ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ :



Πιστεύω τελικά ὅτι οἱ ἡγούμενοι μέ τήν στάσι των δέν κάνουν τίποτε ἄλλο, ἀπό τό νά παραδίδουν στούς αἱρετικούς τό ἐμπιστευθέν εἰς αὐτούς ποίμνιο. Ἄν πάλι, πατέρες, βρῆτε κάποια διδασκαλία τῆς ἁγ. Γραφῆς ἤ τῶν ἁγίων Πατέρων, ἡ ὁποία νά διδάσκη τήν παραμονή στούς αἱρετικούς ποιμένες ἤ τήν εὐλογία τῶν γερόντων γιά νά ἀπομακρυνθῆ κάποιος ἐκκλησιαστικά ἀπό αὐτούς, σᾶς παρακαλοῦμε νά μᾶς τήν ὑποδείξετε, διότι ἐμεῖς μέχρι τώρα συναντήσαμε στούς Ἁγίους τά ἐντελῶς ἀντίθετα.
----------------------
Γενικῶς, ἡ ὁμιλία εἶναι πολύ διαφωτιστική. Στό θέμα τοῦ σχίσματος τοῦ 1924 (βλ. λεπτόν 1:31:30), ὅμως, ὁ π. Θεόδωρος σφάλλει θανασίμως, διότι φορτώνει τό σχίσμα στούς Ὀρθοδόξους τοῦ Πατρίου Ἑορτολογίου (Ὀ.π.ἑ.). Λέγει ὅτι ἔπρεπε ν' ἀκολουθήσουν τό νέον Ἑορτολόγιον (ν.ἑ.), ἄν καί ἡ εἰσαγωγή του ἦτο λάθος, διότι τό θέμα δέν εἶναι δῆθεν δογματικόν! Πῶς δέν εἶναι δογματικόν, π. Θεόδωρε; Πρῶτον, δέν ἔγινεν ἡ ἀλλαγή χάριν τῆς «Ἑνώσεως τῶν Ἐκκλησιῶν», τοὐτέστιν χάριν τῆς ὑποταγῆς τῆς Ὀρθοδοξίας εἰς τόν Παπισμόν, κάτι πού ἐγνώριζον σχεδόν ἅπαντες, διό καί ἐκραύγαζον: «Μᾶς ἐφράγκεψαν!!!»; Δέν βλέπεις δογματικήν παράβασιν εἰς τό ἀνίερον αὐτό ἔργον; Πῶς τολμᾶς νά διαστρέφῃς τόσον βαναύσως τήν πραγματικότητα; Δεύτερον, δέν γνωρίζεις ὅτι ἦτο βέβαιον ὅτι οἱ Ὀρθόδοξοι δέν θά ἠκολούθουν τό ν.ἑ., διότι αὐτό εἶχε καταδικασθῆ ἀπό τρεῖς Πανορθοδόξους Συνόδους (1583, 1587, 1593), καί ἑπομένως ΑΝΕΜΕΝΕΤΟ νά γίνῃ σχίσμα, τοὐτέστιν προσβολή τοῦ δόγματος τῆς Μιᾶς Ἐκκλησίας; Γιατί, π. Θεόδωρε, «ἔκανες γαργάρα» τά δύο αὐτά ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ θέματα, μέ τά ὁποῖα συνδέεται ἡ εἰσαγωγή τοῦ ν.ἑ.; ΓΙΑΤΙ;;;

21 σχόλια:

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Αγαπητέ Silver,χρόνια καλά ,ευλογημένα και με μετάνοια.

Αφού τελείωσε το οικουμενιστικό πανηγύρι των Παπικών,Νεοημερολογιτών ,Προτεσταντών,Αγγλικανών και λοιπών εχθρών της Εκκλησίας,που ξεκίνησε πρίν από δύο εβδομάδες,σήμερα 25 Δεκεμβρίου 2022 Ορθοδόξου Ημερολογίου Γεννάται ο Κύριος εντός της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Θέσεις και απόψεις σαν του π.Ευθυμίου Τρικαμηνά ,είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την Ορθοδοξία.
Οι Νεοημερολογίτες είναι η θρησκευτική κοινότητα εκείνη η οποία, από το 1924 έχει υποταχθεί στον Παπισμό και τον Οικουμενισμό.

Ένταξη στην Εκκλησία χρειάζεστε, π.Ευθύμιε Τρικαμηνά.

Ανώνυμος είπε...


ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ (ΠΑΠΙΚΟ);
---------------------------------------------------------
Mεταξύ του «Nέου Hμερολογίου» και του Γρηγοριανού που ακολουθούν οι Παπικοί, υπάρχουν βασικές διαφορές.
Το Γρηγοριανό Ημερολόγιο των Δυτικών αγνόησε την απόφαση της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, περί του εορτασμού του Πάσχα, η οποία όριζε να εορτάζεται πάντα την πρώτη Κυριακή μετά την Πανσέληνο της εαρινής Ισημερίας. Έθιξε, κατά συνέπεια, το Πασχάλιο έτσι όπως το παρελάβαμε από τους Aγίους Πατέρες και από την Iερά Παράδοσή μας. Eίναι ανάγκη να γνωρίζουμε ότι το διορθωμένο Ιουλιανό Ημερολόγιο, που ακολουθούμε εμείς, η Εκκλησία της Ελλάδος, άφησε εντελώς άθικτο το Πασχάλιο. Άρα ΔΕΝ ακολουθούμε το Πασχάλιο των Παπικών.
Πέραν αυτής της κύριας και ουσιωδέστατης διαφοράς μεταξύ των δύο ημερολογίων, υπάρχει και κάποια άλλη, δεύτερη, καθαρά χρονολογική: Το διορθωμένο Ιουλιανό Ημερολόγιο έχει ανά 4 αιώνες 100 δίσεκτα έτη (οπότε ο Φεβρουάριος έχει 29 ημέρες), ενώ το Γρηγοριανό έχει μόνο 97 δίσεκτα έτη. Αυτό σημαίνει πως μετά από 1.600 περίπου χρόνια εμείς θα έχουμε πάλι διαφορά 13 ημερών από το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.
Άλλο, λοιπόν, είναι το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, το οποίο έθιξε το Πασχάλιο και εναντίον του οποίου υπάρχουν Συνοδικές αποφάσεις κι άλλο το διορθωμένο Ιουλιανό Ημερολόγιο, που εισήγαγε η Εκκλησία της Ελλάδος το 1924. ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ και ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜEΡΟΛΟΓΙΟ;; Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ 1583
------------------------------------------------------------------
Στην έρευνά μας για το ημερολογιακό ζήτημα ψάξαμε να δούμε ποια ή ποιες πανορθόδοξοι Σύνοδοι καταδίκασαν το ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. Η άποψη των εν Χριστώ αδελφών μας ότι οι Πανορθόδοξοι Σύνοδοι του 16ου αιώνα καταδίκασαν το νέο ημερολόγιο μας (που εφαρμόστηκε το 1924!!!!) ανάγκασε να ψάξουμε τα πρωτότυπα κείμενα των Συνόδων αυτών .Διαπιστώσαμε τα εξής:
Α. Οι Σύνοδοι του 16ου αιώνα (1583,1593) καταδίκασαν ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ και αυτό επειδή οι Λατίνοι άλλαξαν το ΠΑΣΧΑΛΙΟ δηλ. άλλαξαν τους όρους υπολογισμού της ημερομηνίας της εορτής του ΠΑΣΧΑ.
Β. Με λύπη διαπιστώσαμε ότι κυκλοφορούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ΓΟΧ πλαστογραφημένο σιγγίλιο του 1583.Αυτό το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα καταδίκης Συνοδικά του νέου ημερολόγίου.
Γ.Η πλαστογράφηση έγινε από τον Αγιορείτη ΙΑΚΩΒΟ ΝΕΟΣΚΗΤΙΩΤΗ. Ο Ιάκωβος Νεοσκητιώτης, πρόσθεσε επί του εγγράφου : α) την υπογραφή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Σωφρονίου , β) την φράση '' και οι λοιποί Αρχιερείς '' και γ) άλλαξε την ημερομηνία από 1583 σε 1593 ! Με αυτήν του , όμως την απάτη , άθελά του προδόθηκε , καθ΄ ότι ο Αλεξανδρείας Σίλβεστρος δεν ζούσε το 1593 , αφού είχε κοιμηθεί το 1590 !!!
Ακόμη , παρατηρούνται τα εξής επ΄ αυτού : α) έχει αφαιρεθεί περισσότερο από το μισό κείμενο , β) έχει προστεθεί ένας ανύπαρκτος Αναθεματισμός , γ) έχει προστεθεί 3 φορές η λέξη '' Μηνολόγιο '' και δ) λείπει η αναφορά στους 4 Όρους της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου περί του Αγίου Πάσχα , καθώς και τα σημεία που κατακρίνουν το Γρηγοριανό ημερολόγιο λόγω του εορτασμού του Πάσχα , πριν η μαζί με τους Ιουδαίους , με αποτέλεσμα να μην φαίνεται , πως οι Πατριάρχες , κατέκριναν το Παπικό ημερολόγιο , λόγω του εορτασμού του Πάσχα , πριν η μαζί με τους Ιουδαίους και όχι λόγω των 13 ημερών !!!
Το πρωτότυπο κείμενο βρίσκεται στον '' Τόμο της Αγάπης '' του ιερού Δοσιθέου Ιεροσολύμων ( σελ. 538 ) . Οι καλοπροαίρετοι μελετητές , μπορούν να το βρούν στις μεγάλες βιβλιοθήκες της Ελλάδος ( την Εθνική , της Βουλής κ.λ.π. ).
Εμείς θα το δημοσιεύσουμε μελλοντικά. Επειδή ίσως πάλι κατηγορηθούμε ότι δυσφημίζουμε τον αγώνα ΓΟΧ, παραπέμπουμε σε σχετική μελέτη της Μητρόπολης Ωρωπού ΓΟΧ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.imoph.org/.../20110.../20110622aSigglion1583.pdf

Ανώνυμος είπε...

Ένταξη στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, χρειάζεστε εσείς κύριε Χαρίλαε!!!
Η εκκλησία στην οποία ανήκετε είναι "εκκλησία" (με ε μικρό), σε μία ψευδεκκλησία ανήκετε με αντικανονικές χειροτονιες.
Εμείς, ως μέλη Της και Σωστοί Όντως Γνήσιοι Ορθόδοξοι(όχι Γνήσιοι με την έννοια των παλαιοημερολογιτών), ανήκομεν στην Εκκλησία με Ε κεφαλαίο!!

Ανώνυμος είπε...

Μία Ορθόδοξη Απάντηση στις Σχισματοαιρετικές φλυαρίες του κυρίου ΧαριΛάου.
Εύγε 6.45 και 6.47

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Δεν υπάρχει καμμία απολύτως πλστότητα,ανώνυμε 6:47.
Πλαστή είναι η θεωρία περί πλαστότητος ,την οποίαν εδέχθης και ΄σύ.
Δες εδώ.

https://www.imagnikolaou.eu/l/i-katadiki-toy-neoy-imerologioy/

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Ο Παπισμός σας έχει καθυποτάξει και γι΄αυτό λέγεστε πλέον Παπονεοημερογίτες.
Το 1924 εφαρμόστηκε η παναιρετική Εγκύκλιος του 1920. Από τότε υποταχθήκατε στον αντίχριστο Πάπα και συνεπώς δεν μετέχετε της Εκκλησίας.

Ακολούθησε η άρσις των Αναθεμάτων και τα λοιπά.
΄΄Συνεωρτάσατε΄΄ χριστούγεννα με όλον τον Οικουμενισμό,ήτοι: με Παπικούς,με Προτεστάντες ,με Αγγλικανούς και λοιπούς εχθρούς της Εκκλησίας,ενώ Αύτη εορτάζει σήμερα την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και την Σύναξη της Θεοτόκου.
Εσας αφορά το Παύλειο΄΄αιρετικόν άνθρωπον, μετά μιάς και δευτέρας νουθεσίας ,παραιτού...΄΄

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι Ματθαιϊκοί ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΗΣ Εκκλησίας:
1ον. Διότι δεν έχουν Μυστήρια. Τα "μυστήρια που τελούν είναι Άκυρα.
2ον. Διότι παραβιάζουν πλειάδα θείων και Ιερών κανόνων(πχ αντικανονικές και παράνομες χειροτονίες από τον "άγιο" καρπαθάκη, αποδοχή πλαστού εγγράφου:σιγγίλιον του 1593(δείτε σχόλια παραπάνω), και άλλα)
3ον. Διότι υβρίζουν όλους τους άλλους και δεν έχουν κατανόηση ούτε υπομονή και δεν είναι φιλάδελφοι
4ον. Διότι έχουν διασπαστεί σε πάρα πολλές "συνόδους" η κάθε μια με τον δικό της "Αρχιεπίσκοπο αθηνών" κ την δικιά της "Ιεραρχία"
5ον. Διότι απλά φλυαρούν χωρίς να επιχειρηματολογούν ούτε καταθέτουν αποδείξεις συχνά
6ον. Διότι απορρίπτουν την επιστήμη η οποία έχει αποδείξει τις ανοησίες περί ισημερίας που υποστηρίζει ο ΧΣ κ απέδειξε το λάθος και την πλάνη του
7ον. Διότι είναι Και Αιρετικοί(βλ θεωρία περί αυτομάτου απωλείας της χάριτος ενώ η εν λόγω θεωρία έχει εισαχθεί από την Παπική Ιταλία!!!!!!!)
8ον. Διότι είναι προσωπολάτρες(πχ η λατρεία του ΧΣ προς τον λαρίσης Αμφιλόχιο τον οποίο θεωρεί ως τον μόνο άξιο ορθόδοξο επίσκοπο επί της Γης!!)
Υστερ.: εκτός από τις ματθαιικές παρασυναγωγές, ματθαιικοί δηλώνουν και πολλοί αυτοχειροτόνητοι ή καθηρημένοι είτε από την "διοικούσα" Εκκλησία της Ελλάδος είτε από άλλες παλαιοημερολογίτικες ομάδες, ενώ πολλοί αρχιερείς-μεμονωμένοι, μόνοι τους άνευ συνόδου- ακολουθούν το παράδειγμα ματθαίου κ δηλώνουν ότι είναι οι Μόνοι αληθινά Ορθόδοξοι Επίσκοποι επί της Γης(όπως ο "Λαρίσης αμφιλόχιος", τον οποίο ακολουθεί ο ΧΣ). Και υβρίζουν πολλούς νέους αγίους είτε του νέου πχ Αγ.Παΐσιος είτε ακόμα και του παλαιού "Άγ.Χρυσόστομος πρ.Φλωρίνης"
Τέλος, η κάθε ματθαιική σύνοδος(όταν έχουν σύνοδο κ δεν είναι αποκομμένοι όπως ο αμφιλόχιος) δηλώνει ότι ΑΥΤΗ είναι η εκκλησία και δεν αναγνωρίζουν έγκυρα κ κανονικά μυστήρια ούτε στην Εκκλησία της Ελλάδος ούτε στους Φλωριναίους π.ημ ούτε καν στις άλλες ομόδοξες ματθαιικές συνόδους!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και οι παλαιοημερολογίτες συνεόρτασαν με τους παπικούς το Πάσχα(δείτε σχόλιο του π.Δ.Αθανασίου σε άλλη δημοσίευση του παρόντος ιστοτόπου)

Ανώνυμος είπε...

https://orthodox-voice.blogspot.com/2023/01/blog-post_35.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ΧαρίΛαε,
Τα ημερολόγια δεν σώζουν τον Άνθρωπο αλλά η Πίστη. Η Πίστη τόσο στον Θεό όσο και στα δόγματα της Εκκλησίας.
Μπορεί για παράδειγμα να σωθεί ένας "παπονεοημερολογίτης" αλλά να μην σωθεί ένας "γοχ"

Ανώνυμος είπε...

Με την λογική του κ.κ.ΧαριΛάου, αν οι του νέου χαρακτηρίζονται παπονεοημερολογίτες, τότε οι παλαιοημερολογίται είναι ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ!
Το νέο ημ. το εισήγαγε όντως ο αιρετικός(μετά το Σχίσμα)Πάπας Γρηγόριος
Αλλά το παλαιό το έφτιαξε είς ειδωλολάτρης, ο πασίγνωστος Ιούλιος Καίσαρ. Το διανοήστε;;; ένας Ειδωλολάτρης!!!! Οι ειδωλολάτρες(ή εθνικοί) εδίωκαν και εβασάνιζαν και ταλαιπωρούσαν τους Χριστιανούς κύριε ΧΣ. Τόσοι Άγιοι μάρτυρες κοσμούν την Εκκλησία και το Αγιολόγιό Της ,το συναξάρι Της.
Άρα, συμβαδίζετε με τους Εχθρούς Της και τους υπερασπίζεστε.

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ, κ.Χάρη, έκανες Χριστούγεννα μαζί με τους αιρετικούς Αρμένιους.Τι σημαίνει;Μήπως έχεις την ίδια πίστη με αυτούς;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2.38,
Ορθό το σχόλιό σου.
Εγώ προσωπικά θα πρόσθετα και ότι τους υπηρετούν (τους ειδωλολάτρες)

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Ονοματοφοβικοί [ανώνυμοι],άλλα αντί άλλων.

΄΄Το νέο ημ. το εισήγαγε όντως ο αιρετικός(μετά το Σχίσμα)Πάπας Γρηγόριος΄΄΄

Ευτυχώς που το ομολογείτε.[Κάποιοι άλλοι επικαλούνται μία μεγάλη φενάκη και ομιλούν για διορθωμένο Ιουλιανό.]


Η Α΄Οικουμενική Σύνοδος,ανώνυμοι, πάνω στο Ιουλιανό Ημερολόγιο θέσπισε τον Πασχάλιο Κανόνα και τον Εορτολογικό Κανόνα.
Εσείς τι λέτε,δεν ήξερε ότι αυτό ήταν του ειδωλολάτρη Ιουλίου Καίσαρα;

Διά της υ΄ι΄οθετήσεως του Γρηγοριανού ημερολογίου , πρώτον,υποταχθήκατε στον Πάπα,δεύτερον,
καταπατήσατε τις αποφάσεις των Πανορθοδόξων Συνόδων του 16ου αιώνος και φέρετε τα Αναθέματα Τους,τρίτον,
εφαρμόσατε την οικουμενιστική Εγκύκλιο του 1920 και συνεπώς δεν μετέχετε της Εκκλησίας από τότε.

Η Εκκλησία του Χριστού,εν έτει 2022, ακολουθεί τον Πασχάλιο Κανόνα και τον Εορτολογικό Κανόνα έτσι όπως τους θέσπισε η Α΄Οικουμενική Σύνοδος,χωρίς καμμία απολύτως παρέκκλιση.
Τα όρια κυμαίνονται από 22 Μαρτίου έως 25 Απριλίου,με Ανοιξιάτικη Ισημερία στις 8 Μαρτίου Ορθοδόξου Ημερολογίου και κατώτατο όριο της Ανοιξιάτικης Πανσελήνου στις 21 Μαρτίου Ορθοδόξου Ημερολογίου.

Οι Παπονεοημερολογίτες και οι Ακακιοφλωρινικοί, δεν έχουν Αποστολική Διαδοχή ούτε Αποστολική Πίστη,διότι εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία.

Οι ευλογημένες και επιβεβλημένες Χειροτονίες του Αγίου Ματθαίου Καρπαθάκη το 1948,λόγω της μοναδικότητός του ως Ορθοδόξου Επισκόπου τότε,είναι το κόσμημά μας.
Τα μοναδικά μέλη που μετέχουν της Εκκλησίας είναι οι λεγόμενοι ΄΄Ματθαι΄ι΄κοί΄΄,όχι οι Ππαπονεοημερολογίτες ούτε οι Ακακιοφλωρινικοί,οι οποίοι[Ακακιοφλωρινικοί] χειροτονήθηκαν από τους πρώτους.

Ανώνυμος είπε...

Αν παρατηρήσατε(που μεταξύ μας ειλικρινά δεν το νομίζω, ούτε καν το διαβάσατε) ο σχολιαστής δεν λέει το γρηγοριανό αλλά το ΝΕΟ. Νομίζω ότι ΞΕΚΑΘΑΡΑ εννοεί το διορθωμ.Ιουλιανό. Οι νεοημερολογίτες ΔΕΝ υποταχθήκαμε στον πάπα ούτε παραβιάσαμε τον Πασχάλιο Κανόνα ούτε καταπατήσαμε Ιερούς Θείους Συνοδικούς Κανόνες εν αντιθέσει με εσάς ΧΣ. Οι ματθαιικοί ΔΕΝ μετέχουν της Εκκλησίας για τους λόγους που αναφέρει ο 1.22! Οι ματθαιικοί ούτε Αποστολική Διαδοχή ούτε Αποστολική πίστη έχουν διότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ-ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!!!! Δείτε τον Α αποστολικό κανόνα!!! Ο δήθεν άγιος μόνος του χειροτόνησε τον πρώτο του "επίσκοπο" χωρίς την παρουσία άλλων 2( ή έστω 1) επισκόπων..
Η δε αστρονομική επιστήμη ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έχει διαψεύσει όλα αυτά που λέτε περί ισημερίας. Έγκριτοι αστρονόμοι τα λένε οι οποίοι έχουν κάνει του κόσμου τους Υπολογισμούς(στοιχεία σας έχει και παλαιότερα παραθέσει ο έγκριτος κ.κ.Χατζηνικολάου,για αυτό ας μην τα επαναλάβω). Αμφισβητείτε την Επιστήμη?????(να ξέρετε,για την ιστορία θα το πω και μόνο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σύγκρουση επιστήμης και Θρησκείας).
Τέλος, να σας ανακοινώσω ένα δυσάρεστο κύριε ΧΣ: Οι Ματθαιϊκοί είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ !!!! Η θεωρία "περί αυτομάτου απωλείας της Χάριτος" ,που από καιρού είς καιρόν λέτε, να σας ενημερώσω, ότι έχει εισαχθεί από την Παπική Ιταλία!!!!!!!!!!!!!!!!!
Από άλλο άρθρο του παρόντος ομολογιακού ιστοτόπου:
"ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ" ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ… Από το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Ιωήλ Γιαννακοπούλου, "ΠΑΛΑΙΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ", πηγή: http://www.impantokratoros.gr/A004934E.el.aspx (δείτε αναλυτικά)...
.... "Εάν ανοίξωμεν το Πηδάλιον, θα ίδωμεν εις την σελίδα 9, ότι 4 σημεία είναι εκείνα τα οποία πρέπει να τηρώνται δια την εορτήν του Πάσχα!
α) Εαρινή ισημερία.
β) Πρώτη πανσέληνος μετά την ισημερίαν ταύτην.
γ) Μετά το Νομικόν Πάσχα και
δ) Η πρώτη Κυριακή μετά από όλα αυτά
Το Γρηγοριανόν ή Παπικόν Ημερολόγιον λαμβάνει υπ' όψιν του μόνον τα τρία: Εαρινήν ισημερίαν, πανσέληνον και Κυριακήν. Αγνοεί εντελώς το Νομικόν Πάσχα των Εβραίων. Ούτως οι Παπικοί συνεορτάζουν το Πάσχα των μετά των Εβραίων ή προηγούνται αυτού παρά τον 7ον Κανόνα των Αποστόλων και παρά την ιστορικήν ακρίβειαν, καθ' ην ο Κύριος ανέστη μετά το Πάσχα των
Εβραίων. Ημείς όμως οι Νεοημερολογίται λαμβάνομεν υπ' όψιν και τα 4 σημεία του Πάσχα και ούτω διαφέρομεν του Γρηγοριανού ή Παπικού Ημερολογίου και Εκκλησιαστικώς. Εορτάζομεν δηλαδή το Πάσχα μας μετά το Πάσχα των Εβραίων, συμφώνως με την διάταξιν της Α' Οικουμενικής Συνόδου"....
ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ..." Καταλάβατε,κύριε ΧαρίΛαε;;;

Ανώνυμος είπε...

Άραγε γεννάται ένα ερώτημα από τα λεγόμενα του Κ.κ.Στουραΐτη:
Ποιοι Ματθαιϊκοί μετέχουν της εκκλησίας?
Οι ελάχιστοι(1-2) που ακολουθούν τον ψευδεπίσκοπο λαρίσης ονόματι Αμφιλόχιο?
Όσοι ακολουθούν κάποιον άλλο ψευδεπίσκοπο από τους τόσους που υπάρχουν που να ισχυρίζεται ότι ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ? Και αν ναι, τότε ποιον ψευδεπίσκοπο??
Ή κάποια από τις τόσες ματθαιικές παρασυναγωγές-"συνόδους"? Η σύνοδος του Κηρύκου σαν να λέμε ή κάποια άλλη όπως του Χρυσοστόμου Θηβών;;;
Δεν το προσδιορίζετε κύριε χαριλαέ...
Κρίμα εμείς να μείνουμε ακατήχητοι....δεν έχουμε εμείς ψυχή;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μία ερώτηση πρός τον Κύριο Χαρίλαο:
Αναγνωρίζετε ή όχι την αγιότητα της Μαριάμ Σουλακιώτου της μονής Πευκοβουνογιάτρισσας της Κερατέας?(διότι άλλοι ματθαιικοί την αναγνωρίζουν)
Η σουλακιώτου η οποία καταδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια την δεκαετία του 1950 (αν δεν απατώμαι) σε πολυετή ποινή φυλάκισης διότι είχε κατηγορηθεί για βαριά εγκλήματα!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμίδη 238 και ανωνυμόπουλε 1248,πολύ ωραία και σωστά τα σχόλιά σας.Θα ήθελα να προσθέσω κάτι σε αυτά που γράφεται.
Ο Χριστός ήρθε στην γη για να συντρίψει τα είδωλα,οι δε οπαδοί του παλιού ημερολογίου τα ανέστησαν και πάλι Πηγαίνουν κόντρα στον Χριστό και βλαστημούν το Αγιο Πνεύμα. Έχουν κολλήσει σε ημέρες και νύκτες,ημερομηνίες και ημερολόγια,νηστείες και εορτολόγια,αλλά τα βασικά πράγματα που ζητάει ο Χριστός τα γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα.Δεν έχουν θέση κοντά στον Κύριο αυτοί οι άνθρωποι και πολύ δύσκολα θα σωθούν. Τολμώ να πω αυτό που είπε ο Κύριός μας,πως "είναι ευκολότερο να περάσει ένα πολύ χοντρό σχοινί από την τρύπα μιας βελόνας,παρά να σωθούν οι πλούσιοι",και να το αλλάξω λίγο. Είναι ευκολότερο να γίνει αυτό που είπε ο Χριστός,παρά να σωθεί ένας που έχει κάνει είδωλό του το παλιό ημερολόγιο.Αυτοί αγάπησαν περισσότερο το ημερολόγιο αυτό,παρά τον Ιησού Χριστό,γιατί το ημερολόγιο το τηρούν αλλά δεν τηρούν τις εντολές του Χριστού.Δεν έχουν ίχνος αγάπης προς τον συναθρωπό τους.Παράδειγμα ,ο κ.Στουραΐτης!


Ανωνυμάκης 502(ώρα Ελλάδας και όχι Καναδά).-

Ανώνυμος είπε...

Μία σημείωση για να το ξεκαθαρίσω:
Εκεί που είπα το νέο ημερ. ότι το έκανε ο αιρετικός(μετά το σχίσμα)πάπας γρηγόριος, εννοούσα το γρηγοριανό(για τον υπόλοιπο κόσμο). Αλλά ως νέο ημερολόγιο στην Ελλάδα,εκκλησιαστικά εννοείται το ημερολόγιο που χρησιμοποιεί η Εκκλησία δηλαδή το Διορθωμένο Ιουλιανό!! Άρα να το κάνω λιανά, το νέο ημερολόγιο έχει διττή σημασία-χρήση στην Ελλάδα: το γρηγοριανό(το χρησιμοποιεί το Κράτος για τις πολιτικές υποθέσεις) και το ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟΝ(το οποίο χρησιμοποιεί η Εκκλησία)
Άρα κύριε Χαρίλαε, μην παρερμηνεύετε αυτά που λέμε ή αν δεν το καταλαβαίνετε, ρωτήστε μας για να το ξεκαθαρίσουμε!!!
Ο 8 Ιανουαρίου 2023- 2.38 μ.μ.(απλά με νέα ημερομηνία, σε άλλη ώρα...Ώρα Ελλάδος)

Ανώνυμος είπε...

Σωστό το σχόλιό σας ανωνυμάκη 502!!
Ανωνυμόγλου-Ανωνυμίδης-Ανωνυμόπουλος-Ανωνυμιάδης 2357 μ.μ. ώρα ελλάδος