Ανώνυμος είπε... Οι Ορθόδοξοι "παλαιοημερολογίτες" μένουν σταθεροί και αμετακίνητοι σε ότι πάντοτε, παντού και υπό πάντων επιστεύθη.

Οι Ορθόδοξοι "παλαιοημερολογίτες" τηρούν και κρατούν τις Ιερές Παραδόσεις της Εκκλησίας, δεν τις λατρεύουν, απλά μένουν σταθεροί και αμετακίνητοι σε ότι πάντοτε, παντού και υπό πάντων επιστεύθη.

Είναι φίλοι των Παραδόσεων γι αυτό είναι φίλοι και του Εκκλησιαστικού ημερολογίου (του Ορθοδόξου του λεγόμενου σήμερα ειρωνικά, παλαιού). Έτσι και με παρόμοιους χλευαστικούς χαρακτηρισμούς κορόϊδευαν οι αιρετικοί Εικονομάχοι τους Ορθοδόξους Εικονόφιλους, τους έλεγαν Εικονολάτρες ότι δήθεν λάτρευαν τις Εικόνες ως είδωλα. Όμως οι "Εικονολάτρες" δικαιώθηκαν ενώ οι Αιρετικοί Εικονομάχοι που θεωρούσαν ότι ήταν η κανονική και επίσημη Εκκλησία, καταδικάστηκαν.
Είναι γνωστό ότι οι αιρετικοί στηρίζονται πάντα στο ψέμα και την αντιστροφή της Αλήθειας.
Έτσι και σήμερα, αυτούς που κρατούν την Ορθοδοξία και τις Παραδόσεις όπως και την θεσμοθετημένη Παράδοση 1700 ετών του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου-Εορτολογίου με τις κανονικές και πλήρεις νηστείες, οι Σχισματικοί Νεοημερολογίτες τους λένε χλευαστικά παλαιοημερολογίτες και ημερολογιολάτρες. Αυτοί λοιπόν οι Νεο-Ημερολογίτες, είναι οι εκτός Εκκλησίας σημερινοί Σχισματικοί Εορτολογιομάχοι, Νηστειομάχοι και διώκτες των Ορθοδόξων. Η Εικονομαχία κράτησε 120 χρόνια μέχρι να καταδικαστούν οι Εικονομάχοι. Πλησιάζει ο καιρός που θα πέση βαρύς ο πέλεκυς της καταδίκης για τους Οικουμενιστές αλλά και για τους αμετανόητους Νεο-Ημερολογίτες Εορτολογιομάχους και Νηστειομάχους αλλά και η δικαίωση των Ορθοδόξων "παλαιοημερολογιτών" ακόμη και μετά θάνατον.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστιανός Ορθόδοξος που δεν αποδέχεται την Παναίρεση του Οικουμενισμού και δεν έχει κοινωνία με τους Οικουμενιστές έχει πιθανότητες σωτηρίας, εαν προσπαθεί φιλότιμα να ακολουθεί και εφαρμόζει στην ζωή και την καθημερινότητά του τις εντολές του Κυρίου Ιησού Χριστού.
Ο άνθρωπος, απο την άλλη πλευρά, που ακολουθεί και προσκυνεί ένα ημερολόγιο, το θεωρεί προυπόθεση σωτηρίας και φτάνει να μισεί τον Χριστιανό που χρησιμοποιεί άλλο ημερολόγιο, αυτός δυστυχώς βρίσκεται σε πλάνη και έχει ξεφύγει απο τον δρόμο του Θεού, αδυνατεί δε να εφαρμόσει τις εντολές Του περί αγάπης του πλησίον.
Άνθρωποι καλοί, αφήστε τα είδωλα. Πάψτε να προσκυνάτε ημερολόγια. Ακολουθήστε μόνον τον Χριστό. Κι Εκείνος θα σας δεχθεί και θα φωτίσει την καρδιά σας. Εκείνος μόνον σώζει.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει... Να είσαι καλά εύχομαι και να σε φωτίζει ο Κύριος. Ευλογημένα Χριστούγεννα

Ανώνυμος είπε...

Οι οπαδοί του παλιού ημερολογίου δεν νηστεύουν, ενώ εμείς νηστεύουμε από κρέας σήμερα.Είναι σωστό αυτό κ.Μοσχοβιτη;

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον Ανώνυμο 18 Νοεμβρίου 2023 στις 9:34 π.μ.

Μην υποβιβάζεις το πρόβλημα σε μια τυχαία διαφορά ημερών. Το θέμα εξ αρχής ήταν να στρωθεί η ένωση με την Δύση και να συμπέσει το εορτολόγιο ανατολής και Δύσης.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον αγαπητό Ανώνυμο στις 1.35 μμ.

Δεν υποβιβάζω τίποτα, πονηροί οι οικουμενιστές πονηριές θα κάνουν, δεν κάνει εντύπωση.
Όμως όχι και να αναβιβάσουμε ένα ανθρώπινο ημερολόγιο σε δόγμα, να το βαφτίζουμε ορθόδοξο, πάτριο και ένα σωρό ψευτιές, να το κάνουμε μοσχάρι χρυσό και να το προκυνούμε, γιατί τάχα αλλιώς δεν θά έχουμε σωτηρία. Όχι, ποτέ, ο Θεός να μας φυλάει απο τέτοιες πλάνες.
Τα ημερολόγια όλα είναι μόνον για χρήση, άλλην αξία δεν έχουν. Η δική μας πατρίδα δεν έχει ημερολόγια, εκεί ας γυρίσουμε τα μάτια μας, καλοί μου άνθρωποι, αγαπημένοι, στην μέλλουσα πατρίδα και στον Κύριο Ιησού Χριστό. Ευλογημένα Χριστούγεννα

Παΐσιος Παπαδόπουλος είπε...

Κάνεις δεν λέει ότι το ημερολόγια άμεσα είναι θέμα δογματικό, επειδή όμως θέλεις να διαστρέφεις την αλήθεια να μας πεις:
α. Αν η ενότητα στην Εκκλησία είναι θέμα δογματικό,
β. Αν με την εορτολογική μεταρρύθμιση δισπάσθηκε η ενότητα της Εκκλησίας; Και συνεπώς, έτσι τίθεται εμμέσως θέμα και δογματικής σύνδεσης, όταν μάλιστα η αλλαγή του εορτολογίου έγινε με σκοπιμότητα προκειμένου να μας ενώσουν με τον Πάπα.
γ. Γιατί ο Άγιος Νεκτάριος που με το Πάτριο εορτάζει αύριο συμβούλευε τους πιστούς να μην αλλάξουν το ημερολόγιον - εορτολόγιο;
Βλέπεις που μέθυσες με τον οίνον των Οικουμενιδτών και όχι από πνεύμα Άγιον για λέγεις τα πράγματα του Θεού αλλά των δαιμόνων???? Ω. Τοισύτη πόρωσις!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς Π.Π.

Η ενότητα στην Εκκλησία δεν διασπάστηκε το 1924.Όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες διατήρησαν την ενότητα και δεν δημιουργήθηκε κανένα σχίσμα ανάμεσα στις τοπικές Εκκλησίες.Το ίδιο γινόταν και παλαιότερα.Γιόρταζαν σε διαφορετική ημέρα τις γιορτές, ακόμα και το Πάσχα.Δηλαδή,το 300 μ.Χ. δεν υπήρχε ενότητα στην Εκκλησία.Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.
Ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορούσε Αγίους ανθρώπους(ακόμα και τον Άτλαντα Άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη). Έκανε καλά;Να μην αναφέρω τι έγραφε για την εικονομαχία, γιατί θα ανοίξω πληγές!Δεν άλλαξε το εορτολόγιο η Εκκλησία μας το 1924.Μόνο το ημερολόγιο διόρθωσαν(για να συμβαδίζουν με την Πολιτεία). Πολύ καλά έκαναν που το άλλαξαν, αλλά έπρεπε να αλλάξουν και το εορτολόγιο των ακινήτων εορτών(για να μην έχουν δικαιολογίες οι Γνήσιοι Κακόδοξοι).
Πάτρια ημερολόγια δεν υπάρχουν.Ακούστε την ομιλία του Πατρός Ευθυμίου και θα καταλάβετε.

Ανώνυμος είπε...

Προς Π.Π.

Η ενότητα στην Εκκλησία δεν είναι θέμα δογματικό, είναι θέμα Αγίου Πνεύματος. Αν υπάρχει το Άγιο Πνεύμα υπάρχει και ενότητα. Αν δεν υπάρχει Άγιο Πνεύμα δεν υπάρχει ούτε καν Εκκλησία. Να καλή ώρα όπως οι Γνήσιοι Διασπαζόμενοι χριστιανοί που έχουν γίνει απο δεκαπέντε χωριά χωριάτες. Και έτσι θα συνεχίσουν, γιατί η υπερηφάνεια τους τυφλώνει και δεν τους επιτρέπει να κάνουν αυτοκριτική και να φτάσουν σε μετάνοια.
Οι πραγματικοί Χριστιανοί δεν ακολουθούν τίποτε άλλο παρά μονον τον Χριστό και δεν εμπιστεύονται κανέναν άλλο απο το Άγιο Πνεύμα που μιλά μέσα απο τους Πατέρες της Εκκλησίας.
Το εορτολόγιο δεν άλλαξε, αυτά είναι όλα πονηριές όταν λέγονται.
Μετανοείστε και αφήστε τα ημερολόγια, συνέλθετε και γυρίστε στον Χριστό. Μακρυά απο τους σατανικούς οικουμενιστές, μακρυά κι απο πλανεμένους ειδωλολάτρες, ο καιρός γαρ εγγύς! Δεν έμεινε πολύς χρόνος. Χανόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Τι έχει να απαντήσει στους σχολιαστάς ο Επίσκοπος Παΐσιος Παπαδόπουλος;