Η μεγάλη απάτη : Μας κατευθύνουν την προσοχή στα μνημόνια, και ψηφίζουν οι πεμπτοφαλαγγίτες το νομοσχέδιο της Ιθαγένειας, δηλαδή τον εποικισμό της Πατρίδας μας με λαθρο-μουσουλμάνους!

Το άρθρο της Ναυτεμπορικής:
Απορρίφθηκε αίτημα αναβολής της συζήτησης του ν/σ για ιθαγένεια
Την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια ζήτησαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή. Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΚΚΕ), ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν τοποθετήθηκε.
«Υπήρξε μία μεγάλη τομή που συμπυκνώνεται στο ότι ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού συμμετείχε στις διαδικασίες του δημοψηφίσματος, και υπήρξε μία μεγάλη απόφαση πάνω στο κρίσιμο το «σταυρικό» ζήτημα για την χώρα. Είμαστε σίγουροι ότι για το καλό όλων μας θα υπάρχουν οι άριστες εξελίξεις», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Orthodox Hymns


ΕΟΡΤΟΔΡΟΜΙΟΝ

Τροπάριον.
Τον τύπον πάλαι Μωσής, του αχράντου πάθους, εν εαυτώ προέφημε, των ιερών μεσούμενος. Σταυρώ δε σχηματισθείς, τεταμέναις τρόπαιον παλάμαις ήγειρε, το κράτος διολέσας, Αμαλήκ του πανώλους. Διο Χριστώ άσωμεν, τω Θεώ ημών, ότι δεδόξασται.

Ερμηνεία.

Και τούτο το Τροπάριον εδανείσθη ο μελωδός από το βιβλίον της Εξόδου, από το οποίον εδανείσθη και τον ανωτέρω Ειρμόν. Ακούων γαρ τον Παύλον να λέγη, ότι ο παλαιός νόμος είχε σκιάν και τύπον των μυστηρίων της νέας χάριτος «Σκιάν γαρ έχων ο Νόμος των μελλόντων αγαθών» (Εβρ. ι:1). Δια τούτο μεταφέρει και αλληγορεί τας ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης, εις την Νέαν Διαθήκην του Ευαγγελίου.

O Συναξαριστής της ημέρας.

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Προκοπίου μεγαλομ., Θεοφίλου Ζίχνης.

Ὁ Ἅγιος Προκόπιος, ἔζησε καὶ μεγάλωσε τὰ χρόνια ποὺ αὐτοκράτορας τῶν Ρωμαίων ἦταν ὁ Διοκλητιανός. Ὁ πατέρας του, ὁ Χριστοφόρος, ἦταν εὐσεβὴς ἄνθρωπος, σὲ ἀντίθεση μὲ τὴν μητέρα του ποὺ πίστευε στὰ εἴδωλα. Μετὰ τὸν θάνατο τοῦ πατέρα του, ἡ μητέρα του τὸν πῆγε στὸν αὐτοκράτορα, ὁ ὁποῖος τὸν ἔκανε ἡγεμόνα τῆς πόλης τῶν Ἀλεξανδρέων καὶ τοῦ ἔδωσε ἐντολὴ νὰ καταδιώκει καὶ νὰ βασανίζει τοὺς χριστιανούς.

Πατριαρχείο Μόσχας : ἀναγνωρίζομε στήν πράξη τά Μυστήρια τῶν παπικῶν

Ὁ ἐκπρόσωπος τοῦ Πατριαρχείου Μόσχας ὡς ὑπουργός τῶν ἐξωτερικν τῆςΡωσικῆς Ἐκκλησίας ἔκαμε πρόσφατα μερικές δηλώσεις, πού μᾶςπαραξένεψαν. Εἶπε δηλαδή, ὅτι ἐμες στή Ρωσία “ἀναγνωρίζομε στήν πράξη τά Μυστήρια τῶν παπικῶν, καί ἄν ἕνας παπικός κληρικός προσέλθει στήν Ὀρθοδοξία, τόν δεχόμαστε ὡς κληρικό”...

***
Ο  telemaxos doumanis άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πατριαρχείο Μόσχας : ἀναγνωρίζομε στήν πράξη τά Μυ...":

Oι Ρώσοι παλαιοημερολογίτες είναι πολύ πιο << προχωρημένοι>> οικουμενιστές από τους Έλληνες.  Πρώτοι αυτοί μεταδώσανε και μεταδίδουν τα μυστήρια στους παπικούς εδώ και πολλά χρόνια.  Το ίδιο έπρατταν και πράττουν και οι λεγόμενοι Ρώσοι της διασποράς.  Στο διαδίκτυο υπάρχουν πάρα πολλά ντοκουμέντα.  Το ίδιο κάνουν και όλα τα άλλα λεγόμενα πατριαρχεία των σλαύων, δεν τους σώζει το παλαιό ημερολόγιο, έχουν ξεφύγει τελείως από την γραμμή της εκκλησίας και δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα!!!

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Η Αγία Κυριακή και ο σύγχρονος πανσεξουαλισμός

Η μεγάλη απάτη: Έστρεψαν την προσοχή μας στα μνημόνια, και πέρασαν τον νόμο της Ιθαγένειας, δηλαδή της μουσουλμανοποίησης της Χώρας μας!

450 χιλ. εκτρώσεις ετησίως, 900 χιλ ετησίως λαθρο-μουσουλμάνοι έποικοι!



Ο ΟΙΚΟΥΜ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΝ ΕΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΝ ΜΕ ΒΟΥΔΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ

Τήν προσευχήν ὠργάνωσε τό Βατικανόν καί συμμετεῖχεν ὁ Πάπας καί οἱ ἐκπρόσωποι πεντήκοντα θρησκειῶν καί αἱρέσεων. Ὁ Οἰκ. Πατριάρχης ἐξέθεσε τούς Καθηγουμένους τοῦ Ἁγίου Ὄρους, οἱ ὁποῖοι τόν ὑπεδέχθησαν προσφάτως ὡς στῦλον τῆς Ὀρθοδοξίας.Ὑπηρετεῖ ἀνοικτῶς τήν «Νέαν Ἐποχήν» καί τήν Πανθρησκείαν. Ἐξισώνει τόν Τριαδικόν Ἀληθινόν Θεόν καί τόν Χριστόν μέ τόν Βούδαν καί τήν Ἐκκλησίαν τῆς ἀληθοῦς Πίστεως μέ τάς αἱρέσεις. Περιφρονεῖ τούς ἱερούς Κανόνας καί τούς Πατέρας τῆς Ἐκκλησίας μας. Διά τήν μεγάλην πτῶσιν του εὐθύνονται ἡ Ἱερά Σύνοδος τοῦ Φαναρίου, τό Ἅγιον Ὄρος καί ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος. 

(Oρθ.Tύπος αριθ. φ. 1900)

Ο ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ

Πρεσβ. Διονύσιος Τάτσης

Οἱ σύγχρονοι ἄνθρωποι ἐλάχιστα ἐνδιαφέρονται γιὰ τὴν ἐνάρετη ζωή. Θεωροῦν ὅτι εἶναι ἀδύνατη, ἰδιαίτερα στὴν ἐποχή μας, γιατὶ προϋποθέτει πολλὲς στερήσεις, τὶς ὁποῖες δὲν εἶναι πρόθυμοι νὰ ἀποδεχτοῦν. Προφανῶς πρόκειται γιὰ πλάνη, γιατὶ ἡ ἐνάρετη ζωὴ εἶναι κάτι ἀνώτερο, πέρα ἀπὸ τὸ φαγητὸ καὶ τὶς ἀπολαύσεις. Δὲν εἶναι στέρηση καὶ δυστυχία, ἀλλὰ εἶναι ἐπιλογή διαφορετικοῦ τρόπου ζωῆς, μὲ ὁδηγὸ πάντα τὶς ἐντολὲς τοῦ Θεοῦ, οἱ ὁποῖες, ὅταν τηροῦνται, κάνουν τὴ ζωὴ εὐχάριστη. Βέβαια, οἱ πολλοὶ δὲν ἔχουν τὴ σχετικὴ ἐμπειρία, γιὰ νὰ μπορέσουν νὰ κατανοήσουν αὐτό. Καὶ ἴσως ἐδῶ βρίσκεται τὸ δύσκολο σημεῖο. Στὴ Φιλοκαλία διαβάζουμε:

Αγιογραφικά σταχυολογήματα περί πλεονεξίας

 Ηλιάδης Σάββας
Δάσκαλος
Κιλκίς, 7-7-2015        

Η  πλεονεξία είναι πάθος του επιθυμητικού  της ψυχής, για συνεχή απόκτηση πέρα από τα αναγκαία της ζωής. Δεν είναι απόλυτα συνδεμένη με τον πλούτο ή την ανέχεια, αλλά επιθυμία, που βασανίζει την καρδιά τού  «να έχεις πάντοτε περισσότερο από αυτό που αρκεί, δηλαδή  του αναγκαίου» (Ζιγαβηνός).
Ο απόστολος Παύλος τη θεωρεί ως τη χειρότερη από όλα τα πάθη. Όλα τα άλλα μπορούν να μας απομακρύνουν από το Θεό, ενώ αυτή απομακρύνει τον ίδιο το Θεό, αφού τη θέση του Θεού την παίρνει ο πλούτος, το χρήμα, ο υλισμός και τα λοιπά «εράσμια» του κόσμου.
                                              Η πλεονεξία είναι ύπουλο πάθος
 Είναι ύπουλο πάθος, γι΄αυτό ο Χριστός είπε: «Ὁρᾶτε καὶ φυλάσσεσθε ἀπὸ πάσης πλεονεξίας· ὅτι οὐκ ἐν τῷ περισσεύειν τινὶ ἡ ζωὴ αὐτοῦ ἐστιν ἐκ τῶν ὑπαρχόντων αὐτοῦ»(Λουκά 12,15). Δεν αφήνει περιθώρια επιλογής ο Κύριος και μας αποκλείει απαρχής, εντελλόμενος: «Από πάσης πλεονεξίας, τουτέστι μικράς τε και μεγάλης», όπως λέει ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας.

Πρωτοπρεσβύτερος Διονύσιος Τάτσης: οι υπέρμαχοι της πίστεως ψοφοδεείς!

…Δυστυχώς, στην εποχή μας οι άνθρωποι αποφεύγουν επιμελώς να έλθουν σε αντίθεση με τους κρατούντες, για να μη χάσουν την εύνοιά τους. Στο χώρο της Εκκλησίας αυτό τείνει να γίνει κανόνας. Πολλοί κληρικοί, αλλά και επίσκοποι (!), διαφωνούν, αλλά δεν εκφράζονται δημοσίως. Τρέμουν μπροστά στο ορθάνοιχτο μάτι – και αυτί – του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Αρχιεπισκόπου ή του Μητροπολίτη. Τρέμουν και πολλοί αγιορείτες! Ζουν με το φόβο της απειλής και τιμωρίας. Φοβούνται μήπως χάσουν αυτά που κατέχουν ή μήπως δεν πετύχουν αυτά που επιθυμούν. Αντίθετα, οι Οικουμενιστές έχουν θράσος, διατυπώνουν δημοσίως τα επιχειρήματά τους και εκφράζουν τα φιλικά προς τους αιρετικούς συναισθήματά τους. Φθάσαμε στο σημείο οι ένοχοι να είναι τολμηροί και οι υπέρμαχοι της πίστεως ψοφοδεείς!