. Ιλαρίωνα, με ποιους σκοπούς και ποια σχέδια μεταβαίνετε στο Ισραήλ;

Οιουμενισμός: το βδέλυγμα της ερημώσεως


Τα μιαροθρησκευτικά της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Παναγιώτης Τσαγκάρης
Υπ. Δρ. Θεολογίας,
Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων(ΠΕΘ)
Ομιλία στην Πανελλήνια Ορθόδοξη Ένωση(Π.Ο.Ε.), 13-1-2020
Ο όρος Νέα Τάξη Πραγμάτων (ή ΝΤΠ), ως συνώνυμος του διεθνούς αγγλικού όρου New World Order (Νέα Παγκόσμια Τάξη ή NWO), που συχνά – πυκνά χρησιμοποιείται στην εποχή μας, σημαίνει, σύμφωνα και με διάφορες συνομοσιολογικές –όπως κάποιοι τις χαρακτηρίζουν- θεωρίες, την αναδυόμενη, απολυταρχική, παγκόσμια διακυβέρνηση.[1] Κατά τη διάρκεια του 20ού και του 21ού αιώνα, πολιτικές προσωπικότητες όπως οι Φρανγκλίνος Ρούσβελτ, Γούντροου Γουίλσον, Ουίνστον Τσώρτσιλ, Τζορτζ Μπους ο Πρεσβύτερος και Τζορτζ Μπους ο Νεότερος, Μπιλ Κλίντον, Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα, Τόνι Μπλερ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, Άνγκελα Μέρκελ, Εμμανουέλ Μακρόν, οι Έλληνες πολιτικοί, Κώστας Σημίτης, Γεώργιος Α. Παπανδρεου και άλλοι πολλοί, χρησιμοποίησαν τον όρο «Νέα Παγκόσμια Τάξη» για να αναφερθούν σε μια νέα περίοδο ιστορίας που χαρακτηρίζεται από μια δραματική αλλαγή στην παγκόσμια πολιτική σκέψη και την παγκόσμια ισορροπία εξουσίας. «Θα έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση είτε σας αρέσει είτε όχι. Η μόνη ερώτηση είναι, αν αυτή η κυβέρνηση θα προκύψει με κατάκτηση ή συναίνεση», διατυμπάνισε ο τραπεζίτης Τζέιμς Βάρμπουργκ (James Warburg) στις 17 Φεβρουαρίου 1950 σε εξεταστική επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας![2]

ΘΕΟΤΟΚΑΡΙΟΝ --- Orthodox Hymns


Η πάντιμος των Ορθοδόξων Παράδοση, μας διδάσκει, ότι η Αειπάρθενος Κόρη ευρέθη η μόνη καθαρά και άμωμος, ώστε να σαρκωθή εξ Αυτής ο πάσης επέκεινα καθαρότητος Υιός και Λόγος του Θεού. Είναι Ναός του Υψίστου υγιασμένος πρώτα με την προσωπικήν Της αγιότητα και αρετήν και ύστερα με την επιφοίτησιν της αγιαστικής δυνάμεως του Αγίου Πνεύματος. Κάθε άλλη υπερτίμηση ή υποτίμηση της Ορθοδόξου αυτής θεωρήσεως αποτελεί ασέβεια και βλασφημία στο πρόσωπό Της και οδηγεί σε αίρεση και πλάνη.


Τη ΚΔ΄ (24η) Ιανουαρίου, μνήμη της Οσίας μητρός ημών ΞΕΝΗΣ και των δύο αυτής θεραπαινίδων.

Ξένης της θαυμασίας ο καινός και ξένος βίος, εις μεν την ποσότητα είναι πολύ ολίγος και βραχύτατος, εις δε την διήγησιν είναι υπερβολικά πλούσιος και ευπρεπέστατος και τόσον κατανυκτικός και γλυκύτατος, ώστε δύναται να δώση εις τους ευλαβείς ακροατάς μεγάλην ωφέλειαν. Ότι αυτή η μακαρία ήτο από γένος επιφανές και ευγενέστατον, το δε βαπτιστικόν της όνομα ήτο Ευσεβία. Οι γονείς της ήσαν φιλόθεοι, πλούσιοι άρχοντες της πρεσβυτέρας Ρώμης και ένδοξοι, εις δε την εν γένει διαγωγήν των επιφανέστεροι. Φιλαρέτως λοιπόν και χριστιανικώς ανατραφείσα, όταν έφθασεν εις ηλικίαν νόμιμον, την εζήτησεν ως νύμφην του πλούσιος τις όμοιος αυτής και εις το γένος περιφανέστατος.

ΠΡΟΣΟΧΗ -- Του πατέρα Θεόδωρου Ζήση

Πολλοί ποιμένες, των οποίων βασική αποστολή είναι να διώκουν τους λύκους των αιρέσεων και των πλανών, όχι μόνον δεν βλέπουν να υπάρχουν λύκοι, για να τους εκδιώξουν, αφού θεωρούν, ότι ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός δεν είναι αιρέσεις, αλλά “σεβάσμιες εκκλησίες”, «αδελφές εκκλησίες» συνδιαχειρίστριες του αγιασμού και της σωτηρίας των πιστών, αλλά μεταβάλλονται και οι ίδιοι σε λύκους. Κατασπαράσσουν και αυτοί, επειρεασμένοι από τις αιρέσεις, τα υγιή δόγματα και μετ’ αυτών τα ανύποπτα ποίμνια, που δύσκολα, χωρίς επαρκή πληροφόρηση, μπορούν να καταλάβουν, ότι οι φύλακες και φρουροί έχουν μεταμορφωθή σε κλέπτες και ληστές.   

Διαθρησκειακὸς οἰκουμενισμός -- Τοῦ αειμνήστου Μιχαὴλ Ε. Μιχαηλίδη, Θεολόγου

Πρίν μερικά χρόνια, ἡ ἀποκρυφιστική μαγεία μιλοῦσε γιά «Νέα Ἐποχή», πού θ᾽ ἀκολουθοῦσε το Ζωδιακό κύκλο τοῦ «Ἰχθύος», δηλαδή τοῦ Χριστοῦ. Σκοτεινά κέντρα τοῦ σκότους, τοῦ Σατανᾶ καί τῆς ἀνομίας, ὀνειρεύονταν καί προετοίμαζαν μέ χίλιους δυό τρόπους, τήν «Ν.Ε.» τῆς ἀπόλυτης ἐλευθερίας στίς πράξεις τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου. Ἀλλά, ἀπόλυτη ἐλευθερία, θά εἶναι κατάργηση τῆς ἐλευθερίας. Καί κάθε τραῦμα τῆς ἐλευθερίας θά εἶναι χτύπημα θανάτου! Στήν ὑλοποίηση τῶν ὁραματισμῶν τῆς παγκοσμιοποίησης και τῆς Ν.Ε., τά Σιωνιστικά - Ἑβραϊκά λόμπυ καί οἱ πολιτικοί, ἔχουν θέσει σέ ἐφαρμογή τούς μηχανισμούς τῆς διπλωματίας καί τῆς προπαγάνδας γιά μιά παγκόσμια κυβέρνηση φασιστικοῦ τύπου, καί πολεμώντας τό Χριστιανισμό καί τήν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ ἀμείλικτα, νά καταφέρουν στό τέλος τό «φάντασμα» μιᾶς πανθρησκείας!

Η άγία τράπεζα στις φλόγες

Τον περασμένο αιώνα στη Μικρασία έζησε ένας άγιος άλλ' αφανής λευίτης, ο π. 'Ιωάννης. Ήταν έγγαμος, οικογενειάρχης, από το Γκέλβερι της Καππαδοκίας. 
Τις καθημερινές εργαζόταν στά χωράφια, ενώ τις Κυριακές και τις γιορτές λειτουργούσε στην εκκλησία. 
Στη θεία λειτουργία σχεδόν πάντοτε ξεσπούσε σε δάκρυα και αναστεναγμούς.
 
Την ώρα μάλιστα του καθαγιασμού η κατάνυξή του κορυφωνόταν. Οι ψάλτες έψαλλαν το «σε υμνούμε...» όσο πιο αργά μπορούσαν, αλλά εκείνος καθυστερούσε πέντε, δέκα, δεκαπέντε λεπτά ή και περισσότερο. 'Έτσι κι εκείνοι επαναλάμβαναν τον ύμνο μέχρι πέντε ή έξι φορές.
 

Ἀγρυπνία Ἁγίου Γρηγορίου Θεολόγου

Φέρουμε σέ γνώση τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι τήν Παρασκευή 24 Ἰανουαρίου 2020 θά τελεσθεῖ ὁλονύκτια πανηγυρική ἀγρυπνία, κατά τό ἁγιορείτικο τυπικό, ἐπί τῇ ἑορτῇ τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου (25η Ἰανουαρίου).
Ἀπό τίς 10:00 μ.μ. ἕως τίς 4:00 π.μ.
Θά τεθεῖ σέ προσκύνηση τεμάχιο ἐκ τῶν χαριτοβρύτων λειψάνων τοῦ Ἁγ. Γρηγορίου Θεολόγου.
Ἡ πύλη θά ἀνοίξει στίς 9:45 μ.μ. καί θά παραμείνει ἀνοικτή καθ' ὅλην τήν διάρκεια τῶν ἀκολουθιῶν.
IΕΡΑ  ΜΟΝΗ  ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ  ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούν εγκάρδια στην εκδήλωση με θέμα:
 
Πώς θα βγούμε από το χάος
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα         ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Εθνικής Αμύνης 1 (δίπλα στη Στρατ. Λέσχη)     
     Εισηγούνται: Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, πρώην Πρύτανης Παν. Μακεδονίας
                         Γιώργος Κασιμάτης, Ομότιμος καθηγητής Παν. Αθηνών
      Συνοψίζει:     ο Στέλιος Παπαθεμελής
      Συντονίζει:    ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης
 
Όπως κάθε χρόνο θα κόψουμε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα.
 
Ερμού 55 • Τ.Κ. 546 23 • Τηλ. 2310 268.333 • Fax 2310 262.830
Ηλεκτ.ταχ.: danagennisi.press@gmail.compapathemelis@hotmail.com