Ιδεοληψίες και αιρετικές θεωρίες περί εικόνος Θεού γέροντος, ή περί εικόνος Αγίας Τριάδος, ή εικόνος συνθρόνου κτλ. --- Χαρίλαος Ι. Στουραΐτης, Θεολόγος.

«..έως του παλαιού των ημερών έφθασε...»

«...και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού..»
Η Αγία Ζ΄Οικουμενική Σύνοδος όρισε, ρητώς και κατηγορηματικώς, να εικονίζονται οι ΕΚΒΑΣΕΙΣ των προφητικών οράσεων. [Πρακτικά Συνόδων.Τόμος Γ΄, σελ.370.]

Με την Άνάληψη του Κυρίου, εκπληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η Προφητεία του Προφήτου Δανιήλ, που λέει: «...ιδού μετά των νεφελών του ουρανού ως υιός ανθρώπου ερχόμενος ην και έως του παλαιού των ημερών έφθασε και ενώπιον αυτού προσηνέχθη...» [Δαν.Ζ΄, 13]
Η ίδια η Αγία Γραφή ερμηνεύει τα κείμενά της, εξ΄ού και τα λόγια του Κυρίου : « ότι εγώ πρός τον Πατέρα μου πορεύομαι.» [Ιωάν. ιδ, 12] τα οποία αναφέρονται στην Ανάληψή του και στην εκπλήρωση της Προφητείας του Δανιήλ.
.
Η φράσις  «... και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού...»  που αναφέρεται στο Ευαγγέλιον για την Ανάληψη του Κυρίου, δέν έχει καμμία απολύτως σχέση με τις ιδεοληψίες και τις αιρετικές θεωρίες περί εικόνος Θεού γέροντος, ή περί εικόνος Αγίας Τριάδος, ή εικόνος συνθρόνου κτλ.
Είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα εκπληρώθηκε κατά την στιγμή της Αναλήψεως του Χριστού, όταν ο Κύριος πάνω σε «νεφέλη κούφη» [Ησ. 19, 1.] αναλαμβάνετο είς τους Ουρανούς.
Ο Μ. Βασίλειος διερμηνεύοντας τα σχετικά ευαγγελικά λόγια, αναφέρει: «...και ο Στέφανος είδε τον Ιησούν να ίσταται είς τα δεξιά του Πατρός, και ο Παύλος κινούμενος υπό του Αγίου Πνεύματος βεβαιώνει περί Χριστού ότι ευρίσκεται είς τα δεξιά του Θεού, και ο Πατήρ λέγει, κάθισε εκ δεξιών μου... Η εκ δεξιών δε θέσις δηλώνει την ΟΜΟΤΙΜΙΑΝ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ.» (ΕΠΕ 10.σελ.315).
Και πάλιν : «...εφ' όσον βεβαίως δεν κατανοεί κανείς την εκ δεξιών καθέδραν και τον κόλπον ΥΠΟ ΣΑΡΚΙΚΗΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΗΝ ΕΝΝΟΙΑΝ, είς τρόπον ώστε και να προσδιορίζη τον Θεόν τοπικώς και να ΠΡΟΣΔΙΔΗ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗΝ ΘΕΣΙΝ, τα οποία ευρίσκονται πολύ μακράν της εννοίας του απλού και απείρου και ΑΣΩΜΑΤΟΥ ΟΝΤΟΣ.» (Αυτόθι, σελ.313).
Και ξανά: «Διότι το δεξιόν...δηλώνει ΣΧΕΣΙΝ ΙΣΟΤΗΤΟΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΦΘΗ ΣΩΜΑΤΙΚΏΣ ΤΟ ΔΕΞΙΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΝ, αλλά απλώς ο λόγος παριστά με τα τίμια ονόματα της προσεδρείας ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΠΡΟΝ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΙΜΗΝ.» (Αυτόθι, σελ.311).

Χαρίλαος Ι. Στουραΐτης.
Θεολόγος.

-----------------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Όλες οι περί Θεού εκφράσεις μας είναι ανθρωποπαθείς και δεν έχουν σχέση με την αλήθεια όπως είναι.. Είτε πούμε σύνθρονος είτε ομόθρονος νομίζω το ίδιο σημαίνει περίπου. Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς την ονομάζει ομόθρονη. Ο Χριστός με την ανάληψή του ως Θεάνθρωπος, ο του Θεού Υιός και Λόγος του Πατέρα ανέβασε στον ουρανό την ανθρώπινή μας φύση. Την ανθρώπινη φύση, όχι εμας ως μονάδες.., Εκείνος έσωσε και θεοποίησε την Αδαμιαία φύση, την ανθρώπινη φύση, ως φύση, εναπόκειται στο καθένα μας ξεχωριστά να αγωνιστούμε ώστε ακολουθούμενοι το Χριστό κατά τις δυνάμεις μας να συναναληφθούμε όπως εκείνος κι εμείς, ως μέλη Εκείνου της ανθρώπινης φύσης που μοιάζει με εκείνη τη μοναδική που αναλήφθηκε και κάθησε στα δεξιά του Πατρός, όπως εκείνος βάδισε κι εμείς, μόνο έτσι ως αντίτυπα κατά το δυνατόν Εκείνου θα καταφέρουμε να σωθούμε. Όσο για την εικόνα του γέρου Θεού είναι λάθος ως εικόνα, μόνο ο Υιός ενανθρώπησε, ούτε ο Πατέρας ούτε το Άγιο Πνεύμα, δε πρέπει να απεικονίζουμε τον άναρχο Πατέρα, δε ξέρουμε, μόνο τον Υιό, επειδή τον είδαμε σωματικά, Αυτόν και μόνο μπορούμε να εικονίζουμε.

Καθηγητής Άρης Πατρινός : ο προσεχής μεγάλος πόλεμος σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι εργαστηριακός.

...Οταν μαθαίνουμε από επίσημα χείλη ότι στον κόσμο μας λειτουργούν 59 εργαστήρια που επιδίδονται σε απίθανα πειράματα γενετικής, βακτηριολογίας και μοριακής αναζήτησης, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι η νόσος Covid-19 δεν είναι το προϊόν ενός άτυπου επίσης διεθνούς βακτηριολογικού πολέμου, ο οποίος ως φαίνεται έχει κάποιες δεκάδες χρόνια προϊστορία. Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής καθηγητής Άρης Πατρινός, 74 ετών, ήταν αυτός που πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα μου είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ο προσεχής μεγάλος πόλεμος σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι εργαστηριακός.

Προφανώς δε, αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες κυβερνήσεις διεθνώς αντέδρασαν ακαριαία στην πανδημία,Covid-19 κινητοποιώντας επίσης και το περίφημο ελικόπτερο ρίψεως χρήματος. Σίγουρα κάποιες από αυτές γνώριζαν η υποψιάζονταν τι κρυβόταν πίσω από τον ιό και θέλησαν να μειώσουν στο ελάχιστο το κόστος της ζημιάς.Το θέμα όμως δεν έχει λήξει

Κατά την εκτίμησή μας ο πανδημία θα έχει συνέχεια και δεν είναι λίγοι πλέον οι ειδικοί που πιστεύουν ότι ο ιός επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και αύριο μπορεί να επανέλθει μεταλλαγμένος. Δεν αποκλείεται δε να γίνει και μπούμερανγκ για τους εμπνευστές του.

https://www.ot.gr/2021/06/08/apopseis/opinion/mipos-vionoume-ton-trito-pagkosmio-polemo/

Depopulation (Μείωση πληθυσμού) -- Του ιατρού κ. Κυπριανού Χριστοδουλίδη


Στήν Αμερικανική εφημερίδα Sovereign Independed Times τού 2011 δημοσιεύθηκε η πληροφορία τήν οποία δείχνει η φωτογραφία. Αποδίδεται στόν κ. Bill Gates. Τήν είδηση αυτή τήν άκουσα μέ τά αυτιά μου, όταν πρίν μερικά χρόνια είδα μέ τά μάτια μου - σέ  βίντεο - τόν αναφερόμενο κύριο νά λέει ότι : «Η μείωση τού παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί νά γίνει μέ τήν χρήση εμβολίων». Άν είπε "forced" (υποχρεωτική) ή όχι, δέν τό θυμάμαι. Βλέπε Παραπομπή (*)


Τό βίντεο αυτό δέν γνωρίζω άν εξακολουθεί νά κυκλοφορεί. Δεδομένου, δέ, ότι η πλατφόρμα "κοινωνικού" δικτύου δέν επιτρέπει τήν δημοσίευση τής εν λόγω δημοσιογραφικής φωτογραφίας, θεωρώ πιθανό νά τήν έχουν διαψεύσει τά Ελληνικά
HOAXES.
 
Θά παρακαλούσα. λοιπόν, τά δικά μας
HOAXES, εφόσον έχουν στήν κατοχή τους τό εν λόγω βίντεο, νά μάς δείξουν τόν κ. Gates, ενώπιον ακροατηρίου, νά λέει αυτό που δείχνει η φωτογραφία : «Depopulation Through (forced) Vaccination» (Μείωση πληθυσμού κατόπιν εμβολιασμού). Θά είναι άδικο γιά τήν πλατφόρμα facebook, νά υποθέτει κάποιος χρήστης τής κοινωνικής δικτύωσης ότι προστατεύει τά συμφέροντα τού εργοδότη καί χορηγού της.

Tό βίντεο στό 4΄ λεπτό - 3.51 καί μετά τό 4.00΄

 https://www.ted.com/talks/bill_gates_innovating_to_zero    :

Παραπομπή (*).
Γιά τήν μείωση εκπομπών
CO2  σύμφωνα μέ τόν παγκόσμιο ανθρώπινο πληθυσμό :   « ... First we’ ve got Population... we have pretty good jobs, new vaccines, new Health Care» κλπ.
 

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


 

ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

Τη αυτή ημέρα Πέμπτη της έκτης εβδομάδος από του Πάσχα την εις ουρανούς Ανάληψιν εορτάζομεν του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.                                                                                                      

Η εις ουρανούς Ανάληψις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού ούτως εγένετο. Αφού ο Κύριος ανέστη από των νεκρών, καθώς ο θείος Λουκάς ιστόρησε, τεσσαράκοντα ημέρας διέτριψεν επάνω εις την γην, κατά το οποίον διάστημα δεν περευρίσκετο πάντοτε μαζί με τους Μαθητάς Του καθώς και πρότερον, επειδή τούτο πλέον δεν ήτο δυνατόν μετά την Ανάστασιν να γίνηται, αλλά μεταχειριζόμενος οικονομίαν άρρητον, ενίοτε μόνον εφαίνετο εις αυτούς και ενώπιον αυτών έφαγε και ψηλάφησιν χειρών υπέμεινε, μόνον και μόνον δια να τους βεβαιώση εκ των πραγμάτων, ότι ανέστη εκ νεκρών. Λοιπόν αφ’ ου ικανώς τους εβεβαίωσε και τους επληρωφόρησεν, άλλο δεν υπελείπετο παρά ν’ αποχωρισθή εξ αυτών σωματικώς και να αναβή εις τον άναρχον Πατέρα Του. Κατά την σήμερον λοιπόν, ήτις εστίν η τεσσαρακοστή από του Πάσχα και Τρίτη τότε του Μαϊου, εμφανισθείς πάλιν εις τους Μαθητάς εν Ιερουσαλήμ και πολλά πρότερον προς αυτούς διαλεχθείς, έδωκεν εις αυτούς έπειτα την τελευταίαν εντολήν, ίνα απελθόντες κηρύξωσιν αυτού το όνομα εις πάντα τα έθνη, αρχόμενοι από της Ιερουσαλήμ (Λουκ. κδ: 47).

Τη Ι΄ (10η) Ιουνίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΝΤΩΝΙΝΗΣ.

Αλέξανδρος και Αντωνίνη οι άγιοι Μάρτυρες ήσαν από χωρίον ονομαζόμενον Κροδάμων ή Καρδάμου, και η μεν Αγία Αντωνίνα διήγε την ζωήν της σεμνώς και οσίως· συλληφθείσα δε από τον ηγεμόνα Φήστον και μη πεισθείσα να αρνηθή τον Χριστόν και να λατρεύση τους δαίμονας, εβλήθη εις πορνοστάσιον ένθα διέμεινε τρεις ημέρας νηστική. Φως τότε ουράνιον εφάνη εις αυτήν κατά την νύκτα, και βροντή έγινε μεγάλη· όθεν ευθύς ήνοιξαν αι θύραι του πορνοστασίου και ήλθεν εις αυτήν φωνή από τον ουρανόν, η οποία την παρεκίνει να σηκωθή και να φάγη άρτον. Όθεν η Αγία ζητήσασα άρτον έφαγε, και παρευθύς εβγήκεν από εκεί, και πάλιν παρεστάθη εις τον ηγεμόνα· μη πεισθείσα δε να θυσιάση εις τα είδωλα, ερρίφθη κατά γης και εδάρη με ξυλίνας σπάθας, και πάλιν εφέρθη εις το πορνοστάσιον.

Η εργαλειοποίηση των μειονοτήτων και η τουρκική στρατηγική

 Η μειονότητα της Θράκης εργαλείο στην τουρκική στρατηγική

O Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισκεπτόμενος την Αθήνα, δεν παρέλειψε να διέλθει από την περιοχή της Θράκης, επισκεπτόμενος χωριά, στα οποία διαβιοί μουσουλμανικός πληθυσμός.

Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

Στο ίδιο πλαίσιο, πρέπει να επισημάνουμε εν προκειμένω την αξιοπρόσεκτη αναφορά Τσαβούσογλου σε «τουρκική κοινότητα», όπως σχετικώς απεκάλεσε τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Η αναφορά του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών δεν πρέπει να εκληφθεί ως απλό λεκτικό σχήμα, αλλά πρέπει να ενταχθεί σε μια πολιτική διαδρομή, η οποία έλκει την καταγωγή της στην κυπριακή υπόθεση, διέρχεται δε σήμερα στο πλαίσιο της τουρκικής στρατηγικής και από τη Θράκη.

Οι τρεις νόμοι -- Του αειμνήστου Στεργίου Ν. Σάκκου, Ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Όσο πληθαίνουν γύρω μας ανησυχητικά σήμερα τα φαινόμενα της παρανομίας, της αναρχίας και της αταξίας, τόσο πιο εναγώνια γίνεται η λαχτάρα του ανθρώπου, για σωστούς και ισχυρούς νόμους, τόσο πιο επίκαιρο και λυτρωτικό φθάνει σε μας το μήνυμα της Γραφής, για τους αιώνιους νόμους του Θεού. Ο πολιτισμένος μας κόσμος γιορτάζει τη μέρα, που καθιέρωσε το σύνταγμά του, καυχάται για τους περισπούδαστους νόμους του, αλλά με τρόμο βλέπει επισφαλή την ασφάλειά του, διπλοκλειδώνει τα σπίτια και φοβάται το διπλανό του. Παρ΄ όλο, που συνθήματα, όπως «κάτω οι νόμοι!», σπέρνονται σαν ζιζάνια μέσα στην κοινωνία – φύτρα κακή από κακό χώμα, από ψυχές, που διεστράφησαν σε μία απελπισμένη αναζήτηση – εν τούτοις η ανάγκη ολοένα μεγαλώνει, για ευνομία αληθινή.

Συνταγματικός Πατριωτισμός -- Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Εις μία καθημαγμένη Ελλάδα όπου οι Θεσμοί, πέραν από την ακαδημαϊκή ρητορική και την συνακόλουθη συγγραφή βιβλίων, περί της ορθής, λυσιτελούς και ευρύθμου λειτουργίας τους, εις τον αντίποδα και εν τοις πράγμασι καρκινοβατούν και δυσλειτουργούν, εξ αυτού του λόγου αφενός η ίδια η Δημοκρατία μας νοσεί εκ βάθρων, αλλά και εξ ετέρου, ουδόλως λαμβάνεται υπόψιν η τυπικής ισχύς της Συνταγματικής έννομης τάξεως.

Cyril, Patriarch of Alexandria

On this day we commemorate Saint Cyril's falling asleep. On January 18 we commemorate the occasion of the Saint's restoration to his see in Alexandria after he had suffered a brief exile because of the machinations of the Nestorians. Shortly thereafter the Third Ecumenical Council was convoked in Ephesus and the blasphemous doctrine of Nestorius was condemned. See January 18 for Saint Cyril's life and works.

28 Μαΐου/10 Ιουνίου, 2021, τής Θείας Αναλήψεως -- Tου ιατρού κ. Κυπριανού Χριστοδουλίδη


Αλεξιθανάτιον (*) 

Μάς κυβερνούν οι μειοψηφίες : αναρχοά ... αντιεξουσιά ... Λοάτκι κλπ. Καιρός νά τό καταλάβουμε, Τό 30% τών εγχωρίων Ελλήνων, που δηλώνει ότι δέν επιθυμεί τόν εμβολιασμό, οφείλει νά δώσει τό παρόν μέ όποιο τίμημα. 

Κατά τά άλλα, εμείς - τό 70% τών άλλων - σπεύδουμε νά εμβολιασθούμε κατά τού ιού κόβιντ-19, προσκυνούντες μέ μάσκα καί μεταλαμβάνοντες μέ Λαβίδα μιάς χρήσεως !!! Σέ λίγο θά κυκλοφορούμε - οι ανεμβολίαστοι - άνεργοι καί πειναλέοι, μέ ένα κίτρινο αστέρι στό μπράτσο. 

Καί τούτο, επειδή «τό όριο τής ελευθερίας μας είναι η υγεία τών άλλων»,  κατά τήν ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 08/06/2021) ! Οι ανεμβολίαστοι είναι διαφορετικού τύπου αυτοκτόνοι τζιχαντιστές. Δέν εκρήγνυνται σκορπώντας θάνατο.  

 (*) Βλέπε σύνδεσμο 

Υπό μ.θ.δ. (Μοναχού θ.δ ;) 

https://orthodox-voice.blogspot.com/2021/06/blog-post_56.html