Παλαιό καί Νέο Ημερολόγιο -- του Ιατρού κ.Κυπριανού Χριστοδουλίδη


«Θα μου πείτε το ημερολόγιο τί γίνεται; Είμαστε υπέρ του παλαιού ημερολογίου όμως δεν θα μπούμε σε καμμιά παράταξη και δεν θά επιστρέψουμε τώρα στο παλαιό. Θα τελειώσουμε πρώτα με το ξεκαθάρισμα της αίρεσης και όλοι μαζί η Εκκλησία θα επιστρέψουμε και στο παλαιό. Αυτή την ώρα αν δεν είναι ανοησία μια διένεξη περί του παλαιού το λιγότερο είναι μια καταστροφή για τον αγώνα μας λοιπόν, ας σοβαρευτούμε!»
( π. Παΐσιος Παπαδόπουλος, αποτειχισμένος εν καινοτομία, σέ άρθρο, που δημοσιεύει το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ ). Πιθανολογώ, τό σχόλιο που ακολουθεί, δέν θά δημοσιευθεί.
κχ
Η θεραπεία δυσίατων νοσημάτων έχει δύο σκέλη : Τήν συμπτωματική, από βλάβη οργάνων ή συστημάτων εκ πρωταρχικής νόσου, καί τήν αιτιολογική, από γνώση τού αιτίου τό οποίο προκαλεί τή βλάβη τής λειτουργίας οργάνων ή συστημάτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τά λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως καί οι νεοπλασίες, καθώς οι γιατροί δέν μπορούν νά θεραπεύσουν τό νοσογόνο αίτιο τών ασθενειών αυτών, αρκούμενοι στήν συμπτωματική - φαρμακευτική ή χειρουργική - αντιμετώπιση
Η συμβουλή που δίνει ο π. Παΐσιος Παπαδόπουλος είναι συμπτωματική καί όχι αιτιολογική. Κατά τόν π. Παΐσιο, ας θεραπεύσουμε τά συμπτώματα καί ας μήν ψάχνουμε νά βρούμε τήν αιτία τής λοιμικής πανδημίας τού οικουμενισμού. Τό αποτέλεσμα, όπως συνήθως συμβαίνει στά αυτοάνοσα νοσήματα ή στίς νεοπλασίες, είναι η επιμήκυνση τής νοσηρής κατάστασης τών ασθενών μέ κατάληξη τόν πρώιμο ή όψιμο θάνατο.

http://kyprianoscy.blogspot.ca/2017/06/blog-post_17.html

***
Ο  telemaxos doumanis άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Παλαιό καί Νέο Ημερολόγιο -- του Ιατρού κ.Κυπρια...":

Γιατί ο π. Παΐσιος αλλά και όλοι οι αντι-οικουμενιστές,  επιμένουν να πολεμούν τον οικουμενισμό, αλλά δεν θέλουν να ακούσουν τίποτε για επιστροφή στο παλαιό ? Γιατί δεν απαντούν στην ερώτηση, από πότε η Ελληνική εκκλησία, αλλά και τα πατριαρχεία, δέχθηκαν την θρησκεία του αντιχρίστου? Η γνώμη μου είναι ότι ξέρουν πολύ καλά, ότι το νέο ημερολόγιο είναι καταδικασμένο από πανορθοδόξους Συνόδους, και δεύτερον, το 1948 με την ίδρυση του Π.Σ.Ε. εκτός από σχισματική έγινε αιρετική η εκκλησία της Ελλάδος.  Εάν το ομολογήσουν αυτό, καταλαβαίνετε τι σημαίνει για την Αποστολική τους διαδοχή και ιερωσύνη ! ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ! Προβάλουν το ερώτημα, και δικαιολογία τις διαιρέσεις στον χώρο των ΓΟΧ, και ερωτούν ποιά Σύνοδος είναι σωστή! Αστείο ερώτημα για αφελείς! Εδώ θεολογούν και ερμηνεύουν δεκάδες κανόνες και δεν γνωρίζουν την ιστορία της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ μετά το σχίσμα του 1924?  Όταν υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύσεις και ντοκουμέντα ? Ας παραδεχθούν πρώτα ότι η Ελληνική εκκλησία και τα πατριαρχεία έχουν εκπέσει λόγω σχισμάτων και αιρέσεων από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ από το 1924 και μετά, και ο Θεός θα τους δείξει τον δρόμο, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

7 σχόλια:

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

γιατί ο π. Παϊσιος αλλά και όλοι οι αντι-οικουμενιστές , επιμένουν να πολεμούν τον οικουμενισμό , αλλά δεν θέλουν να ακούσουν τίποτε για επιστροφή στο παλαιό ? γιατί δεν απαντούν στην ερώτηση ,από πότε η ελληνική εκκλησία ,αλλά και τα πατρειαρχεία , δέχθικαν την θρησκεία του αντιχρίστου ? η γνώμη μου είναι ότι ξέρουν πολύ καλά , ότι το νέο ημερολόγιο είναι καταδικασμένο από πανορθοδόξους συνόδους , και δευτερον , το 1948 , με την ίδρυση του Π.Σ.Ε. εκτός από σχισματική έγινε αιρετική η εκκλησία της ελλάδος , εάν το ομολογήσουν αυτό , καταλαβένεται τι σημαίνη για την αποστολική τους διαδοχή και ιερωσύνη ! ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ! προβάλουν το ερώτημα ,και δικαιολογία τις διαιρέσεις στον χώρο των ΓΟΧ , και ερωτούν ποιά σύνοδος είναι σωστή ! αστείο ερώτημα για αφελείς ! εδώ θεολογούν και ερμηνεύεουν δεκάδες κανόνες και δεν γνωρίζουν την ιστορία της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ μετά το σχίσμα του 1924 ? όταν υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύσεις και ντοκουμέντα ? ας παραδεχθούν πρώτα ότι η ελληνική εκκλησία και τα πατριαρχεία έχουν εκπέσει λόγο σχισμάτων και αιρέσεων απο την ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ από το 1924 και μετά , και ο Θεός θα τους δίξει τον δρόμο , ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κώστακη μεγάλο λόγο θα δώσεις στην Τελική Κρίση για την προώθηση του παλαιοημερολογίτικου σχίσματος.

Silver είπε...

"Κωστάκη" αν προωθούσα το παλαιοημερολογίτικο σχίσμα όπως το χαρακτηρίζεις, θα σήμαινε ότι πιστεύω ότι είναι η Εκκλησία. Αν πίστευα ότι είναι Εκκλησία τότε θα έμενα στο νέο σε αποτείχιση; Γιατί δεν τα σκέπτεσαι τα πράγματα πολυπλεύρως;

Μέσα σε αυτή τη σύγχυση των εσχάτων ημερών, συνεχώς ομολογώ ότι δεν γνωρίζω τι γίνεται. Μένω στην αποτείχιση σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησίας, και τίποτε περισσότερον. Ουδένα δε προέτρεψα να κάνει τίποτα διότι όπως έγραψα δεν έχω φωτισμό, και δεν γνωρίζω. Όμως μου έδωσε ο Πλάστης μου εγκέφαλο και θέλει να τον χρησιμοποιώ. Αυτό δε και κάνω όσο μου επιτρέπει ο Αγία Γραφή και η Πατερική γραμματεία. (..ανάξιοι εστε κριτηρίων ελαχίστων; Κορ. Α / κεφ Ε).

Πάντως γνωρίζεις η "Ορθόδοξη Φωνή" δεν χρεώνει για τον αριθμό των λέξεων που γράφουν οι επισκέπτες στα σχόλιά των....

Νάσαι πάντα καλά!

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος Αργυρακόπουλος

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

Θα ήθελα να ξέρω , ο ανώνυμος – κωστάκης ? – θα σε μέμφονταν , το ίδιο εάν αναρτούσες οικουμενιστικά ή φιλο-οικουμενιστικά άρθρα ?? διατί τρέμουν τόσο πολύ και μισούν τους παλαιοημερολογίτες ? φρίττουν και τρίζουν τα δόντια τους κάποιοι όταν δουν άρθρο , ή σχόλιο που υποστηρίζει το παλαιό ! τόσο πολύ το φοβούνται ? μήπως είναι το μόνο εμπόδιο στα άνομα σχέδια τους ? και γιατί τόση ανωνυμία ? δεν σχολιάζουμε κρατικά μυστικά ! εκτός εάν πίσω από την ανωνυμία κρύβονται συμφέροντα !!

Silver είπε...

"διατί τρέμουν τόσο πολύ και μισούν τους παλαιοημερολογίτες ?"

Αδελφέ μου Τηλέμαχε η γνώμη μου είναι ότι δεν μισούν τους παλαιοημερολογίτες, αλλά μην ξεχνάς οι περισσότεροι από εμάς του νέου πάθαμε πλύση εγκεφάλου από "ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ" του Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου.

xristianorthodoxipisti.blogspot.gr είπε...

το ξέρω αγαπητέ μου φίλε , και δεν κατηγορώ κανέναν ! όμως άλλο είναι ένας απλός πιστός ,και άλλο ένας ποιμένας κληρικός ,ο οποίος έχει στο πετραχείλη του ψυχές ! τα όργανα των οικουμενιστών όπως ο Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος , αλλά και πολλοί άλλοι , φρόντησαν όλα αυτά τα 90 χρόνια , με την σύμπραξη και των εκ των ΓΟΧ οικουμενιστών , να φέρουν τεράστια σύνχηση στο μυαλό των ανθρώπων ,που μόνο η θερμή πίστη και προσευχή μπορεί να ξεδιαλύνη , εύχωμαι ο πανάγαθος Θεός να φωτήση γρήγορα όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους , διότι φοβάμαι ότι δεν μας μένουν ακόμα πολλά χρόνια ! δέν χρειάζεται να είναι κάποιος θεολόγος για να καταλάβει , ούτε διάλογοι και επιστολομαχίες , το μόνο που χρειάζεται είναι ,επιστροφή σε ότι πίστευε και ομολογούσε η Εκκλησία μέχρι το 1923 , και όλα τα άλλα λύνονται όπως λύθικαν και στο παρελθόν , σε περιόδους μεγάλων αιρέσεων όπως τα 150 χρόνια της εικονομαχίας !

Silver είπε...

"μόνο η θερμή πίστη και προσευχή μπορεί να ξεδιαλύνη, εύχωμαι ο πανάγαθος Θεός να φωτήση γρήγορα όλους τους καλοπροαίρετους ανθρώπους , διότι φοβάμαι ότι δεν μας μένουν ακόμα πολλά χρόνια !


Αμήν, αδελφέ!