Ο χρήστης ΧΑΡΙΛΑΟΣ σχολίασε την ανάρτηση "ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ"

Αγαπητέ Silver, o Οικουμενισμός και οι Οικουμενιστές συνεχίζουν το πανηγύρι τους. Για την Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησία, σήμερα είναι Κυριακή πρό της Χριστού Γεννήσεως και το Ορθόδοξο Ημερολόγιο δείχνει 19 Δεκεμβρίου του 2022. Η Εκκλησία του Χριστού συνεχίζει την νηστεία των Χριστουγέννων η οποία τελειώνει την επομένη Παρασκευή, ενώ οι εχθροί Της όπως: οι Παπικοί, οι Νεοημερολογίτες, οι Προτεστάντες, οι Αγγλικανοί και λοιποί αντίχριστοι, ψευτοεορτάζουν σήμερα τον Μ.Βασίλειο και την κοσμική Πρωτοχρονιά. Παρ΄όλα αυτά, οι έτεροι εχθροί της Εκκλησίας, δεκατριμερίτες Ακακιοφλωρινικοί, δηλώνουν ότι, οι υποταγμένοι από το 1924 στον Παπισμό, Νεοημερολογίτες, είναι εντός της Εκκλησίας [φεύ] Όμοιος ομοίω αεί πελάζει

Χαρίλαος Ι.Στουραΐτης
Θεολόγος

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς π. Γρηγόριο Ζιώγο της "Κατακομβικής Εκκλησίας": Μπορείτε να ζητήσετε από τον αρχιεπίσκοπό σας Καλλίνικο να σας προμηθεύσει την ηχογράφηση της Χειροθεσίας των Ματθαιϊκών που έκανε το 1971 ο Καλλιόπιος που ήταν παρών ώστε να σταματήσουν οι Ματθαιϊκοί να την αμφισβητούν

Ανώνυμος είπε...

Προς σχολιογράφο Χ.Σ.

Τι σχέση έχουν οι Ορθόδοξοι με τον Πάπα; Ο εκλεκτός Ιερομόναχος των Τεμπών,Ευθύμιος Τρικαμηνάς, τι σχέση έχει με τον Πάπα.Μήπως υπερβάλεις κ.Χάρη;Το ημερολόγιο δεν είναι δόγμα.Παλιό ή νέο το ίδιο μας κάνει.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Ανώνυμε 1:52,από το 1924 και εντεύθεν έχουμε την εμφάνιση του Νεοημερολογιτισμού, ο οποίος προέκυψε κατ΄εφαρμογήν της οικουμενιστικής Εγκυκλίου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως,η οποία διατρανώνει τον Οικουμενισμό και την υποταγή της Ορθοδοξίας στον Πάπα διά του ημερολογίου του [Γρηγοριανό]

Το Κολυμπάρι,είναι μικροπταίσμα μπροστά στο 1924.Αυτό πές σε όλους τους Τρικαμηνάδες.

Ανώνυμε 8:55 ,η καθαίρεση του Καλλίστου,ο οποίος ΨΕΛΛΙΣΕ κάτι περί χειροθεσίας και η διακοπή κοινωνίας με τους οικουμενιστές της ΡΟΕΔ,οι οποίοι δεν ετήρησαν τα υπεσχημένα,είναι η απάντηση.

Οι Χειροτονίες του Αγίου Βρεσθένης το 1948,πλήρεις Θείας Χάριτος και επιβεβλημμένες,είναι το κόσμημά μας.
Ποτέ δεν τις αρνηθήκαμε , ούτε θα τις προδώσουμε.

Οι εχθροί της Εκκλησίας Ακακιοφλωρινικοί,οι οποίοι διατρανώνουν ότι οι Νεοημερολογίτες μετέχουν της Εκκλησίας,μεθόδευσαν το 1971,αλλά τους βγήκε μπούμερανγκ.

Είναι η ουρά των Νεοημερολογιτών,και όπως λέει ο π.Γρηγόριος Ζιώγος,είναι ουνίτες και φλωρινιώτηδες.

Ανώνυμος είπε...

Οι "Χειροτονίες" των Ματθαιϊκών παλ/των είναι ΑΚΥΡΕΣ και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ!!!!
όταν ο "Άγιος" καρπαθάκης ο "Βρεσθένης" "χειροτόνησε" τον πρώτο του επίσκοπο τον Τριμυθούντος (δν θυμάμαι όνομα), από τότε κιόλας η ομαδούλα των ματθαιικών(άρα όλες οι ματθαιικές παρατάξεις άρα και ο ψευτολαρίσης αμφιλοχιος) ΔΕΝ έχει Μυστήρια!!!! Ο ματθαίος έκανε την 1η "επισκοπικη χειροτονία" ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,ΧΩΡΙΣ την παρουσία άλλων 2(ή έστω ενός) επισκόπων, ενώ ο αποστολικός κανόνας που το ορίζει είναι ΣΑΦΗΣ,ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ!!!!!!!!!
Κύριε Χαρίλαε, ΞΥΠΝΑ πριν είναι αργά!!
Μην κοιμάστε τον ύπνο τον βαθύ!!
Εν ολίγοις, Συνέλθετε και Μετανοήστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον Κύριο Χαρίλαο:
Διαβάστε αγαπητέ τον Α' Αποστολικό κανόνα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή,αδελφέ Χάρη,τι είναι ο Νεοημερολογιτισμός;Μήπως έναι αίρεση; Και τι αίρεση διδάσκουν αυτοί που ασπάζονται αυτή την αίρεση;Ο π.Ευθύμιος ακολουθεί το παλιό ημερολόγιο,τώρα που έφτιαξε κελί στο Αγιο Όρος,αλλά όταν πηγαίνει στον Οδυσσέα,γιορτάζει με το καινούριο.Που υπάρχει ωυο πρόβλημα

Ανώνυμος είπε...

...που υπάρχει το πρόβλημα;Τι νέο,τι παλιό. Δεν κοιτάζει τις ημέρες ο Θεός

Ανώνυμος είπε...

...Τι αίρεση διδάσκει ο π.Τρικαμηνάς Ευθύμιος και θα πάει στην κόλαση όπως νομίζεις; Αυτό που λες, δεν είναι σωστό. Αφού ωο Πάπας γιορτάζει Πάσχα ξέχωρα από εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Τα δόγματα να κρατήσουν οι Ορθόδοξοι και να τηρήσουν τις εντολές του Θεού.Αυτά αρκούν για να σωθούν οι άνθρωποι. Δεν έδωσε τέτοια εντολή ο Χριστός "να ακολουθείται μόνο το ημερολόγιο του Ιουλίου Καίσαρα". Που το βρήκες αυτό γραμμένο κ.Χάρη; Μήπως στα απόκρυφα Ευαγγέλια;Σε παρακαλώ να σκεφτείς καλύτερα αυτά που γράφεις, διότι δεν ορθοδοξούν.Δεν πρέπει να θεωρείς εντολή του Θεου την διατήρηση ενός κοσμικού ημερολογίου. Αυτά αλλάζουν με τα χρόνια.Φέτος έρχεται το σφράγισμα 666 και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθείς.Τι σχέση έχουν τα ημερολόγια με την πίστη μας;

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Η καταδίκη σας Νεοημερολογίτες .

1η Ἀπόφασις τῆς Συνόδου τοῦ 1583, ἡ ὁποία ὑπογράφεται ἀπό τούς Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, Ἱερεμία, Ἀλεξανδρείας, Σίλβεστρο, Ἱεροσολύμων, Σωφρόνιο καί ἀπό τούς ὑπόλοιπους παρόντες Ἀρχιερεῖς:

Κανών Ζ': " Ὅποιος δέν ἀκολουθᾶ τά ἔθιμα τῆς Ἁγίας Ὀρθόδοξου Ἐκκλησίας, καθώς αἱ ἑπτά Ἅγιαι Οἰκουμενικαί Σύνοδοι ἐθέσπισαν, καί τό Ἅγιον Πάσχα καί τό Μηνολόγιον καλῶς ἐνομοθέτησαν νά ἀκολουθῶμεν, καί θέλει νά ἀκολουθᾶ τό νεοεφεύρετον Πασχάλιον καί νέον Μηνολόγιον τῶν ἀθέων ἀστρονόμων τοῦ Πάπα, καί ἐναντιώνεται εἰς αὐτά ὅλα καί θέλει νά ἀνατρέψῃ καί νά χαλάσῃ τά πατροπαράδοτα δόγματα καί ἔθιμα τῆς Ἁγίας Ὀρθόδοξου Ἐκκλησίας, ἄς ἔχει τό ἀνάθεμα καί ἔξω τῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας καί τῆς τῶν Πιστῶν ὁμηγύρεως ἄς εἶναι.

Ἐσεῖς δέ οἱ εὐσεβεῖς καί Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί μένετε ἐν οἷς ἐμάθετε, ἐγεννήθητε καί ἀνετράφητε καί, ὅταν τό καλέσῃ ὁ καιρός καί ἡ χρεία, καί αὐτό τό αἷμα σας νά χύνετε, διά νά φυλάξετε τήν πατροπαράδοτον πίστιν καί ὁμολογίαν σας καί νά φυλάγεσθε ἀπό τῶν τοιούτων, καί προσέχετε, ἵνα καί ὁ Κύριος Ἰησοῦς Χριστός σᾶς βοηθᾶ, ἅμα καί ἡ εὐχή τῆς ἡμῶν μετριότητος εἴη μετά πάντων ὑμῶν. Ἀμήν."

1583 Ἰνδικτίων ιβ΄, Νοεμβρίου κ' "

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Και για να μην επικαλεστείτε τα φαιδρά περί πλαστότητος του Σιγγιλίου,διαβάστε εδώ.
https://www.imagnikolaou.eu/l/i-katadiki-toy-neoy-imerologioy/

Ανώνυμος είπε...

Αυτά έχουν απαντηθεί από τον π.Ευθύμιο Τρικαμηνά,τον Ιωάννη Ρίζο, τον Παναγιώτη Σημάτη,τον Αδαμάντιο Τσακίρογλου,τον Νεκτάριο Τόμπρο κ.α.
Αυτή η ψευδοσύνοδος καινοτόμησε,αν τα έγραψαν αυτά, και δεν ακολούθησε τις Οικουμενικές Συνόδους της Εκκλησίας μας.Κύρηξαν άλλο Ευαγγέλιο και έχουν το Ανάθεμα του Απ.Παύλου και της Ζ'Οικουμενικής Συνόδου.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Ανώνυμε 6:52 ,μας έκανες και γελάσαμε.Άκου ΄΄καινοτόμησε΄΄,΄΄ψευτοσύνοδος΄΄ και τα υπόλοιπα της ανοίας ρητά.

Όταν θα πεθάνεις,τότε θα δείς τι θα σου κάνουν οι Πατέρες της Πανορθοδόξου ΄΄ψευτοσυνόδου που καινοτόμησε΄΄.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χαρίλαε, το Σιγγίλιο που επικαλείστε ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ είτε σας αρέσει είτε ΔΕΝ σας αρέσει!!!

Ανώνυμος είπε...

www.oodegr.com/oode/orthod/paleoimerologites/plasto_sygillio_1.htm

Όσο για τα περί όταν πεθάνετε κλπ, αφήστε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστόν να αποφασίσει για τις ψυχές ημών κύριε Χαρίλαε.
Σημ: διαβάστε σας παρακαλώ το άρθρο που υπάρχει στον σύνδεσμο.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Πλαστή είναι η θεωρία περί πλαστότητος ,την οποίαν εδέχθης και ΄σύ.
Δες εδώ.

https://www.imagnikolaou.eu/l/i-katadiki-toy-neoy-imerologioy/

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο του π.Δημαρά που είναι στον σύνδεσμο, κύριε Χαρίλαε, λυπάμαι που σας το λέω, έχει ασύστολα ψεύδη.
Πιο πολύ αναφέρεται ιστορικά στην εισαγωγή του ν.ημ στην Εκκλησία από τους παπαδόπουλο-μεταξάκη και στο τι έλεγε για τον μελέτιο πηγά ο Χριστόδουλος, παρά για το σιγγίλιο.
Το σιγγίλιο, το ξαναλέω για μια ακόμη φορά, είναι Πλαστό!!! Δείτε τον σύνδεσμο της οοδε. Αυτοί αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους, ο π.Δημάρας απλά..... μονολογούσε!!!