Θανάσιμον ἁμάρτημα ἡ ὑπερψήφισις ἀφωρισμένων καί ἀθέων «ἡγετῶν», καθώς καί ἡ πνευματική κοινωνία μετ’ αὐτῶν

Τοῦ Δημητρίου Χατζηνικολάου, Ἀναπληρωτοῦ Καθηγητοῦ Οἰκονομικῶν τοῦ Παν/μίου Ἰωαννίνων

 

              Ἔχει γραφῆ πολλάκις ὅτι οἱ πολιτικοί τῶν τελευταίων τοὐλάχιστον δεκαετιῶν ἔχουν ἀποδειχθῆ προδόται, ἀντίχριστοι, μισέλληνες, δολοφόνοι, ψεῦσται, ὑποκριταί, κλέπται καί ἀπατεῶνες. Προτεραιότητές των εἶναι ὁ συνεχής περιορισμός τῶν συνταγματικῶν ἐλευθεριῶν καί δικαιωμάτων τῶν Ἑλλήνων καί ἡ ὑποδούλωσίς των εἰς τήν Νέαν Τάξιν Πραγμάτων (ΝΤΠ), τοὐτέστιν ἡ ἐπιβολή τοῦ τελείου Φασισμοῦ καί τοῦ Σατανισμοῦ (πρβλ. «γάμος» ὁμοφύλων, υἱοθεσία ὑπ’ αὐτῶν, διδασκαλία τῆς ὁμοφυλοφιλίας καί τῶν «ἐμφύλων ταυτοτήτων» εἰς τά σχολεῖα κ.λπ.), ἡ παράδοσις τοῦ ἡμίσεος Αἰγαίου εἰς τούς Τούρκους, ἡ ἀντικατάστασις τῶν Ἑλλήνων μέ ἀλλοδαπούς ἰσλαμιστάς, καί βεβαίως ἡ πλήρης πτωχοποίησίς των μέ τήν ἁρπαγήν τῆς δημοσίας καί τῆς ἰδιωτικῆς περιουσίας των. Στόχος των εἶναι ὁ ἀφανισμός τῶν Ἑλλήνων καί ἡ μετάλλαξις ὅσων ἀπομείνουν εἰς ἄβουλα ὄντα τῆς ΝΤΠ.

Βαρύτητα στην αλώβητη διαφύλαξη των δογμάτων

Θεολογία είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας περί της υγείας της πνευματικής, αλλά και περί του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσουμε οι ασθενείς για να θεραπευθούμε. Γι΄ αυτό εμείς οι Ορθόδοξοι δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην αλώβητη διαφύλαξη των δογμάτων, όχι μόνον γιατί φοβούμεθα τον κλονισμό μιας διδασκαλίας, αλλά γιατί χάνουμε την δυνατότητα της θεραπείας και επομένως της σωτηρίας.

Μια διαδικτυακή συζήτηση για τα Μυστήρια των «μη κεκριμένων» από Σύνοδο αιρετικών -ΜΕΡΟΣ-Β

επιμέλεια κειμένου :π.Δημήτριος Αθανασίου

Συνέχεια από το προηγούμενα: https://orthodox-voice.blogspot.com/2023/05/blog-post_91.htmlΜΕΡΟΣ-Α)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ. Με το τελευταίο κείμενο έχω διαμορφώσει την εικόνα της πίστεως σας. Με βάση λοιπόν αυτό το κείμενο πιστεύετε τα εξής:

1.Ότι από τον κακόδοξο διδάσκαλο, από τον οποίον ο Χριστός και οι Απόστολοι διατάσσουν να φεύγουμε(χωρίς να θέτουν κάποια εξαίρεση ή οικονομία ονομάζοντας τον  μάλιστα φιδι και λύκο) , μπορούν να μένουν αυτοί που αγνοούν την Πίστη και την κακοδοξία του κληρικού και οτι τα μυστήρια που τελεί έχουν την παρουσία και τον αγιασμό του Αγίου Πνεύματος. Έτσι, υπέρτατο κριτήριο δεν είναι η εντολή του Χριστού αλλά η απόφαση της Συνόδου η οποία δεν έχει επιληφθεί του κακοδόξου κληρικού.  (1η αντίρρηση στον Χριστό)