Eμμένομεν εις όσα η Ορθόδοξος ημών Πίστις διδάσκει.

Αποκηρύσσομεν τα φιλενωτικά συνθήματα και φιλενωτικάς τάσεις και μένομεν στερεοί και ακλόνητοι εις την Ορθόδοξον ημών Πίστιν, ακολουθούντες όσα προεφήτευσαν οι Θεηγόροι Προφήται και εδίδαξαν οι Θεοκήρυκες Απόστολοι, ο των Θεοφόρων Πατέρων Σύλλογος, αι επτά άγιαι Οικουμενικαί Σύνοδοι, και αι τοπικαί τοιαύται, έχοντες επί κεφαλής τον ακρογωνιαίον Λίθον Χριστόν, τον Θεόν ημών, και εν γένει εμμένομεν εις όσα η Ορθόδοξος ημών Πίστις διδάσκει είτε δια γραφίδος είτε δια παραδόσεως, αποκρούοντες την «Ένωσιν» ή «Ενότητα», όπως την αποκαλούν εσχάτως οι φιλενωτικοί παπόδουλοι οικουμενιστές.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΣ ---- Dimitrios Katsouras, Θεολόγος

 Αγιοι Πατέρες και άγιοι αδελφοί, ευλογείτε και χαίρετε πάντοτε!

Καλή Νηστεία της Παναγίας μας να έχουμε από αύριο!

Με την αγάπη του Χριστού μας

ελάχιστος

Δημήτριος Ι. Κ.

http://epistrofi-sotiria.blogspot.com/2022/08/blog-post_12.html

------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 15 Αυγούστου 2022 - 8:16 π.μ.

Ἰσχύει αὐτή ἡ ρῆσις τοῦ ἱεροοῦ Χρυσοστόμου (βλ. ὑποσημείωσιν 2 τῆς σελ. 33 τοῦ Πηδαλίου). Ἀλλά, πρός τί ἡ σύγκρισις μεταξύ τῶν δύο κακῶν πού οἱ ἴδιοι προκαλεῖτε; Εἰς τήν περίπτωσιν τῆς εἰσαγωγῆς τοῦ ν.ἑ., οἱ Ν/Ηται εἶναι αὐτοί πού ἔκαμαν τό σχίσμα, αὐτοί κάμνουν καί τούς διαφόρους «ἀχταρμᾶδες», ἄρα εἶναι ἄτοπος ἡ σύγκρισις πού κάμνεις μεταξύ τῶν δύο κακῶν. Ἐπίσης, θά πῶ καί πάλιν ὅτι μοῦ κάμνει τεραστίαν ἐντύπωσιν πού, ἐνῷ εἶναι σήμερον γνωστόν τοῖς πᾶσι ὅτι ἡ εἰαγωγή τοῦ ν.ἑ. εἶχε ὡς στόχον νά προκαλέσῃ σχίσμα καί νά ἐπιβάλῃ τήν παναίρεσιν τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, στόχοι πού ἐπετεύχθησαν πλήρως, ἐσεῖς, ἀντί νά μετανοήσετε, προσπαθεῖτε νά καθησυχάσετε τήν συνείδησίν σας ἀναμασσώντας τά γνωστά ἀνούσια θέματα περί ἡμερολογίων, ἰσημεριῶν, «ἀχταρμάδων» κ.λπ. καί φορτώνοντας τίς δικές σας εὐθῦνες στούς Π/Ητας. Τόση πιά εἶναι ἡ πνευματική τύφλωσίς σας;

--------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά δαιμονικό να μην χρησιμοποιούνται ορθόδοξα επιχειρήματα, να θεωρείται ένα κοσμικό όργανο μέτρησης του χρόνου ως παράδοση Πίστεως και να μην αναγνωρίζεται ως θεμέλιο της ενότητας της Πίστεως και της Εκκλησίας η Ορθόδοξη Ομολογία!

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Μαξίμου, προς Αναστάσιον Μονάζοντα.

Χθες εις τας δεκαοκτώ του μηνός, όπου ήτο η αγία Πεντηκοστή, ο Πατριάρχης εδήλωσε μοι λέγων:

--Ποίας  Εκκλησίας είσαι; Βυζαντίου; Ρώμης; Αντιοχείας; Αλεξανδρείας; Ιεροσολύμων;

Ιδού πάσαι ηνώθησαν μετά των υπ΄ αυτής επαρχιών. Εάν λοιπόν είσαι της καθολικής Εκκλησίας, ενώθητι, μήπως εισάγων αλλότρια φρονήματα εις την ζωήν της, πάθης αυτό ακριβώς το οποίον δεν προσδοκάς.

Προς τους οποίους απήντησα:

--Καθολικήν Εκκλησίαν εφανέρωσεν ο των όλων Θεός, ότι είναι η ορθή και σωτήριος ομολογία, της εις Αυτόν πίστεως.

P.G. Migne  131-133.

Οι οικουμενιστές σαν τερμίτες αλλοιώνουν την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας

Tελικά έχουμε γίνει όλοι ουνίτες χωρίς να το έχουμε πάρει χαμπάρι.  Απολαμβάνουμε τον βαρούχιο ύπνο, με πίστη στη λανθασμένη διδασκαλία των πνευματικών πατέρων μας, ότι οι ταγοί έρχονται και παρέρχονται, “υπομονή άχρι καιρού»….  αλλά το πουλάκι  έχει πετάξει, όπως έχει πετάξει και για το λαό της παπικής εκκλησίας.

Έτσι έλεγαν στους παπικούς  οι “πνευματικοί πατέρες" : δεν πειράζει ας λέει ο πάπας τα δικά του, μην κάνετε αποτείχιση από τους ποιμένες σας. Οι πάπες έρχονται και παρέρχονται αλλά η Εκκλησία εδώ θα είναι.....

Η "Εκκλησία" εκεί είναι, αλλά το Πνεύμα το Άγιο δεν είναι εκεί, να καθαγιάζει τον άρτον και τον οίνο σε Σώμα και Αίμα Χριστού: «Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον, και εγώ αναστήσω αυτόν εν τη εσχάτη ημέρα».
-----------------
 Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Νομίζω ὅτι ἡ λέξις «αλλοιώνουν» εἰς τόν τίτλον ὑποβαθμίζει κατά πολύ τήν ζημίαν πού προκαλοῦν οἱ Οἰκουμενισταί (=Σατανισταί) εἰς τήν Ἐκκλησίαν. Ἕνας ἀκριβέστερος τίτλος τῆς ἀναρτήσεως θά ἦτο:
«Οι οικουμενιστές ανατρέπουν την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας»

Τη ΙΓ΄ (13η) του Αυγούστου, μνήμη της αοιδίμου και παμμακαρίστου βασιλίσσης και κτιτορίσσης της σεβασμίας Μονής του Παντοκράτορος Σωτήρος Χριστού ΕΙΡΗΝΗΣ,

της δια του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης ΞΕΝΗΣ  Μοναχής.                                                                                                                         

Ειρήνη η αοίδιμος βασίλισσα εγεννήθη μεν υπό γονέων ευτυχών βασιλέων της Δύσεως, εκ νεαράς δε ηλικίας εδείκνυεν η μακαρία οποία μέλλει να γίνη ακολούθως, καθώς και τα εύκαρπα δένδρα δεικνύουσιν άμα τη αρχή της βλαστήσεώς των οποίους καρπούς μέλλουσι να αποφέρωσι· προκόπτουσα δε έγινεν εις όλους ονομαστή και περίφημος, διότι η αρετή συνηθίζει να φανερώνη τους μεταχειριζομένους αυτήν, καν εκείνοι ώσι κεκρυμμένοι εις γωνίαν τινά ή απόκεντρον τόπον. Επειδή δε τότε εζητείτο υπό των αοιδίμων βασιλέων Αλεξίου του Κομνηνού και της τούτου συζύγου Ειρήνης, οι οποίοι εν έτει αο΄ (1070) εβασίλευον, ωραία και ενάρετος κόρη, εύρον την αοίδιμον ταύτην Ειρήνην, ήτις συνεκέντρωνεν εις εαυτήν όλα τα καλά και ταύτην συνήψαν δια γάμου με τον θεοπάροχον αυτών βλαστόν και πορφυρογέννητον βασιλέα Ιωάννην.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.(ΚΥΡΙΑΚΗ 7-8-22) -- π. Γεώργιος Αγγελακάκης


 https://agiooros.org/viewtopic.php?f=93&t=17796&mobile=on

Οι Αγιορείτες μοναχοί το 1273 απαντούν με τον «Τόμο» του Ιασίτου Ιώβ:

......πως είναι λοιπόν νόμιμο και θεάρεστο να ενωθούμε με εκείνους από τους οποίους αποκοπήκαμε δίκαια και κανονικά , εφόσον παραμένουν αμετάβλητα στις αιρέσεις τους; Εάν το δεχθούμε αυτό ανατρέπουμε μονομιάς τα πάντα και καταργούμε την Ορθοδοξία ...... Ποιος «άδης» θα εκφωνήσει το μνημόσυνο του πάπα – ο οποίος αποκόπηκε δίκαια από το Άγιο Πνεύμα εξ αιτίας της αυθαδείας του, εναντίον του Θεού και των θείων Μυστηρίων – και θα γίνει με αυτόν τον τρόπο εχθρός του Θεού ; Διότι αν ακόμη και ο απλός χαιρετισμός, μας καθίστα κοινωνούς των πονηρών έργων αυτού που χαιρετάμε , πόσο μάλλον η μνημόνευσης του, εκφώνως, και μάλιστα την στιγμή που αντικρίζουμε με φρίκη τα θεία Μυστήρια ; Αν αυτός ο Ίδιος που βρίσκεται μπροστά μας είναι η Αυτοαλήθεια , πως είναι δυνατό να ανεχθεί ένα τόσο μεγάλο ψεύδος , το να συγκατατάσσεται δηλαδή ο πάπας μεταξύ των λοιπών Ορθοδόξων πατριαρχών ; Μήπως θα παίξουμε θέατρο κατά τον καιρό των φρικτών Μυστηρίων ; Και πως θα τα ανεχτεί αυτά η ψυχή του Ορθοδόξου και δεν θα απομακρυνθεί αμέσως από την εκκλησιαστική κοινωνία αυτών πού τον μνημόνευσαν και δεν θα τους θεωρήσει ιεροκαπήλους ; Άλλωστε η Ορθόδοξη Εκκλησία του Θεού δεχόταν από παλιά την αναφορά του ονόματος του αρχιερέως ενώπιον των Αγίων Μυστήριων ως τελεία συγκοινωνία....

Η προφητεία του Αββά Παμβώ προς μαθητήν του

…Σου λέγω και τούτο Τέκνον μου, ότι θα έρθει καιρός, οπόταν οι χριστιανοί θα προσθέτουν και θα αφαιρούν και θα μεταβάλουν τας βίβλους των Αγίων Ευαγγελίων και των Αγίων Αποστόλων και των Θεσπέσιων Προφητών και των Ιερών Πατέρων και θα μαλακώνουν τας Αγίας Γραφάς και θα γράφουν τροπάρια και άσματα και λόγους τεχνολογικούς. Και ο νους των θα ξεχυθεί εις αυτούς, θα απομακρυνθούν δε από τα Θεϊκά πρότυπα. Και δια τούτον τον λόγον οι Άγιοι Πατέρες είχαν προαναγγείλει ότι οι μονασταί της ερήμου πρέπει να γράφουν τους βίους των Πατέρων όχι επάνω εις μεμβράνας, αλλά επάνω εις χάρτινους διφθέρας, διότι η ερχόμενη γενεά θα τους μεταβάλλει σύμφωνα με την δική των αρέσκεια. Όθεν και το κακό που μέλλει να προέλθει θα είναι φρικτόν.