ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ -- Dim Athan

Ένα από τα θέματα που σύντομα θα έρθουν εντονότερα στο προσκήνιο είναι το θέμα των νέων  ψηφιακών ταυτοτήτων. Οπότε θα προκύψει ο προβληματισμός. Θα παραλάβουμε τις νέες ταυτότητες που θα μας οδηγήσουν πιο βαθιά στην σύγχρονη ηλεκτρονική φυλακή;

Όποιος παραλάβει την ταυτότητα θα σφραγιστεί με το χάραγμα του Αντιχρίστου;;;

Ήδη ξεκίνησε στην Βουλή η παρουσίαση μέρος του θέματος από κόμμα της αντιπολίτευσης

Προσωπική μου όμως άποψη είναι ότι ξεκίνησε το θέμα με λάθος τρόπο.

Το καθολικό φακέλωμα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια με την βοήθεια ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ. Κανένας πολιτικός μέχρι τώρα δεν έθιξε το θέμα αυτό. Μην ξεχνάμε ότι υγειονομικοί τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού, από τον ΑΜΚΑ και τα πρόστιμα για τον μη εμβολιασμό μπήκαν πάλι με την βοήθεια του ΑΜΚΑ.

Υποστηρίχτηκε ότι με τα ισχύοντα, δεν είναι δυνατὴ η διασύνδεση και διαλειτουργικότητα όλων των βάσεων δεδομένων μεταξύ τους. Άποψή μου είναι αυτό γίνεται. Δηλαδή υπάρχει διασύνδεση των βάσεων δεδομένων. Απλά τώρα θα γίνεται ευκολότερα.

Και αυτό φάνηκε με την διασύνδεση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.Ο ΑΜΚΑ έδειξε τους ανεμβολίαστους και η ΑΑΔΕ καθόρισε στο ΑΦΜ το πρόστιμο και στον κωδικό πληρωμής την αναστολή μισθού.

Όπως είναι διαμορφωμένη η σύνθεση της Βουλής ο νόμος για τις ψηφιακές ταυτότητες θα περάσει και όποιος δεν υπακούσει στην παραλαβή της θα έχει προβλήματα .Σωστά γράφτηκε ότι «Δεν δέχεσαι να παραλάβεις την Κάρτα και τον κωδικὸ αριθμό της; Δεν θα έχεις πρόσβαση στην ηλεκτρονικὴ διακυβέρνηση, δεν θα είσαι "πιστοποιημένος " απὸ το σύστημα πολίτης και δεν θα δικαιούσαι να ασκήσεις τα δικαιώματα που προϋποθέτουν κατοχὴ και χρήση της Κάρτας (φυσικὰ και του Αριθμού). Δεν θα μπορείς να συναλλαχθείς όχι μόνο στο δημόσιο αλλὰ και στον ιδιωτικὸ βίο, αφού δεν θα είσαι ένας "πιστοποιημένος" απὸ το σύστημα πολίτης».

Αν ψηφιστεί ο νόμος τα κόμματα που διαφωνούν τι θα προτείνουν. Να μην εφαρμοστεί ο νόμος;;;Τελικά δεν μας ενοχλούν το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ ως μέσα φακελλώματος αλλα μας ενοχλεί ο ενιαίος αριθμός που θα τα αντικαταστήσει.....

Τώρα για το θέμα ψηφιακής ταυτότητας και Αντιχρίστου χαράγματος θα αναφερθούμε μελλοντικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=Jy4_FQp7n-w