Στοχοποιούν καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα για την αποβολή των μαθητών

Η ΕΛΜΕ μας αναφέρει ότι η αποβολή των μαθητών δεν έχει μανία σχέση με το τραγούδι των μαθητών στην παρέλαση, αλλά με παραβίαση των κανονισμών του σχολείου. Αυτό που δεν μας λέει ήταν ποιοι κανονισμοί παραβιάστηκαν και επιπλέον αν τα παιδιά δεν τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή» αν θα έπαιρναν αποβολή.
Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ανακοίνωσε ότι : «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Γέρακα με αφορμή επιβολή ποινής μαθητών του σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στοχοποιούνται και διασύρονται τις τελευταίες μέρες για εξαιρετικά ευαίσθητα παιδαγωγικά θέματα. ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοπικές ιστοσελίδες, “παράγοντες” του τόπου, αναπαράγουν ψέματα περί τιμωρίας των μαθητών γιατί τραγούδησαν στην παρέλαση για τη Μακεδονία, ενώ η ποινή δεν είχε καμία σχέση με το γεγονός αυτό, αλλά με την παραβίαση των κανονισμών του σχολείου.
Η ανθρωποφαγική δημοσιοποίηση και οι υποκριτικές κραυγές εναντίον του σχολείου, προκειμένου να κερδίσουν λίγα λεπτά τηλεθέασης έχουν ως αποτέλεσμα τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, αλλά και των ανήλικων μαθητών από εθνικιστικούς πολιτικούς χώρους με τη Χ.Α να κάνει επερώτηση στη Βουλή. Η στάση αυτή συνοδεύεται από ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα στους εκπαιδευτικούς και αναγραφή δήθεν «πατριωτικών» συνθημάτων στους τοίχους του σχολείου. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε ομάδα εξωσχολικών φωνάζοντας συνθήματα, σκορπίζοντας υλικό με απειλητικές αναφορές για τους εκπαιδευτικούς.
"Ο.Τ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: