Πλέον είναι αργά για δάκρυα, πληρώνουμε την ανοχή και τον ωχαδελφισμό.

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "21-5-2017 : Ολόκληρη η μεγαλειώδης συγκέντρωση κατ...":

Όσοι διαμαρτύρονται για την αλλοίωση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του νεοελληνικού κράτους περιγράφονται σαν γραφικοί. Κι αυτό γιατί επέτρεψαν, άφησαν, ανέχτηκαν να ανδρωθεί και να εισχωρήσει σε όλο το φάσμα των ιστών της πολιτείας και όχι μόνο εκεί διαβρωμένοι και διεφθαρμένοι. Πλέον είναι αργά για δάκρυα, πληρώνουμε την ανοχή και τον ωχαδελφισμό. Η Ελλάδα είναι σιδηροδέσμια, στη μασωνία και τη παποφραγκία. Ο εκδυτικισμός της δεν είναι τωρινός, συνέβη την επομένη της υποτιθέμενης ανεξαρτησίας της που της κουβάλησαν δυτικούς να τη ποδηγετήσουν, και δολοφόνησαν το μοναδικό ελληνορθόδοξο ηγέτη Καποδίστρια που προσπάθησε να βάλει ισχυρά θεμέλια. Πού πήγε το τάμα του έθνους, πού το πανελλήνιο όραμα της πραγματικής πρωτεύουσας, πού η ρωμηοσύνη; Έχουμε ένα κράτος που κυβερνάται από απάτριδες διεθνιστές, και μια Εκκλησία διασπασμένη επίτηδες, με τα χέρια μας βγάλαμε τα μάτια μας. Θα πει κάποιος διαπιστώσεις, πες τι κάνουμε στο εξής. Νομίζω το μόνο που μας μένει είναι η προσευχή, όλα είναι σαθρωμένα και διαπλεκόμενα, ένας ιστός αράχνης που απλώνεται σε όλα τα επίπεδα. Από που να αρχίσεις και πώς; Μόνο ό,τι κάνει ο Θεός έτσι που είναι τα πράγματα.

5 σχόλια:

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

ετσι όπως τα λές είναι ανώνυμε , με μία διαφορά , λές ότι η εκκλησία είναι διασπασμένη ,σωστά , το σώμα του Χριστού , η Εκκλησία του , είναι ένα όμως , και δεν διασπάτε σε κομάτια , απλώς κάποιοι αποκόπτωνται από αυτό το σώμα και νεκρόνωνται , το θέμα είναι να βρούμε πού είναι αυτό το ΖΩΝ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΙ ΤΟΥ , και από εκει και πέρα αγωνιζόμενοι με τα πάθει μας ελπίζουμε στο έλεος Του και την σωτηρία μας!

Ανώνυμος είπε...

Καλά δε ξέρεις πού και ποιά είναι η Εκκλησία του Χριστού,ζων σώμα Χριστού να γίνεις μέλος του; Η ορθή πίστη,η ορθόδοξη πίστη είναι,η ορθή ομολογία πίστης προς τον Χριστό η οποία στέκεται στα ίχνη των αγίων αποστόλων. Αυτήν ακολούθησε ταπεινά,ψάξε ορθόδοξο εν Χριστώ γέροντα πνευματικό οδηγό με φρόνημα Χριστού εν τη πράξει και τω λόγω,και εκείνος θα σε οδηγήσει στη σωτηρία. Κάνε του όσο μπορείς υπακοή,να μετέχεις στα μυστήρια,να κοινωνάς συχνά και θα δεις αλλοίωση στη προσωπική σου ζωή. Ο πονηρός θα σε εμποδίσει άγρια,εσύ να επιμένεις,μη παραδώσεις τα όπλα,μην απογοητεύεσαι,γιατί αυτό θα σε φέρνει. Αγωνίσου με με νύχια και με δόντια,όσο δύνασαι,ζήτα με προσευχή απλά λόγια σαν να το λές στο γονιό σου ότι σε πονάει,και περίμενε απάντηση. Μην απογοητεύεσαι,θα σε δοκιμάσει πολλές φορές,γιατί ο πονηρός θα σου φέρει τα πάνω κάτω,εσύ απτόητος,να επιμένεις στη προσευχή και στο έλεος του Θεού. Να εκκλησιάζεσαι συχνά,φεύγε από το κόσμο όσο μπορείς,να εξομολογήσαι συχνά και ο Θεός βλέποντας τη προσπάθειά σου επειδή εσύ αγωνίζεσαι -θα το δεις δηλαδή,θα το διαπιστώσεις ότι κάτι αλλάζει σταδιακά μέσα σου,όλα τα βλέπεις με άλλη ματιά,αναγεννάσαι εσωτερικά...

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

προς ανωνυμο , γνωριζεις κανενα τετοιο γεροντα που να εχει την... ορθή πίστη..ορθή ομολογία πίστης προς τον Χριστό η οποία στέκεται στα ίχνη των αγίων αποστόλων..και να έχει αδιάσπαστη διαδοχή των Αγίων Αποστόλων και ενωμενος με το σωμα του Χριστου Την Εκκλησία Του ? διότι σήμερα απο τα τόσα κομάτια όπως γράφης , δεν μπορεί να είναι όλοι διάδοχοι των Αγίων ,ούτε να ανήκουν στην Εκκλησία του Χριστού ! διότι : Κανών ΙΑ΄ των Αγ. Αποστόλων: «Ει τις καθηρημένω, κληρικός ων, κληρικώ συνεύξηται, καθαιρείσθω και αυτός». Κανών Ι” των Αγ. Αποστόλων: «Ει τις ακοινωνήτω, καν εν οίκω συνεύξηται, ούτος αφοριζέσθω» που βρίσκεται λοιπόν αυτός ο γέροντας που δέν εμπίπτει στους αφωρισμούς των ως άνω κανόνων ?

Ανώνυμος είπε...

Είσαι βαπτισμένος;
Είσαι ορθόδοξος χριστιανός;
Εκκλησιάζεσαι σε ορθόδοξο ναό;
Μετέχεις στα μυστήρια της Εκκλησίας;
Ακολουθείς το ορθόδοξο δόγμα;
Έχεις σταθερό πνευματικό οδηγό και ορθόδοξο ιερέα;
Έχεις ταπεινό φρόνημα;
Παντού υπάρχουν ιερείς ορθόδοξοι,αρκεί να θέλεις,να επιθυμείς,να αναζητάς τον Θεό. Κι αυτός θα σε συναντήσει,όχι εσύ,αυτός θα σε καλέσει, Και όταν σου κάνει κλήση μη τη παραβλέψεις,στάσου εκεί,στη κλήση του και πάλεψε,αγωνίσου με τον εαυτό σου. Αν όμως σκέφτεσαι πονηρά,ψάχνεις από εδώ κι από εκεί,βρίσκεις σε κάθε τόπο δικαιολογίες και ψεγάδια για να κάνεις το θέλημα σου δε πας καλά. Μην κατηγορείς κανέναν όταν αυτός είναι μάλιστα ορθόδοξος και αγωνίζεται,μην εστιάζεσαι σε τύπους αλλά στην ουσία,κι αυτό έχει να κάνει με τη σωτηρία σου,να σε συναντήσει ο Θεός,ούτε στο ημερολογιακό κομμάτι, αν και το παλαιό φέρει την πλήρη αλήθεια,το σχίσμα έγινε από τους καινοτόμους του νέου,εφ΄όσον είσαι με το νέο κι αναπαύεσαι μείνε εκεί,υπάρχει χάρη,δεν έχει καταδικαστεί από σύνοδο αν και η μόλυνση από συγχρωτισμούς και συμπροσευχές με αιρετικούς εμβαθύνεται σε αυτούς που ακολουθούν τη καινοτομία του νέου ημερολογίου.

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

αγαπητέ ανώνυμε για όλα τα παραπάνω συμφωνώ εκτός του θέματος του ημερολογίου , επέτρεψε με να έχω άλλη άποψι ως προς το αν ειναι καταδικασμένο ή όχι , σε παραπέμπω σε 2,3 άρθρα που αναφέρονται στο θέμα αυτό και εάν θέλεις τα μελετάς και βγάζεις τα συμπεράσματα σου: Ορθόδοξος τύπος , ο αναθεματισμός του Νέου Ημερολογίου , ένα άρθρο αποκάλυψη !
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2017/05/blog-post_17.html

Γιατί πολεμούν το ορθόδοξο παλαιό ημερολόγιο και όσους το ακολουθούν ? το κάνουν αυτό οι οικουμενιστές , αλλά το κάνουν και ...
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2017/05/blog-post_25.html

Επιστολή του αρχιμανδριτου Φιλόθεου Ζερβάκου προς τον Βασιλέα δια το ημερολογιακό ζήτημα.Υἱοὶ ἀνθρώπων, ἕως πότε βαρυκάρδιοι...
https://xristianorthodoxipisti.blogspot.gr/2017/05/43.html