Λύτρωσις του πεπτωκότος Προσώπου --- Χαράλαμπος β Κατσιβαρδάς Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ακροποδητί και ασκαρδαμυκτί καθιστάμεθα, ανεπιγνώστως, υποχείρια εωσφορικών δυνάμενων!

Η κατάσταση την οποία βιώνουμε προκαλεί σοκ και δέος ως προς την οντολογική μας υπόσταση διότι ήδη έχει εξουδετερώσει την απλή μας λογική ως νοήμονα, όντα, ταύτα δε, συμβαίνουν διότι έχουμε καταστεί πνευματικώς ανέστιοι, ουχί όμως κατ’ ανάγκη, εξ ιδικής μας υπαιτιότητας, δοθέντος ότι οι Θεσμοί της συντεταγμένης πολιτείας μας, έχουν εξαρχής απεκδυθεί από τον δημόσιο χαρακτήρα τους και έχουν καταστεί, οχυρό της εκάστοτε κρατικής εξουσίας, η οποία επιβάλλει στυγνά μια ιδιότυπη κοινοβουλευτική δημοκρατία, η οποία έχει διαρρήξει πάσα σχέση με την ζώσα πραγματικότητα της κοινωνίας.

Το μόνο το οποίο την ενδιαφέρει είναι η σιδηρά και με παν τίμημα, δια πυρός και σιδήρου, ξύλοις και ραπάλοις, επιβολή των σκοτεινών σχεδίων των κοσμοεξουσαστών των υπερεθνικών διευθυντηρίων.

Ως προς τα επιλήψιμα και αξιόμεμπτα σχέδια συνεπικουρεί ανενδοιάσεως και η Διοικούσα Εκκλησία λειτουργούσα ως παράρτημα του εν ταυτού Κράτους και Παρακράτους.

Προ της συνέχισης του άρθρου μου Σας παραθέτω, μία μικρά Ιστορία η οποία ευγλώττως συμπυκνώνει με ενάργεια όλα όσα θίγουμε κατά καιρούς, μεθερμηνεύοντας την τρέχουσα ανθυγιεινή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε :

«Ένας νεαρός προς τον διάβολο:

- Πώς κατάφερες να στείλεις στην κόλαση τόσες ψυχές;

Ο διάβολος:

– Μέσο του φόβου!

Ο νεαρός:

– Μπράβο! Και τι φοβόντουσαν; Πολέμους; Πείνα;

Ο διάβολος:

– Όχι… Μια αρρώστια!

Ο νεαρός:

– Δεν αρρώστησαν; Δεν πέθαιναν; Δεν υπήρχε γιατρειά;

Ο διάβολος:

-….. αρρώστησαν. Πέθαναν. Υπήρχε γιατρειά…

Ο νεαρός:

– Δεν καταλαβαίνω…

Ο διάβολος:

– Πίστεψαν, καταλάθος, ότι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κρατήσουν με κάθε κόστος είναι η ΖΩΗ!!!

Σταματήσαν να αγκαλιάζονται… 

Σταματήσαν να χαιρετάει ο ένας τον άλλον!!! 

Παράτησαν όλες της ανθρώπινες επαφές…. 

Αφήσαν οτιδήποτε ήταν ανθρώπινο! 

Έμειναν χωρίς χρήματα. 

Έχασαν την δουλειά τους. 

Επέλεξαν όμως να φοβούνται για την ζωή τους ακόμα κι αν δεν είχαν ψωμί να φάνε. Πίστεψαν ότι άκουσαν, διάβασαν εφημερίδες και πίστεψαν τυφλά ότι διάβασαν. Παράτησαν την ελευθερία. Δεν έφυγαν ξανά από το σπίτι. Δεν πήγαν πουθενά. Δεν επισκέφθηκαν ποτέ ξανά φίλους και συγγενείς. Όλος ο κόσμος μετατράπηκε σε μια τεράστια φυλακή με εθελοντές κατάδικους.

Δέχτηκαν τα πάντα!!! Όλα αυτά για να επιβιώσουν μια ακόμα μίζερη ημέρα….

Δεν έζησαν, πέθαιναν κάθε μέρα!

Ήταν πολύ εύκολο να πάρω την μίζερη ψυχή τους...»

C. S. Lewis - "Οι συμβουλές ενός γέροντα διαβόλου σε έναν νεότερο" - Βιβλίο γραμμένο το 1941.

Ο κόσμος μεταβάλλεται ραγδαίως και ημείς βαίνουμε εκόντες ή άκοντες εις κινούμμενην άμμο αγνοώντες περί του ιθύνοντος νοός του αρχιτέκτονος του σύμπαντος, δηλονότι πρόκειται δια έναν επίδοξο δημαγωγό ταγό, ο οποίος επιθυμεί να υλοποιήσει εις βάρος των λαών, τα διεστραμμένα σχέδια του.

Η ύπαρξη του ιού, η συμπεριφορά του, η επικρατούσα κατάσταση εις τα θεραπευτήρια, οι κραυγαλέες αντιφάσεις καθώς και η φαλκίδευση και φίμωση οιασδήποτε αντίθετης άποψης, οι απηνείς διωγμοί καθώς και η ιταμή λογοκρισία, σε οιονδήποτε αντιλέγει με επιστημονικά επιχειρήματα προσάπτοντας το στίγμα του συνομοσιολόγου, οπισθοδρομικού και αναιτίως αντιφρονούντα.

Η έννοια του έθνους κατασυκοφαντείται, η Εκκλησία πλήττεται εκ βάθρων, πλην όμως κανείς θα αντιτάξει ότι το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό, αλλά αμιγώς ιατρικό, ως εκ τούτου δέον όπως υπαναχωρήσουμε ως προς την πολιτική ανάλυση, εντούτοις όμως αυτό καθίσταται παντάπασι ανεδαφικό δια τον εξής λόγο.

Η κοσμοθεωρία της παγκοσμιοποιήσεως καλά κρατεί, εργαλειοποιώντας την δημόσια υγεία, με τις πλείστες όσες αντιφάσεις ως προς την μεροληπτική μεταχείριση των μέτρων, τις οποίες άπειρες φορές έχω επισημάνει δια του βήματος τούτου.

Η αλήθεια είναι ότι δια της καλλιεργούμενης πανδημίας του φόβου, έχει δημιουργηθεί μία νοσηρή νοοτροπία παντελούς εκχώρησης πάσας ελευθερίας και απεμπολήσεως παντός δικαιώματος, ελευθέρας σκέψεως, ελευθέρας γνώμης, στοχασμού, αμφισβητήσεως, η σφαίρα του ατομικού δικαιώματος έχει απορροφηθεί από την κρατική σφαίρα κατά τρόπο ολοκληρωτικό διότι υπαγορεύεται και διαμορφώνεται μονομερώς από τα καθ’  υπόδειξη συστημικά μέσα μαζικής ενημερώσεως, τα οποία συνιστούν ανυπερθέτως καθεστωτικά φερέφωνα της Νέας Τάξης πραγμάτων καθότι αντί τριάκοντα αργυρίων, δημιουργούν εκ του μη όντος, ψευδείς ειδήσεις, παραπληροφορούν ανενδοίαστα τον κόσμο και ποδηγετούν επονείδιστα την κοινή γνώμη προς τον όλεθρο.

Η παρακμιακή αποσύνθεση εδράζεται από την βουλιμία του συστήματος να καθυποτάξει τους λαούς, να τους λοβοτομήσει διανοητικά, ούτως ώστε να δύναται ευχερώς και λυσιτελώς να τους πειθαναγκάζει δια της φαιάς προπαγάνδας και να τους ετεροκατευθύνει αμελλητί, προς την άκριτη αποδοχή, των ιδικών σου ειλημμένων αποφάσεων, καίτοι αυτές, ενδεχομένως να πλήττουν τα ιδία συμφέροντα τους.

Ο δίαυλος, ο ομφάλιος λώρος, σφετερισμού της άγνοιας της κοινής γνώμης, της επιβουλής της αφέλειας της, είναι η άκρατη εμπιστοσύνη την οποία επιδεικνύει ο λαός- σύγχρονη μάζα, ως προς τα μέσα, μαζικής εξαπατήσεως, τα οποία ως πάλαι ποτέ διαχρονικά διαφθορεία της ποδηγητήσεως, στυγνοί μηχανισμοί ασκήσεως πλύσεως εγκεφάλου ως προς τον άφρονα και άνου λαό, μετουσιώνουν τα νοσηρά σχέδιά τους.

Σήμερον, δια του αφηγήματος του ιού, ένα πρόσφορο και ικανό μέσο, ίνα εξασφαλισθεί νομοτελειακά ο καθολικός έλεγχος των μαζών και ο πλήρης εξανδραποδισμός του, παρά ταύτα, ο ακραιφνώς καθημαγμένος αυτός λαός, παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί κατ’ εξακολούθηση συρρίκνωση των θεμελιωδών του δικαιωμάτων, προσεβλήθη η εθνική του αξιοπρέπεια, ένεκεν της σωρείας των ιδιαζόντως επαχθών συμβατικών όρων των ειδεχθών μνημονίων, υπέστη σωρεία πλειστηριασμών, από τις ανάλγητες Τράπεζες, νοθεύεται η πολιτισμική συμπαγεία του έθνους και καταλύεται η έννοια της ταυτότητας, ποδοπατείται εν τη πράξει ο καταστατικός χάρτης της Ελλάδας, λοιδορούνται τα Όσια και Ιερά της Ορθοδόξου παραδόσεως του, βιώνει μία μορφή αθέατου πλην ειρηνικού πολέμου δια της αντικαταστάσεως του ελληνικού πληθυσμού, ένεκεν του επιδοτουμενου, εν Ελλάδι, εποικισμού, και π α ρ ά τ α ύ τ α, παραμένει καθηλωμένος εις την σεσηπυία ύλη, δίδει τηλεθέαση εις τα τηλεοπτικά σκύβαλα της Νέας Τάξης πραγμάτων όπου ο άνθρωπος, ευτελίζεται, εκμαυλίζεται, αλλοτριώνεται και καταργείται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια της υπόστασης του.

Είναι τραγικό αυτό το οποίο βιώνουμε και πολύπτυχο συνάμα, διότι ημείς ως Έλληνες έχουμε περιέλθει εις ένα πνιγηρό αδιέξοδο, έχοντες απομεπολήσει παν μέσο αντιστάσεως και πολεμικής, έχουμε αυτοπαραδοθεί εις τον όλεθρο της οντολογικής και απάνθρωπης Νέας Τάξης Πραγμάτων, έγκονο της επελαυνούσης Παγκοσμιοποιήσεως.

Ο αντίποδας, είναι η περιφρούρηση της εθνικής μας ταυτότητας η κατάδυση εις την παράδοση μας, η ανάδειξη του Αρχετύπου των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των Ηρώων του έθνους μας διότι η ζωή μας με Αρχέτυπον τον Σταυρωθέντα Χριστό, δέον όπως καθίσταται ισοβίως επαναστατική, ανατρεπτική και αγωνιστική, εις τα πλαίσια του κτιστού, όλα αυτά επί καθημερινής βάσεως, επί τη πράξει, και όχι από καθέδρας.

Συνελόντι ειπείν, εν κατακελείδι, η πνευματική ανάνηψη, η διανοητική εγρήγορση θα επιφέρει την αφύπνιση την ψυχική ανακούφιση και την συν τω χρόνω, ανατροπή ή τουλάχιστον αναχαίτιση της πλήρους αλλοίωσης μας, μήπως και αναστηθούμε, από την καθημερινή απονέκρωση μας, ως ανθρώπινα όντα, πρόσωπα, επαγγελματίες, οικογενειάρχες πολίτες.

Χαράλαμπος β Κατσιβαρδάς

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

6944-938836

www.katsivardas-dimitriadou.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: