Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Θέτω Εμπάργκο στο Άγιον Όρος [ΒΙΝΤΕΟ 2017]


The Monks Of Simonopetra Monastery Chanting


O Συναξαριστής της ημέρας.

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Τη  Δ΄ (4η) του αυτού μηνός μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών ΑΝΔΡΕΟΥ Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου.                                                                                               
Ανδρέας ο θείος πατήρ ημών ήκμασε περί το χπ΄ (680) από Χριστού έτος, πατρίδα έχων την περίφημον Δαμασκόν, και γεννηθείς από γονείς θεοσεβείς και εναρέτους, Γεώργιον και Γρηγορίαν ονομαζομένους. Ούτος  ο εν Αγίοις πατήρ ημών Ανδρέας έως του εβδόμου έτους της ηλικίας αυτού ήτο άφωνος, μη δυνάμενος να λαλήση ουδόλως. Όθεν ένεκα τούτου οι γονείς του ελυπούντο πάρα πολύ, νομίζοντες ότι θα μείνη βωβός δια παντός του βίου αυτού. Αλλά αφ’ ου παρήλθον τα επτά έτη, μεταβάς κάποτε μετά των γονέων αυτού ίνα μεταλάβη το πανάχραντον Σώμα και Αίμα του Κυρίου, ω του θαύματος! ευθύς ως μετέλαβεν, ελύθη η γλώσσα του και ελάλει ανεμποδίστως.

Να μετατρέψουμε την υποχώρηση σε προέλαση --- Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Οι αριθμοί που κάποτε, έστω μόνοι αυτοί, ευημερούσαν , τώρα αντικατοπτρίζουν αρχαία τραγωδία: Το μέσο ελληνικό νοικοκυριό είναι υποχρεωμένο να πληρώνει στο κράτος το 55,6% του καθαρού του εισοδήματος (Εφορία και ασφαλιστικές εισφορές). Είμαστε φέτος στη 3η χειρότερη θέση της Ευρωζώνης, όπου κατρακυλήσαμε από την 6η (επίσης χειρότερη) περυσινή.
Μια έρευνα του ΚΕΦΙΜ, αποκαλύπτει την κόλαση στην οποία η ελληνική κοινωνία σύρθηκε στα χρόνια της κρίσης: Το 2009 αρκούσαν 147 ημέρες εργασίας για να πληρωθεί η Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία, (40,8% εισοδήματος). Το 2015 ανεβήκαμε στις 179 ημέρες (48,9%), το 2016 σκαρφαλώσαμε στις 188 μέρες (51,6%) και σήμερα μας εκτόξευσαν στις 203 ημέρες (55,64). Από κάθε απόδειξη 100 €, το κράτος εισπράττει 60 έως 82 €.
Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη στη γένεσή της.  Η οικονομία τελεί υπό καταστολή και η κοινωνία σε αμετάκλητη απόγνωση.

Ο στάρετς Αρσένιος: Ας εξετάσουμε τα πράγματα συνολικότερα και βαθύτερα.….Λέτε, λοιπόν, πώς ο κομμουνισμός γκρέμισε εκκλησίες, φυλάκισε πιστούς, πολέμησε την Εκκλησία. Ναι, έτσι είναι. Ας εξετάσουμε όμως τα πράγματα συνολικότερα και βαθύτερα. Ας ανατρέξουμε σε όσα προηγήθηκαν. Πολύ πρωτύτερα ο λαός μας είχε χάσει την πίστη του, είχε περιφρονήσει την παράδοσή του, είχε λησμονήσει την ιστορία του, είχε αρνηθεί τα ιερά και τα όσιά του. Ποιος φταίει γιαυτό; Η τωρινή εξουσία; Εμείς φταίμε! Και τώρα θερίζουμε ό,τι σπείραμε... 
"Ας θυμηθούμε, τι παράδειγμα έδιναν στο λαό οι διανοούμενοι, οι ευγενείς, οι έμποροι, οι δημόσιοι υπάλληλοι· και προπαντός,
 τί παράδειγμα δίναμε εμείς, οι κληρικοί. Ήμασταν οι χειρότεροι άπ' όλους! Γι' αυτό και των παπάδων τα παιδιά, βλέποντας μέσα στις οικογένειές τους την ανηθικότητα και τη φιλοχρηματία, γίνονταν οι πιο φανατικοί άθεοι, οι πιο μαχητικοί επαναστάτες. Πολύ πρίν από την επανάσταση του 1917 ο κλήρος είχε χάσει κάθε δυνατότητα καθοδηγήσεως του λάου. Είχε γίνει -- αλίμονο! -- μια κάστα επαγγελματιών, όπου βασίλευαν η απιστία καί η διαφθορά. Από το πλήθος των μοναστηριών της πατρίδας μας, μόνο πεντ'-έξι ήταν φωτεινοί φάροι του χριστιανισμού και του πνεύματος: το Βάλαμο, η Όπτινα με τους μεγάλους στάρτσι, το Ντιβέγιεβο, το Σάρωφ καί ίσως ενα-δύο ακόμα. Στα υπόλοιπα όχι μόνο την πίστη και την αρετή δεν συναντούσε κανείς, αλλά και σκανδαλιζόταν από το κοσμικό φρόνημα και την ανόητη επιδεικτικότητα. 


"Τι μπορούσε να πάρει ο λαός από τέτοιους ρασοφόρους, από τέτοιους δήθεν εκπροσώπους του Θεού; Εμείς τον σπρώξαμε στην επανάσταση, γιατί δεν του δώσαμε το καλό παράδειγμα. Δεν του εμπνεύσαμε την πίστη, την αγάπη, την υπομονή, την ταπείνωση. Μην τα ξεχνάτε όλα αυτά, μην τα ξεχνάτε! Γι' αυτό μας εγκατέλειψε τόσο εύκολα ο λαός.
 

Γι' αυτό αρνήθηκε μαζί μ' εμάς και το Θεό. Γι' αυτό γκρέμισε τις εκκλησιές.
 
" Δεν μπορώ, λοιπόν, να κατηγορήσω την εξουσία, το σημερινό καθεστώς. Γιατί οι σπόροι της αθεΐας έπεσαν τότε στο έδαφος πού εμείς οι ίδιοι είχαμε προετοιμάσει με τα λάθη μας και τον ξεπεσμό μας. Αυτή ήταν η αιτία και η αρχή του κακού. Όλα όσα ακολούθησαν, ακόμα και τούτο το στρατόπεδο και το μαρτύριο μας καί οι άσκοπες θυσίες τόσων αθώων ανθρώπων, δεν είναι παρά οι αναπόφευκτες συνέπειες.

π.Νικόλαος Μανώλης, ''Δεν πρέπει να ζούμε ανέμελα'' Κατήχηση 1η οσ. Θεοδ. Στουδίτη [ΒΙΝΤΕΟ 2017]


Ο +ΙΓΖ άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Τούς αἱρετικούς τούς καθιστοῦν αἱρετικούς οἱ αἱρέσ...":

+ΙΓΖ
Τραγέλαφος φίλε, είναι να δογματίζουν κάποιοι ΓΟΧ από το ιντερνέτ, εναντίον των αποφάσεων και εγκυκλίων της Συνόδου ΓΟΧ που υποτίθεται ότι υπάγονται και εμπιστεύθηκαν την σωτηρία τους.

Τραγέλαφος φίλε είναι ο δείνα κληρικός να αποκαλεί βλάσφημους αυτούς που βαπτίζουν τους ραντισμένους, και την ίδια στιγμή να συλλειτουργεί και να μνημονεύει επίσκοπο που βαπτίζει τους ραντισμένους.

Τραγέλαφος φίλε είναι να έχεις τον γραπτό νόμο δια εγκυκλίων, και εσύ να λές αυτό είναι αίρεση, ενώ την ίδια στιγμή να κοινωνάς από το ποτήρι των αιρετικών.

Το Κατάλαβες τώρα τι θα πει κλαυσίγελος;

ΥΣ
Όσο για τον γράφοντα μόλις πριν 10 μέρες ξεκαθάρισε στην Σύνοδο τα της πίστεως, [ δια παχυλού φακέλου 80 σελίδων ] και μάλιστα ο αρχιγραμματέας επίσκοπος Φώτιος μίλησε ενώπιον της Συνόδου [για τον +ΙΓΖ] περί ορθοδοξότατου κληρικού.
1.Βαπτίζονται οι ραντισμένοι
2.Μυρώνονται εξ’ άπαντος οι Ν/τες και άπαντες οι σχισματικοί
3.Δεν υπάρχει θεία χάρι και άγιο Πνεύμα στους Ν/τες οικουμενιστές, τουτέστιν δεχόμαστε κατ’ οικονομίαν μόνο τον τύπο του μυστηρίου, εάν και εφόσον έχει γίνει.
4.Καταδίκη της Ληστρικής της Κρήτης

Εσείς οι «ΓΟΧ» που πιστεύετε το ακριβώς αντίθετο, και κοινωνάτε φόρα παρτίδα όποιον Ν/τη βρείτε μπροστά σας... γιατί δεν πάτε στην Σύνοδο να καταθέσετε επίσημα την διδασκαλία σας, και να δικαιωθείτε;;;
Ρητορικόν  το ερώτημα
+ΙΓΖ
Ποιος έγραψε για Μαξίμοβιτς;
Για Λουκά Ιατρό γράψαμε επειδή εντάχθηκε το 1942 στην κομμουνιστική εκκλησία του Στάλιν. Την Ζώσσα εκκλησία που μνημόνευε τον μεγαλύτερο σφαγέα χριστιανών.
Η εγκύκλιος ΓΟΧ με αριθμό πρωτοκόλλου 2179 [ κατόπιν δικής μας εισηγήσεως] γράφει σε καθαρά ελληνικά ότι ο Λουκάς ο Ιατρός δεν είναι άγιος, επειδή εντάχθηκε στην αίρεση του Σεργιανισμού [ κομμουνιστικής εκκλησίας ]

Τραγέλαφος λοιπόν είναι να αγιογραφούνται οι αιρετικοί και να γίνονται παρακλήσεις και Λειτουργίες στο όνομά τους φίλε.