«Εθνικό είναι ό, τι είναι αληθινό» -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Αν κυρωθεί, ο μη γένοιτο, η ταπεινωτική συμφωνία των Πρεσπών θα είναι για τον Ελληνισμό  μια δεύτερη Μικρασιατική Καταστροφή. Αυτό οφείλει να συνειδητοποιήσει ο κάθε Έλληνας και να το καταστήσει σαφές στον κάθε βουλευτή.

    Το «Μακεδονικό», που κατά τον κ. Τσίπρα «τώρα (το) τελειώνει», στην πραγματικότητα, αν κυρωθούν οι Πρέσπες, τώρα αρχίζει!

      Αυτό που ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται κατά δήλωσή του ως εθνικά ωφέλιμο, είναι δυστυχώς εθνικά ολέθριο. «Εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό» είχε πει ο Διονύσιος Σολωμός. Δεν είναι όμως αληθινό να ονομάζονται Μακεδόνες (=Έλληνες) οι αλβανοσλάβοι των Σκοπίων και να προσκτούν με ελληνική υπογραφή μακεδονική ταυτότητα, εθνικότητα και γλώσσα.

      Ο μόνος προσδιορισμός που θα ταίριαζε σε όλα αυτά είναι το «Ψευδο».

Ρωμαλέα και αψεγάδιαστη η Διακήρυξη της Επιτροπής για διενέργεια Δημοψηφίσματος για τις Πρέσπες:

      «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σέρνει την Ελλάδα, ως κράτος χειραγωγούμενο, να υπογράψει μια συμφωνία που απειλεί να επισφραγίσει μια επαίσχυντη υποχώρηση απέναντι στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και να «βαλκανοποιήσει» σε μόνιμη βάση  τη Βόρεια Ελλάδα με αντάλλαγμα την αναστολή της μείωσης των συντάξεων και ολιγόμηνες καθυστερήσεις στην εφαρμογή επαχθών μνημονιακών δεσμεύσεων. Θέλοντας να τη φέρει άμεσα στην ελληνική Βουλή για κύρωση, μεθοδεύει τετελεσμένα που  θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας και διχάζουν τον λαό, ενώ επιδίδεται σε αήθεις συναλλαγές στη Βουλή για να εξασφαλίσει την ευτελή πλειοψηφία των 151 βουλευτικών ψήφων.(…) Η παρουσία τής Μέρκελ δεν συνδέεται μόνο με τη στήριξη μιας κυβέρνησης την οποία και χειραγωγεί, αλλά αποσκοπεί και στην πίεση στα υπόλοιπα κόμματα, βουλευτές και θεσμούς, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη επικύρωση της συμφωνίας, υποχρεώνοντας την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ να προβάλουν συμβολική και μόνο αντίδραση».

       Και η ευθεία και η υπεύθυνη αξίωση:
       «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ
       ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ           ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
       ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ».

     Αλλοιώς θα φορτωθούμε και αυτό το ανοσιούργημα του Βερολίνου μετά τα περίπου 2 εκατομ. αφροασιατών (λαθρο)μεταναστών που μας ήρθαν ακάλεστοι μερίμνη τών κατ’ εντολήν της καγκελαρίου ανοικτών συνόρων μας.

       Έλληνες ξυπνήστε!

     Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αν υπάρξει συναίνεση των μερών, έκρινε εσχάτως ότι η σαρία υποκαθιστά το αστικό δίκαιο μιας ευρωπαϊκής χώρας!

      Αξίζει εν προκειμένω το σχόλιο της  Karine Bechet-Golovko:

     «Το εθνικό δίκαιο μπορεί τώρα να εξαιρείται νόμιμα στην Ευρώπη υπέρ της Σαρία, εφόσων τα μέρη συμφωνούν. Και ανεξάρτητα από το εάν οι αρχές τής Σαρία είναι εντελώς αντίθετες   προς τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, όσο αυξάνεται η μουσουλμανική κοινότητα, τόσο περισσότερο ο νόμος της Σαρία θα αντικαθιστά νόμιμα το εθνικό δίκαιο»(http://www.comite-valmy.org/spip.php?article10757 μτφρ. Ε. Νιάνιος).


       Κάποιο φρένο βρε παιδιά σ’ αυτό τον κατήφορο…

    Οι ΗΠΑ πρόδωσαν τους Κούρδους συμμαχητές τους στη Συρία που θυσιάστηκαν πιστεύοντας ότι οι Αμερικανοί θα τιμούσαν τα … παντελόνια τους. Και θα συνέδραμαν στη δημιουργία ελεύθερου Κουρδιστάν.

       Τώρα από τύψεις ο Τραμπ στέλνει τον Μπόλτον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας να απαιτήσει εξ ονόματός του από τον Ερντογάν «να εγγυηθεί για την ασφάλεια των κουρδικών δυνάμεων μετά την αποχώρηση των Αμερικανών». Αφέλεια χιλίων τόνων αν πράγματι το πιστεύει. Παραδίδει στο λύκο την φύλαξη των προβάτων!

   Την ίδια αφέλεια εμφανίζουν συχνά και οι Έλληνες ιθύνοντες, ενώ ενός εστί χρεία: διαρκούς ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος.

    Βρόμισε τη Σμύρνη προχθές με τα ξεράσματά του ο νεοοθωμανός: «Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη…θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα»! Να γνωρίζει μόνο ο αναίσχυντος υβριστής ότι κατά το ρήμα τού Μενάνδρου «αλαζονείας ου τις εκφεύγει δίκην»(=κανείς δεν ξεφεύγει την τιμωρία για την αλαζονεία του). θα έχει την μοίρα των νεότερων τυράννων, του Μεντερές και του Τσαουσέσκου.

     Καθήκον κατεπείγον σύμπαντος του Ελληνισμού να ενδυναμώσει παντοιοτρόπως την εθνικοαμυντική του αποτροπή. Ευθέως και με σοβαρές στρατηγικές συμμαχίες.

         Γωνιακό  «οικόπεδο» η Ελλάδα,  με ιδιάζουσα γεωπολιτική και γεωστρατηγική βαρύτητα. Είναι αδιανόητο από τις κυβερνήσεις της να παραχωρείται δωρεάν, ενώ του αξίζει χρυσή αντιπαροχή. Χρέος του πολιτικού προσωπικού πέραν κομμάτων να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες.

     Η μαζική έξοδος στρατιωτικών από τις μονάδες λόγω μειώσεως μισθών και ασφαλιστικών μεταβολών, και ταυτόχρονα η πτώση του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές δημιουργεί ήδη σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση, τα οποία θα γίνουν λίαν προσεχώς καταλυτικά αν δεν υπάρξει άμεση επαναφορά των πραγμάτων στη προτέρα κατάσταση.

       Παρ’ τους στον γάμο σου, να σου πουν και του χρόνου!!! Παροιμία που ταιριάζει απόλυτα στη συμπεριφορά «παράτυπων», όπως τους θέλει η γλώσσα του συρμού, μεταναστών που βγήκαν από το Κέντρο των Διαβατών Θεσσαλονίκης, σταμάτησαν τη κυκλοφορία των οχημάτων, απείλησαν τους διαμαρτυρόμενους οδηγούς, έκαψαν λάστιχα κλπ. κλπ.

        Δείγματα αρχόμενης γραφής. «Και μείζω τούτων όψει»!

    Ο (τουρκ)αλβανός πρωθυπουργός (και εκ μητρός γενίτσαρος) ανασχημάτισε την κυβέρνησή τους επί το ανθελληνικότερον. Πειθήνιος στον νεοσουλτάνο έχει βάλει «αμέτι-μουχαμέτι» να ξερριζώσει ό,τι ελληνικόν απέμεινε στην Β. Ήπειρο. Δεν θα τα καταφέρει. Είναι βαθιές, τρίσβαθες οι ρίζες τού εκεί Ελληνισμού. Αλλά επείγουν ελληνικά αντίμετρα που να πονούν.... 
Πότε;

*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
                           

       E-mail:stpapathemelis@gmail.com,                                                            danagennisi.press@gmail.
com

Δεν υπάρχουν σχόλια: