Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο «Οικουμενιστής» Πατριάρχης Σερβίας κ. Γερμανός εις μήνυμα το οποίον υπογράφει μετά των άλλων Προέδρων του Παγκοσμίου Συμβουλίου «Εκκλησιών», διακηρύσσει την πεποίθησίν του ότι αι «Χριστιανικαί» κοινότητες αποτελούν πάσαι μέρος της μιάς μεγάλης Χριστιανικής Εκκλησίας!! Δηλ. και η Ορθόδοξος Εκκλησία κατά τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Σερβίας είναι απλώς μία «κοινότης», η οποία αποτελεί μέρος της Χριστιανικής Εκκλησίας, συμφώνως προς την αιρετικήν διδασκαλίαν της «θεωρίας των κλάδων». Το μήνυμα δε αυτό του κ. Γερμανού είχε δυσμενείς επιπτώσεις και μεταξύ των αδελφών Ορθοδόξων της Σερβίας. Πληροφορούμεθα δε χαρακτηριστικώς ότι ο γνωστός μέγας Σέρβος Θεολόγος π. Ιουστίνος Πόποβιτς, το κατέκρινε, έπαυσε δε πάσαν εκκλησιαστικήν επικοινωνίαν μετά του κακοδόξου Πατριάρχου και παραμένει «έγκλειστος» εις το ησυχαστήριόν του προσευχόμενος εις τον Θεόν υπέρ της Εκκλησίας. Το σχετικόν απόσπασμα του αιρετικού μηνύματος έχει ούτω: «Και η βιαία Πνοή της ανανεώσεως θα πνεύση εις το μέγα πεδίον της Εκκλησίας καθώς και εις εκάστην των κοινοτήτων αυτής· διότι αύται δεν είναι απλαί διοικητικαί ενότητες, αλλ΄ αποτελούν πάσαι μέρος της μιάς μεγάλης Χριστιανικής Εκκλησίας». 

                                                                                                                

Οι Πρόεδροι του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Πάστωρ Visser’t Hooft, επίτιμος Πρόεδρος, Γενεύη, Ελβετία.                                                                                                                  Κυρία Kiyoka Cho, Τόκυο Ιαπωνία.                                                                                                                                                            Πατριάρχης Γερμανός, Βελιγράδιον Γιουγκοσλαβία.                                                                                                                                                                             Επίσκοπος Hanns Lije Αννόβερον Γερμανία κ.ά.

«Ορθόδοξος Τύπος» αριθ. φ. 144

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά να τα ακούει ο ψευτοορθόδοξος Χριστιανός που θεωρεί την αποτείχιση από τους αιρετικούς δικαίωμά του και όχι υποχρέωσή του.Ο τάλας έχει τύψεις φαίνεται και προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Δεν κάνει τίποτ΄ άλλο από το να επαναλαμβάνει τα όσα αναφέρει η οικουμενιστική Εγκύκλιος του 1920,η οποία εφαρμόστηκε το 1924 με την υιοθέτηση και εφαρμογή του παπικού και οικουμενιστικού Ημερολογίου, το οποίο κατέστησε σχισματοαιρετικούς και εκτός Εκκλησίας τους ήδη καταδεδικασμένους από τις Πανορθόδοξες Συνόδους του 16ου αιώνος Νεοημερολογίτες.

Χαρίλαος Ι.Στουρα΄ί΄της
Θεολόγος.

Νεκτάριος Τόμπρος είπε...

Το σχίσμα το έκαναν οι Παλαιοημερολογίτες (άλλωστε το παραδέχονται και οι ίδιοι-Μοναχός Σάββας και Μοναχός Επιφάνιος-σε πρόσφατο βίντεο.Οι Σύνοδοι του 16ου αιώνα καταδίκασαν την αλλαγή που έκανε ο Πάπας(το Πασχάλιο).Οι σχισματικοί δεν έχουν Μυστήρια, θέατρο παίζουν.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Μη γελιέστε κ.Νεκτάριε Τόμπρε.Διά της Οικουμενιστικής Εγκυκλίου του 1920 και διά της εφαρμογής αυτής το 1924,οι Νεοημερολογίτες κατέστησαν εαυτούς σχισματοαιρετικούς και εκτός Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Ψευτο-ορθόδοξος είσαι εσύ πλανεμένε ανώνυμε 3 Αυγούστου 2022 - 3:26 μ.μ. που δεν ξέρεις πού πάνε τα 4! Κακόμοιρε σχισματικές παρερμηνέα των αγίων Κανόνων!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι έτσι κ.Χαρίλαε Στουραΐτη.Η εφαρμογή αυτής της Εγκυκλίου δεν άρχισε να πραγματοποιείτε το 1924.Η Εγκύκλιος μιλάει και για την γιορτή του Πάσχα(ίσως πραγματοποιηθεί ο κοινός εορτασμός του Πάσχα το 2025).Ίσως δεν έχεις διαβάσει καλά τούτη την Εγκύκλιο.Υπάρχει ένα βίντεο με τον Μοναχό Αλύπιο(Σάββα και Ευγένιο). Εκεί(αυτοί οι Παλαιοημερολογίτες)παραδέχονται το σχίσμα που έκαναν οι Γ.Ο.Χ.!Ίσως δεν γνωρίζεις τον ορισμό του σχίσματος (διάβασε τον Μέγα Βασίλειο και τον Άγιο Ιωάννη Αντιοχείας)και γι' αυτό εξαπατήθηκες από άγνοια. Όταν υπάρχει φανερή πλάνη σε κάποιον Πατριάρχη, ακινδύνως μπορείς να διακόψεις την κοινωνία (γιατί οι Παλαιοημερολογίτες δεν διέκοψαν την κοινωνία το 1920 από όλες τις Τοπικές Εκκλησίες-αφού όλες κοινωνούσαν με τον αιρετικό ψευδοπατριάρχη Νέας Ρώμης-;).Όταν διόρθωσε η Πολιτεία το Ιουλιανό Ημερολόγιο,αναγκάστηκε να το ακολουθήσει και η Εκκλησία μας(βλέποντας το αδιέξοδο και τα προβλήματα που έφερε αυτή η αλλαγή της Πολιτείας).Αυτοί που έφυγαν και έφτιαξαν δικό τους Αρχιεπίσκοπο και δική τους Σύνοδο, αυτοί και έκαναν το σχίσμα.Απλά είναι τα πράγματα. Αργότερα χωρίστηκαν αναμεταξύ τους και έπεσαν σε πλήθος αιρέσεων(οι σχισματικοί χάνωντας αυτομάτως την Θεία Χάρη,πέφτουν σε αιρέσεις αν δεν μετανοήσουν).Αν έκαναν αποτείχιση το 1948(λόγω Π.Σ.Ε.),κανείς από εμάς δεν θα τους κατηγορούσε.Φτιάξανε δική τους ψευδοεκκλησία και νίκησαν την "αίρεση του Νέου Ημερολογίου" (και ήρθε η ειρήνη με τούτη την κίνηση).Μπράβο κ.Χαρίλαε! Ο Ματθαίος Καρπαδάκης έσωσε την Εκκλησία και σκόρπισε την ειρήνη με αυτήν την κίνηση.Τώρα υπάρχει ο Αμφιλόχιος,ο οποίος δεν διώκεται απο τους αιρετικούς. Αλλά γενικά και όλοι οι Γ.Ο.Χ. δεν διώκονται μέχρι σήμερα. Νίκησαν τους αιρετικούς ψευδεπισκόπους με τις ψευδοσυνόδους που έφτιαξαν.Οι μόνοι που διώκονται σήμερα από τους Οικουμενιστές,είναι οι Αποτειχισμένοι.Μόνο αυτοί ακολουθούν τους Αγίους και τον Χριστό. Δεν μας ενδιαφέρουν τα ημερολόγια κ.Χαρίλαε. Δεν είναι ο Θεός μας το Ιουλιανό Ημερολόγιο. Δεν το έδωσαν αξία οι Άγιοι. Ούτε ο Χριστός μίλησε για ημερολόγια, ούτε οι Απόστολοι.Ας μην προσθέτουμε καινοτομίες στην πίστη μας.Το ανάθεμα του Παύλου σας πέταξε αυτομάτως από την Εκκλησία το1924.Το σχίσμα και η αίρεση έχουν πατέρα τους το διάβολο και δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία.Η Εκκλησία βρίσκεται στην έρημο (διώκεται).Οι Γ.Ο.Χ(Ακακιο φλωρινικοί,Ματθαιικοί,Θεοδωριτικοί κ.λπ.)δεν έχουν σχέση με αυτήν την Εκκλησία, με την Εκκλησία της ερήμου.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να ντρέπεται ο ανώνυμος 746 που έχει κοινωνεία με τον αντίχριστο Βαρθολομαίο! Τον θεωρεί Ορθόδοξο και γιαυτό κοινωνεί μαζί του.Αν τον θεωρεί αιρετικό, γιατί πηγαίνει σε ναούς που τον θεωρούν Ορθόδοξο(αφού τον μνημονεύουν ως άνθρωπο που έχει ορθή πίστη) και λέει ψέματα στον Θεό;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ θα πρέπει να ντρέπεσαι που κατάντησες αγιομάχος της καταναγκαστικής αποτείχισης!!!!