Αγίου Ματθαίου Καρπαθάκη πρεσβείας, Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς.Αμήν.

Σαν σήμερα, πρίν από εβδομήντα τρία χρόνια, δεκατέσσερις Μα΄ί΄ου του 1950 [Ορθ.Ημερ.]απεδήμησε εις Κύριον ο μεγάλος Άγιος και Ομολογητής,Ματθαίος Καρπαθάκης.

Ήταν αυτός που αντιμετώπισε,μαζί με τον υπόλοιπο κλήρο και λαό, τον αντίχριστο Νεοημερολογιτισμό το 1924 και τους αιρετικοσχισματικούς Νεοημερολογίτες, που δημιουργήθηκαν τότε.

Πιστός στην Ορθόδοξη Ομολογία του 1935, διά της οποίας έγιναν δεκτοί οι τρείς επιστρέψαντες στην Εκκλησία από τον εκτός Εκκλησίας και καταδεδικασμένο Νεοημερολογιτισμό, ήταν αυτός που αντιμετώπισε και τον έτερον αντίχριστο από το 1937 και μετά,τον Φλωρινισμό.

Τελικώς, μετά από μεγάλες προσπάθειες που έκανε για μετάνοια και επιστροφή των πεπτωκότων στην Εκκλησία, οι οποίες όμως δεν εισακούσθηκαν υπ΄αυτών, και λίγο πρίν το τέλος της ζωής του, Χειροτόνησε Επισκόπους για την Εκκλησία του Χριστού, η οποία, δι΄αυτών των Χειροτονιών και της αληθινής Πίστεως, συνεχίζει τον δρόμο της σωτηρίας για τους πιστούς.

 

Xαρίλαος Ι.Στουρα΄ί΄της.

Θεολόγος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Χαρίλαος, για πολλοστή φορά, αγνοεί την αλήθεια! Ο καρπαθάκης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ!! Παραβίασε πλειάδα ιερών κανόνων της Εκκλησίας. Πολλοί σχολιαστές έχουν και παλαιότερα πει γιατί ο μαθιός(Ματθαίος) Δεν είναι άγιος! Επίσης αγία δεν είναι και η εγκληματίας "μοναχή" μαριάμ σουλακιώτου!!! Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να προσπαθώ να σας πείσω κύριε Σχισματοαιρετικέ Χαρίλαε, οπότε θα σας αφήσω να πετάτε στο ροζ συννεφάκι της άγνοιας(ή και όχι).
Υστερόγραφο: μία διόρθωση να προτείνω: αντί για θεολόγος, την επομένη φορά υπογράψετε ως Κακολόγος, αφού όλα όσα πρεσβεύετε είναι Κακολογίες!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι άγιοι της Εκκλησίας κύριε Χαρίλαε, παραβίαζαν τους Ιερούς Κανόνες Της;;; όχι!
Ο καρπαθάκης όμως το έκανε.
Άρα, ο ματθ.καρπαθάκης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

κ.ΧΣ
Γιατί είναι Άγιος ο Ματθαίος Καρπαθάκης;

Ανώνυμος είπε...

Άγιος και Καρπαθάκης δεν πάνε μαζί κύριε Χαρίλαε!