Προς θολολογους 3/ΕΞΑΡΙΔΕΣ (666) (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ) πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου (χημικού-βιοχημικού)

Προς τον διαφωνούντα ιστολόγο κ.α

Α. Στα προηγούμενα  άρθρα ξεκαθάρισα για μια ακόμα φορά ότι το θέμα της κάρτας του πολίτη (ψηφιακής ταυτότητας) και της Αποκάλυψης ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ. Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ που συνοδεύει το θέμα έχει τις ρίζες της στην Αμερική. η υπόθεση ξεκίνησε από ένα βιβλίο γραμμένο το 1981 από αμερικανίδα προτεστάντισσα Μ.RELF. Πρόκειται για το βιβλίο της Mary Stewart Relfe “When your money fails” (και τη συνέχειά του “The new money system”) που έγινε μπεστ σέλερ στην Αμερική. Ε, λοιπόν, αυτά τα βιβλία έγιναν ευαγγέλια στην Ελλάδα από εκείνους που δεν θέλουν να ακούσουν ούτε για προτεστάντες ούτε για Αμερική ούτε και για γυναίκες!

Η κυρία Relfe παρουσιάζει τον εαυτό της ως νέο Ευαγγελιστή Ιωάννη και δηλώνει ότι έλαβε «εξ αποκαλύψεως» και «κατά θέλημα Χριστού» το μήνυμα ότι το 666 είναι το χάραγμα του αντίχριστου και ότι ο γραμμωτός κώδικας (bar code) φέρει το 666. Κατά συνέπεια, όποιος δέχεται και χρησιμοποιεί τον γραμμωτό κώδικα, όποιος μετέχει στο νέο οικονομικό σύστημα συναλλαγών συνεργεί στην εισαγωγή του «σφραγίσματος του αντίχριστου».

Έτσι, οι ιδέες αυτές κατέκτησαν τους συντηρητικούς κύκλους της Εκκλησίας μας. Με αποτέλεσμα ότι έτσι επήλθε μια σοβαρή αλλοίωση στο ορθόδοξο φρόνημα. Στην αρχή μεταφράστηκαν αυτούσια τα βιβλία της Mary Relfe (The new money system - To νέο σύστημα χρήματος). Εκείνοι που τα πήραν σοβαρά, καταδίκαζαν την χρήση του κομπιούτερ. Και διεκήρυτταν, ότι όποιος πιάνει στα χέρια του κάτι που έχει το bar code ή το 666 χάνει μια για πάντα την σωτηρία του! Επακολούθησε μια κυριολεκτική έκρηξη θρησκευτικής παραφιλολογίας γύρω από τον bar code και τον αντίχριστο, που κυριολεκτικά δαιμονοποιούσε την πρόοδο στην πληροφορική (Κομπιούτερ). Με την πάροδο του χρόνου οδηγήθηκαν σε αδιέξοδα. Και oι πιο "συνετοί" άρχισαν να κάνουν υποχωρήσεις. Πρώτα είπαν: Να χρησιμοποιείς το περιεχόμενο και να πετάς το κουτί με τον bar code!.. Μετά είπαν: Ο,τι πάει στην τσέπη ή στην κοιλιά, δεν βλάπτει! Σημασία έχει (λένε τώρα!), μόνο αν μπει στην ταυτότητα! Γιατί ή ταυτότητά μας είναι τάχα το «πρόσωπό» μας! (Γελοιότητες!). Είναι θλιβερό, εφευρήματα αιρετικών, και μάλιστα με θεολογικές προϋποθέσεις που απέχουν χαωδώς από τις ορθόδοξες, να προσδιορίσουν τις ενέργειες Ορθοδόξων, κληρικών, μοναχών, αρχιερέων, και να τους οδηγούν σε μια ξενότροπη πολιτική δραστηριοποίηση.

Γνωρίζοντας ότι η άποψή της θα αντικρουστεί εύκολα, η Relfe επικαλείται άλλους κωδικούς, «μυστικούς» αυτή τη φορά, τους οποίους δήθεν χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και που τους έμαθε η Relfe με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Για να μπερδέψει μάλιστα κι άλλο τους αναγνώστες της, παραθέτει μια μακρά σειρά προϊόντων και εμπορικών σημάτων όπου απαντάται ο αριθμός 666.

Το σημαντικό είναι ότι τα βιβλία της δεν βρήκαν πρόθυμους αναγνώστες μόνο στους γνωστούς υποστηρικτές κάθε μυστικιστικής ή παραθρησκευτικής συνωμοτικής θεωρίας. Πολύ γρήγορα υιοθετήθηκαν από ορθόδοξους μοναχούς, οι οποίοι άρχισαν να τα διαδίδουν με ζήλο στους οργανωμένους πιστούς. Αποσπάσματα της Relfe περιέχονται στο βιβλίο του αγιορείτη μοναχού Παρθένη («Ανησυχητικά σημεία των καιρών»), στο οποίο προστίθενται και οι ελληνικές εμφανίσεις του 666 «στο παλιο πεντοχίλιαρο, στα εισιτήρια των λεωφορείων, σε πολλά είδη προϊόντων και στη νέα μας ταυτότητα».

Β.Η ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει επίσημα τις ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην Αποκάλυψη των εξής Αγίων και εκκλησιαστικών συγγραφέων: Άγιου  Κυρίλλου Ιεροσολύμων. Άγιο Ιππολύτου ,Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Οσίου  Εφραίμ Σύρου (με επιφύλαξη ορισμένων σημείων μεταφρασμένων κειμένων). Αγίου Βικτωρίνου, Αγίου Βέδα ,Αρέθα Καισαρείας, Οικουμένιου. Νεοφύτου Εγκλείστου και με επιφύλαξη κάποιων νεότερων. Επομένως όποια ερμηνευτική άποψη διατυπώνεται καλό θα είναι να μην αυθαιρετείτε αλλά να κάνετε την αντίστοιχη παραπομπή. Εύκολα θα διαπιστώσετε στα προηγούμενα άρθρα αν έγώ εφαρμόζω ή όχι αυτή την πρακτική.

Γ. Οι ερμηνευτκές προσεγγίσεις των Αγίων και των εκκλησιαστικών συγγραφέων μερικές φορές είναι διαφορετικές. Γι΄αυτό πάλι η διαχρονική Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΜΜΙΑ και ειδικότερα στο θέμα της ερμηνείας του αριθμού του Αντιχρίστου XΞΣΤ. Το άφησε και παραμένει ΘΕΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.

Δ. Γράφετε: «Το 666 απο μόνο του είναι ενα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Η διαφορά έγκειται στο ποιος ειναι αυτός που στο επιβάλλει και για ποιον λόγο στο επιβάλλει. Αν δεν υπάρχει θέμα γιατί ολα οδηγούν στο όποιοςδεν το εχει δεν θα μπορεί να επιβιώσει;;;»

Για το ότι το ότι  666 απο μόνο του είναι ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Για το δεύτερο μέρος της παραπάνω άποψης σημειώνω τα εξής.

Είναι εύκολο να διαπιστώσεις σήμερα την ΦΤΩΧΙΑ και την ΑΝΕΧΕΙΑ που μαστίζει μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, λόγω ανεργίας και απαράδεκτων πολιτικών πρακτικών οι οποίες έχουν σχέση και με την γενικότερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν χρειάζεται να έλθει το χάραγμα για να συμβούν αυτά. Οπότε η εμπλοκή της Αποκάλυψης στο θέμα αυτό είναι ΑΤΥΧΗΣ.

Ε. Ενώ οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, επιμένετε να υποβιβάζετε την ερμηνεία των συνεπειών της αποδοχής του χαράγματος ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (αγοράσαι ή πωλήσαι).Δηλαδή το προφητικό και ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ της Αποκάλυψης γράφτηκε για να μας δείξει τον κίνδυνο μόνο της ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ την στιγμή που οι ΑΝΔΡΕΑΣ και ΑΡΕΘΑΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ γράφουν:

«Θα θέσει τη σφραγίδα του ονόματος π τς χειρς ατν τς δεξις. Γιατί; «Ινα των δεξιών και αγαθών έργων εκκόψη την ενέργειαν» (Ανδρ. – Αρέθ.) – για να μην τους αφήσει να πράττουν τα καλά και αγαθά έργα.
Θα τους σφραγίσει και 
π τν μετώπων, στο μέρος που βρίσκεται επάνω από τα μάτια τους για να «εμποιήση σκοτασμόν τοις απατωμένοις» (Αρέθ.) και «ίνα εν τη πλάνη και τω σκότει διδάξη αυτούς παρρησιάζεσθαι» (Ανδρ.) και «του μη ώς εν ημέρα ευσχημόνως αντέχεσθαι της ευσεβείας» (Αρέθ.). Δηλαδή, θέλει σ’ αυτούς που απατά να φέρει σκοτασμό, όχι μόνο στα μάτια, αλλά και στο νου και έτσι να τους διδάξει να περπατούν και να ενεργούν με θάρρος μέσα στη πλάνη και στο σκοτάδι, και να μην αντέχουν πια την ευσέβεια και την ευσχήμονα ζωή της ημέρας και του φωτός»

Αφου λοιπόν τα πράγματα είναι έτσι τότε γιατί το χωρίο  «να μή τις δύνηται γοράσαι πωλσαι ε μ χων τ χάραγμα, τ νομα το θηρίου τν ριθμν το νόματος ατο» να μην έχει ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ-ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.

Υπάρχει τροπάριο της Εκκλησίας που χαρακτηρίζει τους Αγίους ΚΑΛΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ γιατ΄έδωσαν ΑΙΜΑ και ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΠΝΕΥΜΑ. (Περισσότερα μπορείς να δείς σε προηγούμενο άρθρο μου στο ίδιο ιστολόγιο).

ΣΤ. Δεν αμφισβητώ την κατά γράμμα ερμηνεία της Αποκαλύψεως. Όμως το πρόβλημα επιβίωσης θα αφορά τους «πιστούς του Αρνίου» που θα καταφύγουν στην έρημο.

Εσείς πιστεύετε ότι όποιος δεν πάρει την κάρτα του Πολίτη (πιστός, άθεος ,Βουδιστής,Μουσουλμάνος κ.λ.π) ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΣ άρα και σεσωσμένος;

Μήπως άθελά σας διατυπώνετε  μια νέα Θεωρία περί Εκκλησίας, της οποίας τα όρια καθορίζονται όχι από το περιεχόμενο και το είδος της ΠΙΣΤΗΣ, αλλά  από την ΚΑΡΤΑ του πολίτη και την παραλαβή της ή όχι;;;

Z. Αποτελεί πραγματικά ΟΞΥΜΩΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ να υιοθετείτε ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ την επιστολή του Οσίου Παϊσίου -ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ , για να τεκμηριώσετε τις θέσεις ενώ γνωρίζω (διαψεύστε με αν κάνω λάθος) ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΑΓΙΟ και τον κατηγορείτε ποικιλοτρόπως.

Η συγκεκριμένη επιστολή έχει μια μικρή ιστορία, την οποία την παρουσιάζουν κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με αυτόπτες μάρτυρες. Άλλος την συνέταξε την επιστολή  και την υπέγραψε, λόγω εμπιστοσύνης και εκτιμήσεως που είχε ο Όσιος  στον συντάκτη.

 Ήταν αδύνατο να γνωρίζει ο άγιος, που ζούσε στην έρημο,  τα της τεχνολογίας. Η επιστολή έχει πλήθος θεολογικών λαθών   που αναλύθηκαν σε βιβλίο που κυκλοφόρησε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Όσιος Παϊσιος δεν είναι ΑΓΙΟΣ η μειώνεται η αγιότητά του από την επιστολή αυτή. Ούτε η Ορθόδοξη Εκκλησία μέχρι τώρα  ενέταξε την επιστολή αυτή στα επίσημα ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ.

Η. Με αποκαλείτε περισπούδαστο και ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗ. Σας απαντώ. Περισπούδαστος δεν είμαι αλλά επειδή προέρχομαι από τον χώρο των θετικών επιστημών θεωρώ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ να κοροϊδεύουμε και να φοβίζουμε τον κόσμο καλλιεργώντας ένα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΝΕΥΜΑ ΑΡΙΘΜΟΦΟΒΙΑΣ και ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ. Καλό θα είναι να γνωρίζει ο κόσμος ότι τα τσιπ των ταυτοτήτων ή των καρτών λειτουργούν με βάση το δυαδικό σύστημα και ότι ο αριθμός 666 ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ γιατί η εισαγωγή τέτοιου αριθμού ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Ο αριθμός 666=1010011010 στο σύστημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Θ. Το διαβατήριο που έχει βιομετρικά στοιχεία και τσιπ, πού ταυτίζεται με την έννοια τής ταυτότητας γιατί δεν θεωρείται απαγορευτικό ;

Ι. Για τα υπόλοιπα που γράφονται από τον ιστολόγο μόνο ως κηρυκτικό παραλήρημα μπορούν να χαρακτηριστουν.  Σωστά μεν αλλά δεν έχουν σχέση με το θέμα που εξετάζουμε.

Προκειμένου πάλι να μην αλλοιωθούν τα γραπτά μου επαναλαμβάνω ως επίλογο.

Αν ο Αγώνας μας εναντίον της Κάρτας γίνεται για τους λόγους ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  και μόνο, είμαστε σύμφωνοι.Αν είναι για φαντασίες και για φαντάσματα, για παρερμηνείες και για πλαστογραφίες, της Ιερας Αποκαλύψεως, ΌΧΙ, μύριες φόρες ΌΧΙ.

 ΤΕΛΟΣ

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

BARCODE 666 https://norfid.wordpress.com/bar-code/iερά-μονή-oσίου-γρηγορίου-o-γραμμικός-κώ

https://www.pemptousia.gr/2021/06/rfid-radio-frequency-identification/

https://agonasax.blogspot.com/2023/07/rfid-rfid.html

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ NTOKOYMENTO) https://rumble.com/v2z86u6-saint-paisios-the-true-prophecy-about-the-mark-of-the-antichrist-666.html

https://www.scribd.com/document/391487633/ΣΗΜΕΙΑ-ΤΩΝ-ΚΑΙΡΩΝ-ΑΓ-ΠΑΙΣΙΟΥ-3-ΕΓΓΡΑΦΑ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΑΙ-ΑΓΙΟΥ-ΟΡΟΥΣ-ΦΕΚ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

https://rumble.com/v2z72o4-england-abolished-digital-citizenship-id-with-antichrist-informant-chip-666.html

ΑΙΔΩΣ είπε...

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΛΕΤΕ… Ιδού μερικά μονό από τα άπειρα συκοφαντικά ψεύδη και την διαδικτυακή διαστρέβλωση της αληθείας με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς χωρίς καμιά τεκμηρίωση του δήθεν ορθόδοξου ιερέως που αναφέρεται σε ιστολόγο της φαντασίας του γράφοντας χωρίς αιδώ με παράλογο αντίχριστο ΥΠΟΥΛΟ μίσος ακόμη και απέναντι στον άγιο ΠΑΪΣΙΟ:

«.... Εσείς πιστεύετε ότι όποιος δεν πάρει την κάρτα του Πολίτη (πιστός, άθεος ,Βουδιστής,Μουσουλμάνος κ.λ.π) ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟΣ άρα και σεσωσμένος;

Μήπως άθελά σας διατυπώνετε μια νέα Θεωρία περί Εκκλησίας, της οποίας τα όρια καθορίζονται όχι από το περιεχόμενο και το είδος της ΠΙΣΤΗΣ, αλλά από την ΚΑΡΤΑ του πολίτη και την παραλαβή της ή όχι;;;

Z. Αποτελεί πραγματικά ΟΞΥΜΩΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ να υιοθετείτε ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ την επιστολή του Οσίου Παϊσίου -ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ , για να τεκμηριώσετε τις θέσεις ενώ γνωρίζω (διαψεύστε με αν κάνω λάθος) ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΑΓΙΟ και τον κατηγορείτε ποικιλοτρόπως....»

Ανώνυμος είπε...

Την εν Χριστώ Ελευθερία της αθάνατης ψυχής μισεί ο αντίχριστος που ζητά να προσκυνήσουμε την εικόνα του λαμβάνοντας την ψηφιακή ταυτότητά του, χάραγμα 666 καταπατώντας το θεόσδοτο αυτεξούσιο, που δήθεν δεν έχει σχέση με τα Χάραγμα της Αποκάλυψης κατά την γνώμη σου ψευδοϊερέα αγιομάχε διαστρεβλωτή της αλήθειας του Χριστού και της διαχρονικής Μίας Αγίας ορθόδοξης Εκκλησίας του, αυτή των αγίων θεοφόρων Πατέρων μας, Μαρτύρων και Ομολογητών https://rumble.com/v2z86u6-saint-paisios-the-true-prophecy-about-the-mark-of-the-antichrist-666.html , https://www.brighteon.com/b1814c5d-1235-42a1-be5e-22cea4ce7e27 , https://ugetube.com/watch/F4SZghzlbRuFGi5

ΤΕΛΟΣ.-;

Ανώνυμος είπε...

Στάθη, μην ξεχνάς την διαστροφή που κάνει στην Αγια Γραφή. Πιστεύει ο τάλας πως ο Θεός δημιούργησε καί άλλους ανθρώπους πριν τον Αδάμ και την Εύα.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὡς συνήθως, ὁ λόγος τοῦ π. Δ.Ἀ. εἶναι θολός, ἀντιφατικός, ψευδής, αἱρετικός. Ἐφόσον λέγει ὅτι ἔχει μελετήσει τούς Ἁγίους Πατέρας πού ἀναφέρει, θά περίμενε κανείς νά μείνῃ στίς ἑρμηνεῖες τῆς Ἁποκαλύψεως πού αὐτοί ἔχουν κάνει, καί ὄχι νά σπαταλᾶ τόν χρόνον μας ἀναφερόμενος εἰς συγχρόνους Προτεστάντας καί ψευδο-αγίους, βγάζοντας μάλιστα αὐθαίρετα συμπεράσματα γιά τό τί πιστεύουμε ἐμεῖς, αἱρετικές ἑρμηνεῖες κ.λπ. Τό νά παραθέτῃς 2-3 Ἁγιοπατερικά χωρία καί, ἀντί ἀκριβοῦς βιβλιογραφικῆς ἀναφορᾶς (ἔτσι ὥστε νά μποροῦμε κι ἐμεῖς ν' ἀνατρέξουμε στίς πηγές), νά γράφῃς (Ἀρέθ. - Ἀνδρ.), προδίδει ὅτι τά λεγόμενά σου ΔΕΝ βασίζονται ἐπί τῆς Ἁγιοπατερικῆς διδασκαλίας, ἀλλά εἶναι προϊόντα τοῦ αἱρετικοῦ φρονήματός σου. Ὅπως καί στό ἡμερολογιακόν ζήτημα, ὅπου μᾶς ἔχεις φλομώσει μέ αἱρετικές ἀσυναρτησίες καί ψεύδη, ἔτσι καί τώρα στό κρίσιμον αὐτό ζήτημα μᾶς ἔχεις φλομώσει μέ κατεβατά ἀεριολογίας. Λοιπόν, γιά νά τελειώνουμε, ἄν ὄντως ἔχῃς μελετήσει τό θέμα ἁγιοπατερικῶς καί θέλῃς νά βοηθήσῃς τούς ἀναγνώστας σου ἐπί τοῦ κρισίμου αὐτοῦ θέματος, παράθεσε τά λεγόμενα τῶν Ἁγίων αὐτῶν Πατέρων, κάνε ἀκριβεῖς ἀναφορές, ἔτσι ὥστε νά μποροῦμε κι ἐμεῖς νά τά βροῦμε αὐτά τά κείμενα καί νά τά διαβάσουμε ὁλόκληρα (καί ὄχι ἀποσμασματικά) ἀπό τίς πηγές, καί τίποτε ἄλλο. Δικές σου ἑρμηνεῖες καί αὐθαίρετες τοποθετήσεις δέν θέλουμε. Οὔτε τῆς Refle, οὔτε τοῦ γ. Παϊσίου, οὔτε ...

fdathanasiou είπε...

ΠΡΟΣ Δ.Χ
Δεν γνωρίζω πόσοι αφελείς σας πιστεύουν.Τα αγιοπατερικά χωρία που παραθέτω βρίσκονται στους παρακάτω λόγους.
Ἀνδρέα Καισαρείας, « Ἐρμηνεία εἰς τήν Ἀποκάλυψιν
Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου », P.G. 106, 213-458.
Ανδρέα Καισαρείας, Ε.Α.
----------------------------------------------------------
Ἀρέθα Καισαρείας, « Ἐκ τῶν Ἀνδρέα τῶ Μακαριωτάτω
Ἀρχιεπισκόπω Καισαρείας Καππαδοκίας εἰς τήν
Ἀποκάλυψιν πεπονημένων θεαρέστως, σύνοψις σχολική
παρατεθεῖσα ὑπό Ἀρέθα ἀναξίου ἐπισκόπου Καισαρείας
Καππαδοκίας », J.A.Cramer, Catenae Graecorum Patrum in
Novum Testamentum, vol.VIII, Catena in epistolas catholicas,
accesserunt Oecumenii et Arethae commentarii in
Apocalypsim,Oxford 1840, Childesheim 1967, σελ. 176-496.
---------------------------------------------------------------------------
Π.Χ
«Η δε του θηρίου προσκύνησις και το λαβείν αυτού την σφραγίδα, το τον Αντίχριστον ηγήσασθαι Θεόν, και λόγω ή έργω τα καταθύμια τούτω διεξιέναι και κηρύσσειν. Τούτο γαρ το επί του μετώπου και της χειρός χάραγμα σημαίνει, αντί του λόγου του μετώπου, και αντί του έργου της χειρός παραληφθέντων» (Αρέθας Καισαρείας)» .
-----------------------------------------------------------------------------------
Τα υπόλοιπα να τα βρείτε.ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ να πείτε αν αυτοί οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς είναι αιρετικοί
όσον αφορά το ημερολογιακό.ΣΤΟΥ ΚΩΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 12.41
Μπορείτε να μας εξηγήστε τα εξής.
8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ (ΠΕΡΙΠΟΥ)
Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟ 5500 π.Χ ΔΗΛ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 7523 ΧΡΟΝΙΑ(.5500+2023=7523)
Αν διαρεσουμε τα 8 δισεκατομμυρια ανθρώπους με το 7523 προκύπτει ότι κάθε χρΌνο οι απόγονοι του Αδαμ θα είχαν ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.
Πως εξηγείαται αυτό αφου πιστεύετε ότι οι πρωτοι ανθρωποι στην γη ηταν ο ΑΔΑΜ και η ΕΥΑ;
ΔΗΛ.ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΔΑΜ
ΠΟΣΟΥΣ Ο ΚΑΙΝ
ΠΟΣΟΥΣ Ο ΣΗΘ
Κ.Λ.Π.
και ποιοί ήταν οι αυτοί που ζούσαν εκτός του χώρου του Παραδείσου και απο αυτους βρήκε γυναίκα ΚΑΙΝΝ;;;;;ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ.......

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνω γιατί η αγιομαχία είναι μεγάλη αμαρτία:
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ NTOKOYMENTO) https://rumble.com/v2z86u6-saint-paisios-the-true-prophecy-about-the-mark-of-the-antichrist-666.html , https://www.brighteon.com/b1814c5d-1235-42a1-be5e-22cea4ce7e27 , https://ugetube.com/watch/F4SZghzlbRuFGi5 .

Μην ξεχνάμε ότι ορόσημο για την πτώση στην παναίρεση του οικουμενισμού στην Ελλάδα ήταν η έλευση και δημόσια αναγνώριση ως αληθινού Επισκόπου του αντίχριστου «αλάθητου» αιρετικού Πάπα της Ρώμης στην Αθήνα το 2001 από την διοικούσα Εκκλησία που τον υποδέχτηκε επίσημα για πρώτη φόρα μετά την απόσχιση των αιρετικών παπικών από την Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία το 1054 μ.Χ. … Ο Άγιος Παΐσιος, κοιμήθηκε το 1994, πριν την μεγάλη πτώση στον οικουμενισμό, και είχε ήδη αναγνωρισθεί από τον Ελληνικό Λαό η αγιότητά του, την οποία θέλησε να χρησιμοποιήσει και να «οικειοποιηθεί» ο αιρεσιάρχης οικουμενιστής https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ψευδοπατριάρχης Βαρθολομαίος ανακηρύσσοντας και αυτός γρήγορα την αγιότητά του επίσημα.

«Και την ψήφον (666) δε του ονόματος του θηρίου, πανταχού πλατύναι επετηδεύθη, εν τε πράσεσι και ωναίς, ιν' ο μη τούτο επιφερόμενος, εν ταις των αναγκαίων ενδείας τελευτήση» (Επίσκοπος Αρέθας Καισαρείας, P.G. 106, 681 A).

«Διότι επειδή είναι Θεομάχον θέλει όλοι ν' απολεσθώσι· διότι τοιούτον τρόπον μεταχειρίζεται ο Τύραννος, ώστε όλοι να βαστάζωσι την σφραγίδα του Θηρίου, όταν θα έλθη ν' απατήσει τα σύμπαντα» (Άγιου Εφραίμ του Σύρου, τόμος Δ, 116- 117).


Επιπλέον δείτε την προφητεία για τον αντίχριστο "αλάθητο" αιρετικό Πάπα της Ρώμης με αρίθμηση 90) «Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία» από το βιβλίο "ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ" του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ στην σελίδα http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=42718

Ανώνυμος είπε...

25 Ιουλίου 2023 στις 12:41 π.μ.

Θου Κύριε... αλλά είναι επίσης αδιάκριτο και αμαρτία θαρρώ να μαντεύουμε ότι βλέπουμε κάποιον και να αναφέρουμε το όνομά του όταν ο ίδιος δεν το αναφέρει άμεσα δημόσια... και μπορεί να γίνει λάθος ή να χρησιμοποιηθεί σκόπιμα.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 27 Ιουλίου 2023 στις 3:22 π.μ.

Κατ' ἀρχάς, σ' εὐχαριστῶ γιά τίς βιβλιογραφικές ἀναφορές πού σοῦ ζήτησα. Θ' ἀνατρέξω σ' αὐτές ὅταν βρῶ χρόνον. Τά ὑπόλοιπα πού γράφεις εἶναι πάλιν ψευδῆ. Οὔτε ποτέ διεκδίκησα τήν θέσιν κριτοῦ οὔτε γράφω δικά μου πράγματα γιά νά χρειάζεται νά μέ πιστεύσῃ κανείς. Γεγονότα γράφω. Σ' ἐλέγχω ἀπό τήν ἀρχήν πού ἐμφανίστηκες ἐδῶ γιά τά ψεύδη σου καί τίς αἱρέσεις πού διδάσκεις, ὅπως π.χ. ὅτι πρέπει καί πάλιν νά «διορθωθῇ» τό ἡμερολόγιον, διότι εἶναι δῆθεν ἐσφαλμένον! Λές καί δέν μᾶς διδάσκουν ὁ Ἀπ. Παῦλος καί οἱ Ἅγιοι Πατέρες νά μήν μᾶς ἐνδιαφέρῃ ἡ ἀκρίβεια τῆς μετρήσεως τοῦ χρόνου, καί λές καί δέν μάθαμε τίποτε ἀπό τό ἡμερολογιακόν σχίσμα τοῦ 1924! Ἀλλ' ἐσύ τόν χαβᾶν σου! Ὄντως ἰσχύει καί ἐδῶ τό γνωστόν «στοῦ κωφοῦ τήν πόρτα ὅσο θέλεις βρόντα»! Ἰσχύει γιά σένα, βεβαίως!

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

27 Ιουλίου 2023 στις 7:29 μ.μ.: «ορόσημο για την πτώση στην παναίρεση του οικουμενισμού στην Ελλάδα ήταν η έλευση και δημόσια αναγνώριση ως αληθινού Επισκόπου του αντίχριστου «αλάθητου» αιρετικού Πάπα της Ρώμης στην Αθήνα το 2001».

Σχόλιον: ὁρόσημον εἶναι ἡ 10η Μαρτίου τοῦ 1924, ὅταν εἰσήχθη τό νέον ἑορτολόγιον, κατά παράβασιν τῶν Πανορθοδόξων Ἀποφάσεων τοῦ 16ου αἰῶνος καί κατά παράβασιν σωρείας ἱερῶν Κανόνων, καί ὅλ' αὐτά γιά νά προωθηθῇ τό οἰκουμενιστικόν ὅραμα τῆς ἑνώσεως τῶν «ἐκκλησιῶν» καί μέ τό ἐκ τῶν προτέρων γνωστόν τίμημα τοῦ σχίσματος εἰς τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν. Τό ἑπόμενον σπουδαῖον βῆμα ἤ ὁρόσημον ἦτο ἡ εἴσοδος εἰς τό «Π.Σ.Ε.» (1948), τό ἀμέσως ἑπόμενον ἦτο ἡ ἐπίσημος «ἄρσις» τοῦ σχίσματος μέ τόν Παπισμόν (7-12-1965) κ.λπ. Τοὐτέστιν, ἀπό 7-12-1965 οἱ ἐν γνώσει κοινωνοῦντες μέ τούς Οἰκουμενιστάς εἶναι Οὐνῖται! Ὁ γ. Παΐσιος τά ἐγνώριζεν ὅλ' αὐτά, διό καί, ὅπως ἔχει γραφῆ, «ἀπετειχίσθη» ἀπό τόν Ἀθηναγόραν γύρω στό 1969, ἀλλ' ἐπανῆλθε εἰς τό μνημόσυνον τοῦ «πατριάρχου» τό 1972, ὅταν ἔγινε «πατριάρχης» ὁ ἐπίσης αἱρεσιάρχης Δημήτριος. Ἡ ἐν γνώσει κοινωνία μέ αἱρετικούς καθιστᾶ τόν ἄνθρωπον «ἐχθρόν τοῦ Θεοῦ», ὄχι ἅγιον! Αὐτό διδάσκουν ὅλες οἱ γραφές, ὅλες οἱ Σύνοδοι καί ὅλοι οἱ Πατέρες. Ἀπό πότε ἔχει ἀλλάξει αὐτή ἡ διδασκαλία γιά νά μποροῦμε ν' ἀνακηρύσσουμε «ἁγίους» τούς Οὐνίτας;

Ανώνυμος είπε...

27 Ιουλίου 2023 στις 3:30 π.μ.

Δεν υπήρχαν πάντα, τώρα υπάρχουν 8 - 9 δισεκατομμύρια άνθρωποι πάνω στην γη γιατί έχει αυξηθεί ο μέσος όρος ζωής και δεν μιλάμε για αριθμητική αλλά για γεωμετρική πρόοδο με την οποία αυξήθηκε ο συνολικός πληθυσμός πλέον ανά τους αιώνες. Οπότε δεν βρίσκουμε τον πραγματικό μέσο όρο γεννήσεων από τους πρωτόπλαστους μέχρι σήμερα με μια απλή διαίρεση όταν έχουμε με γεωμετρική πρόοδο αύξηση των γεννήσεων ανά τους αιώνες ούτε αμφισβητείται από τους ορθόδοξους χριστιανούς η Αγία Γραφή. ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, Κεφ 1, στίχ. 1-24: «Βίβλος γενέσεως Ἰησοῦ Χριστοῦ, υἱοῦ Δαυῒδ, υἱοῦ Ἀβραάμ,... Τοῦ δὲ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἡ γένεσις οὕτως ἦν· μνηστευθείσης τῆς μητρὸς αὐτοῦ Μαρίας τῷ Ἰωσήφ, πρὶν ἢ συνελθεῖν αὐτοὺς εὑρέθη ἐν γαστρὶ ἔχουσα ἐκ Πνεύματος ἁγίου… τὸ γὰρ ἐν αὐτῇ γεννηθὲν ἐκ πνεύματός ἐστιν ἁγίου·… καὶ ἐκάλεσε τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἰησοῦν». Για την σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας η γενεαλογία του Χριστού μας ενδιαφέρει και όχι ο απόλυτος αριθμός του πληθυσμού των ανθρώπων πάνω στην γη ανά τους αιώνες που μας είναι μάλλον αδιάφορος σωτηριολογικά και δεν αποτελεί σημείο αμφισβήτησης της Αγίας Γραφής.

Ανώνυμος είπε...

28 Ιουλίου 2023 στις 6:25 π.μ.

Ουσιαστικό Ορόσημο της πτώσης στην παναίρεση του οικουμενισμού είναι το 2001 γιατί για πρώτη φορά ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ, «ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ», αναγνωρίστηκε ΕΠΙΣΗΜΑ ο αντίχριστος αλάθητος αιρετικός Πάπας της Ρώμης ως Επίσκοπος της Εκκλησίας από την Διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδας... Η μεταβολή του ημερολογίου στην Ελλάδα δεν αποτελεί αίρεση γιατί δεν είναι το ίδιο με το ημερολόγιο του ΑΙΡΕΤΙΚΟΎ Πάπα της Ρώμης, το οποίο δεν σέβεται τον "Πασχάλιο Κανόνα". Στο ΠΣΕ μας ενέταξε ΚΡΥΦΑ η διοικούσα Εκκλησία το 1948 χωρίς ποτέ να γνωρίζει το ακατήχητο Δογματικά πλήρωμα της Εκκλησίας, ακόμα και σήμερα πολλοί δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Το 1964-5 δεν αποφάσισε Οικουμενική Σύνοδος όπως είχε δικαιοδοσία για το σοβαρότατο θέμα της άρσης της ακοινωνησίας και των αναθεμάτων μεταξύ της ορθόδοξης Εκκλησίας και της παπικής αίρεσης που άνομα, πάλι χωρίς να ενημερώσει κανείς το ποίμνιο, το αποφάσισαν υποτίθεται μόνοι τους οι αιρετικοί οικουμενιστές αιρεσιάρχης Πατριάρχης και ο αμετανόητος αντίχριστος αιρετικός Πάπας της Ρώμης. Γιατί δεν σχίζεται η Εκκλησία του Χριστού αλλά οι αμετανόητοι αιρετικοί παπικοί αποσχίσθηκαν, αποκόπηκαν από την μόνη αληθινή Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία το 1054 μ.Χ. Ο νέος Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην αρχή παρίστανε τον ορθόδοξο και μέχρι το 1994 που «κοιμήθηκε» ο άγιος Παίσιος δεν είχε δείξει το αιρετικό οικουμενιστικό του πρόσωπο, το οποίο φανέρωσε ΔΗΜΟΣΙΑ, ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ, ουσιαστικά το 2006 και το 2014 μνημονεύοντας και αναγνωρίζοντας, ο ψευδοπατριάρχης πλέον, ως αγιότατη κεφαλή της Εκκλησίας τον αντίχριστο «αλάθητο» αιρετικό, δικτατορίσκο του Βατικανού, Πάπα της Ρώμης σε Ναό της Κωνσταντινούπολης… Ολοκληρώθηκε η μεγάλη προδοσία και πτώση στην παναίρεση του οικουμενισμού ΔΗΜΟΣΙΑ, ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ, με την ψευδοσύνοδο, δήθεν μεγάλη πανορθόδοξη το 2016 στην Κρήτη https://ec-patr.org/patriarchiki-ka-synodiki-gkyklios-pi-t-sygklisei-t-s/ που αναγνώρισαν Συνοδικά όλες τις αιρέσεις, παπικούς, προτεστάντες, μονοφυσίτες και άλλους αιρετικούς ως Εκκλησίες και προώθησαν τις διαθρησκειακές σχέσεις στο πλαίσιο της «αντίχριστης σιωνιστικής παναίρεσης πανθρησκείας του οικουμενισμού https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX » των προδρόμων του αντιχρίστου.
Ανακοίνωσαν οι αιρετικοί οικουμενιστές δήθεν ορθόδοξοι αμετανόητοι ψευδεπίσκοποι της Διοικούσας Εκκλησίας της Ελλάδας ότι δεν θα σεβασθούν πλέον το 2025 ούτε τον Πασχάλιο Κανόνα και ακολουθώντας πλέον τώρα και όχι το 1924 το ημερολόγιο του αντίχριστου αιρετικού Πάπα της Ρώμης θα συλλειτουργήσουν επίσημα το Πάσχα με τους αιρετικούς παπικούς και άλλους αιρετικούς. Αν δεν έχουμε ήδη τώρα αποχωρισθεί, αποτειχισθεί από την αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού και τους αμετανόητους αιρετικούς οικουμενιστές πανθρησκειαστές σιωνιστές ψευδεπισκόπους που χρησιμοποιούν το νέο και παλαιό ημερολόγιο τότε θα χάσουμε την αθάνατη ψυχή μας στην αιώνια κόλαση.
Αν δεν βρισκόμασταν μάλλον στην εποχή των εσχάτων τότε ίσως μια αληθινή νέα Αγία Οικουμενική Σύνοδος θα μπορούσε να αποφασίσει αν θα ενταχθούν, υπό κάποιους όρους, οι ευσεβείς πιστοί στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν το παλαιό ημερολόγιο στους κόλπους της Εκκλησίας. Ωστόσο, σίγουρα δεν θα μπορούσε να εντάξει τους αμετανόητους αιρετικούς οικουμενιστές ψευδεπισκόπους και μιτρολάγνους της εξουσίας που δεν αγωνίζονται και δεν δίνουν την ζωή και το αίμα τους υπέρ του ποιμνίου καθώς πολεμούν μόνο για την εξουσία, το παγκάρι και τα οφίκιά τους στις αμέτρητες παρασυναγωγές, «ΘΝΠ», σαν κοσμικούς συλλόγους, «Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα», όπως είναι και οι αντίχριστοι παπικοί και άλλοι αιρετικοί αναγνωρισμένοι από το αντίχριστο Κράτος ως «Εκκλησίες» στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 27/ΙΟΥΛΙΟΥ 3.30
--------------------------------------------------------------------------------------
Το επιχείρημα της γεωμετρικής προόδου που επικαλείστε δεν λύνει την απορία που σας έθεσα ποσοτικά διότι είναι γεγική και αόριστη.Ποιόν μαθηματικό τύπο ακολουθούσε κάθε γενεά ώστε από 2 ανθρώπους σε 7523 χρόνια να δημιουργηθούν 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την γή.
Πως όμως εξηγούνται και τα παρακάτω επιστημονικά ευρήματα ;;
Α.4.000.000 π.Χ. Εμφανίζεται η δίποδη βάδιση.
Β. 200.000 π.Χ. Εμφανίζεται ο Homo sapiens neanderthalensis.
Γ. 12.000 π.Χ. Εξημερώνονται τα ζώα.
Δ. 30.000 π.Χ. Επικρατεί ο Homo sapiens sapiens.
Μήπως τα αμφισβητείτε και αυτά; Επίσης :
----Ιάπωνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα υπολείμματα της αρχαιότερης γνωστής ανθρώπινης κατοικίας, στους λόφους Chichibu, Βόρεια του Τόκυο. Το γεωλογικό στρώμα που καλύπτει τα ευρήματα χρονολογείται σε 500.000 χρόνια, εποχή κατά την οποία στην περιοχή ζούσε ο Homo Εrectus.
-Ο ΠΡΩΤΟς Χόμο Σάπιενς Σάπιενς εντοπίστηκε στην Αφρικανική Ήπειρο, πάνω από 120.000 χρόνια πριν, (όπως γνωρίζουμε από τα απολιθώματά του). Από εκεί αυτός μετανάστευσε και κατοίκησε σε όλη τη γη. Και ένας από τους απογόνους του ήταν ο Μεσοποτάμιος Αδάμ, με τον οποίο ο Θεός πολιτεύτηκε πριν από 7.500 χρόνια στον Κήπο της Εδέμ.

Ανώνυμος είπε...

Γενικοί και αόριστοι είναι η αριθμητική και η αναζήτηση ανύπαρκτων νέων μαθηματικών τύπων και οι υποτιθέμενες χρονολογίες και η ανθρωπολογία της κοσμικής επιστήμης που δεν είναι σαν το αιώνιο ορθόδοξο Δόγμα της Αληθείας και αλάθητης Επιστήμης του Θεού η οποία δεν μεταβάλλεται συνεχώς ούτε διορθώνεται όπως η κοσμική επιστήμη… η οποία κοσμική επιστήμη δεν έχει σχέση με την σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας και την ορθόδοξη πίστη μας, την Αγία Γραφή, τον αναστημένο Θεάνθρωπο Χριστό, την Μία Αγία ορθόδοξη Εκκλησία Του, τους αγίους Θεοφόρους πατέρες μας, Μάρτυρες και Ομολογητές. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ (ΟΡΘΟΔΟΞΗ) ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.-

fdathanasiou είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ/3.00 μμ
Παρακολουθώ την συζήτησή σας με άλλο ανώνυμο (27 ιουλίου κλ.π) σχετικά με τις απόψεις που διατύπωσα γραπτά και επώνυμα για τους προ-αδαμιαίους. Αν και παραξενεύουμε γιατί επιλέγετε και οι δύο συνομιλητές την ανωνυμία δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι φτάσατε σε αδιέξοδα και δεν μπορείτε να απαντήσετε σε ο,τι σας ρώτησε ο συνομιλητής σας προηγουμένως. Επιλέξατε για να ξεφύγετε την οδό του κηρύγματος. Φυσικά δεν διαφωνώ με ο,τι γράφεται όμως διαφοροποιούμαστε σε κάτι. Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ (ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ) δεν προσφέρει επιστημονική γνώση. Λόγω όμως της θεοπνευστίας της ο,τι γράφει ΔΕΝ ΑΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Πολλοί επιστήμονες κατέφυγαν σε αυτή για να βρούν ιστορικά στοιχεία που εξηγούσαν επιστημονικά γεγονότα. Δεν θα επαναλάβω τις απόψεις μου για τους προ-αδαμιαίους το οποίο ως ΘΕΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.Αν θέλετε ξαναδιαβάστε τις γιατί πιθανόν να διαστρέφετε ο,τι σχετικό γράφτηκε.
Προσέξτε όμως μήπως με τις απόψεις σας παρουσιάζεται τον ΠΑΝΣΟΦΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΘΕΟ σαν ένα ΑΤΕΛΗ ΘΕΟ που ευλογεί την ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ.
Ο,τι σας ρώτησε ο προηγούμενος ανώνυμος να εξηγήσετε, τα διδάσκονται τα παιδιά των Ελλήνων στα σχολεία στα οποία εμπιστεύονται την πνευματική τους καλλιέργεια. Δεν μπορεί να διδάσκονται αυτά και η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ να λέει άλλα.Τι Θεό θα διδάξουμε στα Ελληνόπουλα. Τον Θεό της αιμομιξίας και διαστροφής;;;;;;;
Και επειδή θέλετε να κάνετε τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ σας υπενθυμίζω ότι Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Προς «Δημήτριο Αθανασίου , fdathanasiou» 30 Ιουλίου 2023 στις 2:32 π.μ. αν και ίσως δεν χρειαζόταν να απαντήσω καθώς τα έχω πει πολλές φορές και υπάρχει και η ιστοσελίδα μου στις προτεινόμενες ιστοσελίδες κάτω από την παρούσα ορθόδοξη ομολογιακή ιστοσελίδα https://orthodox-voice.blogspot.com/ , που μου κάνει την τιμή να την προβάλλει, ωστόσο δεν με γνωρίζουν όλοι...

Για να μην χάσω την ελπίδα της σωτηρίας της αθάνατης ψυχής μου όσο αμαρτωλός και ανάξιος και αν είμαι Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ως Ευστάθιος Μοσχοβίτης εδώ http://www.freevolition.gr/ για όσο ακόμη ζω και δύναμαι ειδικά όταν με το ονοματεπώνυμό μου καταγγέλλω και αναθεματίζω, όπως όλοι ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ έχουμε υποχρέωση http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm , τους αμετανόητους επώνυμους αντίχριστους αιρετικούς οικουμενιστές πανθρησκειαστές σαν τον αιρεσιάρχη οικουμενιστή ψευδοπατριάρχη Βαρθολομαίο και επιπλέον συχνά παραπέμπω και στην ιστοσελίδα μου και στα δημόσια βίντεό μου ακόμη και χωρίς να αναφέρω το όνοματεπώνυμό μου σε ορισμένα διαδικτυακά σχόλιά μου.
Δεν συζητάω δημόσια και επώνυμα με αμετανόητους αιρετικούς οικουμενιστές σαν εσένα «Δημήτριε Αθανασίου , fdathanasiou» που με αντίχριστο αιρετικό μίσος διαστρεβλώνουν την Αγία Γραφή δημόσια και μιλάνε για «προαδαμιαίους» ούτε με αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχει άλλος αλάθητος Επιστήμονας εκτός από τον Άγιο Τριαδικό Θεό, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΠΛΑΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΟΔΟΜΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX . Γιατί είναι εντολή του αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού και της Μίας Αγίας Εκκλησίας του "ΤΙΣ ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΤΙ ΠΡΟΣ ΣΚΟΤΟΣ;" (Β΄ ΚΟΡ. 6, 14) ΚΑΙ Β΄ ΚΟΡ. 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ"... «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω (Γαλ. 1,8)»… ΜΑΤΘ. 10, 32-33 "Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· ὅστις δ' ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς"... στίχ. 38 "καὶ ὃς οὐ λαμβάνει τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθεῖ ὀπίσω μου, οὐκ ἔστι μου ἄξιος". Γιατί «ὃς δ' ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου, οὗτος σώσει αὐτήν (Μάρκ. 8, 35)».

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ Κ.ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ
Μετά το παραλήρημά σας διαβάστε επί του θέματος τι λέει ένας Άγιος της Εκκλησίας.
Αφού τα διαβάσετε να πείτε δημόσια και γραπτά.Ο Άγιος αυτός είναΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ;;;;;
Χριστ.Αμβραζ.
-----------------------------------------------------------------------
Χαρακτηριστική είναι η καταγραφή του αγίου Γρηγορίου Νύσσης, ο οποίος λέγει, ότι αρχικά ο Θεός δημιούργησε το είδος «άνθρωπος» και όχι τον Αδάμ και την Εύα: «Ειπών ο λόγος ότι εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον τω αορίστω της σημασίας άπαν ενδείκνυται το ανθρώπινον. Ου συνωνομάσθη τω κτίσματι νυν ο Αδάμ καθώς εν τοις εφεξής η ιστορία φησίν. Άλλ’ όνομα τω κτισθέντι ανθρώπω ουχ ο τις, αλλ’ ο καθόλου εστιν. ουκούν τη καθολική της φύσεως κλήσει
τοιούτον τι υπονοείν εναγόμεθα, ότι τη θεία προγνώσει τε και δυνάμει πάσα η
ανθρωπότης εν τη πρώτη κατασκευή περιείληπται» (PG 44, 185BCD) και σε μετάφραση:
«Όταν ο λόγος λέγει ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, δηλώνει με αυτή την αοριστία της
έννοιας όλο το ανθρώπινο γένος. Γιατί δεν ονομάζεται ο Αδάμ τώρα, ταυτόχρονα με τη
δημιουργία, καθώς λέγει στη συνέχεια η διήγηση. Αλλά όνομα για τον άνθρωπο που
δημιουργήθηκε δεν ήταν ο τάδε, αλλά είναι όλο το ανθρώπινο γένος. Με αυτό το γενικό
όνομα οδηγούμαστε να εννοήσουμε, ότι σύμφωνα με την πρόγνωση και τη δύναμη του Θεού,
περικλείεται ολόκληρη η ανθρωπότητα μέσα στην πρώτη δημιουργία.».

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

«Προς ανώνυμο, 1 Αυγούστου 2023 στις 3:26 π.μ».
ΑΙΔΩΣ γιατί οι δημόσιοι ατεκμηρίωτοι χαρακτηρισμοί (και συκοφαντικές επιθέσεις) ενάντια σε ένα πρόσωπο χαρακτηρίσουν μόνο εσένα που «παραληρηματικά» τους χρησιμοποιείς ανώνυμα με αντίχριστο μίσος, προσθέτοντας μάλιστα κουτοπόνηρα τον άγιο λόγο του αγίου Γρηγορίου Νύσσης και δεν έχεις ούτε το θάρρος και την ορθόδοξη ευθυκρισία να πεις το ονοματεπώνυμό σου ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ και να αναλάβεις την ευθύνη για όσα δημόσια βγάζεις από τον βόθρο της αμετανόητης φθονερής ψυχής σου.
Δυστυχώς συνένοχός σου γίνεται και όποιος ΑΚΡΙΤΑ αναδημοσιεύει συκοφαντικές επιθέσεις. Γιατί γράφω δημόσια επωνύμως με τεκμηριωμένα ορθόδοξα επιχειρήματα http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm και σχετικά βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX και ΔΕΝ κάνω δημόσια διάλογο με επώνυμους και ανώνυμους αιρετικούς οικουμενιστές πανθρησκειαστές αμετανόητους σιωνιστές συκοφάντες, ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ παραληρηματικούς υβριστές… Γιατί δεν θα ήταν δυνατόν να αμφισβητήσω την αγιότητα κανενός άγιου Θεοφόρου Πατέρα της Εκκλησίας μας ούτε να τον χαρακτηρίσω αιρετικό, όπως φαντάζεσαι ανώνυμε ΨΕΥΔΟΛΟΓΕ αιρετικέ που ρωτάς κουτοπόνηρα για τον αν θα χαρακτήριζα αιρετικό τον άγιο Γρηγόριο Νύσσης... «Συνεχίστε» ελάχιστοι ανώνυμοι και επώνυμοι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ τις θρασύδειλες συκοφαντικές ύβρεις αν το επιτρέπει ΑΚΡΙΤΑ ο διαχειριστής της ιστοσελίδας. Γιατί δεν ξέρω αν έχει «σημασία» να απαντώ πλέον στο αντίχριστο παράλογο παραληρηματικό μίσος σας, που ομολογείτε δημόσια χωρίς να το κατανοείτε! (και δεν είναι η πρώτη φορά) ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΟΥ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ.

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

…(3) Συνέχεια από ανωτέρω … Αιδώς ο κάθε παραληρηματικός ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ να χαρακτηρίζει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ως ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ την αγία ορθόδοξη ομολογία πίστεως και ως πότε θα απαντώ σε άλογες συκοφαντίες συνεχώς; http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm

Μπορεί μάλιστα κάποιος αναγνώστης να μην διαβάσει την απάντηση στις αιρετικές συκοφαντικές βλασφημίες γιατί δεν εμφανίζεται αμέσως η απάντηση σε κάθε σχόλιο και ίσως δεν ξαναμπεί στην σελίδα να δει ο ίδιος αναγνώστης την αιτιολογημένη τεκμηριωμένη ορθόδοξη απάντησή μου και να μείνει με την εντύπωση της «αδικαιολόγητα αναπάντητης» μέχρι εκείνη την στιγμή (παραληρηματικής) συκοφαντικής βλασφημίας.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

…(4) Πόσες φορές θα χρειαστεί να επαναλάβω δημόσια ότι δεν διαλέγομαι επώνυμα παρά μονό αναθεματίζω ανώνυμα και επώνυμα τους επωνύμους και ανώνυμους βλάσφημους αιρετικούς που διαστρεβλώνουν δημόσια παραληρώντας τον Άγιο Λόγο του Θεού και των αγίων Θεοφόρων Πατέρων μας και ενίοτε κουτοπόνηρα χρησιμοποιούν ακόμα και τον αληθινό Λόγο του Θεού και των αγίων «άνομα» για τους δικούς τους ΕΓΩΙΣΤΙΚΟΥΣ σκοπούς και όχι για την σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας. Γιατί είναι εντολή του Χριστού και της Μιας Αγίας Εκκλησίας του: "ΤΙΣ ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΤΙ ΠΡΟΣ ΣΚΟΤΟΣ;" (Β΄ ΚΟΡ. 6, 14) ΚΑΙ Β΄ ΚΟΡ. 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ"... «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω (Γαλ. 1,8)».

Κατά Ματθαίον είπε...

«Κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 5, στίχοι: 10 μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. 11 μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσιν καὶ εἴπωσιν πᾶν πονηρὸν καθ' ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ· 12 χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς· οὕτω γὰρ ἐδίωξαν τοὺς προφήτας τοὺς πρὸ ὑμῶν».

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

... Μόνο ένας αντίχριστος "Ανώνυμος, 1 Αυγούστου 2023 στις 3:26 π.μ." αμετανόητος αιρετικός οικουμενιστής πανθρησκειαστής σιωνιστής θα μπορούσε να ονομάσει αυθαίρετα ως παραλήρημα την αιώνια Αλήθεια του Χριστού που προσπαθώ πιστά να ομολογώ και να αναρωτιέται δήθεν και να φαντάζεται ότι δεν τιμώ και διαφωνώ με τους αγίους Θεοφόρος Πατέρες της Μιας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Εκεί που γράφω ανωτέρω "αγίους Θεοφόρος Πατέρες" εννοώ "αγίους Θεοφόρους Πατέρες" και συγγνώμη για το συγκεκριμένο λάθος.