Σκέψεις-απόψεις -προβληματισμοί, με αφορμή την ανακοίνωση χριστιανικών σωματείων για τις νέες ταυτότητες.

Κυκλοφόρησε και προβάλλεται ως σημαντικό γεγονός ανακοίνωση είκοσι δύο (22) Χριστιανικών σωματείων περί των νέων ταυτοτήτων. Πρόκειται για μια έκθεση ιδεών όπου απουσιάζει ο θεολογικός ορθόδοξος λόγος. Διαβάζοντας την ανακοίνωση διαπιστώνουμε τα εξής:

1. Λέγονται αλήθειες, αλλά μερικές από αυτές είναι μισές.

2. Αναμιγνύονται αλήθειες με ψέματα.

3. Δεν έχουν καταλάβει οι υπογράφοντες ότι υπάρχει ψηφισμένος νόμος για το θέμα, οπότε η έκκληση προς την κυβέρνηση αποτελεί απλώς έναν ανούσιο χαρτοπόλεμο.

4. Καλλιεργεί την αριθμοφοβία για το 666.

5.Ηθελημένα παραβλέπουν τα χριστιανικά σωματεία τις συμφορές που ταλαιπώρησαν τον Ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την Κολυμπάριο Σύνοδο του 2016…

Αντί να δώσουν μήνυμα επαγρύπνησης και ομολογίας στον λαό υπενθυμίζοντας αυτά που διδάσκει η εκκλησιαστική ιστορία, ότι μετά από ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ακολουθούν ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ, διατυπώνουν ένα κείμενο που χαρακτηρίζεται από ένα ιδιότυπο θρησκευτικό λαϊκισμό.

Σχετικά με τα γραφόμενα σημειώνω τα εξής:

Α. Συμφωνούμε αρχικά ότι με την νέα ταυτότητα επεκτείνεται το ψηφιακό κράτος και η ψηφιακή διακυβέρνηση και ως εκ τούτου μειώνεται η ελευθερία των πολιτών.. Επίσης συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη «…Η Κυβέρνηση να μην προσδώσει στην ταυτότητα καμία άλλη χρήση πέραν της ταυτοποίησης και σε καμία περίπτωση να μην την αναγάγει σε κάρτα δικαιωμάτων και «κλειδί» του πολίτη για την ψηφιακή διακυβέρνηση, γεγονός που θα καταστήσει τον πολίτη δέσμιο του ψηφιακού κράτους και τα δικαιώματά του εξαρτώμενα από τις διαθέσεις της κάθε κυβέρνησης στην καλύτερη περίπτωση».

Β.. Η αριθμοποίηση είναι επιλογή του κράτους και βασίζεται σε νόμους που ψηφίζουν οι εκλεγμένες δημοκρατικά κυβερνήσεις. Τα χριστιανικά σωματεία τώρα αντιλήφθηκαν ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ;;;; Το ΑΦΜ,Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΚΑ είναι ή δεν είναι αριθμοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου;;;

Γ. Υπενθυμίζουμε στους υπογράφοντες ότι το 1997 η ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συνθήκη Schengen(1997) η οποία με την πρόφαση της ασφάλειας επέτρεπε την ανταλλαγή και επεξεργασία πληροφοριών που αφορούν τους πολίτες των κρατών που είχαν επικυρώσει τη συνθήκη αυτή. Για να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα η συνθήκη Schengen ψηφίζεται ο Ν. 2472/1997 : «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Ο νόμος αυτός ουσιαστικά δεν προστάτευε κανέναν από τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων δηλ. πληροφοριών που αφορούν στην προσωπική του ζωή και δράση, γιατί περιείχε τόσες εξαιρέσεις που ακύρωναν αυτή την προστασία, ενώ υπό όρους το άρθρο 8 επέτρεπε τη διασύνδεση αρχείων 3655/2008 (ΦΕΚ Α΄58). Ο νόμος 2472 αντικαταστάθηκε από τον Νόμο 4624/2019 : ο οποίος με τα 87 άρθρα του και τις υπερεξουσίες της ανεξάρτητης Αρχής παραδίδει ολόκληρη τη ζωή των πολιτών στον πλήρη έλεγχο δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.

ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙ΄ΑΥΤΟ;;;ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;;;

Δ. Το 2009 καθιερώθηκε ο A.M.K.A ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της χώρας και τη δημιουργία προσωπικού «προφίλ» των πολιτών. Η χρήση του, όσον αφορά την καταστρατήγηση της προσωπικής ελευθερίας αποδείχθηκε στην περίοδο του κορωνοϊού. Τότε με τη χρήση του ΑΜΚΑ τέθηκαν σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΊ με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες και συνάνθρωποί μας να ζήσουν στα όρια της απόλυτης φτώχιας. Επίσης πολλοί άλλοι με τη χρήση του ΑΜΚΑ τιμωρήθηκαν με πρόστιμα τα οποία παραμένουν και τοκίζονται..

ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;;;;;

Δ. Μεταξύ των άλλων γράφονται στην ανακοίνωση και τα εξής:

«Υπενθυμίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος σε ανακοινωθέν της κατά την 17η Νοεμβρίου 2010 διεμήνυσε ότι « κκλησία εναι ποχρεωμένη νά διαφυλάττει τήν λευθερία το προσώπου καί νά περασπίζεται τήν κεραιότητα τς πίστεως. Γι’ ατό: α) ”Κάρτα το Πολίτη” δέν πρέπει νά περιέχει κατ’ οδένα τρόπο, μφαν φαν, τόν ριθμό ”666” …………………………………………………………………………………………………………

Ρωτάμε τα Χριστιανικά σωματεία. Η Ιερά Σύνοδος ταυτίζεται με την ΕΚΚΛΗΣΊΑ;

Εφόσον η Ιερά Σύνοδος είναι υποχρεωμένη «νά διαφυλάττει τήν λευθερία το προσώπου καί νά περασπίζεται τήν κεραιότητα τς πίστεως» ,πως αντέδρασε αυτή και τα χριστιανικά σωματεία.

-ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ;;;;;

-ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ;;;

-Στην υπεράσπιση της Ορθόδοξης πίστης ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟ 2016;;;;

Δεν διέγνωσαν τα χριστιανικά σωματεία την ΠΛΗΡΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΕΙ;;;;

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ;;;;;

Ε. Για ποιο λόγο καλλιεργείται η αριθμοφοβία του 666 την στιγμή που η διδασκαλία της Αποκάλυψης είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αλλά το όνομα του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ που ΓΕΜΕΤΡΙΚΑ θα δίνει τον αριθμό 666. Και υπάρχουν πολλά ονόματα που αντιστοιχούν στο αριθμό 666. Τονίζουμε στα χριστιανικά σωματεία ότι ως χριστιανοί δεν φοβόμαστε τον ένα αριθμό, έστω και αν αυτός είναι 666 ή 777 ή 888! Τα αναρίθμητα αμαρτήματά μας φοβόμαστε.

ΣΤ. Στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης γράφεται : «Καλούμε, τέλος, τον Ελληνικό λαό, να μη βιαστεί να παραλάβει την νέα ταυτότητα και να επαγρυπνεί για την πνευματική του ελευθερία, να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα συμβατικά μέσα ταυτοποίησης και να αποφεύγει παντελώς όλα τα αντίστοιχα ψηφιακά μέσα ταυτοποίησης, είτε σε μορφή έξυπνων εφαρμογών τύπου Gov.gr Wallet, είτε σε μορφή κάρτας-ταυτότητας που σχεδιάζει η κυβέρνηση να υλοποιήσει»…

Εδώ τα χριστιανικά σωματεία μπορεί να κατηγορηθούν για ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΑΠΕΙΘΕΙΑ του λαού, επειδή πρόκειται για κάλεσμα μη εφαρμογής ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ, γεγονός που δεν συνάδει με τον ρόλο και την αποστολή τους. Θα ήταν καλύτερα η ανακοίνωση να είχε μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και να αφήσει τον κάθε Έλληνα να αποφασίσει κατά συνείδηση. Για τους ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ υπάρχουν άλλοι νόμιμοι τρόποι για να ανασταλεί η εφαρμογή τους. Ας μη ξεχνάμε τι έλεγε ο Απόστολος Παύλος στους Χριστιανούς που ζούσαν στην εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας..

Τέλος περιμέναμε από τα χριστιανικά σωματεία να διατυπώσουν πιο ουσιαστικό θεολογικό λόγο και να μην καλλιεργούν εμμέσως πλην σαφώς ένα φόβο στους ανθρώπους.

Αλλοίμονο!

•Τότε, πού πάει το ΑΙΜΑ της Καινής Διαθήκης;

•Πού πάει η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του Χριστού;

•Πού πάει η ΧΑΡΙΣ του Θεού, που τα «πάντα ισχύει» (Φιλιπ.δ’ 13) ο πιστός;

•Πού πάει η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ότι θα καταλυθεί το κράτος του αντιχρίστου Διαβόλου τελείως;

Ο πιστός χριστιανός ένα φοβάται: Να μη παραδοθεί στους πειρασμούς και θελήσει μόνος του να γίνει άβουλο νούμερο σκοτεινών δυνάμεων.

Δεν ταράζεται από το σύνδρομο της θρησκευτικής τρομοκρατίας που έχει καταλάβει αστήρικτους και ανόητους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: