Θρίλερ! Κι άλλοι τρομοφάκελοι ισλαμιστών σε πανεπιστήμια

Ανακαλύφθηκαν νέοι τρομοφάκελοι! Εξελίσσεται θρίλερ σε τουλάχιστον 20 εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας
Κορυφώνεται το θρίλερ με την αποστολή τρομοφακέλων από την Ινδία. Σε περισσότερα από 20 εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας βρέθηκαν ύποπτοι φάκελοι με φυλλάδια που μιλούν για «νίκη του Ισλάμ». 
Την ίδια στιγμή σε συναγερμό συνεχίζουν να παραμένουν η ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την ταχυδρομική «εκστρατεία» ισλαμιστών κατά της χώρας μας, ωστόσο απαιτείται η συνεργασία των ινδικών Αρχών και ξένων υπηρεσιών.


Αυτό που πρέπει αρχικά να διευκρινιστεί είναι αν ο εγκέφαλος βρίσκεται στην Ινδία και υλοποίησε από εκεί το σχέδιο ή αν η ιδέα ανήκει σε άτομα από άλλη χώρα, τα οποία έδωσαν εντολή σε συνεργάτες τους στην Ινδία να ταχυδρομήσουν τους φακέλους. Δεν αποκλείεται ο αποστολέας να είναι ένα διαταραγμένο άτομο που θέλει να σπείρει τον πανικό, καθώς οι ισλαμιστές τρομοκράτες δεν αναλώνονται σε μη θανάσιμα χτυπήματα.



Φάκελοι από την Ινδία εντοπίστηκαν χθες στο ΤΕΙ Λαμίας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με παραλήπτες τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο, στην Πάτρα και στο γραφείο του πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν ένα ιδιωτικό ίδρυμα, το Mediterranean College στη Θεσσαλονίκη, και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, όπου έφτασε με ιδιωτική εταιρία ταχυμεταφορών φάκελος από το Ομάν με αποδέκτη το κέντρο και όχι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Στο μικροσκόπιο
Οι εν λόγω ύποπτοι φάκελοι παραδόθηκαν για έλεγχο σε δημόσια ερευνητικά εργαστήρια από αστυνομικούς και πυροσβέστες με ειδικές στολές, οι οποίοι βρίσκονταν και χθες επί ποδός.




Ωστόσο δεν είναι γνωστό αν σε όλους τους φακέλους υπήρχε η ερεθιστική ουσία όπως αυτή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, αφού δεν υπήρξαν συμπτώματα σε όσους τους άνοιξαν, ενώ κάποιοι φάκελοι πετάχτηκαν προ ημερών.

Επίσης, τα φυλλάδια δεν είναι ίδια σε όλες τις περιπτώσεις, είναι όμως όλα ισλαμικού περιεχομένου, ενώ στο έντυπο αναγράφεται η ιστοσελίδα straightpathonline.com, που φέρεται ότι ασπάζεται τον ακραίο ισλαμισμό. Πάντως, ο αποστολέας φαίνεται ότι χαρτογράφησε με απόλυτη ακρίβεια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: