Ανώνυμος είπε... Οι Ορθόδοξοι "παλαιοημερολογίτες" μένουν σταθεροί και αμετακίνητοι σε ότι πάντοτε, παντού και υπό πάντων επιστεύθη.

Οι Ορθόδοξοι "παλαιοημερολογίτες" τηρούν και κρατούν τις Ιερές Παραδόσεις της Εκκλησίας, δεν τις λατρεύουν, απλά μένουν σταθεροί και αμετακίνητοι σε ότι πάντοτε, παντού και υπό πάντων επιστεύθη.

Είναι φίλοι των Παραδόσεων γι αυτό είναι φίλοι και του Εκκλησιαστικού ημερολογίου (του Ορθοδόξου του λεγόμενου σήμερα ειρωνικά, παλαιού). Έτσι και με παρόμοιους χλευαστικούς χαρακτηρισμούς κορόϊδευαν οι αιρετικοί Εικονομάχοι τους Ορθοδόξους Εικονόφιλους, τους έλεγαν Εικονολάτρες ότι δήθεν λάτρευαν τις Εικόνες ως είδωλα. Όμως οι "Εικονολάτρες" δικαιώθηκαν ενώ οι Αιρετικοί Εικονομάχοι που θεωρούσαν ότι ήταν η κανονική και επίσημη Εκκλησία, καταδικάστηκαν.
Είναι γνωστό ότι οι αιρετικοί στηρίζονται πάντα στο ψέμα και την αντιστροφή της Αλήθειας.
Έτσι και σήμερα, αυτούς που κρατούν την Ορθοδοξία και τις Παραδόσεις όπως και την θεσμοθετημένη Παράδοση 1700 ετών του Εκκλησιαστικού Ημερολογίου-Εορτολογίου με τις κανονικές και πλήρεις νηστείες, οι Σχισματικοί Νεοημερολογίτες τους λένε χλευαστικά παλαιοημερολογίτες και ημερολογιολάτρες. Αυτοί λοιπόν οι Νεο-Ημερολογίτες, είναι οι εκτός Εκκλησίας σημερινοί Σχισματικοί Εορτολογιομάχοι, Νηστειομάχοι και διώκτες των Ορθοδόξων. Η Εικονομαχία κράτησε 120 χρόνια μέχρι να καταδικαστούν οι Εικονομάχοι. Πλησιάζει ο καιρός που θα πέση βαρύς ο πέλεκυς της καταδίκης για τους Οικουμενιστές αλλά και για τους αμετανόητους Νεο-Ημερολογίτες Εορτολογιομάχους και Νηστειομάχους αλλά και η δικαίωση των Ορθοδόξων "παλαιοημερολογιτών" ακόμη και μετά θάνατον.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε μην μπερδεύεις το ημερολόγιο με το εορτολόγιο. Τους ίδιους αγίους είχαν οι Ορθόδοξοι του 1924 και οι σχισματικοί που αποχώρησαν από την Ορθόδοξη Εκκλησία.Αλλαγή ημερολογίου έγινε,γιατί το παλιό ήταν πολύ λάθος.Το Ελληνικό κράτος "φταίει" για την αλλαγή του ημερολογίου.Το διόρθωσε η Πολιτεία το 1923 και αμέσως μετά από λίγους μήνες το διόρθωσε και η Ελλαδική Εκκλησία. Αφού δεν υπήρξε συνεορτασμός με τους Προτεστάντες και τους Παπικούς την ημέρα του Πάσχα, δεν δικαιολογείται η αταξία και η ανταρσία που έκαναν μερικοί καλόγεροι-κακόγεροι του Αγίου Όρους.Το κράτος αναγκάστηκε να προστατέψει τους κληρικούς μας με διάφορες τιμωρίες που επέβαλε στους αποστάτες.Οι κληρικοί μας δεν αντάδρασαν σε αυτές τις διώξεις,διότι γνώριζαν πολύ καλά τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας.Να σου θυμίσω το ψαλίδι που πήρε κάποιος και προσπάθησε να κόψει την γενειάδα του Αρχιεπισκόπου μας.Η αστυνομία έκανε πολύ καλά την δουλειά της,όμως υπήρχαν και τα αναμενόμενα ατυχήματα.Στην συνέχεια φάνηκε ξεκάθαρα η πλάνη των ηγετών σας.Άλλοι γύρισαν πίσω στην Εκκλησία και άλλοι έμειναν πιστοί στην πλάνη τους.Αργότερα,οι πλάνες των ηγετών σας πολλαπλασιάστηκαν.Σήμερα κατηγορούνται από τους ίδιους τους Παλαιοημερολογίτες για επτά αιρέσεις.Ρώτησε τον κ.Χατζηνικολάου και τον κ.Μάντη και θα μάθεις γι'αυτές.Νομίζω έχουν κάνει αποτείχιση από την παράταξή τους και οι δύο.Οι νηστείες υπάρχουν κανονικά και με το καινούριο διορθωμένο ημεκοινωνίαΠαλιά, η νηστεία των Αποστόλων κρατούσε δυο μήνες, οι δε Παλαιοημερολογίτες δεν νηστεύουν δύο μήνες όπως παλιά, αλλά σχεδόν τις μισές ημέρες.Το ίδιο κάνουν και αυτοί που ακολούθησαν αυτήν την επιβαλλόμενη αλλαγή του ημερολογίου. Δεν χάθηκε η νηστεία των Αποστόλων επειδή νηστεύουν οι ορθόδοξοι μια εβδομάδα λιγότερο. Έχουν το δικαίωμα να νηστεύουν και δυο μήνες σε αυτήν στην νηστεία οι Χριστιανοί, δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση από την Εκκλησία.
Υπάρχουν και πολλά άλλα που θέλω να σχολίασω,αλλά δεν έχω άλλο χρόνο στην διάθεσή μου.
Ποτέ ,κανένας Άγιος δεν διέκοψε την κοινωνία για ημερολόγια και νηστείες. Που τα βρήκαν αυτά οι ηγέτες σας;Και παλιά, χώρια γιόρταζαν το Πάσχα οι Ορθόδοξοι.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 6 Φεβρουαρίου 2023 στις 12:50 π.μ.: «Ρώτησε τον κ.Χατζηνικολάου».

Ἀπάντησις: Διαστρέφεις βαναύσως τήν Ἀλήθειαν! Βλ.
https://orthodox-voice.blogspot.com/2022/09/blog-post_74.html#more

Μήνυμα προς τους δήθεν Γοχ είπε...

"Αγαπητοί" ΨευτοΓΌΧ-αποτειχισθέντες και μη-
Οι παλαιοημερολογίτες είναι ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ (και κάποιες παρατάξεις των είναι ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ).
Διαβάστε τον π.Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο!