Ευστάθιος Μοσχοβίτης

 Προσπάθησα να δημοσιεύσω ένα σχόλιο στην σελίδα σου https://orthodox-voice.blogspot.com/2023/02/2023.html αλλά δεν ξέρω γιατί δεν εμφανίστηκε και αν κρίνεις ότι μπορεί να είναι έστω και στο ελάχιστο ψυχωφελές και αν θες το δημοσιεύεις [ το συγκεκριμένο κατωτέρω σχόλιο μέσα στις αγκύλες κάτω από τα σχόλια των αδελφών μου ]:

 

[ Δεν χάνουμε την Χάρη του Θεού και την επικοινωνία μαζί Του όταν πιστεύουμε αληθινά ορθόδοξα ακόμα και αν δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην λατρευτική ζωή στους ναούς επειδή τους έχουν καταλάβει οι ψευτορθόδοξοι αντίχριστοι αιρετικοί οικουμενιστές πανθρησκειαστές σιωνιστές σήμερα https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DXΌπως δεν συμμετείχε ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής στα ψευδομυστήρια των αιρετικών και δεν είχε καμία εκκλησιαστική κοινωνία και ήταν αποτειχισμένος από όλα τα Πατριαρχεία και τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες ΓΙΑΤΙ είχαν πέσει όλοι τότε στην αίρεση του μονοθελητισμού…  Επί εικονομαχίας για 120 έτη ήταν αποτειχισμένος ο πιστός λαός του Θεού από όλους τους αιρετικούς εικονομάχους ψευδεπισκόπους και δεν όρισε ούτε συμμετείχε σε «νέες παρασυναγωγές δήθεν Συνόδους» μέχρι που μια αγία Οικουμενική Σύνοδος εκφράζοντας την ορθόδοξη πίστη του ποιμνίου επίσημα καταδίκασε τους αιρετικούς ψευδεπισκόπους και εξέλεξε νέους όπως μόνο αυτή έχει το δικαίωμα. 

Η μεταβολή του κοσμικού ημερολογίου δεν αποτελεί αίρεση γιατί δεν επηρεάζει την ορθόδοξη πίστη μας και η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος δεν όρισε ένα αναλλοίωτο ως δόγμα πάτριο ημερολόγιο παρά μόνον τον Πασχάλιο Κανόνα για να εορτάζουμε όλοι μαζί πάντα το άγιο Πάσχα μετά το Πάσχα των Εβραίων.  Για αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να καταδικαστεί Συνοδικά ένα κοσμικό ημερολόγιο εάν τηρεί τον Πασχάλιο Κανόνα που μόνο αυτόν όρισε ως «όρο» της η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος https://rumble.com/v299ry8-christ-give-us-the-true-orthodox-faith-to-save-our-soul.html , https://www.brighteon.com/90405feb-1a13-4d2c-a124-2be51d241ee1 , https://ugetube.com/watch/fbOtRzboi1EVrgQ .

 

«ΜΕΙΖΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ»:

Ακολουθώ: Ετυμολογία [<αρχ. 'áκολουθ[ù < 'áκüλουθος]. Ερμηνεία: -είς, -εί κ. ακλουθώ ρ.  (ακολούθ-ησα, -ήθηκα) έρχομαι μετά από κάποιον: τον ακολούθησε στο γραφείο του υπουργού |είμαι οπαδός, θιασώτης θεωρίας ή δόγματος: ακολούθησε τον καθολικισμό  | …. | φρ. ακολουθώ κατά πόδας, παρακολουθώ στενά κάποιον• (κ. μτφ.) μιμούμαι κάποιον - ακολουθώ πιστά, τηρώ: ακολουθεί πιστά την παράδοση.

Χρησιμοποιώ: Ετυμολογία [<χρήσιμος + ποιώ]. Ερμηνεία: -είς, -εί ρ.  (χρησιμοποί-ησα, -ήθηκα, -ημένος) κάνω χρήση ενός πράγματος, μεταχειρίζομαι κάτι για έναν σκοπό: χρησιμοποιώ το μαχαίρι, για να κόψω το ψωμί | χειρίζομαι κάτι: δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιήσω αυτές τις συσκευές | … | (μτφ.) (για χρόνο) καταναλίσκω, περνώ: χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του για να μάθει να χειρίζεται τον υπολογιστή.

 

Ευχαριστώ τα εν Χριστώ αδέλφια μου που με θυμούνται και παρακαλώ να με λένε Ευστάθιο ακόμη και αν δεν συμφωνούν ούτε με μια λέξη από όσα λέω...  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ.  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑΡΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΝΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ.

 

ΥΓ.  Ο «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΑΡΑΓΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;   ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΜΑΤΘΑΙΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;;;  ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ; ]

 

 

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ,
Ευστάθιος Μοσχοβίτης
Η Ορθόδοξη Ομολογιακή και Δημοσιογραφική Ιστοσελίδα μου, my Journalistic Web Site www.ελεύθερηβούληση.gr , www.freevolition.gr , https://web.archive.org/web/20220206223816/http://www.freevolition.gr/ και το Κανάλι μου στο Brighteon https://www.brighteon.com/channels/freevolition , ΣΤΟ UGEtube https://ugetube.com/@freevolition.gr και στο https://rumble.com/freevolition . https://archive.org/details/@freevolition?tab=web-archive . Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης: https://brighteon.social/@freevolition

3 σχόλια:

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Ο Νεοημερολογιτισμός,ο οποίος γενήθηκε το 1924 ,είναι αυτόχρημα Οικουμενισμός και Παπισμός,κ.Μοσχοβίτη.

Οι Νεοημερολογίτες,ως αιρετικοσχισματικοί, δεν μετέχουν της Εκκλησίας από τότε.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Στουραΐτης για ακόμα μια φορά Ψεύδεται. Πολλοί αναγνώστες και σχολιαστές του Ομολογιακού αυτού Ιστοτόπου έχουν πολλές(πάμπολλες) φορές απαντήσει στις αερολογίες του αλλά αυτός τον χαβά(και το βιολί) του!!

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Προς «ΧΑΡΙΛΑΟ 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 8:19 π.μ.»

Αυτόχρημα [<αρχ. α'õτüχρημα < α'õτüς + χρ[çμα (= πράγμα)] επίρρ. πράγματι, ακριβώς: πράξις αυτόχρημα εγκληματική

ΑΥΤΟΧΡΗΜΑ=ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΣΜΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ» ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΩΝ, ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΩΝ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ: «Η μεταβολή του κοσμικού ημερολογίου δεν αποτελεί αίρεση γιατί δεν επηρεάζει την ορθόδοξη πίστη μας και η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος δεν όρισε ένα αναλλοίωτο ως δόγμα πάτριο ημερολόγιο παρά μόνον τον Πασχάλιο Κανόνα για να εορτάζουμε όλοι μαζί πάντα το άγιο Πάσχα μετά το Πάσχα των Εβραίων. Για αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να καταδικαστεί Συνοδικά ένα κοσμικό ημερολόγιο εάν τηρεί τον Πασχάλιο Κανόνα που μόνο αυτόν όρισε ως «όρο» της η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος https://rumble.com/v299ry8-christ-give-us-the-true-orthodox-faith-to-save-our-soul.html , https://www.brighteon.com/90405feb-1a13-4d2c-a124-2be51d241ee1 , https://ugetube.com/watch/fbOtRzboi1EVrgQ ».

Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ) https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ "ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666 ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ http://www.freevolition.gr/666.htm ", ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ "Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ", Η ΟΠΟΙΑ ΩΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ" ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΟΥ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ" ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ.