Απάντηση του πατρός Γεωργίου Αγγελακάκη στην ερώτηση του αδελφού μας Ιουστίνου

Ερώτηση: Ποιός είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να σωθώ; Ή πώς θα σωθώ σήμερα;
 Απάντηση: Επειδή πόνεσα με το πρόβλημα του αδελφού μας σχετικά με το " ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος για να σωθώ" ; (είναι και δικό μου  πρόβλημα το οποίο με απασχολεί από το 1955, πρωτοετή μαθητή Γυμνασίου). Επικαλούμενος τον φωτισμό του κοινού μας Πατέρα και της Μητέρας μας, αναφέρω πως το αντιμετώπισα και το αντιμετωπίζω, αλλά και τι συνιστώ στην περίπτωση αυτή στους αδελφούς μου, όταν με ερωτούν.
Αδελφέ, ζούμε σε περίοδο Βαβέλ, σε εποχή προ του κατακλυσμού του Νώε. Σε περίοδο Σοδόμων και Γομόρων επί Λώτ και κινδυνεύουμε να γίνουμε βορρά του ανθρωποκτόνου. Η σύγχιση που υπάρχει στα πνευματικά μας πείθει ότι ζούμε τα έσχατα.
Για να μην χαθούμε κατέληξα στα εξής: Να είμαστε ευθείς, ειλικρινείς και ταπεινοί στο φρόνημα. Να δοκιμάσουμε τα πνεύματα όσων νομίζουμε ότι θα μπορούσαν να γίνουν οδηγοί στο δρόμο της σωτηρίας μας, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος "πάντα δοκιμάζετε (εννοεί τα πνεύματα των ανθρώπων) και το καλό κατέχετε". Μετά να γονατίσουμε προ του Εσταυρωμένου και με απλότητα καρδιάς να καταθέσουμε το πρόβλημά μας σε Εκείνον, παρακαλώντας να μας πληροφορήσει για τον κατάλληλο οδηγό.
 Είδα στην ζωή μου ότι ο Θεός απαντά και στα μικρότερα προβλήματά μας, πολύ περισσότερο στο θέμα της σωτηρίας μας. Εκείνος με το στόμα του Προφητάνακτος μας λέει να ζητούμε: " Γνώρισόν μοι Κύριε οδόν  εν ή πορεύσομαι"  και αλλού " Ό, τι αν αιτήσετε εν τω ονόματί μου τούτο ποιήσω" και πάλι " Αιτείτε, ζητείτε, κρούετε και δοθήσεται ημίν"
Με βάση τα ανωτέρω, πήρα απάντηση για τον Οικουμενισμό, για το ημερολογιακό, για τα αναμενόμενα, χάραγμα, σφράγισμα, τσίπ κτλ. Δόξα σοι ο Θεός μυριάκις και απειράκις. Είη το όνομά Του ευλογημένο.
Με αδελφική αγάπη και πόνο ψυχής στον προβληματισμένο αδελφό μου και όσους έχουν την καλήν ανησυχίαν.
Ο τελευταίος των πρεσβυτέρων
π. Γεώργιος Αγγελακάκης

τηλ επικ. 00302392061932

Δεν υπάρχουν σχόλια: