ΝΕΟ-ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΠΛΑΝΕΣ

π.Δομετίου Αμβρακιώτη

-----------------------------------------------------------------------

Στο προφίλ fb νέοποτειχισμένου κληρικού διαβάσαμε τα εξής:

"Δεν μπορείς να κοινωνήσεις αν είσαι στην αίρεση, αν είσαι εμβολιασμένος και αν έχεις πάρει την κάρτα".(:::::::::).

Οι απαράδεκτες αυτές απόψεις μας αναγκάζουν να σημειώσουμε τα εξής;

Η αποτείχιση είναι μια πρακτική ορθόδοξης ένστασης κατά των αιρέσεων και βασίζεται στον 31ο Αποστολικό κανόνα και 15ο κανόνα της ΑΒ Συνόδου.

Ο 31ος Αποστολικός κανόνας προβλέπει την διακοπή της «κοινωνίας» με τον επίσκοπο, για λόγους «ευσεβείας και δικαιοσύνης»! Ευσέβεια είναι τα ορθά δόγματα και η τήρηση των εντολών του Θεού. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι η Γραφή, με τη λέξη «δικαιοσύνη», εννοεί την αρετή γενικά, την ευσέβεια στη ζωή. Ο 15ος Κανόνας της Πρωτοδευτέρας είναι ειδικός Κανόνας και μας λέει ότι από όλες τις περιπτώσεις, που οι πιστοί μπορούν να διακόπτουν τη «κοινωνία» από τον επίσκοπό τους, καθορίζεται μόνο μία. Είναι η περίπτωση, που επίσκοπος δημοσία διδάσκει απροκάλυπτα μία αιρετική διδασκαλία, καταδικασμένη είτε από Συνόδους, είτε από Πατέρες.

Ο 15ος Κανόνας δεν καταργεί τον 31ο Αποστολικό Κανόνα, αλλά τον συμπληρώνει. Ενεργεί δηλ. παράλληλα με αυτόν.

Δυστυχώς στους νέοποτειχισμένους μπήκαν και άλλες αμαρτίες -αιρέσεις (;;;;;)). Ο εμβολιασμός και η κάρτα του πολίτη. Αυτά είναι βεβαίως σοβαρά πνευματικά θέματα για τα οποία έχουν διεξοδικά αναλυθεί στο παρελθόν και έχουν επισημάνθεί ποια πνευματικά προβλήματα δημιουργούν. Όμως δεν συμπεριλαμβάνονται στις ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΈΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.

Οπότε καλό θα κάνουν οι νέοποτειχισμένοι να πάψουν να διαδίδουν ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΛΑΝΕΣ γιατί καλλιεργούν πλέον την νοοτροπία σέκτας. Οι περισσότεροι αποτειχισμένοι σταμάτησαν πλέον να μιλάνε για αιρέσεις αλλαζοντας πλήρως το θεματολόγιό τους την στιγμή που στο χριστεπώνυμο πλήρωμα υπάρχει μεγάλη άγνοια για τις αιρέσεις του Παπισμου-Μονοφυσιτισμού-Προτεσταντισμού, για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών,για τους θεολογικούς διαλόγους κ.λ.π. Μάλιστα καλλιεργείται ένας σύγχρονος Γεροντισμός. Ξεχάσαμε τι λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας για τις ααιρέσεις γνωρίζουμε όμως τι είπε ο τάδε σύγχρονος Γέροντας για την κάρτα του πολίτη,για σφραγίσμστα και προχαράγματα κ.α.

Προχαράγματα και σφραγίσματα πριν το Χάραγμα δεν δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Πατερική Παράδοση ένα και μόνον προ-Χάραγμα γνωρίζει ως διαχρονικό αντιχριστολογικό σημείον: το ανέκαθεν ενεργούμενο «Μυστήριον της 'Ανομίας» και τα συμφυή προς αυτό χαράγματα της πολυμόρφου αμαρτίας και πλάνης, τα οποία δεχόμεθα αυτοπροαίρετα από τα πονηρά και ακάθαρτα πνεύματα στην καρδιά μας και τα οποία μας οδηγούν στην σταδιακή αντι-χριστοποίηση.

Επίσης μπορούν να μας πουν όσοι αποδέχονται αυτές τις πλάνες: Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ σταμάτησε να υπάρχει;;;; Με ποιο δικαίωμα αποκλείουν από την θεία κοινωνία όσους πήραν η θα πάρουν την ψηφιακή ταυτότητα (π,χ αστυνομικοί), όσους έχουν διαβατήριο, ή όσους εμβολιάστηκαν είτε από άγνοια είτε αναγκαστικά;;;;;

6 σχόλια:

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Η συνέχεια από ανωτέρω…

Συνοψίζοντας πως θα υπογράψουμε την ψηφιακή ταυτότητα χωρίς να γνωρίζουμε τα κρυπτογραφημένα δεδομένα που αποθηκεύονται στο τσιπ καταδότη του αντίχριστου 666; (βιντεο) https://rumble.com/v2pz4sj-rfidchip-666-from-world-antichrist-genocidal-dictatorship.html , https://www.brighteon.com/57275d88-116e-4777-9da9-9861dd912c4f , https://ugetube.com/watch/11jxrpoe5h9zw3p .
Τα προσωπικά μας δεδομένα και ότι άλλο αποθηκεύεται κρυπτογραφημένο στο μικροτσίπ microchip της ψηφιακής χρεωστικής, πιστωτικής ή άλλης κάρτας ταυτοποίησης δεν είναι προσβάσιμα στον κάτοχό της γιατί δεν είναι απλό συμβατικό έγγραφο αλλά ηλεκτρονικό. Επομένως πως ζητάτε παράνομα και αντισυνταγματικά να την υπογράψουμε και να την αποδεχτούμε αντίχριστοι δικτάτορες, παραβιάζοντας την εν Χριστώ ελευθερία της αθάνατης ψυχής μας που είναι αναφαίρετο δώρο του Αγίου Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο; Όπως την κάρτα εργασίας σήμερα και την επίσης παράνομη ψηφιακή ταυτότητα αύριο μεθαύριο με τσιπ καταδότη του αντιχρίστου 666; http://www.freevolition.gr/666.htm

Ο Άγιος Παΐσιος ο αγιορείτης: Η επαλήθευση της προφητείας για το χάραγμα του αντιχρίστου 666 σε συνάρτηση με την αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού (Βίντεο Ντοκούμέντο) https://rumble.com/v2z86u6-saint-paisios-the-true-prophecy-about-the-mark-of-the-antichrist-666.html , https://www.brighteon.com/b1814c5d-1235-42a1-be5e-22cea4ce7e27 , https://ugetube.com/watch/F4SZghzlbRuFGi5 .

ΥΓ. Έως πότε θα κατηγορούν με αντίχριστο μίσος δημόσια οι αμετανόητοι αιρετικοί οικουμενιστές πανθρησκειαστές τους ορθόδοξους αποτειχισμένους από την παναίρεση του οικουμενισμού και θα δημοσιεύονται οι αιρετικές συκοφαντίες τους άκριτα ακόμα και από ορθόδοξες σελίδες;;; ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ; "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων» (ΕΠΕ 23, 492 - 494)". "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «ΤΟ ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ, ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ, ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ ΕΣΤΙΝ, ΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ» (P.G. 63, 231-232)". «Πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς; (Λουκ. 18, 8)».

Ανώνυμος είπε...

Υπέβαλε την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 την παραίτησή του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ένας Ορθοδοξότατος Πατριώτης Επίσκοπος, ένας σύγχρονος ΠαπαΦλέσσας! Ασκητικός και Αγωνιστής αρχιερεύς, Πανάξιος μητροπολίτης. Ένα σέμνωμα και αγλάισμα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος! Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου ο νέος ποιμενάρχης της των Θεσσαλονικέων Εκκλησίας να συνεχίσει το θεάρεστον και θεοπρόβλητο έργο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου και να είναι(όπως είναι και ο κ.Άνθιμος) σφοδρός πολέμιος του Οικουμενισμού! Οι ευχές κι οι ευλογίες του Παναγιωτάτου π.Ανθίμου να συνοδεύουν όλους μας!
Χρόνια πολλά στους Σωτήρες και τος Σωτηρίες!
Υστερόγραφο•Ο Μητροπολίτης Άνθιμος είναι:Σεμνός και ιεροπρεπής, «φρονίμου βίου ζηλωτής», καλλίφωνος και παραδοσιακός, γνώστης αλλά και τηρητής του τυπικού της Εκκλησίας,ανήρ κόσμιος τοις ήθεσι και ιεροπρεπής,ευσυνειδήτως δε και εν αφοσιώσει προς την Εκκλησίαν εκπληρών τα καθήκοντα αυτού

Ανώνυμος είπε...

«Και την ψήφον (666) δε του ονόματος του θηρίου, πανταχού πλατύναι επετηδεύθη, εν τε πράσεσι και ωναίς, ιν' ο μη τούτο επιφερόμενος, εν ταις των αναγκαίων ενδείας τελευτήση» (Επίσκοπος Αρέθας Καισαρείας, P.G. 106, 681 A).

«Διότι επειδή είναι Θεομάχον θέλει όλοι ν' απολεσθώσι· διότι τοιούτον τρόπον μεταχειρίζεται ο Τύραννος, ώστε όλοι να βαστάζωσι την σφραγίδα του Θηρίου, όταν θα έλθη ν' απατήσει τα σύμπαντα» (Άγιου Εφραίμ του Σύρου, τόμος Δ, 116- 117).

Επιπλέον δείτε την προφητεία για τον αντίχριστο "αλάθητο" αιρετικό Πάπα της Ρώμης με αρίθμηση 90) «Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία» από το βιβλίο "ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ" του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ στην σελίδα http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=42718

Ανώνυμος είπε...

άρα να πάρουμε την κάρτα πάτερ;ή απλώς προεξοφλείτε σαν τον λέοντα του πειραιά ότι όποιος
δεν τη λάβει κακό του κεφαλιού του και μαύρο φίδι που τον έφαγε,και τα συσσίτια δε φτάνουν
για όλους;καταλαβαίνω εσείς δεν είπατε αυτό.
πάντως όπως λένε και οι σύγχρονοι πατέρες,καλλίτερα πλανεμένος μες την εκκλησία την political
correct των μορφωμένων, την κανονική,με τα έγκυρα συλλείτουργα,παρά αποτειχισμένος-πλανώμενος εκτός εκκλησίας-σωτηρίας.
για ποιους παπικούς,προτεστάντες μας λέτε;αυτοί έχουν έγκυρα μυστήρια και έγκυρο βάπτισμα με
απόφαση συνόδου.γι΄αυτό ο παπικός που επιστρέφει στην political correct εκκλησία μόνο χρίεται.
γι αυτό και η κανονική εκκλησία βαπτίζει με ποδόλουτρο απ΄το 1965 και μετά.για να υπάρχει συμφωνία.πόσα ήξεραν από παλιά οι μορφωμένοι!μόνον οι αιρετικοί παλαιοημερολογίτες βαπτίζονται άφοβα όταν επιστρέφουν στη μαμά εκκλησία.
μία είναι η αίρεση σήμερα πάτερ ο παλαιοημερολογητισμός.εμείς τι να πούμε οι αμόρφωτοι!
οι "ειδικοί"γνωρίζουν.
και κάτι τελευταίο.υπάρχουν ορθόδοξοι σήμερα,ή μονάχα χριστιανοί; δε βρίσκω πουθενά απάντηση, όποιον και να ρωτήσω.

Ανώνυμος είπε...


Προς Ανώνυμο 8 Αυγ.10.56
-Το αν θα πάρει την ψηφιακή ταυτότητα κάποιος είναι προσωπικό του θέμα και δεν θα αναγορευτούμε σε κηδεμόνα του καθενός.
-Σήμερα υπάρχει ένας αριθμός συμπολιτών μας που είτε υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας,είτε έχουν διαβατήριο έχουν το τσιπ στην ταυτότητα και στο διαβατήριο.Αυτοί θα πρέπει να αποκλειστούν απο την Θεία Κοινωνία μόνο γι΄αυτό;
-Το τί λένε οι σύγχρονοι πατέρες ή Μητροπολίτες δεν με ενδιαφέρει καθόλου γιατί παρερμηνεύον τον Χρυσοστομικό λόγο.Με ενδιαφέρει μόνο τι λένε οι Άγιοι και η Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.
-Τα υπόλοιπα είναι άλλα θέματα που έχουν αναπτυχθεί σε άλλα άρθρα.
π.Δομ.Αμβρακ

Λίθος είπε...

Εντός της Εκκλησιάς είναι μονό όσοι εμπράκτως ακολουθούν την αλήθεια του Χριστού και την ομολογούν ορθόδοξα άχρι Θανάτου λαμβάνοντας την σφραγίδα ομολογίας του Θεού (βίντεο): https://rumble.com/v362sf8-only-by-following-the-truth-of-christ-orthodoxly-are-we-within-his-church.html