ΗΧΗΤΙΚΟ-ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΕΡΕΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ (ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΘ): «ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ.

 Πηγή : https://catacomb--church.blogspot.com/

Με ευθύνη τους η δημοτικότητα της Εκκλησίας έχει καταπέσει στα βάραθρα
Μια εκπληκτική συνέντευξη έδωσε στον Γεράσιμο Βραχιολίδη και στο
Grdiscovery ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης, ομότιμος καθηγητής Θεολογίας στο ΑΠΕ. Με πατερικό λόγο καυτηριάζει τη στάση της ιεραρχίας της Εκκλησίας (από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ως τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Αμερικής, αλλά και τοπικούς Μητροπολίτες) οι οποίοι πρωταγωνιστούν με τη στάση τους στην από-ιεροποίηση της Εκκλησίας μας. Είναι αυτοί που οδηγούν την Ορθοδοξία σε τέλμα και οδηγούν στον λεγόμενο Οικουμενισμό-στην πανθρησκεία.
Ακούστε από το 36.00'' (36ο λεπτό ως το τέλος) κάνοντας κλικ στα έγχρωμα γράμματα.

 Πιο κάτω, όλη η συνέντευξη απομαγνητοφωνημένη για όσους τυχόν θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν.

--Καλησπέρα σας, πάτερ, ευχαριστούμε που είστε κοντά μας. 

Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης: Εγώ σας ευχαριστώ για τη σύνδεση αυτή κύριε Βραχιολίδη. 


--Θέλουμε να πούμε σε όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ότι είστε ένας πολυγραφότατος, άνθρωπος των γραμμάτων και του πνεύματος, με πάρα πολλά βιβλία στη διάθεσή σας, είστε ομότιμος καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και θέλουμε τις πατερικές σας γνώσεις διότι όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα δημιουργούν πρόβλημα στο πλήρωμα της Εκκλησίας, σαν να χάνει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του στους ιεράρχες. Ακούσαμε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου να ταυτίζει τους αντιεμβολιαστές με τους ναζιστές. 

Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης: Την τελευταία διετία με το πρόσχημα της λοιμώξεως του κορωνοϊού, ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τη στάση που κράτησε η διοικούσα Εκκλησία απέναντι όλων των παράλογων υγειονομικών μέτρων τα οποία έλαβε η Πολιτεία. Έχει απογοητευτεί ό κόσμος από την ιεραρχία μας, από την πλειονότητα των ιεραρχών μας, με ορισμένες αξιέπαινες εξαιρέσεις, και δεν μπορεί να πιστέψει κανένας ότι ένας επίσκοπος της λογιοσύνης και της συγκροτήσεως του Ναυπάκτου, τον οποίο τον προηγούμενο καιρό όλοι εκτιμούσαμε για τις θεολογικές του θέσεις, προέβη σε τέτοια διαστροφή της εννοίας του ναζισμού για να θίξει αυτούς οι οποίοι για βασικούς λόγους (και ιατρικούς και θρησκευτικής συνειδήσεως), δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο. Τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεται την ελευθερία της αποφάσεως και της γνώμης και να μην κατατάσσει αδύναμους ανθρώπους, ανθρώπους που δεν ασκούν εξουσία. Συνήθως ο ναζισμός επιβάλλεται από αυτούς που ασκούν εξουσία. Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και όλοι αυτοί ασκούσαν εξουσία και αυτοί εξεβίαζαν ναζιστικά τον κόσμο. Απλοί άνθρωποι που υφιστάμεθα όλα αυτά τα μέτρα και διαμαρτυρόμαστε, είναι δυνατόν από έναν λόγιο επίσκοπο να συγκαταλεγόμαστε μεταξύ των ναζιστών; Είναι παραλογισμός. Επιτρέψτε μου να πω ότι ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου ίσως θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός στο θέμα του ναζισμού, διότι ανήκει στους υποστηρικτάς του σχίσματος που έγινε στην Ουκρανία, όπου το σχίσμα αυτό, η καινούργια εκκλησία που έκανε εκεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καταπατώντας όλους τους κανόνες της Εκκλησίας, ενισχύουν οι ναζί στην Ουκρανία. Είναι περίεργα αυτά τα πράγματα που ακούμε από τον Ναυπάκτου και πολλούς άλλους αρχιερείς.


--Να πούμε ότι και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, επίσης πολυγραφότατος, με τον πύρινο λόγο του, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι αντιεμβολιαστές έχουν αντιχριστιανικά αισθήματα.
Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης: Δεν το περιμέναμε ούτε από τον Μητροπολίτη Πειραιώς. Με τον Μητροπολίτη Πειραιώς επί έτη συνεργαζόμασταν και ανήκε στην παράταξη τν αυστηρών ορθοδόξων, και απορήσαμε όλοι πώς τώρα εμφανίζεται να παίζει ένα διπλό παιχνίδι. Δηλαδή να συμβιβάζεται με αυτούς που δεν ανήκουν στον Ορθόδοξο, στον πατερικό δρόμο. Δεν θέλω να συζητήσω για τα κίνητρα τα οποία των εκίνησαν σε αυτή την πράξη, απλώς λυπάμαι πάρα πολύ διότι ξέφυγε από την ευαγγελική και πατερική διδασκαλία με αυτά που είπε στις τελευταίες του δηλώσεις. Φαίνεται πως η εξουσία επηρεάζει τους ανθρώπους, δεν τους κρατά στον πατερικό δρόμο, διότι οι επίσκοποι θα πρέπει να τηρούν το Ευαγγέλιο. Ο κύριος λόγος των επισκόπων είναι να κηρύσσουν το Ευαγγέλιο, να κηρύσσουν μετάνοια, να κηρύσσουν το θέμα της σωτηρίας, να κηρύσσουν τον πατερικό δρόμο, όχι να συνεργάζονται και να συμφωνούν με την Πολιτεία και την κυβέρνηση, η οποία όπως φαίνεται τα έχει χάσει, έχει χάσει τον δρόμο της σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.


--Πάνω σε αυτά τα οποία είπατε πάτερ. Είδαμε τον Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομο να χρησιμοποιεί, όχι μόνο πολιτικάντικο λόγο χαρακτηρίζοντας ιερείς-αρνητές ως ψεκασμένους, αλλά και να χρησιμοποιεί την «καρατόμηση» που επεφύλαξε η κυβέρνηση διώχνοντας τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς, ο ίδιος θέτει στο περιθώριο τους μη εμβολιασμένους ιερείς, περί τους 14 ιερείς.
Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης: Με βάση την ευαγγελική και πατερική διδασκαλία θα έλεγα κύριε Βραχιολίδη, ότι ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος-ο οποίος είναι γνωστός οικουμενιστής, σφόδρα υποστηρικτής του οικουμενικού Πατριάρχου -ο οποίος τον τελευταίο καιρό τα έχει ξεστρατίσει με τη ψευδο-σύνοδο στο Κολυμπάρι και με την απόδοση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία-θα πρέπει να αντιστραφεί αυτή η εικόνα και αυτή που θα πρέπει να τεθούν σε αργία, δεν είναι οι 14 εκεί ιερείς που τηρούν την παράδοση. Διότι και το Σύνταγμά μας επιβάλλει στο 3ο άρθρο του, ότι θα πρέπει η Εκκλησία να τηρεί τους ιερούς κανόνες, να σέβεται τις παραδόσεις, και αυτό κάνανε οι 14 ιερείς. Αυτοί που θα έπρεπε να τεθούν σε αργία θα ήταν ίσως άλλοι 14 επίσκοποι οι οποίοι αντιστρατεύονται τον πατερικό λόγο αυτή την περίοδο και διδάσκουν εναντίον του Ευαγγελίου κι εναντίον της πατερικής παραδόσεως. Ήταν ποτέ δυνατόν κύριε Βραχιολίδη να δεχτεί το κλείσιμο των ναών; Να δεχθεί τη δυσφήμιση της Θείας Ευχαριστίας, ότι «με τη Θεία Ευχαριστία μεταδίδεται ο κορωνοϊός»; Να μας απαγορεύσουν να γιορτάσουμε το Πάσχα; Να μας υποχρεώσουν να φορέσουμε μάσκα μέσα στην Εκκλησία; Που σημαίνει ότι από-ιεροποιούν την Εκκλησία. Καθιστούν την Εκκλησία σαν ένα κοινό χώρο, όπως είναι τα εστιατόρια και τα γήπεδα.
--Σας διακόπτω πάτερ, λέγοντας ότι αυτό θα επιδεινωθεί περισσότερο, λέγοντάς μας ότι χρειάζεται
rapid test προκειμένου να μπαίνει ο οποιοσδήποτε μέσα στην Εκκλησία, και αναρωτιέται ο πιστός: τελικά η Θεία Κοινωνία θα δίνεται εντός ολίγου μόνον στους εμβολιασμένους;
Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης: Μα νομίζω προς τα εκεί κατευθύνεται η όλη προσπάθεια. Βέβαια, αντιλαμβανόμενη η ηγεσία της Εκκλησίας ότι αυτό πάει πάρα πολύ, δηλαδή να μεταβληθούν και σε αστυνομικούς που θα ελέγχουν αν έχουν κάνει rapid test όσοι πηγαίνουν στην Εκκλησία, αρχίζουν και κάνουν κάποιες υποχωρήσεις-είδα κάποιους αρχιερείς από την Ιερά Σύνοδο, ότι «δεν μπορούμε να μεταβληθούμε σε αστυνομικούς». Αλλά κύλησε πολύ νερό στο δρόμο, αποστασίας και δισταγμού των αρχιερέων κατά την περίοδο αυτή, κι έχει απογοητευτεί η κόσμος, πολύ περισσότερο απογοητεύεται τώρα που τα μέτρα μας υποχρεώνουν όλους να έχουμε κάνει rapid test για να μπούμε μέσα στην Εκκλησία. Δηλαδή δέχονται ουσιαστικώς, οι αρχιερείς και οι ιερείς ότι η Εκκλησία είναι ένας κοινός χώρος. Μα τότε γιατί να πάει ο κόσμος στην Εκκλησία-αν είναι ένας χώρος όπου δεν μπορεί να βρει βοήθεια από το Θεό, δεν μπορούν να βοηθήσουν οι Άγιοι, δεν μπορεί να πάρει βοήθεια από τις άγιες εικόνες, δεν μπορεί να πάρει τη χάρη του Θεού, Γιατί να πηγαίνει στην Εκκλησία; Αυτό έχει συνέπεια, αν παρακολουθείτε κι εσείς ως έγκριτος δημοσιογράφος, ότι η δημοτικότητα της Εκκλησίας έχει καταπέσει στα βάραθρα. Ενώ προς της κρίσεως η Εκκλησία είχε μεγάλα ποσοστά αποδοχής από τον κόσμο, τώρα έχει κατακρημνισθεί.
--Επειδή εκκλησιάζομαι, όλο και λιγότερο κόσμο βλέπω στις Εκκλησίες. Δηλαδή μου λέτε ότι οι αρχιερείς-ιερείς με τον τρόπο τους συμβάλλουν ώστε να αδειάζουν σιγά-σιγά οι ναοί.
Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης: Αρνούνται τον ρόλο τους. Ο ρόλος του ιερέως είναι να διδάξει την χάρη του Θεού. Εδώ μέσα στο Ευαγγέλιο έχουμε διδαχές ότι άρρωστοι που δεν μπορούσαν να βρουν τη γιατρειά τους στην ιατρική (δεν είμαστε εναντίον της ιατρικής, αλλά η ιατρική έχει και τις αδυναμίες της, δεν κάνει θαύματα). Αυτοί λοιπόν οι ταλαίπωροι, οι τυφλοί, οι λεπροί, οι κωφοί, οι αιμορροούντες έτρεχαν στου κόσμου τους γιατρούς και δεν εύρισκαν βοήθεια-κι έχουμε του κόσμου τα θαύματα μέχρι σήμερα που γίνονται από αγίους. Τώρα λοιπόν οι ιερείς μας λένε «δεν πιστεύουμε στα θαύματα», δηλαδή βάζουν τορπίλη στα θεμέλια της Εκκλησίας στην ίδια την υπόσταση της Εκκλησίας, και με αυτό τον τρόπο καθίστανται εχθροί της Εκκλησίας. Μα, ολόκληρη η Εκκλησία είναι ένα θαύμα!


--Μιλάμε για την ιεραρχία και προηγουμένως το συνδέσατε με την εκκοσμίκευση της Εκκλησίας που επιτυγχάνεται μέσω του Οικουμενισμού. Δηλαδή όλους αυτούς τους ιεράρχες που αναφέραμε, είναι θιασώτες της λεγόμενης πανθρησκείας πάτερ; Προσπαθούν να φτιάξουν μια ενιαία θρησκεία για όλους; Ήδη, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας εγκαινίασε το διαθρησκευτικό κέντρο στο Κάιρο και εκεί μαζί με τους ισλαμιστές είπε ότι «τα τζαμιά είναι ιερός χώρος όπου λατρεύεται από το κοράνι ο Θεός».
Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης: Μα, και νωρίτερα είχαμε παρόμοιες εκδηλώσεις, πλέον εμφανώς δεν κρύβουν αυτόν τον στόχο τους. Όσοι αρχιερείς πρωταγωνιστούν υπέρ των υγειονομικών μέτρων είναι οπαδοί αυτού του Οικουμενισμού, αυτής της πανθρησκείας, αυτού του συγκρητισμού. Ήδη εδώ και πολύ καιρό, ακόμη και στη ψευδο-σύνοδο της Κρήτης (2016), για τη μη σύγκληση της οποίας αγωνιστήκαμε πάρα πολύ, και μετά την σύγκληση της οποίας τη αποκηρύξαμε, και την καταδικάσαμε με συνέπεια να υποστούμε και διώξεις, επισκοπικά δικαστήρια κλπ. Όλη λοιπόν αυτή η προσπάθεια αποβλέπει να μας οδηγήσει στην πανθρησκεία, και δεν είναι μόνον ο πατριάρχης Αλεξανδρείας-ήδη στον ναό του Αγίου Νικολάου, που έκανε τα θυρανοίξια ο οικουμενικός πατριάρχης στη Ν. Υόρκη, κι εκεί διατίθεται ιδιαίτερος χώρος όπου θα συναντώνται οι πιστοί όλων των θρησκειών για να συμπροσεύχονται! Δεν είναι τυχαίο ότι τα υγειονομικά μέτρα συνδέονται με τον Οικουμενισμό, και είναι μια ευκαιρία τώρα μέσα στη σύγχυση και στον πανικό, μέσα στο φόβο που επικρατεί ανάμεσα στους ανθρώπους, να περάσουν εντονότερα τα μηνύματα του Οικουμενισμού, λόγω αυτής της παγκοσμιοποίησης την οποία τυραννικά προσπαθούν να επιβάλουν στους ανθρώπους, χωρίς πατρίδα, χωρίς θρησκεία ιδιαίτερη κλπ. Δηλαδή οδηγούν και στον εθνομηδενισμό, αλλά και στην αποχριστιάνιση, η Ευρώπη έχει ήδη αποχριστιανιστεί, εξισλαμίζεται η Ευρώπη και το ίδιο πάνε να κάνουν και στην Πατρίδα μας. Έχουμε τους εθνομηδενιστές οι οποίοι τάσσονται εναντίον όσων σκεφτόμαστε πατριωτικά, αλλά και όσων αισθανόμαστε ορθόδοξοι και προσπαθούν να μας αποχριστιανίσουν για να μας οδηγήσουν στην πανθρησκεία του αντιχρίστου.


--Το η «Ελλάς εάλω» από τους πολεμιστές που έπρεπε να κρατάνε τα κάστρα και τα φρούρια, τώρα έχουμε το η «Εκκλησία εάλω» από τους ιεράρχες;
Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης: Κύριε Βραχιολίδη πριν από πολύ καιρό είχα κάνει μια ομιλία την οποία κυκλοφόρησα αυτές τις μέρες σε ένα βιβλιαράκι με τίτλο «Κινδυνεύει τώρα σοβαρά η Ορθοδοξία» διότι δεν έχουμε τον εχθρό απ'έξω, τον έχουμε από μέσα. Να σας πω τους 3 λόγους για τους οποίους θεωρώ ότι κινδυνεύει πολύ η Ορθοδοξία, δεν κινδυνεύει η Εκκλησία. Η Εκκλησία έχει κεφαλή τον Χριστό και η Εκκλησία θα μείνει στους αιώνας, δεν είναι δυνατόν ο Χριστός να υποστεί ζημιά ή κάποια βλάβη, κινδυνεύει όμως το δόγμα, η πίστη μας, η Ορθοδοξία, αυτό που πιστεύουμε. Κινδυνεύει όπως σας είπα για 3 βασικούς λόγους: 1ος λόγος: διότι έχει διαβρωθεί το σώμα της ιεραρχίας. Η ιεραρχία στην πλειονότητά της εκτός μερικών, επαινετών εξαιρέσεων, είναι οικουμενιστική, είναι συγκρητιστική, είναι υπέρ του κινήματος της πανθρησκείας και της ενώσεως όλων των θρησκειών και όλων των ομολογιών. 2ος λόγος.: έχουν διαβρωθεί οι θεολογικές Σχολές. Επί 40 έτη ήμουν καθηγητής στη Θεολογική Σχολή, όσο ήμασταν εκεί παλαιοί καθηγηταί με την παλαιά πίστη-με την παλαιά παράδοση, κρατούσαμε. Φύγαμε οι παλαιοί και δυστυχώς από μέσα ορθώνονται άλλες φωνές που πλειοψηφούν. 3ος λόγος: έχει διαβρωθεί ακόμη και το Άγιον Όρος. Το Άγιον Όρος που θεωρούσαμε ως κιβωτό της Ορθοδοξίας, είναι επιφυλακτικό, σιωπά. Παλαιότερα όταν είχαμε τέτοιου είδους φαινόμενα, η ιερά κοινότης του Αγίου όρους συνεδρίαζε κι έβγαζε κείμενα εναντίον όλων αυτών των φαινομένων. Τώρα η ιερά κοινότητα σιωπά διότι έχει επικεφαλής Επίσκοπο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος ενσπείρει και εκεί μία φοβία με συνέπεια να φοβούνται οι περισσότεροι, όχι όλοι.
--Άρα το μέλλον δεν είναι ευχάριστο, είναι δυσοίωνο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σας.
Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης: Νομίζω πως ναι, αλλά ό,τι για μας είναι δυσοίωνο, δεν είναι για τον Θεό. Ο Θεός είναι Παντοδύναμος. Είδατε πώς έπεσε η αντιχριστιανική Σοβιετική Ένωση, κανείς δεν περίμενε να γίνει αυτό. Δεν ξέρω πώς θα τα οικονομήσει ο Θεός, η Εκκλησία πάντως δεν πρόκειται να καταλυθεί και το δικό μας το καθήκον είναι μέσα σε αυτό το σκοτάδι που επικρατεί, να κρατήσουμε την πίστη μας, να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας, και τα άλλα είναι στο χέρι του Θεού.
--Με την προσδοκία αυτή σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμμετοχή σας. Όσα μας είπατε ήταν πάρα πολύ σημαντικά, ευχαριστούμε για τον πατερικό σας λόγο.
Πατήρ Θεόδωρος Ζήσης: Κι εγώ σας ευχαριστώ, καλή δύναμη, καλή συνέχεια.

1 σχόλιο:

Unexpected Opponent είπε...

Σεβαστέ διαχειριστά του site , αναγνώστες και αναγνώστριες του άρθρου , έγινε γνωστή μία δήλωση από κληρικό στην ευρύτερη περιοχή της Koζάνης ο οποίος μ o υ τ ζ ώ ν ε ι τους A v τ ι τ ι θ έ μ ε ν ο υ ς στη λήψη των δ η λ η τ n ρ ι ω δ ώ ν σκευασμάτων τα οποία π ρ ο ω θ ο ύ ν οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες : περνάει το μήνυμα υ π έ ρ του εμβολιασμού για τον coronovirous !!