Online «μάθημα» για το Σκοπιανό!

Είκοσι βιβλία Ιστορίας για το κοινό στο site της ΕΜΣ
Τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολίτες για όλες τις πτυχές του σκοπιανού ζητήματος δίνει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. 
Πιστή στις αρχές της, φρόντισε να διαθέσει ελεύθερα στο κοινό μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της (www.ems.gr) ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 20 ολόκληρα βιβλία, επιστημονικές εκδόσεις και ερευνητικά αποτελέσματα ομάδας καταξιωμένων πανεπιστημιακών δασκάλων και ερευνητών.

«Χρέος μας»
«Εν όψει των επερχόμενων γεγονότων με το σκοπιανό ζήτημα, η εταιρεία μας θεωρεί χρέος της να υπενθυμίσει τις σημαντικές εκδόσεις της οι οποίες σχετίζονται με το επίμαχο θέμα» σχολιάζει ο πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Πάππας.

Μεταξύ των 20 βιβλίων μπορεί κανείς να διαβάσει τα

«Μακεδονισμός - Ο ιμπεριαλισμός των Σκοπίων 1944-2006», «Το Μακεδονικό στα ξένα αρχεία. Απόρρητα έγγραφα Γιουγκοσλαβίας και Βουλγαρίας (1950-1967)», «Οι όμηροι των Σκοπίων. Φυγάδες, περιουσίες και επαναπατρισμός. Απόρρητα αρχεία της Γιουγκοσλαβίας», «Το Μακεδονικό και η Βουλγαρία. Πλήρη τα απόρρητα βουλγαρικά έγγραφα 1950-1967», «Κωνσταντίνος Κατσάνος, Το Μακεδονικό στις σχέσεις Ελλάδος - Γιουγκοσλαβίας. Απόρρητα έγγραφα 1949-1967», «Μακεδονικό στις σχέσεις Γιουγκοσλαβίας - Ελλάδας. Απόρρητα έγγραφα 1949-1967», «Βαλκάνια 1913-2011: Εκατό Χρόνια Θύελλες και Χίμαιρες, Ν. Μέρτζος, Σ. Σφέτας, Ι. Ζούκας, Μ. Καραγιάννης, Σ. Δορδανάς, Η. Σκουλίδας» κ.ά.

Εξάλλου, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Πρώτη αποτίμηση της υπογραφείσης Συμφωνίας Ελλάδος - ΠΓΔΜ» τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018. Οι περιλήψεις των εισηγήσεων βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της και σύντομα θα αναρτηθούν τα πρακτικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: