Ακόμη ένας κρυπτοοικουμενιστής εκδηλώθηκε. Είναι ο «Μητροπολίτης» Λεμεσού Αθανάσιος! Θαυμάστε το… Ορθόδοξο κήρυγμά του:

«Νὰ εἶστε ἥσυχοι, ὁ Χριστὸς φυλάγει τὴν Ἐκκλησία γιὰ τὴν ὁποία ὑποσχέθηκε πὼς  «πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς». Ὅσα λάθη καὶ νὰ κάνουν οἱ κληρικοί, ἐπίσκοποι, Πατριάρχες, δὲ βλάπτουν τὴν Ἐκκλησία, ἀλλὰ τὸν ἴδιο μόνον ποὺ ἔκανε τὸ λάθος. Ὅποιος λέγει διαφορετικὰ ἀπὸ ὅτι εἶπε ὁ Χριστός, οἱ Ἀπόστολοι, οἱ ἅγιοι Πατέρες, αὐτὸς δυστυχῶς ζημιώνει τὸν ἑαυτό του καὶ μόνον αὐτόν. Ἡ Ἐκκλησία δὲν παθαίνει κάτι γιατί τὴν φυλάγει ὁ Κύριος. Ἔχουμε ὅλοι οἱ χριστιανοὶ τὴ δυνατότητα νὰ μὴ συμφωνήσουμε μὲ ὅλες τὶς πράξεις τῶν ἐπισκόπων καί Πατριαρχῶν. Μπορεῖ ο καθένας νὰ ἔχει τὶς ἀπόψεις του. Ἀλλὰ προσοχὴ νὰ μὴ χωριστοῦμε ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία, νὰ μὴ κάνουμε σχίσμα. Ἂν κάποιοι ἐπίσκοποι συλλειτουργήσουν μὲ αἱρετικοὺς ἢ κοινωνήσουν αἱρετικούς, δὲν βλάπτουν τὴν Ἐκκλησία ἀλλὰ μόνον τὸν ἑαυτό τους. Οἱ χριστιανοὶ πρέπει νὰ κάνουν ὑπακοὴ στὴν Ἐκκλησία καὶ νὰ μὴν ἀντιδροῦν. Ἡ ἀντίδραση ὁδηγεῖ στὸ σχίσμα καὶ στὴν καταστροφή. Ὅσοι κατακρίνουν τὶς πράξεις τῶν πατριαρχῶν καὶ ἐπισκόπων, ὅσοι στηλιτεύουν καὶ καταδικάζουν τὶς πράξεις τους, αὐτοὶ δὲν ἀγαποῦν τὴν Ἐκκλησία. Τὸ ζητούμενο εἶναι νὰ στηρίζεις τοὺς ἐπισκόπους, ἀσχέτως μὲ τὸ τί θὰ κάνουν αὐτοί. Ἀλλιῶς θὰ καταντήσεις σχισματικός. Στηρίξτε τὴν Ἐκκλησία καὶ μὴ φοβᾶστε»!

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου οικουμενιστής και καθόλου κρυπτοοικουμενιστής δεν είναι ο αντιοικουμενιστής Λεμεσού Αθανάσιος. Γι΄ αυτό και τόλμησε ο Λεμεσού Αθανάσιος και δεν υπέγραψε στο Κολυμπάρι της Κρήτης , το κείμενο της Συνόδου το 2016 που υπέγραψε ο αγαπημένος σου μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός του οποίου αποτυχημένο άρθρο συνέχεια βάζεις!!!

Silver είπε...

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά, γιατί πήρες και τούτο;

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας διανοητικά καθυστερημένος μπορεί να υποστηρίξει αυτά τα αντίχριστα που διδάσκει ο Αντίχριστος Ψευδεπίσκοπος Λεμεσού.Αυτές θα είναι οι εκπλήξεις στην Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Πως είναι δυνατόν να σωθεί αυτός ο πρόδρομος του Σατανά; Αυτοί είναι οι αντίχριστοι που λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Και ο λαός τους ακολουθεί και τους θεωρεί και αγωνιστές. Λύκοι με ένδυμα προβάτου είναι.Τα γράφουν οι Άγιοι Πατέρες, αλλά ο κ.Ανωνυμίδης διαβάζει μόνο τις πλάνες του αγράμματου Μοναχού Εζνεπίδη(αντί να διαβάσει τι έλεγαν οι Άγιοι, αυτός διάβαζε το βιβλίο της Ρέλφ).

Ο ΥΠΝΟΣ είπε...

Κύριε Κωνσταντίνε,
Το πήρα γιατί έτσι θέλω!!

Silver είπε...

Ο/Η Ο ΥΠΝΟΣ είπε...
Κύριε Κωνσταντίνε,
Το πήρα γιατί έτσι θέλω!!


Νάναι ευλογημένο, είσαι ελεύθερος να αποφασίζεις τα της ζωής σου!!!

Ο ΥΠΝΟΣ είπε...

Αν και το σχόλιό μου το έγραψα για αστείο, σας ευχαριστώ για τις καλές σας σκέψεις και για αυτή την ψυχωφέλιμη συμβουλή. Θα προσπαθήσω με τη χάρη του Θεού να το εφαρμόσω.
Υστερόγραφο: το χέρι σας πως είναι; δεν πιστεύω να πονάτε ακόμα...

Silver είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ο ΥΠΝΟΣ είπε...


Υστερόγραφο: το χέρι σας πως είναι; δεν πιστεύω να πονάτε ακόμα...


Δυστυχώς δεν φαίνεται λύση σύντομα. Πονάω, συνεχώς γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα και τίποτα έως τώρα δεν γίνεται....

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Ο ΥΠΝΟΣ είπε...

Παρακαλώ!
Η Υπεραγία Θεοτόκος σκέπη καί καταφυγή μας!!

Ανώνυμος είπε...

Τα γραφόμενα στην ανάρτηση αποτελούν μια καινούργια φιλοσοφία και Εκκλησιολογία αντιμετώπισης των Αιρέσεων που ουσιαστικά αναγορεύει την Διοικητική Ενότητα της Εκκλησίας ως υπέρτατο αγαθό ακόμη και αν αυτή αποδεχθεί με συλλείτουργα και κοινό ποτήριο την ένωσή της με την Αίρεση. Μη πλανάσθε ουδείς από τέτοια και παρόμοια αυτών επιχειρήματα και λόγια, εάν ο Θεός επιτρέψει οι Επίσκοποι Οικουμενιστικών φρονημάτων να γίνουν ουσιαστικά και επίσημα Ουνίτες δεν υπάρχει πλέον καμμία συγκατάβαση ή οικονομία, δεν υπάρχει πλέον κοινωνία Φωτός και Σκότους.

Ανώνυμος είπε...

Ο αγιομάχος και αιρετικός ανωνυμάκος 4 Αυγούστου 2022 - 7:12 π.μ. δεν φθάνει που συκοφαντεί ως αντίχριστο τον αντιοικουμενιστή μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο αλλά βρίζει και τον άγιο Παΐσιο! Τόσο αθεόφοβος είναι ο αιρετικός ανωνυμάκος της πλάνης του στραβού αποτειχισμού!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν επιστολές του Μ.Παϊσίου προς τον Μ.Θ.Μαύρο (τις έχει ο Παλαιοημερολογίτης Μοναχός Αλύπιος).Εκεί λέει ο Παΐσιος:"Δεν θα φύγουμε απο την Ελλάδα επειδή δεν μας αρέσουν αυτά που κάνει ο Παπανδρέου "," δεν θα φεύγουμε απο την Εκκλησία κάθε φορά που θα φταίει ο Πατριάρχης ".Με αυτά συμφωνεί ο κ.Ανωνυμίδης;Αυτοί που διαστρέφουν τηνΑγια Γραφή, είναι αντιχρίστοι(εκτός και αν έχουν άγνοια).Ο Λεμεσού (και πολλοί άλλοι ψευδεπίσκοποι)είναι ψευδοδιδάσκαλος και αντίχριστος.Άθεος είναι!

Ανώνυμος είπε...

Τον τελευταίο καιρό ακούστηκαν και ακούγονται και άλλες παρόμοιες τοποθετήσεις από υποτιθέμενους "συντηρητικους" κληρικούς, ότι δηλαδή και αν ακόμη οι Οικουμενιστές φθάσουν στο κοινο ποτήριο εμείς πρέπει να μείνουμε στην "Εκκλησία" και όχι να αποτειχισθούμε. Γιατί άραγε τα λένε όλα αυτά; Μήπως φοβούνται ότι στα επόμενα χρόνια πιθανόν να υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη και σπεύδουν προκαταβολικά να δημιουργήσουν το θεωρητικό άλλοθι της μελλοντικής τοποθέτησής τους; Ο Πατερικός λόγος είναι ξεκαθαρος στο θέμα αυτό, κοινο ποτηριο και Ενωση με Αιρετικούς άνευ μετανοίας αυτών ισοδυναμεί με πνευματικό ΘΑΝΑΤΟ

Ελάχιστος αδελφός είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι " κρυπτοοικουμενιστής" είναι εναντίον του Οικουμενισμού αλλά όπως και πολλοί άλλοι Αρχιερείς ανέχονται δια της Συγκοινωνίας τους τολμητιες. Ηδη με την Σύνοδο της Κρητης έγινε ενα μεγάλο φιλοοικουμενιστικό βήμα που ο Μητροπολιτης Λεμεσού δεν υπέγραψε. Στο μέλλον αναμένονται και άλλα μεγαλυτερα βήματα με χειρότερο εκείνο της Ενώσεως και του κοινού ποτηρίου. Η Μητρόπολη Πειραιά εχει παρει ξεκάθαρη θεση για μια τέτοια εξέλιξη, γραπτώς και δημοσίως δήλωσε ότι δεν θα ακολουθήσει μια τετοια πορεία εαν ξεπεραστεί αυτη η κοκκινη γραμμή. Μενει βεβαια να επαληθευτεί στην πράξη. Ισως είναι καιρός και οι άλλοι Αρχιερείς που δεν συμπαθούν τον Οικουμενισμό να διατυπωσουν δημοσια αναλογες προειδοποιήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγιομάχε αποτειχισμένε οπωσδήποτε και όλοι οι Ορθόδοξοι συμφωνούμε με τον άγιο Παΐσιο και όχι με τις τρικαμηνικές σας θεωρίες για την καταναγκαστική αποτείχιση!

Ορθόδοξος Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Ελάχιστος αδελφός!
Να και μια φωνή με λογική σωστή και συνετή! Μπράβο του που δεν παρασύρθηκε απο τους φιλοτρικαμηνικούς ανώνυμους και τις πλάνες τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελάχιστος αδελφός, κ.Ανωνυμίδη,είναι Παλαιοημερολογίτης αγαπολόγος.Στην ουσία διδάσκει με τα σχόλιά του τον αντίχριστο Οικουμενισμό.Πριν λίγες ημέρες ανάγκασε τον Μάννη να τον διακόψει την αλληλογραφία.Μετά έκλεισε και το ιστολόγιο αυτομάτως. Ελπίζει σε μια Σύνοδο Ορθοδόξων που θα καταδικάσει τον Οικουμενισμό και τους αιρετικούς Οικουμενιστές ψευδοκληρικούς.Δεν έχει διαβάσει ποτέ του την Αποκάλυψη και τους Πατέρες. Κάποτε ήταν με το καινούριο ημερολόγιο. Τώρα μένει στην Πάτρα και αγωνίζεται για την ένωση όλων των σχισματικών. Ο Θεός να τον λυπηθεί.Άνθρωποι σαν τον Λεμεσού είναι επικίνδυνοι για τον λαό του Θεού.Σκανδαλίζουν τους πιστούς και θα δώσουν λόγω.

Ελάχιστος αδελφός είπε...

Μπράβο σου φίλε μου ανώνυμε το βρήκες μόνο που δεν έχεις καταλάβει ακριβώς το φρόνημά μου.Εάν κάποια στιγμή, που ισως πλησιάζει, ήδη κάποιοι γράφουν επώνυμα για το 2025, υποθέσουμε οτι το Φανάρι με την Ρώμη κάνουν το σοβαρό βήμα που τοσα χρονια επιδιώκουν και οι υπόλοιποι ακόμη και με διάφορους αστερίσκους και επιφυλάξεις ακολουθήσουν ενεργητικά ή παθητικά το Φανάρι τοτε τί θα γινει; Δεν πρέπει οι αληθινοί Ορθόδοξοι όπου και αν ανήκουμε σήμερα να προετοιμαζόμαστε, εστω ψυχικα, για ενα τέτοιο ενδεχόμενο; Οχι Ενωση Σχισματικών οπως γραφεις ,αλλα ενωση των αληθινών Ορθοδόξων ,όπου και αν ανήκουν αυτή τη στιγμή. Εαν η σημερινη Εκκλησια ενωθει με την Ρώμη χωρις μετάνοια θα παψει μετα μια τετοια ενωση να ειναι Εκκλησια του Χριστού. Και τι πρέπει να κάνουν οι Ορθόδοξοι σε μια τετοια εξέλιξη να μείνουν διαιρεμένοι και αλληλομαχόμενοι; Η μετριοπάθεια αγαπητέ και το πνεύμα αγάπης, που με ειρωνευεσαι, ειναι φυσικό χαρακτηριστικό στους Ορθοδόξους.Οχι φίλε δεν ειμαι Οικουμενιστης όπως με κατηγορείς αλλα δεν μπορώ εναν Επισκοπο που εστω αρνηθηκε να υπογραψει στην Συνοδο της Κρήτης να τον αποκαλέσω Οικουμενιστη ,διοτι απλουστατα θα χάσω την πραγματικότητα βλάπτωντας και τον εαυτό μου και την Εκκλησία.(Πολυμενόπουλος Διονύσιος Πατρα)

Ανώνυμος είπε...

Πλανεμένε αγιομάχε ανώνυμε 9,32μμ οι τρικαμηνικές σου απόψεις σε κάνουν και τα βλέπεις όλα στραβά!
Ο Ελάχιστος αδελφός μίλησε πολύ σωστά τώρα, σε αντίθεση με εσένα που βρίσκεσαι σε παραζάλη πλάνης και εγωισμού και αγιομαχίας!
Σύνελθε και άφησε τις εξυπνάδες για να μην χάσεις την ψυχή σου στο τέλος! Και τότε δεν θα σε σώσει ο Τρικαμηνάς και οι οπαδοί του!

Ανώνυμος είπε...

ο Ελάχιστος αδελφός δεν είναι στο παραμικρό οικουμενιστής, αντιοικουμενιστής είναι ο άνθρωπος, απλά δεν έχει το φανατισμό σου και την αδικία που σε δέρνει τρικαμηνικέ αποτειχισμένε των 5-8- 2022 - 9:32 μ.μ.!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ανωνυμίδη,
δεν θα πρέπει να υπερασπίζεται απο εσένα ο κ.Ελάχιστος. Ξέρεις γιατί; Γιατί ανήκει σε μια Σύνοδο που έκανε λάστιχο τους Ιερούς Κανόνες(σε μια Σύνοδο που έχει επτά αιρέσεις-όπως εύστοχα μας τις παρουσιάζει σε άρθρο του ο κ.Δημήτριος Χατζηνικολάου-και βρίσκεται σε κατάσταση ειρήνης,χωρίς διωγμούς και θυσίες). Δεν βλέπεις με το τελευταίο σχόλιό του;Εκεί φαίνεται η άγνοια που έχει και η αντίθεσή του με τους Αγίους Πατέρες. Τι μας λέει; Θα βλάψει τον εαυτό του αν ονομάσει Οικουμενιστή τον αντίχριστο Ψευδεπίσκοπο Λεμεσού(ο οποίος διαστρέφει το Ευαγγέλιο και έχει το ανάθεμα του Παύλου)!Αυτά μας δίδαξαν οι Άγιοι Πατέρες;"Άθεο" τον ονομάζει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς τον Μόρφου(και τον Λεμεσού και τον Πειραιώς)γιατί μνημονεύει καί έχει Εκκλησιαστική κοινωνία με τον Ψευδοπατριάρχη Βαρθολομαίο.Δεν βλέπεις που τον έκαναν πέρα οι Παλαιοημερολογίτες Μάννης και Παπαρρήγας;

Ανώνυμος είπε...

Μα,κ.Ανωνυμόπουλε,αφού πιστεύει πως όλοι έχουν Μυστήρια με Άγιο Πνεύμα(Γ.Ο.Χ.,Παλαιοημερολογίτες,Οικουμενιστές, Σιγονταροοικουμενιστές).Πως εσύ δεν τον θεωρείς Οικουμενιστή;

Ελάχιστος αδελφός είπε...

Ανώνυμε που συνεχίζεις να με κατηγορείς η Αποτείχιση δεν είναι αυτοσκοπός είναι καθήκον που στόχο έχει να υπηρετήσει το συμφέρον Ολης της Έκκλησιας και να βοηθήσει στην απελευθέρωση από την αιχμαλωσία του Οικουμενισμού οχι μονο τον εαυτό μας αλλα και των αδελφων μας. Οσο για το θέμα των Μυστηρίων που συνεχως αναφερεις δεν είναι ουτε δικό μου ουτε δικό σου θέμα ουτε κανενος μεμονωμένου κληρικού να αποφαίνεται, αλλα τουλαχιστον μιας Αληθινης Μεγάλης Ορθοδόξου Συνόδου, οταν αυτη με την Ευλογια Του Θεού πραγματοποιηθει. Μεχρι τοτε οι γνώμες επί του θεματος θεωρούνται θεολογούμενα και οχι δόγματα . Οσο για τους πνευματικούς αδελφούς μου Νικόλαο Μάννη και Ιωάννη Παπαρρήγα που αναφέρεις δεν εχουμε καμμία διαφωνία στα Εκκλησιολιγικα θέματα, η μόνη διαφωνία μου με τον Νικόλαο Μάννη που υπηρξαμε συνεργατες επί χρονια ηταν στο οτι του ζήτησα να μη δημοσιεύει στο Κρυφό Σχολείο σχολια διαφόρων ακραίων σχολιογράφων ανωνύμων ή ψευδονύμων και εκείνος δεν συμφώνησε. Για δε την αναστολή του Κρυφου Σχολειου δεν εχω καμμια σχεση και ουτε γνωριζω την αιτία που έγινε. Ελπιζω να σου λυθηκαν καποιες αποριες και να μην λες για μενα οτι συλλαμβάνει ο νους και η φαντασια σου. Καλη Κυριακη εδω τελειωνει απο μερους μου η συνομιλια μας.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσε αδελφέ Ελάχιστε,
δεν είπαμε πως εσύ του έκλεισες το ιστολόγιο,απλά μας φάνηκε παράξενο που έκλεισε μετά από τα σχόλια που έγραψες.Άραγε ήταν τυχαίο,ή πιέστηκε ο άνθρωπος από κάποιους μετά από την παρατήρηση που του έκανες(να μην κατηγορεί την Σύνοδό σας και να μην αφήνει άλλους να την κατηγορούν όπως π.χ. τον Βαρβέρη). Υπάρχει και άλλη διαφωνία σας,στο θέμα των εμβολίων και των μασκών.
Δεν νομίζω να σωθείς, κ.Δ.Π., με αυτό το φρόνημα που έχεις. Και οι Οικουμενιστές για αγάπη μιλάνε, αλλά κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να σωθεί.Αν κρατούσες αυτές τις πλάνες που έχεις για τον εαυτό σου,ίσως είχες κάποια ελπίδα να σωθείς. Εσύ όμως, χρόνια τώρα, δηλητηριάζεις τους ανθρώπους με τις αντί -Πατερικές κακοδοξίες σου.Ο Θεός θα σου ανταποδώσει αυτό που σου αξίζει (αν δεν μετανοήσεις).

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζεις αγιομάχε σχισματικέ και μπουρδολόγε ανώνυμε 10:54 π.μ. και 11:40 π.μ. να μπουρδολογείς; Γράφεις μπούρδες επι μπουρδών!
Συνέχεια μπούρδες γράφεις.
Το ότι υποστηρίξαμε κάποια από τα σωστά του Ελάχιστου αδελφού, αυτό δεν πάει να πει ότι συμφωνούμε με όλα όσα γράφει και κάνει! Τόση στρεβλή άποψη έχεις; Τόση στραβομάρα;
Πολύ σωστά μίλησε ο Ελάχιστος αδελφός που δεν είναι καθόλου οικουμενιστής.
Εσύ είσαι πλανεμένος τρικαμηνικός αποτειχιστής και δεν ξέρεις τί σου γίνεται και όλα τα βλέπεις στραβά και παντού βλέπεις οικουμενιστές. Μάλλον χρειάζεσαι ψυχίατρο ή αλλαγή μυαλών και λίγη ταπείνωση.
Στον Ελάχιστο αδελφό αξίζουν μπράβο για την σύνεση, την λογική και έλλειψη τύφλας και αδικίας για όσα έγραψε για τον αντιοικουμενιστή Λεμεσού Αθανάσιο.

Χριστιανός Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει να ξαναγραφτεί:
ο Ελάχιστος αδελφός δεν είναι στο παραμικρό οικουμενιστής, αντιοικουμενιστής είναι ο άνθρωπος, απλά δεν έχει το φανατισμό σου και την αδικία που σε δέρνει τρικαμηνικέ αποτειχισμένε !

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δέχεται Μυστήρια έγκυρα σε αιρετικούς και σχισματικούς,είναι Οικουμενιστής.Ίσως δεν γνωρίζεις τις αιρέσεις της Μεγάλης Πόρνης του Οικουμενισμού, κ.Ανωνυμόπουλε,και γιαυτό πλανήθηκες.