ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΙΡΕΣΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ (ολίγα ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΆ) -- Του αδελφού μας Σταύρου Τ.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του, το 1972, δήλωσε ότι θα ακολουθούσε τη γραμμή του Αθηναγόρα κι απεκάλεσε τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄ ως πρώτον της καθ΄ όλου Εκκλησίας.
Ο Παραμυθίας Παύλος του έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας-προειδοποιήσεως, αλλά δυστυχώς έμεινε μέχρι εκεί.
Το 1979, "λειτουργούντος" του Δημητρίου στην Κων/πολη, "εχοροστάτει" ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ και στο αγαπήσωμεν αλλήλους εξήλθεν εκ του Ιερού ο Δημήτριος κι έκανε λειτουργικό ασπασμό με τον Πάπα κι εν συνεχεία ο Πάπας απήγγειλε το Πάτερ ημών. Λειτουργούντος την επομένη μέρα του Πάπα εις παπικήν παρασυναγωγήν της Κων/λεως, ο Δημήτριος κι η συνοδεία του μετέβησαν προς συμπροσευχή.
Επίσκεψη το 1982 στο Φανάρι του ψευδοαρχιεπισκόπου Αγγλικανικής κι επίσκεψη στην Αγγλικανική το 1987 (Παρών κι ο Βαρθολομαίος)....τέρατα και σημεία κι εδώ
Το 1986 στέλνει εκπρόσωπο στην σατανολατρική "συμπροσευχή" της Ασίζης.
Επίσκεψη του Δημητρίου στο Βατικανό το 1987,(τον αποκαλεί Αγιώτατε Πάπα, αδελφοί εν Χριστώ, μιαρό "συλλείτουργο" στον Άγιο Πέτρο και άλλα πολλά..). Παρών κι ο Βαρθολομαίος, ως Φιλαδελφείας τότε.


Ένα έτος προ του θανάτου του, πάει στην Αμερική (μαζί πάντα ο Βαρθολομαίος, ως Μητροπολίτης τότε Χαλκηδόνος) κι εκεί συμπροσευχήθη όχι μόνο με όλους τους αιρετικούς αλλά κι αλλοθρήσκους κι αποκάλεσε την Μασονία "οικουμενική δοξολογία ειρήνης". Μίλησε επίσης για την ειρηνική Τουρκία και τον μεγάλο Αττατούρκ…
Ο απλός, ταπεινός, καταδεχτικός, εὐαίσθητος, Δημήτριος (κατά τον τότε Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Βλάχο, άλλος "αντι-Οικουμενιστης" κι αυτός) εξαπέλυσε και μεγάλο διωγμό εναντίον των αντιδρώντων στο Όρος.
Στην κηδεία του παρέστησαν συν"ιερουργώντας" εκτός από όλους τους αιρετικούς ακόμα και Ραββίνοι, ενώ μετά την ασπασμό της σωρού ο Βαρθολομαίος κι η συνοδεία του ασπάζονταν τους απεσταλμένους της Αγίας Έδρας, ως δείγμα υποτελείας. Κι όμως εκεί παρέστησαν κι Αγιορείτες Ηγούμενοι !!!
Και μετέπειτα λοιπόν, ο Βαρθολομαίος, ο καθοδηγητής του Δημητρίου, όχι μόνο δήλωσε εξ΄αρχής ότι θα ακολουθούσε την ίδια γραμμή, αλλά κάλεσε στον ενθρονιστήριο λόγο του όσους διαφωνούν να εγκαταλείψουν το Άγιο Όρος !!!
Και μια βδομάδα πριν την ενθρόνισή του δήλωσε τα παρακάτω που δημοσιεύτηκαν από τις εφημερίδες Αυριανή και Ελεύθερη ώρα – 30 Οκτωβρίου 1991
«Δυστυχώς οι δυο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές».
Και ξεκίνησε αμέσως τους διωγμούς, πριν κάποιοι τον συναντήσουνε και τον συστήσουνε ως τον ιδανικό Πατριάρχη….. καθώς κάποιοι υποστηρίζουνε ότι δεν γνώριζαν (!!!!)
Κι εδώ τι έλεγε ένας δικός σας, μνημονευτής, που φαίνεται είχε κι αυτός προνομιακή πρόσβαση στην ενημέρωση. Το χαρτί, δόξα τω Θεώ, είχε ανακαλυφθεί και τα κατορθώματα Δημητρίου-Βαρθολομαίου καταγράφονταν ακόμα και σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας. Ξέχωρα τα φυλλάδια και περιοδικά, με φωτογραφίες κι άλλο αποδεικτικό υλικό που κυκλοφορούσανε στο Άγιο Όρος.

Του π. Γεωργίου Καψάνη
«Πάντα τα ανωτέρω δηλούν ότι το Οικουμενικόν Πατριαρχείον(Δημήτριος) δεν
θεωρεί πλέον το πάπαν και την Ρωμαιοκαθολικήν Εκκλησίαν ως αιρετικούς, σχισματικούς και πλανωμένους εφόσον δέχεται την μεν παπικήν Εκκλησίαν ως «αγίαν», τον δε επικεφαλής αυτής ως «άγιον», «μακαριστόν», υπέρ ου τελεί και επιμνημόσυνον δέησιν.
Σημαίνουν επίσης ότι η ένωσις σχεδόν έχει γίνει και απομένει η μεθόδευσις της τελείας μυστηριακής κοινωνίας, προς την οποίαν ολοταχώς βαίνομεν, εφόσον ο Θεολογικός Διάλογος θα παρακάμψη τας δογματικάς και εκκλησιολογικάς διαφοράς και θα ασχοληθή με το κεφάλαιον περί των μυστηρίων, προφανώς δια την επιτάχυνσιν της μυστηριακής κοινωνίας.
Τα ανωτέρω πρέπει να εκτιμήσωμεν υπό το πρίσμα και των εξής ενεργειών:
α. Κατʼ επανάληψιν η Α.Θ. Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει χαρακτηρίσει τον αιρετικόν Πάπαν Ρώμης ως «πρεσβύτερον εν Ρώμη και αγαπητόν αδελφόν», ή ως προσφιλέστατον πρεσβύτερον αδελφόν» (Επίσκεψις 139, 10.1. 1976, 28. 29. 159/ 15.12. 1976) την δε Εκκλησίαν της Ρώμης «ως αδελφήν» ( Επίσκεψις 159/ 15.12. 1976, 6 ).
Έχει δηλώσει ότι ακολουθεί απαρεγκλίτως την ιδίαν τακτικήν του Αθηναγόρα (Επίσκεψις 132/7.10. 1975, σ.2).
Έχει δεχθή ότι και η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, όλως και της Ρώμης, ενήργησε μετά το σχίσμα «κακώς», τώρα δε δια της άρσεως του αναθέματος προέβησαν εις «εκκλησιαστικήν πράξιν, αποτελούσαν υποδειγματικήν ενέργειαν νέου εκκλησιαστικοθεολογικού τρόπου προσπελάσεως του θέματος της ενώσεως των Εκκλησιών» ( Επίσκεψις 13.1.
1976, σ. 29)[ Βλ. Ορθόδοξο Τύπο (333) 20.11.1978



Σ. σ.   Ο Πατριάρχης Δημήτριος στο ταξίδι του στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Ουάσιγκτον, τελευταία στιγμή δεν έλαβε μέρος στην οικουμενιστική λειτουργία διότι "αρρώστησε" αιφνιδίως... (ήμουν παρών τότε εκεί).

12 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Πές τα, ἀγαπητέ μου Σταῦρε, μπάς καί κλείσουν κάποια ἀπύλωτα στόματα, πού ψευδολογοῦν ἀσυστόλως περί τοῦ δῆθεν «πράου καί ταπεινοῦ» Δημητρίου, προκειμένου νά δικαιολογήσουν τήν ἰδικήν συμμετοχήν εἰς τήν ἀποστασίαν (διά τῆς κοινωνίας των μέ τούς ἀποστάτας) καί βεβαίως νά κατακρίνουν τούς Ὀρθοδόξους τοῦ π.ἑ. ὡς «ἡμερολάτρας», ἐφόσον αὐτοί ἦσαν χωρισμένοι χωρίς δῆθεν νά συντρέχῃ δογματικός λόγος!!! Αὐτό τό ψέμμα ἐδίδαξαν καί εἰς τάς νεωτέρας γενεάς, αὐξάνοντες ἔτσι τόν στρατόν τοῦ Διαβόλου, τόν ὁποῖον συναντοῦμε καθημερινῶς τόσον εἰς τόν ἠλεκτρονικόν ὅσον καί εἰς τόν ἔντυπον τύπον, ἐνίοτε δέ καί διά ζώσης. Βεβαίως, εἶναι δυστυχῶς διαπιστωμένον ὅτι οἱ ἄνθρωποι αὐτοί μάτια ἔχουν, ἀλλά δέν βλέπουν, καί αὐτιά ἔχουν, ἀλλά δέν ἀκούουν, διότι εἶναι τυφλοί καί κωφοί πνευματικῶς. Ὡστόσον, ὑπάρχει καί μία ἰσχνή μειοψηφία πού διψᾶ γιά τήν Ἀλήθειαν, ὁπότε βρίσκω τήν παροῦσαν ἀνάρτησιν χησιμωτάτην, διό καί συγχαίρω τόσον τόν Σταῦρον, πού ἔκαμε τόν κόπον νά συλλέξῃ τό ὑλικόν καί νά τό παρουσιάσῃ, ὅσον καί τόν φιλαλήθη Κωνσταντῖνον πού τήν φιλοξενεῖ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πείθει ούτε ο Σταύρος, ούτε ο Δ. Χατζηνικολάου!!
Το παλαιοημερολογίτικο Σχίσμα δεν δικαιολογείται!!!!
Η τύφλωση και η πνευματική κουφότητα δεν υπάρχει στους ορθόδοξους που αποκαλύπτουν την παλαιοημερολογίτικη πλάνη!!!

Ανώνυμος είπε...

Το παλαιοημ.Σχίσμα για τις 13 ημέρες δεν δικαιολογείται!!
Διαβάστε ι. Χρυσόστομο τί λέει για το Σχίσμα!!!!!

Silver είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Λάθος Silver.
Υπάρχουν και άξιοι λειτουργοί και μετά το Κολυμπάρι που δεν αναγνωρίζουν το Κολυμπάρι.

28 Μαρτίου 2020 - 2:29 π.μ.


Καλώς γράφει ο αδελφός μας κ. Χατζηνικολάου ότι γυρίζεις τριγύρω για να κυνηγάς τους Ορθοδόξους. Συ γνωρίζεις από πού είναι αυτό σου το σχόλιο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρεις τί γράφεις Κώστα!!!
Είσαι με τα καλά σου; Γιατί παρασέρνεσαι τόσο εύκολα απο μπουρδολογίες;;;

Δεν ξέρεις ποιός έγραψε και τί έγραψε.

Και το κυριότερο δεν είναι κυνήγι των Ορθοδόξων, η υπεράσπιση των Ορθόδοξων λειτουργών!!!
Κυνήγι των Ορθόδοξων είναι ο μηδενισμός τόσων και τόσων άξιων Ορθόδοξων λειτουργών λόγω πλανεμένης αντίληψης!!!!

Σύνελθε Κώστα!!! Δεν είσαι αλάθητος Πάπας!!!

Ανώνυμος είπε...

Κώστα,
Διάβασε και το σχόλιο του φίλου σου Ιουστίνου για τους κατήγορους και αμφισβητητές της αγιότητας του αγίου Παϊσίου στους οποίους ανήκεις, μπας και συνέλθεις!!!

Ανώνυμος είπε...

https://orthodox-voice.blogspot.com/2020/03/blog-post_491.html?m=1

Άναξ είπε...

Ο Πατήρ Τρικαμηνάς και ο π.Ζερβάκος,κ.Χατζηνικολάου,δεν ονομάζουν "χρονολάτρας" αυτούς που έκαναν αποτείχιση μετά το 1948,αλλά αυτοί που έκαναν σχίσμα το 1924(1925,1935 κ.λπ.).Αυτοι που διέκοψαν την κοινωνία λόγω Π. Σ. Ε. ΕΚΑΝΑΝ αποτείχιση και όχι σχίσμα.Άρα είναι λάθος αυτό που γράφεις από αφέλεια.

Άναξ είπε...

* Αυτούς

Silver είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Silver είπε...

Αν είχα μαλλιά στην κεφαλή μου, θα ήμουν ικανοποιημένος λίγο, διότι θα τα τραβούσα να μη σκέπτομαι αυτά που διαβάζω. Προς το παρόν δύο περιπτώσεις:

Ανέβηκε γράφει ο πατέρας Ζερβάκος επάνω στο όρος να προσευχηθεί να του αποκαλύψει ο Κύριος το σωστό ημερολόγιο. Του αποκάλυψε - γράφει - ότι είναι το πάτριο και αυτός μετά την αποκάλυψη ακολούθησε το Παπικό!!!

Προσευχήθηκε, γράφει ο γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, να του αποκαλύψει ο Κύριος, τι να κάνει μετά την Εγκύκλιο του πρώην Φλωρίνης Χρυσοστόμου το 1950. Ο Κύριος του είπε να "γραπωθεί" από το Άγιο Όρος για να σωθεί, (Η Έφορος του Αγίου Όρους είχε δώσει σαφέστατη οδηγία για τους λατινόφρονες), και εκείνος ενώθηκε με τους λατινόφρονες μνημονευτές και μνημόνευε τον Αθηναγόρα!!!

Θεέ μου, τι μας συμβαίνει;;;

Ανώνυμος είπε...

Απλά τα έχεις μπερδέψει εσύ Κώστα σαν τσοπάνος που είσαι!!!

Ταπείνωση για να φωτιστείς!!!