ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΟΧΙ στην Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ανακοινώνεται πως ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ο π. Νικόλαος Μανώλης, ο π. Φώτιος Βεζύνιας και ο π. Άγγελος Αγγελακόπουλος, ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ στην ημερίδα αυτή, καθώς και τα πνευματικά τους τέκνα και ο πιστός λαός που τους ακολουθεί.
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΧΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Είναι λυπηρό να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι αδελφοί τις πραγματικές διαστάσεις των γεγονότων που συμβαίνουν εντός της Εκκλησίας.
Η γραμμή της οικονομίας που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε είναι απαράβατη.
Η γραμμή την οποία μας ενέπνευσε ο π. Θεόδωρος Ζήσης, αυτός ο συγκαταβατικός και φωτισμένος σύγχρονος πατήρ της Εκκλησίας, είναι η μόνη που μπορεί να φέρει "αποτέλεσμα". Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν.
Ας ακολουθήσουν λοιπόν τον εγωισμό τους.
Τελικά:
Δεν συμμετέχουμε στην επιστημονική ημερίδα της
Τρίτης  4-4-2017 στο Nouvelle.
Αυτό φαίνεται είναι το θέλημα του Θεού.
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΧΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ομως?και μαλιστα τελευταια στιγμη?

Ανώνυμος είπε...

Για το τελευταία στιγμή η απάντηση είναι εύκολη,
προφανώς για να τορπιλίσουν την ύστατη στιγμή τον αγώνα και να μην υπάρχει περιθώριο ανασχηματισμού.
Το γιατί κατά την γνώμη μου είναι επειδή ουδέποτε πίστεψαν αυτό που εκπροσώπησαν. Μια φωτοβολίδα ήταν για την δόξα. Το αποτέλεσμα μιλάει απο μόνο του.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ομως εδωσαν πολλα δικαιωματα στους οικουμενιστες να συνεχισουν να ομιλουν περι σχισματος,διασπασης κτλ.κριμα,που διαφωνουνε/με τελικα;συμφωνουμε οτι υπαρχει αιρεση,συμφωνουμε οτι πρεπει να δοθει καποια λυση,συμφωνουμε στην απομακρυνση απο ανθρωπους με αιρετικο φρονημα,ε γιατι αδυνατουμε στο μετα;

Silver είπε...

Δεν το περίμενα από τον π. Ζήση.

Αυτές οι πολλές επαφές με την Μητρ. Πειραιώς, νομίζω θα είναι καταστροφικές για τον
αγώνα του.

Ας ελπίσουμε ο Κύριος τελικά θα του δείξει τον δρόμο...

Ανώνυμος είπε...

να ελπίζεις κυρ-κώστα μου...η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..
τι να πούμε....γελάνε και τα ποντίκια που έχω εδώ στην αποθήκη,με
το 89 επεισόδιο της σειράς οι αποτειχισμένοι.
πρωταγωνιστούν παπα-νικόλας Μανώλης,παπα-θεόδωρος ζήσης
σκηνοθεσία Πειραιώς σεραφείμ
διεύθυνση παραγωγής π.άγγελος αγγελακόπουλος
έκτακτη συμμετοχή παπα-φώτης βεζύνιας
τώρα για θεατές βάλε όποιους νομίζεις.
ελπίζω το τέλος της σειράς να είναι αίσιον.
είδες που ελπίζω κάπου κι εγώ κυρ-κώστα μου;

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Silver είπε...Δεν το περίμενα από τον π. Ζήση.Δυστηχώς αγαπητέ μου φίλε δεν έχεις καταλάβει ακόμα το παιχνίδη που παιζεται!! οι άνθρωποι αυτοί ειναι μόνο τύποις κληρικοί , ως μισθωτοί ποιμένες και δη πανεπιστιμιακοί έχουν δώσει..... για την εδρα !δεν έχουν καμία σχέση με του πατέρες της ορθοδόξου εκκλησίας , διότι γνωρίζουν πολύ καλά ,αλλά δεν θέλουν δεν μπορούν να το παραδεχθούν , ότι η <>τους είναι ασκός ξεφούσκοτος , γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν στο κεφάλη τους τα αναθέματα του 16ου-19ου αιώνος δια την προδοσία της πίστεως !! θα δής πολλά ακόμα !! εύχομαι ο Άγιος Θεός να φωτήση τους αγνούς και ειλικρινής ανθρώπους που βρίσκονται στην αίρεση του οικουμενισμού , με τα παρακλάδια του- νεο ημερολογιο , δεκατριερίτες γοχ, εικονομαχια , εκκλησιομαχια χριστομαχία , ΝΑ ΦΩΤΗΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , διότι η μάχαιρα του Θεού ΕΡΧΕΤΑΙ , και αλόιμονω σε όποιον τον βρή εκτός Εκκλησίας , ή εντός αλλά με πίστη νεκρή λόγο έλειψεις έργων και πνευματικού αγώνος , θα έρθουν αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι και θα << πάρουν την Βασιλεία Του Θεού >> και εμείς οι πολυ θεολογούντες αλλα μη ΧΡΙΣΤΟ ζωντες ΘΑ ΒΡΕΘΟΎΜΕ ΕΚΤΌΣ νυμφώνος !! ο Θεός να μας ελεήσει όλους και στους μεν εκτός εκκλησίας να χαρίσει φώτηση στου δε ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ !!

Silver είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Silver είπε...

" Δυστυχώς αγαπητέ μου φίλε δεν έχεις καταλάβει ακόμα το παιχνίδι που παίζεται!! "

Από τον π. Ζήση; Δύσκολο μου φαίνεται. Τον παρακολουθώ στα γραπτά του και στην οικογενειακή του τοποθέτηση, και ελπίζω.

Πίστευα ότι όταν κόψει σχέσεις με τον Πειραιώς Σεραφείμ θα λάμψει η Ορθοδοξία του.

Δυστυχώς ακόμη είναι μαζί του...

Νάσαι πάντα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Αντιγραφή σχολίου απο το κατάνυξις

Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μανώλης
3 Απριλίου 2017 - 11:19 μ.μ.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ο πειρασμός πάρα πολύ μεγάλος. Ευχαριστούμε Τον Θεό που μας προφύλαξε από το να παραστούμε στην ημερίδα. Οι λόγοι είναι θεολογικοί και πάρα μα πάρα πολύ σοβαροί που έχουν σχέση με την Σωτηριολογία. Εμείς στηρίξαμε την ημερίδα και προσωπικά με μεγάλη προσπάθεια, αφού πρωτίστως είχαμε συνάντηση μαζί με τους αγιορείτες και αποφασίσαμε ορισμένα πράγματα και δώσαμε τα χέρια. Όμως σήμερα, εντελώς απρόκλητα άλλαξαν τη συμφωνία και μας έφεραν (τον π. Θεόδωρο Ζήση και μας τους υπόλοιπους) προ τετελεσμένων θεωρώντας πως τελευταία ημέρα και μάλιστα μετά από τόση προετοιμασία, δε θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε πίσω. Όμως Ο Κύριος μας φώτισε και αντισταθήκαμε. Όλοι όσοι γράφουν και κατηγορούν δεν γνωρίζουν την ανατριχιαστική πραγματικότητα που θα την αναλύσω σε προσεχή μου Ομιλία.

Silver είπε...

Τα δύο άκρα του Αρχ. Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου θα έχουν εγκλωβίσει τους ορθόδοξους έως τέλους.

Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα γι' αυτό που γράφει η Αποκάλυψη για την φυγή της Εκκλησίας στην έρημο. Είναι η μόνη λύση για τους πιστούς.

Ανώνυμος είπε...

ο επιφανειος θεοδωροπουλος σαν γνησιο τεκνο του οικουμενισμου εχει λαβει τον μισθο του!! ο μεγας δογματολογος θεοδωρος ζησης δηλωσε : αποτειχιση απο την αιρεση οχι απο την εκκλησια ! ποια εκκλησια ? ποιοι αποτελουν την εκκλησια? στο ονομα τινος τελουνται ταμυστηρια? οταν ολη η <>ειναι στο στομα του δρακοντος , ποιοι ειναι αυτοι που θα μπορουσαμε να πουμε οτι αποτελουν την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ? ηξεις αφιξεις , και με τον χωροφυλαξ και με τον... κριμα στον κοσμακη που προσωπολατρει και εθελοτυφλει ακολουθοντας τους <> αγωνιστες της γραφιδος και της ρητορηκης και οχι τους αγιους που εχυσαν το αιμα τους , που δεν λογαριασαν θρονους ,μισθους , χειροκροτηματα , αλλα διωχθικαν και κακοπαθησαν , ποσο δικαιο ειχαν οι πρωτοι ΓΟΧ ΤΟ 1924 οταν ακομη δεν ειχαν τις γνωσεις που εχουμε εμεις σημερα , αλλα αποκυρηξαν την σχισματικη-αιρετικη εκκλησια της ελλαδος φωναζοντας το συνθυμα ΜΑΣ ΦΡΑΓΚΕΨΑΝ ,και αυτο αποδεικνυεται περιτρανα σημερα , που την ορθοδοξη παραδοση και θεολογια την κατηντησαν παιδιο φιλολογικων και ρητορηκων αντιπαραθεσεων , μη εχοντας καμια σχεση με την ΓΝΗΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλο ιστολόγιο ανέβηκε ο Κυπριανισμός.

Η ύπουλη ένωση Κυπριανιτών - ΓΟΧ

Η ενότητα κύριοι δεν προκύπτει δια του εξαναγκασμού και των ψεμάτων, όπως έγινε το 2014, αλλά δια της σύμπτωσης της πίστης και του φρονήματος και απ' ότι φαίνεται και αποδείχθηκε πολλάκις, στην συγκεκριμένη ένωση δεν πληρούται ως προϋπόθεση.
Αντί αυτού έχουμε έναν συγκρητισμό, όπου όλοι πιστεύουν κατά το δοκούν.