Υπάρχει άτυπο κίνημα πολιτών ως αντιρρησίες της ψηφιακής ταυτότητας;;; (π.Δομ.Αμβρακ)

------------------------------------------------

Γράφτηκε ότι δημιουργείται ένα άτυπο κοινωνικό κίνημα πολιτών με αφορμή τις νέες ταυτότητες και καταγράφεται ως «κίνημα με αντιρρησίες της ψηφιακής ταυτότητας».

Οι κοινωνιολόγοι ορίζουν ως κοινωνικό κίνημα την δυναμική και οργανωμένη προσπάθεια ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων να επιφέρουν ή να αποτρέψουν κάποια κοινωνική αλλαγή. Με βάση τον ορισμό αυτό θα εξετάσουμε αν υπάρχει «δυναμική και οργανωμένη προσπάθεια " στους αντιρρησίες της ψηφιακής ταυτότητας.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα στους αντιρρησίες-πολίτες διαπιστώνουμε τα εξής.

Α. Ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις.

Β. Ένας μεγάλος αριθμός ανήκει στο 41% των ψηφοφόρων.

Γ. Μερικοί από αυτούς έχουν εμβ@λιασθεί.

Δ. Παρουσιάζουν ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ σύγχυση για τις νέες ταυτότητες.(προχάραγμα, σφράγισμα κ.λ.π).

Ε. Χρησιμοποιούν τερτίπια του νόμου για να διατηρήσουν τις παλιές ταυτότητες.(συστημικοί επομένως).

ΣΤ. Ως πηγή ενημέρωσης έχουν συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα ή πηγές από ζηλωτικούς κύκλους..

Ζ. Έχουν άγνοια ή συγκεχυμένες ιδέες για τους νόμους που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα (π.χ.Συνθήκη Σενγκεν κ.λ.π).

Η.Η «αντίσταση» στις νέες ταυτότητες οργανώνεται κυρίως μέσω κοινωνικών δικτύων, όπου σε πολλές ιστοσελίδες κυκλοφορούν οδηγίες ώστε να αποφύγει κάποιος την έκδοση νέας ταυτότητα.

Η ιδεολογική σύγχυση επομένως για το θέμα δεν δημιουργεί οργανωμένη προσπάθεια γιατί λείπουν βασικές ιδεολογικές θέσεις που αφορούν την ανθρώπινη ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πρακτικές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που μέχρι τώρα όλοι οι παραπάνω έχουν αποδεχθεί (ΑΜΚΑ-ΑΦΜ-(διαβατήρια-κάρτες τραπεζικών λογαριασμών Κ.Α) .Επίσης η δυναμική του κινήματος θα αξιολογηθεί από την πρακτική της μη παραλαβής της ψηφιακής ταυτότητας όταν θα κληθεί ο κάθε ένας αντιρρησίας συνείδησης. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για άτυπο κίνημα εναντίον των ταυτοτήτων γιατί τελικά η απόφαση θα είναι προσωπική και ατομική.

Η ιδεολογική σύγχυση των αντιρρησιών των ψηφιακών ταυτοτήτων έγινε εμφανέστατη γι΄αυτό οι διάφοροι Ευαγγελάτοι τους δίνουν τηλεοπτικό βήμα για να τους εξευτελίσουν.

Γι΄αυτό θα είναι καλό να απέχουν από τέτοιες τηλεοπτικές συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: