Ανώνυμος είπε... Οι Ορθόδοξοι "παλαιοημερολογίτες" μένουν σταθεροί και αμετακίνητοι σε ότι πάντοτε, παντού και υπό πάντων επιστεύθη.

Οι Ορθόδοξοι "παλαιοημερολογίτες" τηρούν και κρατούν τις Ιερές Παραδόσεις της Εκκλησίας, δεν τις λατρεύουν, απλά μένουν σταθεροί και αμετακίνητοι σε ότι πάντοτε, παντού και υπό πάντων επιστεύθη.
Είναι φίλοι των Παραδόσεων γι αυτό είναι φίλοι και του Εκκλησιαστικού ημερολογίου (του Ορθοδόξου του λεγόμενου σήμερα ειρωνικά, παλαιού). Έτσι και με παρόμοιους χλευαστικούς χαρακτηρισμούς κορόϊδευαν οι αιρετικοί Εικονομάχοι τους Ορθοδόξους Εικονόφιλους, τους έλεγαν Εικονολάτρες ότι δήθεν λάτρευαν τις Εικόνες ως είδωλα. Όμως οι "Εικονολάτρες" δικαιώθηκαν ενώ οι Αιρετικοί Εικονομάχοι που θεωρούσαν ότι ήταν η κανονική και επίσημη Εκκλησία, καταδικάστηκαν.
Είναι γνωστό ότι οι αιρετικοί στηρίζονται πάντα στο ψέμα και την αντιστροφή της Αλήθειας.
Έτσι και σήμερα, αυτούς που κρατούν την Ορθοδοξία και τις Παραδόσεις όπως και την θεσμοθετημένη Παράδοση 1700 ετών του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου-Εορτολογίου με τις κανονικές και πλήρεις νηστείες, οι Σχισματικοί Νεοημερολογίτες τους λένε χλευαστικά παλαιοημερολογίτες και ημερολογιολάτρες. Αυτοί λοιπόν οι Νεο-Ημερολογίτες, είναι οι εκτός Εκκλησίας σημερινοί Σχισματικοί Εορτολογιομάχοι, Νηστειομάχοι και διώκτες των Ορθοδόξων. Η Εικονομαχία κράτησε 120 χρόνια μέχρι να καταδικαστούν οι Εικονομάχοι. Πλησιάζει ο καιρός που θα πέση βαρύς ο πέλεκυς της καταδίκης για τους Οικουμενιστές αλλά και για τους αμετανόητους Νεο-Ημερολογίτες Εορτολογιομάχους και Νηστειομάχους αλλά και η δικαίωση των Ορθοδόξων "παλαιοημερολογιτών" ακόμη και μετά θάνατον.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη.

Silver είπε...

Ανώνυμος είπε...
Τουλάχιστον έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη.


Αν τυχόν και δεν γνωρίζεις, τα σχόλια εδώ είναι ελεύθερα και χωρίς χρέωση λέξεων.
Γράψε λοιπόν ευλογημένε μου δυο λέξεις να καταλάβω και εγώ τι εννοείς.
Αδύνατον να είμαστε όλοι ευφυείς....

Ανώνυμος είπε...

Ας τα ακούσουν οι όποιοι χρονολάτρες και ο Πλανεμένος Κώστας!!!


ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ της Εκκλησίας!!!!


Τα ημερολόγια δεν σώζουν τον άνθρωπο

"
... Ούτε ο Χριστός ούτε οι Άγιοι Απόστολοι, ούτε οι Άγιοι Πατέρες μας εδίδαξαν ότι θα μας σώσουν τα ημερολόγια. Μας εδίδαξαν ότι θα μας σώσει η πίστη και τα καλά έργα... Δεν εθίχθη ούτε η Πίστις ούτε τα μυστήρια ούτε έγιναν φράγκοι και άπιστοι όσοι ακολούθησαν το νέο ημερολόγιον ... Ο πιστεύσας και βαπτισθείς εις τον Χριστόν θα σωθεί και όχι όποιος πιστεύη εις το ημερολόγιον, το χρονόμετρον... Εκείνο το οποίο βλάπτει είναι το να μην υπάρχει συμφωνία στην Πίστη, στο βάπτισμα, στη Θεία Μυσταγωγία και τα άλλα Μυστήρια.

Τα ημερολόγια δεν σώζουν τον άνθρωπο, και οι Άγιοι δια της Πίστεως ευηρέστησαν τον Θεόν και ηγίασαν και όχι δια ημερολόγια. "

Ανώνυμος είπε...

Πλανεμένο και αιρετικό το παλαιοημερολογιολατρικό σχόλιο της ανάρτησης, μακρυά απο το Ορθόδοξο πλαίσιο!!!

Ανώνυμος είπε...

Αιρετικός θα το έχει γράψει το χλευαστικό για τους Ορθόδοξους που δεν μπήκαν στα παλαιοημερολογίτικα σχίσματα, σχόλιο της ανάρτησης.
Αιρετικός!

Ανώνυμος είπε...

SILVER το να ακολουθείς όλα όσα σου παρέδωσαν οι προγενέστεροι χωρίς να προσθέτεις ή να αφαιρείς σημαίνει ότι στέκεσαι επί των επάλξεων της πίστης. Βεβαίως τούτο δε σώζει, σώζει η χάρις του Κυρίου, φυσικά εφ΄όσον τηρείς κατά δύναμη τις εντολές του και είσαι ενσωματωμένος στην ελαία του Χριστού με το Βάπτισμα και με τη θεία κοινωνία. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και προφάσεις. Αυτό που λένε ότι τάχα σχίσαμε την Εκκλησία του Χριστού εκείνοι οι οποίοι στέκονται επί των επάλξεων της πίστης χωρίς παλινωδίες και σχιζοφρενικές συμπεριφορές, δηλαδή και με το ψαρά και με το ψάρι δεν είναι καλό.

Ανώνυμος είπε...

Για τα ασήμαντα ημερολόγια και εορτολόγια δεν σχίζεις την Εκκλησία, ανώνυμε 12:50 μμ

Ανώνυμος είπε...

12:59 Όχι δεν αισθάνομαι ότι σχίζω την Εκκλησία, αντίθετα στέκομαι επί τη πέτρα της πίστεως και επί των ιχνών των ποδών των Αποστόλων και των αιματοβαμμένων ποδιών των Αγίων και μαρτύρων της πίστης που μου παρέδωσαν οι προπάτορές μου. Εμένα με κάλεσε ο Θεός με έντονη την αίσθηση ότι στέκομαι καλά, έστω κι αν κακολογούμαι, έστω κι αν συκοφαντούμαι, έστω κι αν εμπαίζομαι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1:04 μμ
Εχεις καλή διάθεση αλλά είσαι συγχυσμένος και παραπλανημένος!
Τα ίχνη των ποδών των Αποστόλων και των αιματοβαμμένων ποδιών των Αγίων και μαρτύρων της πίστης που μας παρέδωσαν οι Απόστολοι και οι άγιοι και μάρτυρες δεν βρίσκονται στα ασήμαντα ημερολόγια και εορτολόγια, αλλά στη διατήρηση ανόθευτης της Ορθόδοξης πίστης.

Λοιπόν μην κακολογείς, μην εμπαίζεις και μην συκοφαντείς αυτούς που βαδίζουν με την Εκκλησία που ποτέ δεν έδωσε σημασία σε ημερολόγια και εορτολόγια.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου καλέ 1:52 συνέχισε τη πορεία σου κι αν νομίζεςι ότι εκεί που βρίσκεσαι σε αναπαύει συνέχισε. Εμένα μη με παροτρύνεις τι θα κάνω, δεν ακούω ανθρώπους, τον Θεό μου ακούω κι αυτός είναι ο Χριστός που με κάλεσε όπως προείπα. Εσύ το δρόμο σου κι εγώ το δικό μου...

Ανώνυμος είπε...

Πλανάσαι 10:26 μμ
Δεν ακούς τον Χριστό!

Ανώνυμος είπε...

1:45 Η απάντησή μου ,Οὐαὶ ὑμῖν τοῖς νομικοῖς ὅτι ἤρατε τὴν κλεῖδα τῆς γνώσεως· αὐτοὶ οὐκ εἰσήλθετε, καὶ τοὺς εἰσερχομένους ἐκωλύσατε. Αυτό από σημερινό Ευαγγέλιο

Ανώνυμος είπε...

Είσαι μπερδεμένος ταλαίπωρε 5:06 πμ πολύ μπερδεμένος....

Ανώνυμος είπε...

6:28 Μάλλον δε κατάλαβες, ούτε πρόκειται ποτέ να καταλάβεις, νομίζεις ότι τα γνωρίζεις όλα, σας τους νομικούς του Νόμου, έχεις το εισιτήριο στη τσέπη, αναζητείς σε κάθε χώρο ανθρώπους να προσηλυτίσεις στις δικές σου θέσεις, νομίζοντας ότι κρατάς την αλήθεια. Μα η αλήθεια αν και τη ξέρεις, και τη βλέπεις, και την αγγίζεις δε θα τη βιώσεις όσο η φιλαυτία θα σου υποδεικνύει την αυθεντία πως τάχα έχεις. Χαμήλωσε, πάρε τη τελευταία θέση, κι όταν ο οικοδεσπότης σου υποδείξει μια καλύτερη τότε να πας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε Φαρισαίε 9:21 π.μ. όλα αυτά τα είδες στο ονειρό σου;;
Δεν ήθελες να υπάρχει αντίλογος στην πλάνη που εκπροσωπείς;;
Μόνο εσύ ήθελες να γράφεις τις απόψεις σου που είναι ξένες απο την αλήθεια;;
Σε ενοχλεί τόσο πολύ ο αντίλογος γιατί θα καταπέσουν τα χάρτινα πυργώματα σου;;

Περαστικά σου!

Ανώνυμος είπε...

Το επόμενο Ουαί ταιριάζει στον φίλαυτο 9:21 πμ που βλέπει φαντάσματα.

"Οὐαὶ ὑμῖν τοῖς νομικοῖς ὅτι ἤρατε τὴν κλεῖδα τῆς γνώσεως· αὐτοὶ οὐκ εἰσήλθετε, καὶ τοὺς εἰσερχομένους ἐκωλύσατε. "

Ανώνυμος είπε...

Οι Άγιοι ακολουθώντας την Παράδοση της Εκκλησίας ήταν ενάντιοι στο Σχίσμα για τα ημερολόγια.
-----------------

"Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τον Γέροντα, ήταν το θέμα του ημερολογίου. Πονούσε για το χωρισμό και προσευχόταν. Λυπόταν για τις παρατάξεις των παλαιοημερολογιτών που είναι ξεκομμένες σαν τα κλήματα από την Άμπελο, και δεν έχουν κοινωνία με τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις κατά τόπους αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Μερικές τέτοιες ενορίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ενώθηκαν καθ’ υπόδειξή του με την Εκκλησία κρατώντας το παλαιό ημερολόγιο. "

Από το βιβλίο «Βίος Γέροντος Παϊσίου του Aγιορείτου», Ιερομονάχου π. Ισαάκ

Ανώνυμος είπε...

Ο Ορθόδοξος 6:28 μ.μ. δεν είπε ότι τα ξέρει όλα.
Τέτοιες χονδρές κακοτοπιές που πιστεύεις εσύ 9:21 μμ όμως τις γνωρίζει και μπορεί να σε διορθώνει.

Ανώνυμος είπε...

11:02 Δε ξέρω αν είσαι το ίδιο πρόσωπο, μπορεί και να είσαι και να το παίζεις σε διπλό ταμπλό-πολύ κακό αυτό αν συμβαίνει- αν όμως είσαι άλλος πώς ξέρεις ότι ο άλλος γνωρίζει και διορθώνει; Μήπως έχεις το διορατικό; Σύνελθε, χαμήλωσε, συνετίσου, όταν εκφράζεσαι να έχει ουσία και νόημα αυτό που λες κι όχι να επιτίθεσαι στον αδελφό σου. Συκοφάντησε και λοιδώρησε όσο θελεις, δε θα σε ακολουθήσω αλλά θα σου προτείνω και πάλι, η ταπείνωση είναι η μητέρα όλων των αρετών κράτησε την να μη σου φύγει.

Ανώνυμος είπε...

Ταπείνωση χρειάζεσαι εσύ 11:24 πμ να προτείνεις στον φαντασμένο εαυτό σου.
Επι της ουσίας μηδέν τα σχόλια σου. Μόνο συκοφαντίες και λοιδορίες για τους σχολιαστές που σου απαντάνε στις ασύνετες και ανορθόδοξες απόψεις σου.
Δίδαξε τον εαυτό σου την ταπείνωση που είναι η μητέρα των αρετών. Ο εαυτός σου την χρειάζεται περισσότερο!!

Ανώνυμος είπε...

11: Σε ευχαριστώ..θα ακολουθήσω τη παραίνεσή σου, κάνε κι εσύ το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Καλή έξοδο απο την πλάνη 11:35 πμ σου εύχομαι.
Διάβασε και τον άγιο Παΐσιο και θα σε βοηθήσει να βγεις απο την πλάνη και να αποκτήσεις ταπείνωση!!

Ανώνυμος είπε...

Δε παλεύεσαι..., έστω άκουσε το Παίσιο όπως λες, είπε καλά πράγματα, αλλά συμπορευόταν κι αυτός με τον οικουμενισμό, αν και ήταν πολέμιος του. Ξέρεις, δε σωζόμαστε από τις καλές μας πράξεις όσο από το έλεος του Θεού μας, κι αυτός μας είπε ότι σας θέλω καθαρούς, σαν το χιόνι, χωρίς προσμίξεις και ατέλειες, χωρίς συγχρωτισμούς με αλλόθρησκους και αιρετικούς. Κι ο Παύλος μας προειδοποίησε, μη μιγνύεστε με αιρετικούς. Δεν είναι μομφή, τον δι΄βάζω και έχω πάρει πολλά από αυτόν τον άνθρωπο, και ο Πορφύριος ήταν εξαιρετικός, κι αυτόν τον αγαπώ, και τον μελετώ, και οι δυό τους μας υποδεικνύουν ταπείνωση. Μιμήσου τους στα έργα τους όχι όμως στη παθητική συμπόρευση με αιρετικούς.

Ανώνυμος είπε...

Τί λες ταλαίπωρε πλανεμένε αγιομάχε 11:51 πμ;;;

Ούτε ο άγιος Παΐσιος, ούτε ο άγιος Πορφύριος δεν συμπορεύονταν με τους αιρετικούς! Με την Εκκλησία συμπορεύονταν!!

Μάθε να τα ξεχωρίζεις!

Αν δεν τους διαβάζεις τους αγίους σαν αγίους τότε δεν ωφελείσαι σχεδόν καθόλου!

Καλή έξοδο απο την πλάνη σου και την αγιομαχία!!!

Ανώνυμος είπε...

Η αγιομαχία δεν έχει σχέση με την ορθόδοξη πίστη!!!

Μόνο με πλάνες σχισματικές!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι σύγχρονοι άγιοι δεν είχαν καθόλου συγχρωτισμούς με αλλόθρησκους και αιρετικούς απο αυτούς που απαγορεύουν οι ι. Κανόνες!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, καλά, πολεμήστε τους αδελφούς σας, και συνεχίστε το οικουμενιστικό σας καλλιτέχνημα, πολεμήστε με λύσσα εκείνους που κρατούν με ζήλο τα πατροπαράδοτα και υιοθετείστε τα νεοπατερικά φληναφήματα. Καλή μετάνοια κι επιστροφή..

Ανώνυμος είπε...

Τον οικουμενισμό και τα μεταπατερικά φληναφήματα τα υποβοηθείς εσύ ανώνυμε 12:26 μ.μ. με την αγιομαχία και τον άσκοπο διχασμό των Ορθόδοξων που βοηθάς, για τα ασήμαντα ημερολόγια που βάφτισες και ...πατροπαράδοτα!!!

Καλή μετάνοια και επιστροφή στην Εκκλησία απ' όπου μόνο απο 'κει μπορεί να υπάρξει αντιοικουμενιστικός αγώνας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πολεμάμε τους αδελφούς μας, τις αιρέσεις και το σχισματικό τους ιδεολόγημα χτυπάμε.