Ο Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΑΘΗ ...":

Εγώ είμαι στο Νέο Ημερολόγιο, θεωρώ λάθος την αλλαγή του ημερολογίου αλλά δεν το αναγάγω σε δόγμα, έχω αποτειχιστεί και θα καταθέσω την γνήσια και αληθινή μαρτυρία μου όπως την βίωσα εγώ και όποιος θέλει ας το πιστέψει. Κατ αρχάς να πω ότι πιστεύω πως εδώ που φτάσαμε μία Σύνοδος με ενότητα και απόλυτη αγάπη όλων των αποτειχισμένων αδελφών εκ του παλαιού και εκ του νέου μπορεί να πολεμήσει την αίρεση και να βρει λύση στο ζήτημα του ημερολογίου.

Κατά την διάρκεια της εξομολόγησης λοιπόν και αφού είπα όλα μου τα κρίματα και ο πάτερ τοποθέτησε πάνω μου το πετραχήλι ένιωσα σε όλο μου το σώμα μούδιασμα και σαν κάτι να διαπερνά ολόκληρο το σώμα μου. Ένιωσα ξαφνικό μούδιασμα, ζεστασιά, μια στιγμιαία ακινησία και μία ανώτερη δύναμη να με διαπερνά όπως το ρεύμα όσο ο πάτερ διάβαζε με το πετραχήλι τοποθετημένο επάνω μου. Μετά ήμουν απόλυτα γαλήνιος και χαρούμενος. Αφού τα Μυστήρια δεν είναι έγκυρα τότε αυτό το πρωτόγνωρο που εγώ ένιωσα με το πετραχήλι τοποθετημένο επάνω μου όσο ήμουν γονατιστός τί ήταν? Και δεν ρωτώ για να πάρω απάντηση γιατί ξέρω τί ήταν και τί ένιωσα και όποιος θέλει ας το πιστέψει. Εγώ την μαρτυρία μου κατέθεσα....
Παρόμοιες εμπειρίες με την δική μου πιστεύω υπάρχουν και σε αδελφούς μου εκ του παλαιού που τους αγαπώ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη κατ εμέ ότι ο Κύριος δεν βλέπει τα πράγματα επιφανειακά, φαρισαϊκά και ψυχρά όπως νομίζουν μερικοί... Η Αγάπη και η Χάρις του Κυρίου πηγαίνει σε όσους πιστεύουν και αγαπούν αληθινά Εκείνον, την διδασκαλία Του, την Εκκλησία Του και τους αδελφούς τους και αγωνίζονται ειλικρινά και εξελίσσουν σιγά σιγά τον αγώνα τους με αγάπη και πίστη σε Εκείνον στοχεύοντας στην σωτηρία την δική τους αλλά και όσο γίνεται των αδελφών τους. Πολεμούν μόνο τους πραγματικούς εχθρούς της πίστεως και όχι τους αδελφούς τους. Τα αδέλφια μπορεί να έχουν βραχυπρόθεσμα προβλήματα και εμπόδια αλλά δεν παύουν να είναι αδέλφια! Μην Ψυχραίνετε την αγάπη σας και μην αντικαθιστάτε την αγάπη που ο Χριστός μας δίδαξε με την αγάπη που διδάσκουν οι Οικουμενιστές και ο Αντίχριστος....

2 σχόλια:

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

Σαφώς και δεν είναι δόγμα το ημερολόγιο , δόγμα όμως είναι η ενώτης της Εκκλησίας !
Ποιος την έσχισε ?
Σαφώς και δεν είναι δόγμα το ημερολόγιο ! δόγμα όμως είναι η υπακοή στην Ιερά παράδοση ,και η υπακοή και συμφωνία στις αποφάσεις προηγούμενων πανορθοδόξων συνόδων ! η αλλαγή του ημερολογίου ,εορτολογίου , το 1924 έγινε νόμιμα με απόφαση της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ μήπως κατέλυσε την ιερά την παράδοση 2000 ετών ?? μήπως αντίκειται σε αποφάσεις προηγουμένων συνόδων περί αλλαγής του ημερολογίου ? ο σκοπός της αλλαγής ποιος ήταν ??
Μήπως έγινε παράνομα και αντί με εντολή της Εκκλησίας , έγινε με εντολή των οικουμενιστών μασόνων κληρικών και πολιτικών οργάνων της για να ανοίξει ο δρόμος , προς καταποντισμό και αφομοίωση της εκκλησίας από το τέρας του οικουμενισμού?? Η ιστορία και η εξέλιξη του οικουμενισμού στην ορθόδοξο εκκλησία αυτό απέδειξε ! η έρευνα και η μελέτη των αγίων Πατέρων , προ της αλλαγής του ημερολογίου , θα εξηγήσει πολλά από τα ανωτέρω ,όπως και τα συναισθήματα και θαύματα που βιώνει ο χριστιανός όταν προσέρχεται με πίστη στο Χριστό , έστω και σε σχισματικούς κληρικούς .

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

«Κατά την διάρκεια της εξομολόγησης λοιπόν και αφού είπα όλα μου τα κρίματα και ο πάτερ τοποθέτησε πάνω μου το πετραχήλι ένιωσα σε όλο μου το σώμα μούδιασμα και σαν κάτι να διαπερνά ολόκληρο το σώμα μου. Ένιωσα ξαφνικό μούδιασμα, ζεστασιά, μια στιγμιαία ακινησία και μία ανώτερη δύναμη να με διαπερνά όπως το ρεύμα όσο ο πάτερ διάβαζε με το πετραχήλι τοποθετημένο επάνω μου»

Κυπριανός Χ
«ἔτι ἕν σοι λείπει(Λκ.ιη΄22)», τά δάκρυα τής μετανοίας.