Μοναχού Αθανασίου Κ. Σακαρέλλου - Παληό και Νέο ημερολόγιο

Το ημερολόγιο δεν είναι μόνο αστρονομικό ζήτημα

Το ημερολόγιο είναι πρώτιστα ζήτημα αστρονομικό. Για την Εκκλησία όμως, αφότου πάνω σ’ αυτό οικοδόμησε το εορτολόγιο και το Πασχάλιό της, απόκτησε εκκλησιαστική σημασία. Γι’ αυτό την Εκκλησία δεν την ενδιαφέρει το ημερολόγιο από πλευράς αστρονομικής . Την πλευρά αυτή την αφήνει στους αστρονόμους. Την ενδιαφέρει το ημερολόγιο, μόνο από την εκκλησιαστική του πλευρά.
Ας δούμε όμως τα δύο ημερολόγια, για τα οποία δημιουργήθηκε ζήτημα στην Εκκλησία.

Α. Το Ιουλιανό ημερολόγιο και το Πασχάλιο
1. Το ημερολόγιο αυτό πήρε το όνομά του από τον αυτοκράτορα της Ρώμης Ιούλιο Καίσαρα. Αυτός, το 45 π.Χ. το επέβαλε στο Ρωμαϊκό κράτος.

Ἑορτὴ γιὰ τὴν Νίκη τοῦ Ἐθνικοῦ Στρατοῦ μας στὸν Γράμμο (Αὔγουστος 1949)

“Θὰ συνεχίσουμε νὰ ἐρχόμαστε ἐδῶ
γιὰ νὰ τιμήσουμε τοὺς ἐπώνυμους καὶ τοὺς ἀνώνυμους ἥρωες,
ποὺ πολέμησαν “ὡς λέοντες πῦρ πνέοντες””.
Χαιρετισμὸς Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ. ΑΝΔΡΕΟΥ κατὰ τὴν Νίκη τοῦ Ἐθνικοῦ Στρατοῦ στὴν λήξη τῆς Μάχης τοῦ Γράμμου 1949
( Βούρμπιανη 1/9/2019)
Πέρασαν κιόλας, ἀγαπητοὶ ἀδελφοί, ἑβδομῆντα (70) ὁλόκληρα χρόνια, μιὰ ζωή, ἀπὸ τὸν περηφανὴ θρίαμβο τοῦ ἐθνικοῦ μας στρατοῦ, στὸν Γράμμο, τὸν Αὔγουστο τοῦ 1949, ὅπως πολὺ ὡραῖα μᾶς τὸν περιέγραψε ὁ προλαλήσας Στρατηγός.
Κάποιοι προσπάθησαν νὰ σβήσουν αὐτὴν τὴν δόξα. Εὐτυχῶς δὲν τὸ κατάφεραν. Καὶ νά, συναντώμεθα πάλι ἐδῶ, στὶς ὑπόρροιες τοῦ Γράμμου, τοῦ βουνοῦ ποὺ ἔγινε τραγούδι καὶ θρῦλος τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ. Συναντώμεθα γιὰ νὰ τιμήσουμε τοὺς ἐπώνυμους καὶ τοὺς ἀνώνυμους ἥρωες, ποὺ πολέμησαν “ὡς λέοντες πῦρ πνέοντες”, σὰν ἀτρόμητα δηλ. λιοντάρια, συντρίβοντας τὴν κομμουνιστικὴ ἀνταρσία καὶ σώζοντας τὴν ἑλληνική μας Πατρίδα ἀπὸ τὴν τυραννία τοῦ σιδηροῦ, ἀπαισίας μνήμης, παραπετάσματος. Κι’ αὐτὸ ἔγινε μὲ τὴν βοήθεια τῆς Παναγίας μας, τῆς Ὑπερμάχου τοῦ Ἔθνους μας Στρατηγοῦ.

ΑΚΑΤΑΛHΠΤΟΝ ΕΣΤΙ - ΘΕΟΤΟΚΕ Η ΕΛΠΙΣ -- Orthodox Hymns


Τη στ΄ (6η) Σεπτεμβρίου, μνήμη του εν Κολασσαίς της Φρυγίας γενομένου θαύματος παρά του Αρχιστρατήγου ΜΙΧΑΗΛ.

Μιχαήλ ο μέγας Αρχιστράτηγος του Θεού και πάλαι μεν, προ της ενσάρκου οικονομίας, είχεν ευσπλαγχνίαν και κηδεμονίαν προς το ανθρώπινον γένος και πολλάς ευεργεσίας έδειξεν εις αυτό, αλλά και μετά την επί γης ένσαρκον παρουσίαν του Θεού Λόγου πολύ μεγαλυτέραν ευσπλγχνίαν και αγάπην έδειξεν εις ημάς τους Χριστιανούς, τους καυχωμένους εις το όνομα του Χριστού. Όθεν από τότε και περισσοτέρας ευεργεσίας έκαμεν εις ημάς, μία των οποίων είναι και η εν Κολασσαίς της Φρυγίας γενομένη, της οποίας την ανάμνησιν εορτάζομεν σήμερον. Ακούσατε όμως απ’  αρχής την υπόθεσιν προς όφελος μεν ιδικόν σας, προς τιμήν δε και έπαινον του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ.

Διαβολικά γονίδια ή δικαιώματα στον διάβολο; (5) -- του αδελφού μας Ιουστίνου

Τι λέει επι του προκειμένου ο Άγιος Μάρκος ο Ασκητής.

Επανερχόμενοι στο θέμα μας, αγαπητοί αναγνώστες της «Ορθοδόξου Φωνής» θα απαντήσουμε πρώτα στο ερώτημα που μας υποβλήθηκε και ήταν περίπου  το εξής : «Εάν το άγιον ορθόδοξον βάπτισμα αποκαθαίρει τον άνθρωπον από τον διάβολον  τότε πως εξηγείται ότι η αγία Μαρία η Αιγυπτία μετά το βάπτισμά της χρειάστηκε να πειραστεί πενήντα χρόνια στην έρημο για να αγιάσει; Μήπως είχε  κληρονομικά «διαβολικά γονίδια» από τους γονείς της που δεν είχαν καθαριστεί;»

Την απάντηση στην ερώτηση αυτή μας την δίδει ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στο συναξάρι του Αγίου Αντωνίου του μεγάλου. Όταν ο μέγας Αντώνιος μέσα σε έναν τάφον μετά από είκοσι χρόνια εγκλεισμού και πάλης με τον διάβολο είχε πιά αποκάμει, παραπονέθηκε στον εμφανισθέντα εις αυτόν Κύριον και Του είπε: «που ήσουν Κύριε όλον αυτόν τον καιρό;» Τότε ο Κύριος του απάντησε:

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΣ -- του αειμνήστου Στεργίου Σάκκου, Ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Επίμονη και ακάματη η προσπάθεια των Οικουμενιστών για την επιβολή του παπικού πρωτείου προσλαμβάνει στις μέρες μας διαστάσεις ανησυχητικά εντυπωσιακές. Φορείς και προσωπικότητες, συχνά αξιόλογες κατά τα άλλα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τον πάπα ως πνευματικό πλανητάρχη. Διοργανώνουν συνέδρια και διαλόγους, συγγράφουν βιβλία και άρθρα με κύριο και μοναδικό στόχο να μας πείσουν ότι οφείλουμε όλοι να αποδεχθούμε την κυριαρχία του ποντίφηκα, διότι μόνον έτσι θα ξεπερασθούν τα αδιέξοδα και θα λυθούν τα πάσης φύσεως προβλήματα που κατακλύζουν την κοινωνία μας. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι κατά την πρώτη χιλιετία ήταν από όλους παραδεκτό το πρωτείο του πάπα. Ο παραπάνω ισχυρισμός είναι ανιστόρητος και αβάσιμος.

Χρηματοδοτούμε με τους φόρους που πληρώνουμε, την εξαφάνισή μας!

➥ Ο Ελληνας φορολογούμενος πληρώνει για να καταλαμβάνουν οι ισλαμιστές έποικοι τις γραμμές του ΟΣΕ. Χρηματοδοτούμε με τους φόρους που πληρώνουμε την εξαφάνισή μας! Αναμφίβολα πρόκειται για εμπνευσμένο κόλπο και ιδανική εκτέλεση του σχεδίου αντικατάστασης του πληθυσμού της Ελλάδας.

-----


Ο/Η Marinos Ritsoudis είπε...



Έχει μεγαλη αλήθεια το δημοσίευμα.
Το ερώτημα είναι, έχει κάποιος τα κότσια να μην πληρώνει φόρους και να του τα πάρουν όλα;
Δυστυχώς ερήμην τέτοιας απόφασης από την όποια ορθόδοξη Εκκλησία ουδείς θα το κάνει.
Αρα βιώνουμε την εξαφάνιση μας, πληρώνοντας τους στρατολογημένους Στρατιώτες που θα μας καρατομήσουν την κεφαλή.
Δεν είναι πρωτοφανές τούτο το φαινομενο στη Ζωή των Αγίων.
Ο Άγιος Λογγίνος ο εκατόνταρχος που ομολόγησε στον Σταυρό Του Κυρίου, εκείνο, το Αληθώς Θεού Υιός είναι Ούτος, φιλόξενη με μεγάλη επιμέλεια και χαρά τη φρουρά των Εβραίων που έψαχνε να τον βρει και να τον θανατώσει.
Εκεινος ο Μακάριος το προγνώριζε εκ Πνεύματος Αγίου ποίοι ήταν και ποία η αποστολή τους.
Δεν δείλιασε, ούτε τους επιτέθηκε. Τους φιλοξένησε και παραδόθηκε να του κόψουν την κεφαλή.
Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε τούτη η εφορία που πληρώνουμε με το ζόρι για την φιλοξενία των εξαφανιστών μας, να μας την καταλογίσει ο Κύριος ως ελεημοσύνη εν ημέρα Κρίσεως, αφού με την ελευθερία του αυτεξούσιου έχει στερέψει η αρετή της ελεημοσύνης στις μέρες μας.
5 Σεπτεμβρίου 2019 - 6:37 π.μ.
--------
Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...


Ἀγαπητέ μου Μαρῖνε, ἀντιλαμβάνομαι τό θυσιαστικόν πνεῦμά σου, ἀλλά ἐδῶ δέν πρόκειται γιά μεμονωμένες περιπτώσεις, ὅπως ὁ Ἅγιος Λογγῖνος. Ἐδῶ πρόκειται διά τήν προμελετημένην ἀντικατάστασιν μιᾶς ὁλόκληρης φυλῆς μέ ἰσλαμιστάς, ὅπως γράφουν καί τά ἐπίσημα Ἀμερικανικά ἔγγραφα. Πρίν δέ ἀπό τόν ἀποκεφαλισμόν μας ἀπό τούς "κακομοίρηδες πρόσφυγες," θά προηγηθῇ ἡ ἀτίμωσίς μας, γνωστῆς οὔσης τῆς σεξουαλικῆς πείνης αὐτῶν τῶν "κακομοίρηδων," πού περιμένουν τό σύνθημα νά μετατραποῦν εἰς τζιχαντιστάς. Διό καί οἱ "κυβερνήσεις μας" κουβαλοῦν πυρετωδῶς πλέον χιλιάδες "πρόσφυγες" καθημερινῶς, προκειμένου νά ἐπισπευσθῇ ἡ ἀτίμωσις καί ἡ ἀντικατάστασις τῶν Ἑλλήνων. Καί οἱ τελευταῖοι τί κάμνουν; Ψηφίζουν συνεχῶς τούς αὐτούς ΠΡΟΔΟΤΑΣ, πράσινους, κόκκινους καί γαλάζιους Τσίπρες, λιβανίζουν δέ τούς ψευδεπισκόπους πού ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ τόν Χριστόν, ἀλλ' ἀναλώνονται στά συσσίτια, γιά νά προσελκύσουν καί ἄλλους τζιχαντιστάς στόν δύσμοιρον αὐτόν τόπον.
5 Σεπτεμβρίου 2019 - 2:21 μ.μ.

-------
Ο/Η Marinos Ritsoudis είπε...
Κύριε Χατζηνικολάου οι μέρες είναι πολύ πονηρές, και διά τούτο έχουν μαζευτεί από τα πέριξ τού αδιάφορου κόσμου, πολλοί πολλοί προδότες Εκκλησιαστικοί και πολιτικοί, για να διαλύσουν την μικρή μαγιά τής Ορθοδοξίας, γιατί έτσι θα έχει καθολική, παγκόσμια, άνετη υπεροχή ο επερχόμενος μεσσίας τους.
Το κόλπο δουλεύει χρόνια, και στις μέρες μας τα προσωπεία του διαβόλου έχουν για εργαλεία την αγαπολογία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να εδραιώσουν τα μουσουλμανικά παγκόσμια δικτυώματα.
Ο σκοπός της παρούσης ζωής είναι να ομολογούμε λόγω και έργω Ιησούν Χριστόν μήπως και αξιωθούμε και σωθούμε.
Οι Φιλόθεοι, αγαπώντες την Πατρίδαν δεν θα απογοητευτούν, ούτε θα χωριστούν από αυτής της αγάπης, καθώς η αληθινή Πατρίδα είναι η ουράνιος.
Όσοι αγαπάμε κατά Δωρεάν καί Χάρην, Χριστό και Ελλάδα, δεν θα χωρίσουμε αυτής της αγάπης όσο και εάν διαλύσουν την επί γης Ελλάδα, διότι μέσα στις καρδιές μας ο Σταυρός Του Κυρίου κρατάει όρθια καί την Σημαία της Ελλάδας, και τούτη είναι η αληθινή Πατρίδα της ελευθερίας της ψυχής, κατά Χάρην γιά τον άνθρωπο.

Θάρσει, το τέλος γαρ εγγύς, και μακάριοι όσοι θλίβονται για τα χάλια και τις προδοσίες που συντονισμένα τελευταία προσπαθούν να μας εξοντώσουν, και έρχεται η ώρα που οι κλαίοντες τώρα, θα χαμογελούν αιώνια υπό το ανέσπερο Φώς τής Δόξης Τού Κυρίου μας.
Αμήν Γένοιτο κατά Χάρην Ιησού Χριστού, να αξιωθούμε οι ανάξιοι και ταλαίπωροι που κληθήκαμε εξ άνωθεν να ζήσουμε την εποχή, που ούτε ο Μέγας Βασίλειος δεν θα ήθελε να ζήσει..

5 Σεπτεμβρίου 2019 - 4:47 μ.μ.