ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την 13η Ιουλίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Άκκρας κ.Γεώργιο, Εκπρόσωπό Του στην Αθήνα, επισκέφθηκε τον Εξοχ.Υπουργό Εξωτερικών κ.Σταύρο Λαμπρινίδη.
Κατά την συνάντηση,





στην οποία παρίστατο ο Εξοχ. Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΞ κ.Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, ο Εξοχ.Πρέσβυς κ. Δαμιανάκης, Διευθυντής της Ε2 ΥΠ.ΕΞ, και ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρειας, Εντιμ. κ. Καποδίστριας, ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ.Υπουργό για την δράση του Πατριαρχείου τόσο στην Αίγυπτο, όσο και στην Αφρική, με ιδιαίτερες αναφορές στο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο. Επίσης, ευχήθηκε σύντομα η Ελλάδα να ξεπεράσει την παρούσα δυσχερή κατάσταση και να επανέλθη η γαλήνη και η ευημερία στον ελληνικό λαό, υπέρ του οποίου αδιαλείπτως προσεύχεται. 
Ο κ. Υπουργός συνεχάρη την ΑΘΜ για την προσφορά της παλαιφάτου Εκκλησίας των Αλεξανδρέων στους εμπεριστάτους αφρικανικούς λαούς και εξέφρασε την διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Πολιτεία θα υποστηρίζει πάντοτε το Πατριαρχείο και τον Σεπτό Προκαθήμενό Του. Αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚ.ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ

     Το μεσημέρι της Πέμπτης, 14ης Ιουλίου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Οι δύο Προκαθήμενοι συζήτησαν θέματα που αφορούν τις δύο Εκκλησίες, ενώ ο Μακ.Πατριάρχης εξέφρασε για μία ακόμη φορά ευγνώμονες ευχαριστίες για την συμπαράσταση της Ελλαδικής Εκκλησίας στο πολυσχιδές ποιμαντικό, ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου στην αφρικανική γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: