Xarilaos Stoyraitis

 

Η Εκκλησία του Χριστού συνεχίζει για δύο ακόμη Εβδομάδες την Νηστεία των Αγίων Αποστόλων,οι οποίοι θα είναι συγκάθεδροι του Κυρίου εν ημέρα Κρίσεως.

Οι αιρετικοσχισματικοί και καταδεδικασμένοι Νεοημερολογίτες όμως, δεν μετέχουν Αυτής,γι΄αυτό και σταμάτησαν να νηστεύουν την Νηστεία αυτή εδώ και δύο ημέρες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ,οταν ο Νεοημερολογιτισμός ΄΄κάνει Πάσχα΄΄ από 3 έως 8 Μα΄ί΄ου ,η Νηστεία των Αγίων Αποστόλων εξαφανίζεται.

 

Χαρίλαος Ι.Στουρα΄ί΄της.

Θεολόγος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι νηστεύουν τις 4 ημέρες από αυτές που λέει ο κ.Χαρίλαος,είναι δυνάμει αφορισμένοι από την Εκκλησία τιυ Χριστού.Καταπατούν τους Αποστολικούς Κανόνες και δεν έχουν θέση στην Εκκλησία του Κυρίου.Μιλάω για τα Σαββατοκύριακα κ.Στουραΐτη.Τις δέ υπόλοιπες 10 ημέρες(από τις οποίες οι 4 είναι Τετάρτες και Παεασκευές,και στις οποίες νηστεύουν και οι αποτειχισμένοι Ορθόδοξοι που ακολουθούν το Πολιτικό Ημερολόγιο),εκτός Τετάρτης και Παρασκευής,ο κ.Χ.Σ. απολαμβάνει τις καλοκαιρινές ημέρες με τσιπούρες και σολομούς στα κάρβουνα,φουρνιστά μπαρμπούνια και μπακαλιάρο με σκορδαλιά.Πολλά μπορούμε να γράψουμε,αλλά θα είναι άδικος ο κόπος μας.Για να είναι τυπικός ο κ.Χ.Σ.,πρέπει να νηστεύει όλο το καλοκαίρι,γιατί έτσι νήστευαν οι παλιοί γνήσιοι Ορθόδοξοι(και να ξεχάσει τα παγωτά που έχουν γάλα,μόνο γρανίτα θα τρώει για να δροσίζει την γλώσσα του).

Θεολόγος-Κανονολόγος

Ανώνυμος είπε...

Κ.Χ/Σ
Απ΄’ότι φαίνεται σας αρέσει να ζείτε σε ουτοπικούς και εξωπραγματικούς χώρους.
Και εξηγώ.
-Η ημερομηνία του Πάσχα του 2023 ήταν λανθασμένη λόγω των γνωστών σφαλμάτων του ιουλιανού ημερολογίου. Επομένως γιορτάσετε Πάσχα σε πλασματική ημερομηνία και δεν εφαρμόσατε όπως έπρεπε τους όρους εορτασμού της Α Οικουμενικής Συνόδου με πραγματικά αστρονομικά φαινόμενα.
-Όλες οι υπόλοιπες εορτές που εξαρτιόνται από την ημερομηνία του Πάσχα τις γιορτάσατε σε πλασματικές ημερομηνίες. Αυτό θα επαναληφθεί και για την εορτή των Αγίων Αποστόλων και επομένως και η νηστεία που προηγείται δεν είναι σε αριθμό ημερών αυτή που προβλέπεται.Οπότε κρίμα η χαρά σας για την Ορθοδοξία που υπηρετείτε.
-Η νηστεία είναι μέσο άσκησης και όχι αποδεικτικό της Ορθοδοξίας. Βεβαίως την δεχόμαστε στα ορθόδοξα πλαίσια χωρίς να επαιρόμαστε γι΄αυτή. Είναι γνωστά τα λόγια του Χριστού για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται. Επίσης Μην ξεχνάτε ότι και ο διάβολος νηστεύει.
-Για το σχίσμα το οποίο δημιουργήθηκε λόγω του ημερολογιακού το 1924 ευθύνονται όσοι παλιοημερολογίτες και νεοημερολογίτες συμμετείχαν. Απο εκεί και πέρα πλήθος αιρέσεων κατέκλυσαν και τον παλαιοημερολογίτικό και νέο-ημερολγητικό χώρο. Το να μην ασχολούμαστε με αυτά και να στρουθοκαμηλίζουμε είναι πρακτική που μας στέλνει στην κόλαση και ούτε η νηστεία μας σώζει.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 2 Ιουλίου 2023 στις 12:04 π.μ. & 2 Ιουλίου 2023 στις 4:15 π.μ.

Ὅσον καί νά προσπαθῆτε νά συσκοτίσετε τήν Ἀλήθειαν, ὄχι μόνον δέν θά τό κατορθώσετε, ἀλλά καί αὐτο-εξευτελίζεσθε. Ὅπως γράφουν οἱ ἴδιοι οἱ Οἰκουμενισταί στά ἐπίσημα κείμενά των (βλ. π.χ. τήν Πατριαρχικήν Ἐγκύκλιον τοῦ 1920), εἰσήγαγαν τό νέον ἑορτολόγιον γιά νά συνεορτάζουν μέ τήν αἱρετικήν Δύσιν, καταργοῦντες ἔτσι ἐν τοῖς πράγμασι τόν 37ον Κανόνα τῆς ἐν Λαοδικείᾳ Συνόδου (ἐπικυρωθέντος ἀπό τόν 2ον Κανόνα τῆς ΣΤ Οἰκουμενικῆς), γεγονός πού ἀποτελεῖ βλασφημίαν κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Γράφουν ἐπίσης εὐθαρσῶς ὅτι ἀπέβλεπον εἰς τήν «Ἕνωσιν τῶν Ἐκκλησιῶν», ἤτοι τήν κατάργησιν τῆς Ὀρθοδοξίας, ὅπερ ἀποτελεῖ δευτέραν βλασφημίαν κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος! Ἦτο δέ γνωστόν ὅτι ἡ εἰσαγωγή τοῦ ν.ἡ. θά προκαλοῦσε σχίσμα καί ἑορτολογικήν ἀταξίαν, ἐπειδή τό «καλεντάριον τῶν Λατίνων» εἶχε καταδικασθῆ ἀπό τρεῖς Πανορθοδόξους Συνόδους (1583, 1587 καί 1593). Τρίτη βλασφημία κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος! Οἱ τοῦ π.ἡ. δέν ἄλλαξαν τίποτε, δέν ἐπεκαλέσθησαν ἀνακρίβειες εἰς τήν μέτρησιν τοῦ χρόνου, ὅπως ἔκαναν καί κάνουν ἀκόμη οἱ Οἰκουμενισταί (ὑποκριτικῶς, βεβαίως, καθότι εἶχον ἀλλότριον σκοπόν), ἄρα ἀπό ποῦ προκύπτει ὅτι εἶναι «χρονολάτραι»; Δέν ἔχω χρόνον γιά ἀτέρμονες «συζητήσεις» μέ κακοπροαιρέτους, μέ λασπολόγους-συκοφάντας διαστρεβλωτάς τῆς Ἀληθείας κ.λπ. Τό ἔχω κάνει ἄπειρες φορές καί στό τέλος δέν βγαίνει κανένα κέρδος, ἀλλά τό κόστος (χάσιμο χρόνου) εἶναι τεράστιον.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Ουτοπικά και εξωπραγματικά είναι τα όσα λέτε,ανώνυμοι.
Σας ενημερώνω ότι,το Ιουλιανό Ημερολόγιο,το οποίο ακουλουθεί η Εκκλησία εδώ τόσους αιώνες,δεν χάνει το παραμικρό και τα πάντα πορεύονται εν τάξει.