Μητροπολίτης Χίου: Οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι.


Νέο ηχηρό μήνυμα με αποδέκτη τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε ένα μπαράζ λεκτικών προκλήσεων αμφισβητώντας τη Συνθήκη της Λωζάννης και την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έστειλε χθες ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος από τον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Νικολάου στις Οινούσσες.

***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Μητροπολίτης Χίου: Οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας...":

Για τον Οικουμενισμό δεν μιλάνε και μιλάνε για ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών, Εθνικής  Άμυνας, το Στρατό, την Οικονομία, το Περιβάλλον κλπ....μωρέ μπράβο.... Βαρθολομαίικες κουτοπονηριές για να παραμένουν λαοφιλείς....


Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μάρκος εστίασε στις αρετές που πρέπει να έχει ο σύγχρονος χριστιανός, λέγοντας ότι πρέπει να είναι πράος και μαχητής για την πίστη του και τις αρχές του, όπως ο άγιος Νικόλαος. Στη συνέχεια ύψωσε τους τόνους και απάντησε στις προκλήσεις του «σουλτάνου».

«Οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι. Εχουμε κι εμείς “χαρτιά” και είναι πιο κιτρινισμένα» είπε ο μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι χρέος όλων μας είναι «να παραδώσουμε την Ελλάδα στα παιδιά μας ελεύθερη».

Θερμή υποδοχή

Ο μητροπολίτης μετέβη στο ακριτικό νησί συνοδεία του αρχηγού της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων, αντιστράτηγου Ανδρέα Ηλιόπουλου, και έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους και φορείς. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Χίου ορθώνει τείχος απέναντι στην επιθετική ρητορική που έχει υιοθετήσει η τουρκική κυβέρνηση. Πριν από μερικές ημέρες, υπερασπιζόμενος τα εθνικά συμφέροντά μας, είχε βροντοφωνάξει από τη Χίο: «Τα νησιά μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν έως της συντελείας των αιώνων ελληνικά».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τον Οικουμενισμό δεν μιλάνε και μιλάνε για ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, το Στρατό, την Οικονομία, το Περιβάλλον κλπ....μωρέ μπράβο....Βαρθολομαίικες κουτοπονηριές για να παραμένουν λαοφιλείς....