Ο Αλέξανδρος άφησε σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Καλύτερα κρυφο-χριστιαν...":

Κατανοώ την καλή σας πρόθεση στην συγκεκριμένη σας παρέμβαση πατέρα Νικόλαε αλλά αυτό που λέτε θεωρώ ότι είναι πλέον μία εξαιρετικά βραχυπρόθεσμη λύση ανάγκης (δεν τεκμηριώνεται ως λύση αλλά εντάσσεται μόνο στα πλαίσια της οικονομίας και της υπομονής) και για συγκεκριμένες κατ' εμέ ηλικίες και κατηγορίες πιστών που μετακινούνται ή ενημερώνονται δύσκολα ή έχουν γενικά "ελαφρυντικά" και είναι θα λέγαμε "δικαιολογημένοι" καθότι το όλο ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με το πρόσωπο του εξομολόγου (το οποίο πράγματι μπορεί να είναι κρυφο-ορθόδοξο και απλά να μην έχει τολμήσει ακόμα να κάνει πράξη την δημόσια ομολογία) καθότι μετά την Εξομολόγηση ακολουθεί και η Θεία Κοινωνία στα πλαίσια της Θείας Λειτουργίας. Όταν μεταβεί ο πραγματικός πιστός που ενδιαφέρεται για την Εκκλησία στο Ναό και εκεί μνημονεύει υπέρ του τάδε οικουμενιστή ή κρυφοοικουμενιστή ή σιωπηλού αρχιεπισκόπου ημών και ακούγεται το όνομά του, τότε πώς είναι δυνατόν να συμμετάσχει ο πιστός? Εσείς πατέρα κάνατε πολύ σωστά την αποτείχισή σας και έχετε αναπαύσει την ψυχή σας που δεν το άντεχε άλλο αυτό το κακό... Πώς ζητάτε επομένως άλλοι (η μεγάλη πλειοψηφία των Ορθοδόξων πιστών που δεν κωλύονται και δεν δικαιολογούνται) να υπομένουν ακόμα μέσα στην αίρεση μετά από τόσες 10ετίες εκτροπής? Πώς θα λάβουν μήνυμα να συνέλθουν οι Μητροπολίτες και πώς θα διορθωθούν τα πράγματα αν όλοι παραβλέπουμε τις φανερές κινήσεις και γενικά τις κινήσεις των Μητροπολιτών και κοιτάμε μόνο τα βαθύτερα εσωτερικά πιστεύω του εξομολόγου μας?

Αλέξανδρος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει κρυπτοχριστιανος,για τον αληθινο χριστιανο ολα ειναι στο φως!

Silver είπε...

Έμεινε λοιπόν ο μακάριος Αυξίβιος εις τον τόπον εκείνον ικανόν χρόνον, χωρίς να φανερώση εις κανένα ότι ήτο Χριστιανός, αλλ’ υπεκρίνετο ότι ηκολούθει την θρησκείαν των Ελλήνων συλλογιζόμενος καθ’ εαυτόν, ότι εάν ο διάβολος μετασχηματίζεται εις Άγγελον φωτός, δια να σύρη εις τον εαυτόν του εκείνους, οι οποίοι πείθονται εις αυτόν και δια μέσου των καλών και ευαρέστων λόγων να τους φέρη από το φως εις το σκότος, καθώς κάνουν και οι υπηρέται και ακόλουθοι αυτού, πόσω μάλλον ημείς πρέπει να μετασχηματίζωμεν τον εαυτόν μας ως τους ομοιοπαθείς ανθρώπους, δια να τους αφαρπάσωμεν από την εξουσίαν του σκότους και του διαβόλου και να τους μεταφέρωμεν εις το θαυμαστόν φως της επιγνώσεως του Ιησού Χριστού του Υιού του Θεού!

Ανώνυμος είπε...

Τι θελεις να πεις με αυτο Silver οτι θα παω με τον αλλον στο ψεμα και θα μεινουμε και οι δυο να υπηρετουμε την απατη μεεεεχρι και αν καταλαβει ο αδερφος τη πλανη του..;

Silver είπε...

Όχι αδελφέ μου, δεν θέλω να πω αυτό. Γι' αυτό έκανα αποτείχιση, διότι μου αρέσουν πάντα τα σύντομα και δυναμικά! Αυτό σημαίνει ότι οι άλλοι που δεν ενεργούν σύντομα και δυναμικά είναι σε λάθος γραμμή; Δεν νομίζω.

Αυτόν που είναι στο ψέμα, δεν μπορείς να τον φέρεις στο φως; Με τις προσευχές σου και την δυνατή πίστη σου αδυνατεί ο Κύριος να τον φέρει στην Αλήθεια;

Εγώ γράφω επώνυμα, εσύ ανώνυμα. Αυτό σημαίνει ότι εσύ είσαι δειλός, φοβάσαι δεν έχεις πίστη ενώ εγώ έχω; Δεν νομίζω! Τον Κύριο, νομίζω, υπηρετούμε αμφότεροι. Αν κάνω λάθος θα δεχθώ την συμβουλή σου.

Εν Χριστώ,
Κωνσταντίνος

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω αλλα οταν προκειται για εξαιρεσεις,με διακριση κατοπιν προσευχης και αγνου βιου,οχι ομως σαν παραδειγμα,σαν διδαχη οτι πρεπει να γινομαστε ομοιοπαθης στην αμαρτια,στο λαθος τελοςπαντων του αλλου προκειμενου να τον σωσουμε,αυτο ηταν και ειναι επιχειρημα πολλων νικολαιτων,κανω το κακο για να ερθει το καλο..γι'αυτο με φοβιζει αυτο το παραδειγμα.

Ανώνυμος είπε...

και αν ηταν ετσι οπως λες τοτε τι ξεποδαριαστηκαν τοσοι αποστολοι,αγιοι,ασκητες κ.α να γυριζουν πολεις,να συναντουν ανθρωπους και δεν καθοντουσαν εκει που ηταν με την καθαροτητα τους και την πιστη τους..;τι γραφεις και εσυ και εγω και πολλοι αλλοι κατα του οικουμενισμου και δεν μενουμε μονο στην προσευχη..;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι σε θεση να σε συμβουλεψω, xaxaa ομοιοπαθης και γω,απλως θετω καποια ερωτηματικα,για να βρω και γω τν ακρη και αν κανω λαθος,να συμβουλεψεις εσυ εμενα,χαρα μου να μαθαινω και να βγαινω απο την αγνοια..

Silver είπε...

«έκαστος εφ' ω ετάχθη».

Silver είπε...

"να συμβουλεψεις εσυ εμενα,χαρα μου να μαθαινω και να βγαινω απο την αγνοια.."




Εγώ; να συμβουλεύσω εσένα; Ταλαίπωρε, αν ήξερες τι είμαι...

Ανώνυμος είπε...

Εγω να δεις..!!!!