Τελικά τι γίνεται, θα τρελαθούμε;

Ο Άγιος Βλαδίμηρος ο τσάρος και η Αγία Όλγα, η ισαπόστολος καθώς και ολόκληρος ο λαός που εκχριστιανίστηκαν και βαπτίστηκαν μαζί τους στον Δνείπερο ποταμό, στο Κίεβο, το σωτήριο έτος 988, δεν ήσαν τελικά Ρώσοι, αλλά ήσαν Ουκρανοί; Δηλαδή, λανθασμένα κάνουμε λόγο στην Εκκλησιαστική μας Ιστορία για εκχριστιανισμό και βάπτιση των Ρώσων;

Μετά το 1948 ομολογούμε εντός των ναών στο "Πιστεύω" ότι υπάρχει  ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ αλλά οι Προκαθήμενοι των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών ομολογούν ότι όλες οι «εκκλησίες» του Π.Σ.Ε αποτελούν την Εκκλησία του Χριστού!

Αν ο  Θεός αποκάλυψε στον «Άγιο» Ιωσήφ των Ησυχαστή, όπως είπε, να φύγει από τους Παλαιοημερολογίτες και να μνημονεύει τον Λατινόφρονα Μασόνο Αθηναγόρα, τότε πως εξηγείται το γεγονός ότι η Κυρία Θεοτόκος ειδοποίησε τους 26 Οσιομάρτυρες της Ι.Μ. Ζωγράφου ότι οι Λατινόφρονες είναι εχθροί Της και εχθροί του Υιού Της ;

Ο Άγιος Φλαβιανός αγωνιζόμενος υπέρ της Ορθοδοξίας μας, δολοφονήθηκε από τον Μονοφυσίτη Διόσκορο και τον Αρχιμανδρίτη του Βαρσουμάν. Με την Συμφωνία του Σαμπεζύ-Ελβετίας 1990-91 αμφότεροι οι δολοφόνοι είναι Άγιοι της Ορθοδοξίας!

Τώρα με την Συμφωνία του Μπαλαμάντ Λιβάνου 1993 οι αιρετικοί Παπικοί, χωρίς να αποκηρύξουν τις αιρέσεις τους, είναι Εκκλησία του Χριστού με έγκυρα Μυστήρια Ιερωσύνη και Αποστολική Διαδοχή!

«Σώζων σώζε την σεαυτού ψυχήν» (Γεν. ιθ' 17).

--------------------

Ο/Η ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Όχι από το 1948 αλλά, από το 1924, τότε που εφαρμόστηκε η Παναιρετική Εγκύκλιος των υποταγμένων στον Πάπα Φαναριωτών οι οποίοι άλλαξαν το Ημερολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας με ΄κείνο του Πάπα.

Όσο έχουν Αποστολική Διαδοχή και Πίστη οι Νεοημερολογίτες, άλλο τόσο έχουν και οι Παπικοί.

26 Φεβρουαρίου 2022 - 4:26 μ.μ.

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η δουλειά των σατανικών αιρετικών να τρελάνουν τον κόσμο, τον κόσμο που προσπαθεί με την δική του λογική να βρει την αλήθεια, δι' αυτό υπάρχουν αποτειχίσεις χωρίς ουσία ουσιαστικά διότι εάν φύγεις από την αίρεση αλλά δεν γίνεις μέλος της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ είναι άσκοπη η ενέργειά σου, δι' αυτο τα όργανα του οικουμενισμού φιλοσοφούν ψευδοθεολογούντες για το πότε η ελληνική εκκλησία έγινε αιρετική, οι περισσότεροι έχουν το κολυμπάρι -διότι έτσι τους συμφέρει στην περίπτωση της ιεροσύνης τους και της αποστολικής διαδοχής, άλλοι το 1948, άλλοι το 1937 με τα ήξεις αφίξεις και το δυνάμη και ενεργεία του ταλαίπωρου Φλωρίνης και εν συντομία όπως βολεύει τον καθένα. Γράφουν γράφουν κατεβατά φιλοσοφούντες πρός ικανοποίηση του εωσφορικού εγωϊσμού και δημιουργία του χάους των απόψεων που υπάρχουν, ενώ η γραμμή η παράδοση και η εντολή της Εκκλησίας ειναι μια, «Ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἤ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοί τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται καί σκανδαλίζωσι τόν λαόν, χρή αὐτούς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον ἤ μετ' αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἄννα καί Καϊάφα εἰς τήν γέενναν τοῦ πυρός» (Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199).

«Όποιος έχει εκπέσει απ’ την αλήθεια της πίστεως δεν είναι δυνατόν να καλείται Χριστιανός» P.G 26, 596A.

-------

Ο/Η ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

1.Μέχρι πριν από 100 χρόνια δεν υπήρχε Ουκρανία αλλά Μικρή Ρωσία. Αργότερα με τους μπολσεβίκους η Μικρή Ρωσία έγινε Ουκρανία αλλά και πάλι Ουκρανία σημαίνει η Άκρη της Ρωσίας
Δηλαδή σαν να ''εισβάλουν'' οι ΗΠΑ στην Καλιφόρνια

2.Ανώνυμε 4.28
Πες μας και το αποτέλεσμα της εξίσωσης... Ποιος είναι η Εκκλησία;;

------------------

Ο χρήστης Άγνωστο σχολίασε την ανάρτηση 

ΙΔΟΥ Η Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Γιατί όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομα του Χριστού με αληθινή ορθόδοξη Πίστη μαζί τους είναι ο Χριστός (Ματθ. 18, 20 "ο γρ εσι δο τρες συνηγμνοι ες τ μν νομα, κε εμι ν μσ ατν"). Όποιος ζούσε και γνώριζε την αιρετική Οικουμενιστική Πατριαρχική Εγκύκλιο από το 1902, δεν γράφω λάθος, το 1902 λοιπόν δεν θα έπρεπε να αποτειχιστεί για λόγους πίστεως ώστε να είναι εντός της μόνης Αληθινής Μίας Αγίας Εκκλησίας του αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού; Η διόρθωση του κοσμικού ημερολογίου του ειδωλολάτρη Ιουλίου Καίσαρα δεν αποτελεί αίρεση εφόσον τηρείται ο Πασχάλιος Κανόνας στην Ελλάδα και τον οποίο δεν τηρεί ο αντίχριστος «αλάθητος» αιρετικός, κοσμικός μονάρχης του βατικανού, Πάπας της Ρώμης... Γιατί μόνο τον Πασχάλιο Κανόνα όρισε η Αγία Α΄ Οικουμενική Σύνοδος για να εορτάζουμε πάντα το Άγιο Πάσχα μετά το Πάσχα των εβραίων χρονικά. Γιατί ποτέ δεν όρισε ούτε θα ήταν δυνατόν να ορίσει καμιά Οικουμενική ή Τοπική Σύνοδος το κοσμικό ημερολόγιο του ειδωλολάτρη Ιουλίου Καίσαρα ως αμετάβλητο δόγμα της Εκκλησίας. Καταδικασμένη είναι η μη τήρηση του Πασχαλίου Κανόνα στο ημερολόγιο που χρησιμοποιεί ο αντίχριστος «αλάθητος» Πάπας της Ρώμης που πρόσθεσε μια ακόμα αίρεση στις τόσες αιρέσεις του στην παρασυναγωγή του που δεν διαφέρει σε τίποτα με τις επίσης άνομες αμέτρητες παράλληλες τοπικές ψευτοσυνόδους που ιδρύθηκαν  με αφορμή την διόρθωση του ημερολογίου στην Ελλάδα χωρίς την αναγκαία έγκριση μιας αληθινής Οικουμενικής Συνόδου, που θα έπρεπε να καταδικάσει την παναίρεση πανθρησκεία του Οικουμενισμού.

---------------------------

 Ο/Η ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

Πρώτον το ημερολόγιο του Καίσαρα δεν ήταν του Καίσαρα αλλά του Έλληνα μαθηματικού Σωσηγένη.

Κατά δεύτερον τότε να πετάξεις το ευαγγέλιο και τα πατερικά αρχαία κείμενα γιατί η γραφή ήταν των ειδωλολατρών Ελλήνων ( ομοίως την ιατρική του Ιπποκράτη τα μαθηματικά του Πυθαγόρα κλπ κλπ δλδ όλη την παγκόσμια γνώση)

Κατά Τρίτον με αυτά που γράφεις αποδεικνύεις πόσο σκοτισμένος είσαι διότι το ιουλιανό χρησιμοποιήθηκε απο την Εκκλησία παγκοσμίως ως λειτουργικό μέσο ( βλ. σλαβικά πατριαρχεία άγιοι τόποι, άγιον όρος κλπ) για τον κοινό εορτασμό των χριστιανών και όχι από τους γοχ το 1924. Αν υπήρχε θέμα διόρθωσης θα το είχαν διορθώσει οι Φώτιοι και οι Παλαμάδες και θα άφηναν την αυτή εντολή στους επόμενους.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Με ποιο ημερολόγιο κατεβαίνει η Νεφέλη στο Θαβώρ, και βγαίνει το Άγιο Φως
Γιατί δεν πάτε 13 μέρες νωρίτερα...να δούμε τι θα γίνει;;; Ιδού η ρόδος...


Δεν απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα αλλά κρύβεσαι με αερολογίες

Η κάθε παρέα ( δυο τρείς ) είναι και εκκλησία ασχέτως τι πιστεύουν;;;
Υπάρχει εκκλησία χωρίς μυστήρια;;;
Έσβησε η ιερωσύνη;;;
Από πότε;;;

ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣΤΕ Ή ΣΕΚΤΑ ΠΛΑΝΗΜΕΝΩΝ

ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;
ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ...ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ;;;

ΥΣ
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

-----------------

 Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...2.Ανωνυμε 4.28
Πες μας και το αποτέλεσμα της εξίσωσης...Ποιος είναι η εκκλησία;;

Η Εκκλησία είναι εκεί που δεν θέλεις να την δεις, διότι εάν ήθελες, καθότι είσαι και Κληρικός, θα την είχες βρει προ πολλού. Εγώ ό,τι και να σου πω δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ διότι:  Μεταξύ ἡμῶν καί ὑμῶν χάσμα μέγα ἐστήρικται.

14 σχόλια:

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Όχι από το 1948 αλλά,από το 1924,τότε που εφαρμόστηκε η Παναιρετική Εγκύκλιος των υποταγμένων στον Πάπα Φαναριωτών οι οποίοι άλλαξαν το Ημερολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας με ΄κείνο του Πάπα.

Όσο έχουν Αποστολική Διαδοχή και Πίστη οι Νεοημερολογίτες,άλλο τόσο έχουν και οι Παπικοί.

Ανώνυμος είπε...

αυτή είναι η δουλειά των σατανικών αιρετικών να τρελάνουν τον κόσμο , τον κόσμο που προσπαθεί με την δική του λογική να βρει την αλήθεια , δι' αυτό υπάρχουν αποτοιχίσεις χωρίς ουσία ουσιαστικά διότι εάν φύγεις απο την αίρεση αλλά δεν γίνεις μέλος της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ είναι άσκοπη η ενέργεια σου , δι' αυτο τα όργανα του οικουμενισμού φιλοσοφούν ψευδοθεολογούντες για το πότε η ελληνική εκκλησία έγινε αιρετική , οι περισσότεροι έχουν το κολυμπάρι -διότι έτσι τους συμφέρει στην περίπτωση της ιεροσύνης τους και της αποστολικής διαδοχής ,άλλοι το 1948 , άλλοι το 1937 με τα ηξεις αφίξεις και το δυνάμη και ενεργεία του ταλαίπωρου φλωρίνης και εν συντομία όπως βολεύει τον καθένα . γράφουν γράφουν κατεβατά φιλοσοφούντες πρός ικανοποίηση του εωσφορικού εγωϊσμού και δημιουργία του χάους των απόψεων που υπάρχουν ,ενώ η γραμμή η παράδοση και η εντολή της εκκλησίας ειναι μια ,«Ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἤ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοί τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται καί σκανδαλίζωσι τόν λαόν, χρή αὐτούς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον ἤ μετ' αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἄννα καί Καϊάφα εἰς τήν γέενναν τοῦ πυρός» (Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199).

«Όποιος έχει εκπέσει απ’ την αλήθεια της πίστεως δεν είναι δυνατόν να καλείται Χριστιανός» P.G 26, 596A.

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

1.Μεχρι πριν απο 1οο χρόνια δεν υπήρχε Ουκρανία αλλά Μικρή Ρωσία. Αργότερα με τους μπολσεβίκους η Μικρή Ρωσία εγινε Ουκρανία αλλά και πάλι Ουκρανία σημαίνει η Ακρη της Ρωσίας
Δηλαδή σαν να ''εισβάλουν'' οι ΗΠΑ στην Καλιφόρνια

2.Ανωνυμε 4.28
Πες μας και το αποτέλεσμα της εξίσωσης...Ποιος είναι η εκκλησία;;

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

Πρωτον το ημερολόγιο του Καίσαρα δεν ηταν του Καίσαρα αλλά του Ελληνα μαθηματικού Σωσηγένη.

Κατά δεύτερον τοτε να πετάξεις το ευαγγέλιο και τα πατερικά αρχαία κείμενα γιατί η γραφή ηταν των ειδωλολατρών Ελλήνων ( ομοιως την ιατρική του Ιπποκράτη τα μαθηματικά του Πυθαγόρα κλπ κλπ δλδ ολη την παγκόσμια γνώση)

Κατά Τρίτον με αυτά που γράφεις αποδεικνύεις πόσο σκοτισμένος είσαι διότι το ιουλιανό χρησιμοποιήθηκε απο την εκκλησία παγκοσμίως ως λειτουργικό μέσο ( βλ. σλαβικά πατριαρχεία αγιοι τόποι, αγιον ορος κλπ ) για τον κοινό εορτασμό των χριστιανών και οχι απο τους γοχ το 1924. Αν υπήρχε θέμα διορθωσης θα το ειχαν διορθώσει οι Φωτιοι και οι Παλαμάδες και θα αφηναν την αυτη εντολή στους επόμενους.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Με ποιο ημερολόγιο κατεβαίνει η Νεφέλη στο Θαβώρ, και βγαίνει το αγιο φως
Γιατι δεν πατε 13 μερες νωρίτερα...να δούμε τι γίνει;;; Ιδου η ροδος...


Δεν απάντησες σε αυτο που σε ρώτησα αλλα κρύβεσαι με αερολογίες

Η κάθε παρέα ( δυο τρείς ) ειναι και εκκλησία ασχετως τι πιστεύουν;;;
Υπάρχει εκκλησία χωρίς μυστήρια;;;
Εσβησε η ιερωσύνη;;;
Απο πότε;;;

ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΕς ΜΑς ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣΤΕ Η ΣΕΚΤΑ ΠΛΑΝΗΜΕΝΩΝ

ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;
ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ...ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ;;;

ΥΣ
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...2.Ανωνυμε 4.28
Πες μας και το αποτέλεσμα της εξίσωσης...Ποιος είναι η εκκλησία;;
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΘΩΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΒΡΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ,ΕΓΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ Μεταξύ ἡμῶν καί ὑμῶν χάσμα μέγα ἐστήρικται

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

11.45

Αντε βρε παλικάρι ανοιξε μας τα μάτια
Που ειναι η εκκλησία;;;

Μου θυμίζεις το παιχνίδι στο σχολείο Πουντο το δαχτυλίδι...ψαξε ψαξε δε θα το βρείς
η το άλλο ζέστη κρύο χαχαχα

Κι επειδή δεν θα συμφωνήσουμε απο αυτό προκύπτει οτι εχεις εσυ δίκιο.
Τρομερό επιχείρημα, αλλο κανενα εχεις;;;

Ασε που δεν τολμάς να ομολογήσεις την εκκλησία του Χριστου που υπεραμύνεσαι κι αυτο σε καθιστα ΑΡΝΗΤΗ

ΥΣ σε κοβω για ματθαιικό του Στεφάνου




ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

Ανώνυμε
Ούτε τον εαυτό σου δεν μπορείς να πείσεις με αυτό το σχόλιο

Ανώνυμος είπε...


ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ Η ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ Η ΜΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ...

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ (ΑΡΧΑΙΟ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ... Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΨΑΧΝΕ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ... Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ… ΟΙ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ…

ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ... ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ...

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ...

ΟΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΩΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΓΙΑ ΠΑΤΡΙΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΙΑ ΠΑΤΡΙΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ... ΙΔΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Γιατί όπου είναι δύο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομα του Χριστού με αληθινή ορθόδοξη Πίστη μαζί τους είναι ο Χριστός (Ματθ. 18, 20 "οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν"). ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΖΟΥΣΑ ΤΟ 1902 ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 1920) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΩ… ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΤΕ;;;…

ΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ… ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΥΣΙΑ ΑΓΝΟΙΑ ΑΛΛΑ Η ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΕΝΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ… ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ;;;

ΥΓ. ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΓΡΑΜΜΑΤΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΓΡΑΜΜΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ Η [Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ (Ο')] ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΡΧΙΚΑ… ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ… ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΜΕ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

3,34

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙς

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟ 1924
ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ
https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2021/12/1920.html


ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Η επιστημονικά, θεολογικά τεκμηριωμένη ομιλία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου έχει ως εξής:
1 Ἡ Πατριαρχική Ἐγκύκλιος τοῦ 1920 «Πρός τάς ἁπανταχοῦ Ἐκκλησίας τοῦ Χρι­στοῦ» παρέχει μία ἀνάγλυφη εἰκόνα τῆς οἰκουμενικῆς μέριμνας καί διάστα­σης τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου σέ κάθε τι πού ἀφορᾶ τήν χριστιανι­κή ἑνότητα.
Τό περιεχόμενο τῆς συγκεκριμένης Ἐγκυκλίου, «ὤριμος καρπός» τῶν δύο προηγούμε­νων Πατριαρχικῶν Ἐγκυκλίων τοῦ 1902 καί 1904[1], ἀποτελεῖ τόν χρυσοῦν κανό­να καί τήν ὁριακή ἔκφραση ἑνός ὀρθόδοξου οἰκουμενισμοῦ, γι’ αὐτό καί κατέστει ὁρόσημο στήν ἱστορία τῆς Οἰκουμενικῆς Κίνησης καί ἀπετέλεσε τόν Καταστατι­κό Χάρτη γιά τόν καθορισμό τῆς στάσης πού ἔπρεπε νά τηρήσει στό μέλλον ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία στό πλαίσιο τῆς Οἰκουμενικῆς Κίνησης. Μέ τήν συγκεκριμένη Ἐγκύκλιο τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο συνέβαλλε ὥστε  τό Παγκόσμιο Συμβούλιο Ἐκκλησιῶν νά ἱδρυ­θεῖ ὡς μία θεσμική ἔκφραση τῆς «Κοινω-νίας τῶν Ἐκκλησιῶν», ὅπως τό  ἲδιο εἶχε προτείνει ἢδη μέ τήν Συνοδική Ἐπιστολή τοῦ 1919[2], ἀλλά καί νά ἐξευρεθοῦν τρόποι προσέγγισης καί συνεργασίας τῶν Χρι­στια­νι­κῶν Ἐκκλη­σιῶν[3].
Μέ τήν Ἐγκύκλιο τοῦ 1902 προσδιορίστηκε μέ σαφήνεια ἡ κα­νο­νική βάση γιά μία εὔρυθμη λειτουργία τῶν διορθοδόξων σχέσεων καί προτάθηκε μία νέα ἐκκλησιαστική πρόσεγγιση ἀνάπτυξης τῶν δια­χρι­στια­νικῶν σχέσεων[4], γι’ αὐτό καί δικαίως ἀξιολογή­θη­κε ἡ Ἐγκύκλιος αὐτή ὡς ὁ «πρόδρομος τῆς οἰκουμενικῆς ἐκκλησιαστικῆς κινήσεως»[5].
Ἡ Πατριαρχική Ἐγκύκλιος τοῦ 1904, ἄμεση καί πλήρης ἀν-ταπόκριση τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου στίς τοποθετήσεις τῶν κατά τόπους Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν στήν Ἐγκύκλιο τοῦ 1902[6], προσδιόρισε καί τίς μελλοντικές σχέσεις τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας μέ τίς δύο μεγάλες «ἀναδενδράδες» τοῦ δυτικοῦ Χριστιανι­σμοῦ, τή Διαμαρτύρηση και τούς Παλαιοκαθολικούς[7].
Μέ τήν  Ἐγκύκλιο τοῦ 1920 ἀναγνωρίστηκε ἐπίσης μία μορφή ἐκκλησια­στι­κό­τητας σ’ αὐτές τίς «ἀναδενδράδες», ὡς ἀποσχι-σμένα ἀπό τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία σώματα[8], καί ἀποδοκιμάστηκαν οἱ ἐθνικιστικοί καί ἐθνοφυλετικοί παρο­ξυ­σμοί, οἱ ὁποῖοι ἔπληξαν τήν κανο-νική λειτουργία τῶν διορθοδόξων σχέσεων[9].
Ἡ Πατριαρχική Ἐγκύκλιος τοῦ 1920 συνέχεια τῶν τριῶν προηγουμένων, τῶν ἐτῶν 1902, 1904 καί 1919[10] καί καρπός τῆς γενναίας πρωτοβουλίας τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἐπιβεβαιώνει τήν ἀναγ-καιότητα γιά μία κοινή πορεία πρός τόν οἰ­κου­­μενικό διάλογο μέ σκοπό τήν ἑνότητα τῶν Χριστιανῶν. Ἀφορμή  ἀπετέλεσε ἡ νέα πραγματικό­τητα τοῦ κόσμου, ὅπως αὐτή προέκυψε ἀπό τίς τραγικές συνέπειες τοῦ μεσο­πολέμου[11].

Ανώνυμος είπε...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΜΕ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ... ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΟΣΟ ΖΩ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ (ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ) ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ 666…

ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, ΟΠΩΣ Ο ΝΕΡΩΝΑΣ, ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΓΙΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ "ΔΗΜΙΟΙ" ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ. "ΑΥΤΟΙ" ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ "ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ" ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ "ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ. "ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ" ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Αποτειχισμένοι απομακρυνόμαστε από τους αιρετικούς και τα (ημερολογιακά) σχίσματά τους για να μην έχουμε οποιαδήποτε "Εκκλησιαστική Κοινωνία" μαζί τους με συμπροσευχές και συλλείτουργα και για να μην φτάσουμε στο "κοινό ποτήριο". Είναι αιρετικοί όσοι διδάσκουν την αίρεση του Οικουμενισμού αποδεχόμενοι δημόσια τους αιρετικούς (παπικούς, προτεστάντες, μονοφυσίτες και άλλους αμετανόητους αιρετικούς) ως μέλη της Μιας Αγίας Εκκλησίας συμπροσευχόμενοι μαζί τους και μνημονεύοντάς τους στην Θεία Λειτουργία, ακόμα και αν δεν έχουν φτάσει φανερά δημόσια στο "κοινό ποτήριο" με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Οι Μάρτυρες Ομολογητές του Χριστού δεν προσκυνούσαν ως Θεό τον αντίχριστο αυτοκράτορα Νέρωνα, ο οποίος ζητούσε από τους χριστιανούς που δεν τον προσκυνούσαν ως Θεό τουλάχιστον να ρίξουν λίγο λιβάνι, θυμίαμα στα είδωλά του για να τους χαρίσει την ζωή καθώς αυτή η "συμβολική πράξη" αρκούσε ως απόδειξη της πίστης στα δαιμονικά είδωλα.
Ωστόσο, οι Μάρτυρες και Ομολογητές προτιμούσαν να τους φάνε στις αρένες τα θηρία του Νέρωνα παρά να ρίξουν λίγο λιβάνι στα είδωλα και να προδώσουν την Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού και να χάσουν την αθάνατη ψυχή τους. Εμείς σήμερα λοιπόν θα μνημονεύουμε αιρετικούς και θα συμπροσευχόμαστε μαζί τους αλλά ακόμα και με αλλόπιστους προδίδοντας τον Χριστό και την αληθινή Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του;

ΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1902 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΩΣΤΟΣΟ, σήμερα ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ότι ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ των εσχάτων ημερών https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX και όχι καμιά «αίρεση και δήθεν σχίσμα του κοσμικού ημερολογίου». ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΟΤΕΙΧΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΧΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ, ΝΕΕΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΗΜΕΡΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥΣ, ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ…

ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ…

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

αδελφέ με πολλή αγάπη δες τι σημαίνει η λέξη συνεορτασμός,συνεορτάζω.
άσε τα ημερολόγια.
συνεορτασμός,Χριστούγεννα,της Παναγίας,των Αγίων Αποστόλων,και κοσμικά,
οι ονομαστικές μας εορτές.
επίσης με πολλή αγάπη δες, πώς και πότε ανοίγει το Τριώδιο -λειτουργικά- και με ποιο ημερολόγιο.
ας αφήσουμε αυτά που λέγονται για τη νηστεία των Αγίων Αποστόλων κλπ.που επικαλούνται
οι χρονολάτρες,που λένε ότι υπάρχει 20 αιώνες το παλιό και κάτι τέτοια.
εάν δε γνωρίζεις συμβουλέψου κάποιον ιεροψάλτη ή ιερέα να σε κατατοπίσει,σχετικά με το Τριώδιο.
επίσης σωστά λες ότι δεν ακολουθούμε το ημερολόγιο του πάπα,απλά αυτός με το βαρθολομαίο
συνεορτάζουν των Αγίων Αποστόλων,και του Αγίου Ανδρέου αντίστοιχα.συμπροσεύχονται δε για
την ενότητα του σύμπαντος κόσμου,ευσταθίας των του Θεού εκκλησιών κλπ.
αλλά εμάς δε μας κόφτει,αφού είμαστε αποτειχισμένοι,κι ο Θεός είναι Άχρονος!

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

10.42

Λοιπον για να τελειώνουμε ανωνυμε Νεοημερολογιτη

Δεν ακολουθούμε ημερολόγια αλλά τις αποφάσεις και την παράδοση της εκκλησίας
Στο εγραψα πριν και στο ξαναγράφω
Αν υπηρχε θέμα ημερολογίου θα το ειχαν διορθώσει οι Φωτιοι και οι Παλαμάδες ωστε να πραξουμε κι εμεις το ιδιο.

Οποιος δεν ακολουθεί τις αποφάσεις και την παράδοση της εκκλησίας ( ευαγγέλιο λογίζεται η παράδοση) ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και ξερεις τι σημαίνει αυτό ετσι...;;;;


ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

Ανωνυμε 11.45

Εκτος του οτι Αρνηθηκες τον Χριστο ( βγηκες να τον Κηρύξεις και μολις σε ρωτήσαμε που ειναι;; Σιώπησες τουτεστιν Αρνηση)

Εκτος των άλλων.... ( πες μας που ανηκεις και θα δεις τι σε περιμένει....αλλα γι αυτο δεν μιλάς)

Θα σταθω σε φρεσκα κουλουρια...
Εισαι σε σύνοδο που επιτρέπει τον εμβολιασμό
Τουτο σημαινει οτι οι ψευδεπισκοποι σου ειναι ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΙ
Διοτι το εμβολιο προερχεται απο δεκαδες αν οχι εκατονταδες προγραμματισμένες εκτρωσεις και μάλιστα τα εμβρυα διαμελίστηκαν Ζωντανά για να γίνουν τα πειράματα...
Πραξη Ισόκυρη Σατανιστικής τελετής

Το κατάλαβες τωρα ανώνυμε λοβοτομημένε οπαδέ;;;;

ΟΝΤΩΣ Μεταξύ ἡμῶν καί ὑμῶν χάσμα μέγα ἐστήρικται

ΚΑΤΑΚΟΜΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είπε...

3.18

''αλλά εμάς δε μας κόφτει,αφού είμαστε αποτειχισμένοι,κι ο Θεός είναι Άχρονος!''

Απάντηση
Γι αυτο δογματίσατε στον χρόνο;;;;

ΤΡΟΦΉ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ