Saint Paraskeve-Vespers Troparion-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -Απολυτίκιον


O Συναξαριστής της ημέρας.

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017


Παρασκευής οσιομάρτυρος, Ερμολάου.

Παρασκευή η πανεύφημος Οσιομάρτυς του Χριστού εγεννήθη εν ταις ημέραις του βασιλέως Αδριανού· πατήρ αυτής ήτο ευσεβής τις Ορθόδοξος Χριστιανός, πλούσιος κατά πολλά, Αγάθων λεγόμενος, έχων γυναίκα και αυτήν Χριστιανήν, Πολιτείαν καλουμένην· διέμενον δε εις τι προάστιον της μεγαλοπόλεως Ρώμης. Πλην παρ’ όλας τας καλωσύνας και ελεημοσύνας, τας οποίας είχον, δεν είχον τέκνον, ούτε άρσεν, ούτε θήλυ, και δια τούτο ήσαν πάντοτε λυπημένοι, όπως κάλλιστα γνωρίζουν όσοι έχουν τοιαύτην λύπην. Παρεκάλουν όθεν και οι δύο τον Θεόν να τους δώση τέκνον, ουχί μόνον δια την κληρονομίαν του πολλού πλούτου, τον οποίον είχον, αλλά μάλλον δια την διαδοχήν του γένους αυτών. Ο δε Πανάγαθος Θεός, όστις ποιεί το θέλημα των φοβουμένων αυτών και της δεήσεως αυτών εισακούει, ως λέγει και ο Προφήτης Δαβίδ, επήκουσε της δεήσεως αυτών.

Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "π.Νικόλαος Μανώλης, Η Δ΄ Οικ. Σ...":

Στο ιστολόγιο κατάνυξη ο π. Νικόλαος ανέβασε μια είδηση για ένα βάπτισμα που έγινε στο άγιο Όρος από επίσκοπο, αλλά η φωτογραφία δείχνει ράντισμα
Το ιστολόγιο ομολογία διαφωνεί, λέγοντας ότι όλα έγιναν κανονικά, ενώ βρίζει κατά την πάγια τακτική του το σαιτ κατάνυξη, και όλους όσους έχουν διαφορετική άποψη.

Αν όλα έγιναν ορθόδοξα, Τότε γιατί ο Τσολογιάννης μας κόβει τα σχόλια - ερωτήσεις - απαντήσεις -διαπιστώσεις;;

Από αυτή την στιγμή δεν ξαναμπαίνω στο μαγαζί του.
θα έπρεπε να ντρέπεται, που για ένα τόσο σοβαρό θέμα φιμώνει τα σχόλια που τον στριμώχνουν. Αν έχει δίκιο τι φοβάται;

Γράφω εδώ επειδή ξέρω ότι δεν υπάρχει λογοκρισία, και θα διαβαστεί από όλους.

π.Νικόλαος Μανώλης, Η Δ΄ Οικ. Σύνοδος & η Ψευδοσύνοδος [ΒΙΝΤΕΟ 2017]


ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΑΝΝΑΝ

«Και απηγγέλη αυτώ λεγόντων· η μήτηρ σου και οι αδελφοί σου εστήκασιν έξω ιδείν σε θέλοντες» (Λουκά η: 20).

Έχεις αληθώς, ω μακαρία δυάς Ιωακείμ και Άννα, και κατ’ εξαίρετον τρόπον και με προνόμιον δικαιότατον, της αθανασίας το πολυέραστον και τιμαλφέστατον θησαύρισμα· έχεις, λέγω, τοιαύτης αθανασίας προνόμιον, και ως κλήρον αναφαίρετον και δικαιότατον απέλαβες εκείνο όπου επεθύμησαν πολλοί, και βασιλείς και σοφοί· αλλά καθώς και ο τρόπος με τον οποίον εζήτησαν τοιαύτης αθανασίας όνομα ήτο καταγέλαστος, τοιουτοτρόπως και αυτοί έμειναν εις όλον το ύστερον παίγνιον εις τους μεταγενεστέρους και γέλως. Και τι άλλο άξιον γέλωτος ωσάν να επιθυμήση τις τοιούτον υπερφυσικόν πράγμα και θείον, το της αθανασίας, με την γλώσσαν ενός πτηνού πολλά αδυνάτου; Καθώς ακούομεν πως έκαμε κάποιος βασιλεύς της Αιγύπτου, όστις δια να κηρυχθή αθάνατος θεός, δεν εύρεν άλλο μέσον, παρά να συνειθίση το όρνεον πρότερον εις το παλάτι τοιαύτην φωνήν, και ύστερον να το πέμψη κήρυκα της ιδικής του αθανασίας· ασθενέστατον το θεμέλιον, και ανεμώλιος η οικοδομή.

Ευτυχώς ο ισλαμιστής έχει τρελάνει τους πάντες… --- Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο ακατάσχετος μεγαλοϊδεατισμός του τρελαμένου ισλαμιστή γείτονα, δεν μπορεί να αποκτήσει ποτέ σάρκα και οστά, χωρίς την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προτεκτοροποίηση της Ελλάδος και της Κύπρου. Γιαυτό εκτρέπεται σε εμπρηστική ανθελληνική ρητορική και ανάλογες έκνομες ενέργειες σε Κύπρο – Αιγαίο. Προκαλεί τους πάντες ευτυχώς έχει τρελάνει τους πάντες. Και τους εντός και τους εκτός. Και τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους.
Στο εσωτερικό του λυσσάζει να εδραιώσει καθεστώς στυγνής τυραννίας ποινικοποιώντας και την σκέψη και το … βλέμμα των πολιτών του. Προς τα έξω μαίνεται (=μανιακός) κατά πάντων και πασών και ιδίως κατά Ελλάδος – Κύπρου.