O Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ.Θεοφάνης υπέρ της ψευδοσυνόδου της Κρήτης

Δυστυχώς, ο Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ.Θεοφάνης τάσσεται υπέρ της ψευδοσυνόδου της Κρήτης, κηρύσσοντας "γυμνή τη κεφαλή" την παναίρεση του Οικουμενισμού. Μάλιστα εκφράζεται ανοήτως, θεωρώντας πως όσοι χριστιανοί τίθενται απέναντι στις αποφάσεις της ψεδοσυνόδου είναι εχθροί της Εκκλησίας! 

Συνειδητά λοιπόν θεωρεί ως εχθρό της Εκκλησίας ακόμη και αγίους γέροντες της Ορθοδοξίας, όπως τον συμπατριώτη του, άγιο γέροντα Ιουστιν Πάρβου (Iustin Pârvu) που καταδικάζει τις αιρετικές αποφάσεις της λεγομένης "Αγίας και Μεγάλης Συνόδου".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος
Η οικονομία θεσπίσθηκε επίσημα στην Β’ οικουμενική, όταν δέχθηκαν το βάπτισμα των Αρειανών. Αυτό έγινε επειδή το 95% είχαν βαπτισθεί από Αρειανούς, ακόμα και κάποιοι Ιεράρχες της Β’ Οικουμενικής είχαν χειροτονηθεί επισης από αυτούς .
Μεθερμηνευόμενο, ότι θα έπρεπε πρώτα να βαπτισθούν οι Ιεράρχες, μετά να χειροτονηθούν… και δεν συμμαζεύεται. Ασε που ο Μ. Κων/νος πήγαινε περίπατο μιας και βαπτίσθηκε από τον αρειανό Ευσέβειο [ αν θυμάμαι καλά ]
Η οικονομία στάθηκε στο γεγονός ότι οι Αρειανοί τελούσαν το μυστήριο με τον ορθόδοξο τύπο των τριων καταδύσεων και ΜΟΝΟΝ γι’ αυτό έγινε δεκτό το βάπτισμά τους, ενώ άλλους αιρετικούς μακράν μικρότερης βλασφημίας τους Βάπτισαν επειδή είχαν παραχαράξει την τριττή κατάδυση. - 7ος κανόνας
Π.χ. Το ίδιο είναι η μοιχειανική αίρεση, οι εικονομάχοι κλπ, Το ίδιο είναι ο Οικουμενισμός; [ να μην τα γράφω τα ξέρετε]
Ολες οι αιρέσεις στο ίδιο επίπεδο συγκαταλέγονται; Ακόμα και η οικονομία έχει μέτρα και όρια, δεν είναι παντοτινή και αόριστος.
Αυτός που Αρνήθηκε τον μοναδικό σωτήρα Χριστό και πιστεύει στο ΠΣΕ, μπορεί να κατεβάσει το άγιο Πνεύμα;;
Εγώ πιστεύω ΟΧΙ, επειδή ο Χριστός δεν έκανε κολλεγιά με τον Διάβολο.
Μετά το Κολυμπάρι τελείωσε και το τελευταίο άλλοθι. Προσπερνώ τις ατελείωτες δογματικές βλασφημίες και λέγω μόνο τούτο: Όταν ο επίσκοπος υπογράφει ότι αρνήθηκε την Μοναδική οδό σωτηρίας του Τριαδικού Θεού, τότε δεν χρειάζεται καμία οικουμενική να τον Αναθεματίσει… τον Αναθεματισμό του και την καθαίρεσή του τα υπέγραψε μόνος του.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος ο οποίος έχει ανοίξει έστω και μία φορά το πηδάλιο και το έχει ξεφυλλίσει βρίσκει άπλετη οικονομία!

Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να παρουσιάζουν το πηδάλιο ως τον ορισμό της ακριβείας.

Ακόμα και ένας λαϊκός μπορεί να καταλάβει την ακρίβεια και την οικονομία που περιέχεται στο πηδάλιο του Αγ. Νικοδήμου.

Δουλεύουν τον κόσμο...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΑΓΊΟΥΣ ΠΑΤΈΡΕΣ, δηλ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!

Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
"Όταν ο επίσκοπος υπογράφει ότι αρνήθηκε την Μοναδική οδό σωτηρίας του Τριαδικού Θεού, τότε δεν χρειάζεται καμία οικουμενική να τον Αναθεματίσει… τον Αναθεματισμό του και την καθαίρεσή του τα υπέγραψε μόνος του."

Φυσικά και έχει υπογράψει μόνος του τον αναθεματισμό και την καθαίρεσή του.
Έχει τις γραφές και τους προφήτες, έχει τους Αγίους Πατέρες, την ορθόδοξη Εκκλησία. Έχει γνώση επ' αυτών όσο λίγοι. Παρολαυτά, επιλέγει να στηρίζει τις αναθεματισμένες αιρέσεις.

Και τι λέγει η ορθόδοξη εκκλησία για όσους ακολουθούν τις αιρέσεις;
ΟΛΟΙΣ ΤΟΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ!!!

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας πανηγυρίζουμε την αναστήλωση των εικόνων από την Αγία Θεοδώρα.
Και αυτοί που θέλουν να λέγονται ορθόδοξοι (Βαρθολομαίος και ΣΙΑ) ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ!!! (ΧΏΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΚΑΙ ΤΡΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΣΕ!!!!!!!)

ΤΟ 1965 ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ" ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ!!!!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!

Παρακαλώ διαβάστε να αναθέματα κατά των εικονομάχων και θα καταλάβετε αρκετά πράγματα.

Γι αυτό αποτρέπουν τα πνευματικοπαίδια τους να διαβάζουν το πηδάλιο. Γι αυτό και τα κηρύγματά τους είναι ένας βούρδουλας στο εγώ των πιστών και τίποτα άλλο, χωρίς παραίνεση ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ να ερευνούν τις γραφές.

Θ.Α.