Είμαστε ήδη ενωμένοι μαζί σας, μη μας προσκαλείτε....

Μητρόπολις του Αγίου Φραγκίσκου: Οικουμενική Λειτουργία στο Μπέλμοντ της Καλιφόρνιας-Παρακαλούμε ενωθείτε μαζί μας!

Ελληνορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί θα εορτάσουν Οικουμενική Λειτουργία την 8ην Απριλίου στο Μπέλμοντ, της Καλιφόρνιας.

Ο Σεβ.  Μητροπολίτης Γεράσιμος της Ελληνικής Ορθοδόξου Μητροπόλεως του Αγίου Φραγκίσκου και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Salvatore Cordileone της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής του Αγίου Φραγκίσκου θα ενωθούν προσευχητικώς μαζί στην Λειτουργία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας την Τρίτη, 8ην Απριλίου στο Μπέλμοντ της Καλιφόρνιας.

Η σύναξις αυτής της χρονιάς γίνεται εις ανάμνηση  της 50ης επετείου της ιστορικής συναντήσεως μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρου και του Πάπα Παύλου του έκτου, και είναι αφιερωμένη εις την ερχόμενη συνάντηση μεταξύ της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και της Αυτού Αγιώτητος του Πάπα Φραγκίσκου τον Μάϊο του 2014.

Αυτή η τοπική παράδοσις άρχισε το 2007 μετά την παραλαβή από την Ελληνική Ορθόδοξο Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού του Μπέλμοντ, τμήματος του τιμίου Σταυρού επάνω εις τον οποίο εσταυρώθη ο Ιησούς Χριστός.

Οι πιστοί της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού και της γειτονικής ενορίας  της Immaculate Heart της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συγκεντρώνονται κάθε χρόνο και προσεύχονται τιμώντας αυτό το άγιο λείψανο, ενθυμούμενοι την τέλεια θυσία του Ιησού Χριστού που πέθανε επάνω στο Σταυρό για την σωτηρία μας.

3 σχόλια:

Unexpected Opponent είπε...

Σεβαστέ διαχειριστά του site , αναγνώστες και αναγνώστριες του άρθρου , η σωστή διατύπωση είναι : Oικουμενι σ τ ι κή , και ό χ ι Oικουμενική λειτουργία . Bιβλίο με τίτλο : O Oικουμενισμός δίχως μάσκες , των εκδόσεων Oρθοδόξου Tύπου . To περιεχόμενο του είναι ε ν τ υ π ω σ ι α κ ό με διαχρονική α ξ ί α . Bιβλίο με τίτλο : πανθρησκεία , η λερναία Yδρα της νέας τάξης , των εκδόσεων Aγαθού Λόγου .

Ανώνυμος είπε...

Άγιος Φραγκίσκου Γεράσιμος
ΑΝΑΞΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ
ΑΝΑΞΙΟΣ
ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ Ο ΑΠΟ ΠΡΟΥΣΣΗΣ
ΑΝΑΞΙΟΣ
ΠΑΠΑΣ ΡΩΜΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΣΚΟΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΩΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΝΑΞΙΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ
μάριος αθανασίου πάππας

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι; heart είναι η καρδιά
Immaculate τι είναι; σαν μετάφραση τι σημαίνει(κυριολεκτικά και μεταφορικά);
Και αυτό το immaculate heart τι αίρεση είναι; σαν το περί αμώμου συλλήψεως της παναγίας κλπ;
Μάριος Αθανασίου- πάππας