ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ, Ευστάθιος Μοσχοβίτης

«Το νέο ημερολόγιο στην Ελλάδα τηρεί τον «Πασχάλιο Κανόνα» της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου που μόνο αυτόν όρισε σχετικά με το ημερολόγιο και σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε εορτάζουμε το Άγιο Πάσχα ημερολογιακά συγκεκριμένη ημερομηνία όλοι μαζί οι ορθόδοξοι πάντα μετά το Πάσχα των Εβραίων και διαφέρει από το παπικό ημερολόγιο που δεν σέβεται τον «Πασχάλιο Κανόνα» και για αυτό είναι καταδικασμένο ήδη από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο.  Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αίρεση που να συνδέεται με το ημερολόγιο εφόσον σεβόμαστε τον «Πασχάλιο Κανόνα» καθώς δεν είναι ζήτημα πίστεως ούτε είναι Δογματικό Θέμα εφόσον είμαστε αληθινά αποχωρισμένοι, αποτειχισμένοι http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm από την αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού και δεν έχουμε καμία εκκλησιαστική κοινωνία με τους αμετανόητους αιρετικούς οικουμενιστές πανθρησκειαστές σιωνιστές ψευδεπισκόπους https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX .

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ: "ΤΙΣ ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΩΤΙ ΠΡΟΣ ΣΚΟΤΟΣ;" (Β΄ ΚΟΡ. 6, 14) ΚΑΙ Β΄ ΚΟΡ. 6, ΣΤΙΧΟΣ 17: "ΕΞΕΛΘΕΤΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΘΗΤΕ, ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ, ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΜΗ ΑΠΤΕΣΘΕ, ΚΑΓΩ ΕΙΣΔΕΞΟΜΑΙ ΥΜΑΣ"... «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω (Γαλ. 1,8)».

Γιατί συνεορτασμός των Χριστουγέννων με τους αντίχριστους αιρετικούς παπικούς και δήθεν ορθόδοξους οικουμενιστές δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εφόσον δεν έχουμε καμιά εκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους, δηλαδή, δεν μνημονεύουμε αιρετικούς παπικούς ψευδεπισκόπους και αιρετικούς ψευδορθόδοξους οικουμενιστές ψευδεπισκόπους, ούτε συμπροσευχόμαστε ούτε έχουμε συλλείτουργα μαζί τους ασχέτως την ημερομηνία που υποτίθεται εορτάζουν οι αιρετικοί τα Χριστούγεννα αν συμπίπτει ημερολογιακά με τα αληθινά Χριστούγεννα των Ορθοδόξων.    

 

Εν Χριστώ αδέλφια μου και αδελφέ Δημήτριε, ευλογημένη φώτιση να μας χαρίζει ο Άγιος Τριαδικός Θεός με αληθινή ορθόδοξη ομολογιακή πίστη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm άχρι θανάτου, διαρκή μετάνοια, αδιάλειπτη καρδιακή και νοερά προσευχή ("ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ") και (πνευματική) νηστεία για να ενωθούμε Μυστηριακά με τον Άγιο Θεό Πατέρα μας…  Γιατί τότε θα λυθούν όλα τα βιοτικά προβλήματά μας με εν Χριστώ καλλιέργεια και κυρίως θα σωθεί η αθάνατη ψυχή μας δια της σταυροαναστάσιμης Αγάπης του Αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού αν δεν είμαστε αμετανόητοι και δεν προδίδουμε την Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του με την αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού https://rumble.com/vhp893-29730567.html , https://www.brighteon.com/5d88e964-3d29-4b35-a8b1-3d9b6236a69e , https://ugetube.com/watch/FcZNSDu2al2a8DX ».

 

 

 

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ,
Ευστάθιος Μοσχοβίτης
Η Ορθόδοξη Ομολογιακή και Δημοσιογραφική Ιστοσελίδα μου, my Journalistic Web Site 
www.ελεύθερηβούληση.gr , www.freevolition.gr , https://web.archive.org/web/20220206223816/http://www.freevolition.gr/ και το Κανάλι μου στο Brighteon https://www.brighteon.com/channels/freevolition , ΣΤΟ UGEtube https://ugetube.com/@freevolition.gr και στο https://rumble.com/freevolition . https://archive.org/details/@freevolition?tab=web-archive . Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης: https://brighteon.social/@freevolition , https://togethergreece.com/freevolition.gr , https://twitter.com/freevolitiongr

12 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἀγαπητέ μου ἐν Χριστῷ ἀδελφέ Εὐστάθιε, σ' εὐχαριστῶ γιά τίς εὐχές σου γιά Χρόνια Πολλά καί Καλή Χρονιά καί τίς ἀνταποδίδω. Εἴθε ὁ Χριστός μας νά γεννηθῇ καί στίς καρδιές μας.

Ὅσον γιά τό ἡμερολογιακόν ζήτημα, δέν εἶναι ὀρθόν νά τό ἀπομονώνουμε ἀπό τήν αἵρεσιν τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, διότι, δυστυχῶς, χάριν αὐτοῦ ἔγινε, ἄρα συνδέεται ἀρρήκτως μέ αὐτόν. Ἔχω δημοσιεύσει πολλά στοιχεῖα πού τό ἀποδεικνύουν αὐτό. Πίστεψέ με, ἄν τό μόνον πού εἶχε ἀλλάξει ἦτο τό ἡμερολόγιον, δηλαδή, ἄν δέν ἀκολουθοῦσε ὁ Οἰκουμενισμός καί τό γενικόν γκρέμισμα τῶν δογμάτων, τῆς Ἱερᾶς Παραδόσεως καί τῶν ἠθῶν, ἐγώ ἴσως νά μήν εἶχα κἄν ἀποτειχισθῆ. Ἐπίσης, ἄν αὔριο τό πρωΐ ἐπαναφέρουν τό Ἰουλιανόν ἡμερολόγιον, ἀλλ' ἀφήσουν ὅλα τ' ἄλλα ὡς ἔχουν, οὐδόλως θά συγκινηθῶ! Ἑπομένως, ὁ ἀγών δέν γίνεται μόνον γιά τό ἡμερολόγιον, ἀλλά γιά τό προαναφερθέν γενικόν γκρέμισμα τῶν πάντων. Νά γιατί βρίσκω ἀνούσιες, ἤ μᾶλλον παραπλανητικές, τίς συζητήσεις πού περιορίζονται εἰς τό ἡμερολόγιον, είς τά περί χρόνου, ἰσημερίας κ.λπ.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Οι Νεοημερολογίτες διά της υ΄ι΄οθετήσεως του Παπικού ημερολογίου κατήργησαν ,όχι μόνο την ενότητα της Εκκλησίας, αλλά και το Εκκλησιολογικό δόγμα όσο και τον Πασχάλιο Κανόνα.

Τα όρια του Πάσχα στην Ορθοδοξία κυμαίνονται από 22 Μαρτίου έως 25 Απριλίου,ενώ οι Παπονεοημερολογίτες φτάνουν μέχρι της 8 Μα΄ί΄ου,με συνέπεια την κατάργηση της νηστείας των Αγίων Αποστόλων.
Συνεπώς,καταργήσατε και τον Πασχάλιο Κανόνα.

Ο Παπισμός σας έχει καθυποτάξει και γι΄αυτό λέγεστε πλέον Παπονεοημερογίτες.
Το 1924 εφαρμόστηκε η παναιρετική Εγκύκλιος του 1920. Από τότε υποταχθήκατε στον αντίχριστο Πάπα και συνεπώς δεν μετέχετε της Εκκλησίας.

Ακολούθησε η άρσις των Αναθεμάτων και τα λοιπά.

΄΄Συνεωρτάσατε΄΄ χριστούγεννα με όλον τον Οικουμενισμό,ήτοι: με Παπικούς,με Προτεστάντες ,με Αγγλικανούς και λοιπούς εχθρούς της Εκκλησίας,ενώ Αύτη νήστευε μέχρι προχθές και σήμερα εορτάζει την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και την Σύναξη της Θεοτόκου.

Εσάς αφορά το Παύλειο΄΄αιρετικόν άνθρωπον, μετά μιάς και δευτέρας νουθεσίας ,παραιτού...΄΄

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Ας μην παραβλέπουμε αγαπητέ αδελφέ Δημήτριε και αναγνώστες της σελίδας αυτό που τόνισα ότι το νέο ημερολόγιο στην Ελλάδα ακόμα σέβεται τον «Πασχάλιο Κανόνα» και για αυτό διαφέρει από το ημερολόγιο του αντίχριστου «αλάθητου» αιρετικού Πάπα της Ρώμης και κυρίως ότι ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ το νέο ημερολόγιο στην Ελλάδα με την αντίχριστη σιωνιστική παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού ΕΦΟΣΟΝ είμαστε αποχωρισμένοι, ΑΛΗΘΙΝΑ αποτειχισμένοι από αυτήν. Αλλιώς αν είμαστε εντειχισμένοι στην παναίρεση φυσικά συνδέεται το νέο ημερολόγιο και στην Ελλάδα ως ένα ακόμη εργαλείο της παναίρεσης του οικουμενισμού όπως είπες αγαπητέ Δημήτριε αλλά δόξα τον Θεό δεν έχω καμιά εκκλησιαστική κοινωνία με την παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού… ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Ο ΚΑΘΕ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ», ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ" ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Η Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ… Από το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Ιωήλ Γιαννακοπούλου, "ΠΑΛΑΙΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ", πηγή: http://www.impantokratoros.gr/A004934E.el.aspx (δείτε αναλυτικά)...
.... "Εάν ανοίξωμεν το Πηδάλιον, θα ίδωμεν εις την σελίδα 9, ότι 4 σημεία είναι εκείνα τα οποία πρέπει να τηρώνται δια την εορτήν του Πάσχα!
α) Εαρινή ισημερία.

β) Πρώτη πανσέληνος μετά την ισημερίαν ταύτην.

γ) Μετά το Νομικόν Πάσχα και

δ) Η πρώτη Κυριακή μετά από όλα αυτά

Το Γρηγοριανόν ή Παπικόν Ημερολόγιον λαμβάνει υπ' όψιν του μόνον τα τρία: Εαρινήν ισημερίαν, πανσέληνον και Κυριακήν. Αγνοεί εντελώς το Νομικόν Πάσχα των Εβραίων. Ούτως οι Παπικοί συνεορτάζουν το Πάσχα των μετά των Εβραίων ή προηγούνται αυτού παρά τον 7ον Κανόνα των Αποστόλων και παρά την ιστορικήν ακρίβειαν, καθ' ην ο Κύριος ανέστη μετά το Πάσχα των
Εβραίων. Ημείς όμως οι Νεοημερολογίται λαμβάνομεν υπ' όψιν και τα 4 σημεία του Πάσχα και ούτω διαφέρομεν του Γρηγοριανού ή Παπικού Ημερολογίου και Εκκλησιαστικώς. Εορτάζομεν δηλαδή το Πάσχα μας μετά το Πάσχα των Εβραίων, συμφώνως με την διάταξιν της Α' Οικουμενικής Συνόδου"....

ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...

Δρ.Γερασ.(Μάκης)Κουσουνής,Γεωπόνος είπε...

θά συμφωνήσω απόλυτα μέ τήν άποψη καί θέση τού κ. Δημ.Χατζηνικολάου ,ό οποίος μέ μαθηματική ακρίβεια καί σαφήνεια έθεσε τά πράγματα στήν σωστή τους βάση,όπως καί μέ τόν τελευταίο ανώνυμο σχολιαστή,πού αναφέρει τήν τήρηση τών 4 σημείων γιά τόν προσδιορισμό τής ημ]νίας τής εορτής του Πάσχα τής Αγίας Ορθοδοξίας μας.
Δρ.Γερα.Κουσουνής,γεωπόνος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μάκη,
ο Δημήτριος δεν έχει καταλάβει τι έχει γράψει στο σχόλιό του.Μας λέει πως δεν θα έκανε αποτείχιση αν άλλαζαν το ημερολόγιο μόνο,αλλά έκανε αποτείχιση για όλα τα υπόλοιπα.Άρα ΔΕΝ θεωρεί την ημερολογιακή αλλαγή του 1924 θέμα δικαιοσύνης ή αιρέσεως για να μπορέσει να κάνει την προβλεπόμενη αποτείχιση(διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας από την τοπική του Εκκλησία).Άρα,θεωρεί πως δεν είναι νόμιμη η αποτείχιση μόνο ηθα την ημερολογιακή αλλαγή του 1924.Είπε την αλήθεια,ίσως χωρίς να το καταλάβει.Αυτό που λέει φωνάζουν τόσο καιρό οι Αποτειχισμένοι που έχουν για πνευματικό τους τον Άτλαντα της Ορθοδοξίας Πατέρα Ευθύμιο Τρικαμηνά.

Μοναχός Θεόδωρος

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Σήμερα μπορώ να κρίνω ότι θα έπρεπε αν ζούσα και γνώριζα την πρώτη οικουμενιστική εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου του 1902 να είχα από τότε αποτειχιστεί. Γιατί πρότρεπε την εκκλησιαστική κοινωνία με όλες τις αιρέσεις, παπικούς, προτεστάντες, μονοφυσίτες και άλλους αιρετικούς και πρότεινε την χρήση του παπικού ημερολογίου που δεν σέβεται τον Πασχάλιο Κανόνα και διαφέρει από το διορθωμένο Ιουλιανό ημερολόγιο που τελικά εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και σέβεται τον Πασχάλιο Κανόνα… ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟ 1920 ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟ 1924 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΩ ΚΑΘΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΟ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ.
Η αποτείχιση είναι εντολή του Χριστού και όλων των άγιων Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας και σημαίνει διακοπή εκκλησιαστικής κοινωνίας από τους αιρετικούς οικουμενιστές ψευδεπικόπους και ψευδο-ιερείς, δηλαδή, μη μνημόνευση αμετανόητου αιρετικού οικουμενιστή πανθρησκειαστή ψευδεπισκόπου ούτε συμπροσευχές και συλλείτουργα με αμετανόητους αιρετικούς οικουμενιστές ψευδεπισκόπους και ψευδο-ιερείς… Γιατί γνωρίζουμε και από την εκκλησιαστική ιστορία ότι ο πιστός λαός του Θεού επί εικονομαχίας ήταν επί 120 χρόνια αποτειχισμένος από τους αιρετικούς εικονομάχους ψευδεπισκόπους χωρίς να ιδρύσει νέες Τοπικές Εκκλησιές-Τοπικές Συνόδους γιατί περίμεναν την νέα Οικουμενική Σύνοδο, η οποία εκφράζοντας την βούληση του αποτειχισμένου λαού καθαίρεσε επίσημα τους αιρετικούς εικονομάχους ψευδεπισκόπους για να εκλέξει νέους ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ έχει δικαιοδοσία. Ο άγιος Μάξιμος ο ομολογητής αποτειχίσθηκε μέχρι τον μαρτυρικό θάνατό του από όλα τα Πατριαρχεία και τις Τοπικές αυτοκέφαλες Εκκλησίες που είχαν πέσει τότε σχεδόν ΟΛΑ στην αίρεση του μονοθελητισμού χωρίς να ενταχθεί σε μια υποτιθέμενη νέα Εκκλησία-Τοπική Σύνοδο ούτε προέτρεπε για κάτι τέτοιο.

«Η νηστεία των Αγίων Αποστόλων αν και δεν έχει νομοθετηθή υπό Οικουμενικής ή τοπικής Συνόδου, ως αρχαίον έθος έχει νόμου ισχύν και δεν δύναται να καταργηθή ή τροποποιηθή. Ναι, δεν δύναται να τροποποιηθή η νηστεία αύτη υπό τινος Χριστιανού, έστω και Αρχιερέως. Δεν δύναται ακόμη να την καταργήση μία Εκκλησία εν αγνοία της άλλης. Εφ' όσον όμως και αι τηρούσαι το Παλαιόν και διατηρούσαι το Νέον Ημερολόγιον Εκκλησίαι, αι μεν δέχονται και αι άλλαι ανέχονται τον περιορισμόν αυτόν, δεν έγινε Σχίσμα. Σχίσμα θα ήτο, εάν διεφώνουν επί του προκειμένου αι Αυτοκέφαλοι Εκκλησίαι και τα Πατριαρχεία και διέκοπτον τας σχέσεις των μετά των Νεοημερολογιτικών Εκκλησιών. Τούτο όμως δεν έγινε. Άρα δεν υπάρχει Σχίσμα! https://www.impantokratoros.gr/A004934E.el.aspx ».

ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

"Μοναχός Θεόδωρος, 9 Ιανουαρίου 2023 στις 11:07 μ.μ."

Δυστυχώς ο "Άτλαντας" Τρικαμηνάς κάνοντας «οικονομίες» έστελνε τα πνευματικά του παιδιά στους αιρετικούς οικουμενιστές για το Μυστήριο της βάπτισης και μακάρι να το σταμάτησε αυτό http://www.freevolition.gr/apoteixisi+trikaminas.htm , https://paterikiparadosi.blogspot.com/2018/02/blog-post_0.html … όπως ευτυχώς άλλαξε τουλάχιστον από ότι ξέρω την στάση του για την ψηφιακή κάρτα πολίτη με τσιπ καταδότη του αντιχρίστου 666 http://www.freevolition.gr/666.htm που κάποτε έλεγε ότι δεν είναι «τίποτα» μεμπτό!…
Είναι κρίμα γιατί στο βιβλίο του: "Ἡ Διαχρονικὴ Συμφωνία τῶν Ἁγίων Πατέρων γιὰ τὸ Ὑποχρεωτικὸ τοῦ 15ου Κανόνος τῆς Πρωτοδευτέρας Συνόδου περὶ Διακοπῆς Μνημονεύσεως Ἐπισκόπου Κηρύσσοντος ἐπ’ Ἐκκλησίας Αἵρεσιν", http://www.freevolition.gr/15.pdf του Iερομονάχου Ευθυμίου Τρικαμηνά, Degiorgio εκδόσεις, Τρίκαλα 2012, δεν κάνει αιρετικές «οικονομίες». Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν http://www.freevolition.gr/15.pdf .

ΥΓ. Δεν είμαι βολεμένος ούτε έχω κάποιο λόγο να πω Ψέματα και δεν ξέρω αύριο αν θα ζω αλλά δόξα τον Θεό όσο αμαρτωλός και ανάξιος και αν είμαι προσπαθώ να ομολογώ την Αλήθεια του Χριστού και της Μίας Αγίας Εκκλησίας Του, ελπίζοντας για την σωτηρία της αθάνατης ψυχής μου και κραυγάζοντας όπως ο ληστής: «ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ».

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 9 Ιανουαρίου 2023 στις 11:07 μ.μ.

Ἐσύ βλέπω ὅτι εἶσαι μηχανή παραγωγῆς ψεύδους, διαστροφῆς καί μίσους, γνήσιον τέκνον τοῦ Σατανᾶ. Ἤ μᾶλλον τόν ἐξεπέρασες, διότι τέτοιες διαστροφές δέν θά ἔκανε οὔτε αὐτός, ἐπειδή θέλει νά ἔχῃ κάποιαν ἀξιοπιστίαν γιά νά τσουβαλιάζῃ ἄτομα σάν ἐσένα. Γιατί βγαίνεις καί γράφεις δημοσίως τέτοιες χονδροειδεῖς ἀνοησίες, ἐνῷ δέν καταλαβαίνεις ἀπολύτως τίποτε ἀπ' ὅσα διαβάζεις; Ἐλπίζω νά λές ψέμματα καί ὡς πρός τό «Μοναχός», διότι ἀλλοίμονον ἐάν οἱ Μοναχοί ἔχουν ὑποταχθῆ πλήρως εἰς τόν Διάβολον.

Λοιπόν, ἔγραψα ὅτι ἐάν ἡ εἰσαγωγή τοῦ ν.ἑ. δέν γινόταν χάριν τῆς προωθήσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἀλλά χάριν κάποιας ποιμαντικῆς ἀνάγκης ἐννοεῖται, ὁπότε θά ὑπῆρχε καί συμφωνία, ἄρα δέν θ' ἀνεμένετο νά γίνῃ σχίσμα, τότε, λοιπόν, ΙΣΩΣ (ἔτσι ἀκριβῶς ἔγραψα!) νά μήν εἶχα ἀποτειχισθῆ, διότι εἰς τήν ὑποθετικήν αὐτήν περίπτωσιν δέν θά ἦτο δογματικόν τό θέμα. Ἀλλά, οἱ προϋποθέσεις αὐτές, ὅπως γράφω τά τελευταῖα 24 χρόνια, ΔΕΝ ὑπῆρχαν!!! Ἄρα ὄχι μόνον δέν ἦτο παράνομος ἡ ἀποτείχισις τοῦ 1924, ἀλλ' ἐπεβάλλετο κιόλας!!! Κατάλαβες, ὦ Οὐνῖτα; Δέν νομίζω, καθότι σ' ἔχει σκοτίσει πλήρως τόν νοῦν ὁ Διάβολος καί τόν ὑπηρετεῖς πιστῶς!

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Αγαπητέ αδελφέ Δημήτριε Χατζηνικολάου επειδή σημασία έχει να κάνουμε μια εποικοδομητική ορθόδοξη συζήτηση δημόσια, χωρίς άσκοπους διαξιφισμούς, με ψυχωφελές αποτέλεσμα με την Χάρη του Θεού σε παρακαλώ θερμά μην αγνοήσεις το ερώτημά μου και δώσε μου την εκτίμησή σου, έστω και με δύο σειρές, στην παρακάτω σκέψη μου: Ως αποτειχισμένος από την παναίρεση του οικουμενισμού δεν συμμετέχω σε μνημόνευση οικουμενιστή ψευδεπίσκόπου ούτε σε συλλείτουργα και συμπροσευχές με αιρετικούς οικουμενιστές ψευδεπικόπους, όποτε πώς είναι δυνατόν να προωθείται η παναίρεση του Οικουμενισμού εάν εκκλησιάζομαι από αληθινό ορθόδοξο αποτειχισμένο Ιερέα που χρησιμοποιεί το νέο ημερολόγιο και όχι άραγε αν εκκλησιάζομαι στο Άγιο Όρος που ο αγιορείτης αποτειχισμένος Ιερέας χρησιμοποιεί το παλαιό ημερολόγιο και αποτειχίστηκε πρόσφατα από την «αιρετική οικουμενιστική Εκκλησία» που χρησιμοποιεί το νέο ημερολόγιο χωρίς να ενταχθεί σε κάποια από τις λεγόμενες πολλές «παλαιοημερολογίτικες Συνόδους-Εκκλησίες ΓΟΧ» όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζονται;

ΥΓ. Ίσως θα στενοχωρήσω πάλι όλες τις «πλευρές» αλλά δεν μπορώ να μην το πω: Θαρρώ ότι είναι αρμοδιότητα ΜΟΝΟ μίας αληθινής Αγίας Οικουμενικής Συνόδου (αν δεν είμαστε στα Έσχατα Χρόνια) όχι μόνο να καταδικάσει την παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού αλλά και να ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ, αν το θεωρήσει σκόπιμο και αν υπάρχουν οι θεολογικές και ποιμαντικές προϋποθέσεις (και για τα ποίμνιο, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία), ενδεχομένως κάποια από τις πολλές λεγόμενες «παλαιοημερολογίτικες Συνόδους» στην ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΩΣ "ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ" ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ (παπικούς, προτεστάντες, μονοφυσίτες… μέχρι και χιλιαστές) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!... ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ… Γιατί «Πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια (Ψαλμ. 95,5)». ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14, ΣΤΙΧΟΣ: 6 «λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι' ἐμοῦ». ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, Α' ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2, ΣΤΙΧΟΣ: 5 «εἷς γὰρ Θεός, εἷς καὶ μεσίτης Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων, ἄνθρωπος Χριστὸς Ἰησοῦς». ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10, ΣΤΙΧΟΣ: 30 "ἐγὼ καὶ ὁ πατὴρ ἕν ἐσμεν". ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ Α', ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΙ: 2 «ἐν τούτῳ γινώσκετε τὸ πνεῦμα τοῦ Θεοῦ· πᾶν πνεῦμα ὃ ὁμολογεῖ Ἰησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶ ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐστι· 3 καὶ πᾶν πνεῦμα ὃ μὴ ὁμολογεῖ τὸν Ἰησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶ ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἔστι· καὶ τοῦτό ἐστι τὸ τοῦ ἀντιχρίστου, ὃ ἀκηκόατε ὅτι ἔρχεται, καὶ νῦν ἐν τῷ κόσμῳ ἐστὶν ἤδη». ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, «ΠΡΑΞ. 4,10 ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΣΤΩ ΠΑΣΙΝ ΥΜΙΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΙ ΤΩ ΛΑΩ ΙΣΡΑΗΛ ΟΤΙ ΕΝ ΤΩ ΟΝΟΜΑΤΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ, ΟΝ ΥΜΕΙΣ ΕΣΤΑΥΡΩΣΑΤΕ, ΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΗΓΕΙΡΕΝ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ, ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΟΥΤΟΣ ΠΑΡΕΣΤΗΚΕΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΥΜΩΝ ΥΓΙΗΣ. ΠΡΑΞ. 4,11 ΟΥΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΛΙΘΟΣ Ο ΕΞΟΥΘΕΝΗΘΕΙΣ ΥΦ' ΥΜΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΩΝ, Ο ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΚΕΦΑΛΗΝ ΓΩΝΙΑΣ. ΠΡΑΞ. 4,12 ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΝ ΑΛΛΩ ΟΥΔΕΝΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ· ΟΥΔΕ ΓΑΡ ΟΝΟΜΑ ΕΣΤΙΝ ΕΤΕΡΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΝ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΝ Ω ΔΕΙ ΣΩΘΗΝΑΙ ΗΜΑΣ».

«ΙΩ. 15, 5: ΧΩΡΙΣ ΕΜΟΥ ΟΥ ΔΥΝΑΣΘΕ ΠΟΙΕΙΝ ΟΥΔΕΝ», ΑΓΑΘΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ (ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ «ὃς δ' ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου, οὗτος σώσει αὐτήν (Μάρκ. 8, 35)».
"Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων» (ΕΠΕ 23, 492 - 494)"... http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm .

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 11 Ιανουαρίου 2023 στις 2:27 μ.μ.

Ἀγαπητέ μου ἐν Χριστῷ ἀδελφέ Εὐστάθιε, ὀρθῶς γράφεις ὅτι μόνον μία ἀληθῶς Πανορθόδοξος Σύνοδος δύναται ν' ἀποφανθῇ ἀλαθήτως ἐπί τοῦ θέματος πού θέτεις. Ἡ δική μου γνώμη ἴσως νά εἶναι ἐσφαλμένη, ἀλλ' ἐφόσον μοῦ τήν ζητεῖς, θά τήν ἐκφράσω.

1. Ὀρθῶς πράττεις πού εἶσαι ἀποτειχισμένος τόσον ἀπό τήν Σύνοδον τοῦ ν.ἑ. ὅσον καί ἀπό αὐτές τοῦ π.ἑ. Γιά τήν πρώτην, δέν γίνεται κἄν λόγος, διότι εἶναι προφανέστατα αἱρετική. Δυστυχῶς, καί οἱ Σύνοδοι τοῦ π.ἑ. ἔχουν πέσει σέ διάφορες πλάνες, ὅπως «ἄκυρα μυστήρια τῶν Ν/Ητῶν», ΘΝΠ κ.λπ. Οἱ γνωστές κατηγορίες τοῦ Τρικαμηνᾶ καί τῶν ὁμοφρόνων του, περί δῆθεν λατρείας τοῦ Ἰουλιανοῦ Ἡμερολογίου, περί «παραλλήλων ἐπισκόπων» κ.λπ. εἶναι ὅλες ὑπαγορεύματα τοῦ Σατανᾶ.

2. Τό ν.ἑ. ἔχει ἐξ ὁλοκλήρου (καί ὄχι μόνον τό νέον Πασχάλιον) καταδικασθῆ ἀπό τρεῖς Πανορθοδόξους Συνόδους. Εἰς τήν Ἐκκλησιαστικήν Ἱστορίαν τοῦ Μελετίου, Μητροπολίτου Ἀθηνῶν, Γ’ Τόμος, Βιέννη 1784, σελ. 402 (http://invenio.lib.auth.gr/record/125916), διαβάζουμε τά ἑξῆς: «Πατριαρχεύοντος τότε τοῦ Ἱερεμίου σύνοδος Μητροπολιτῶν συνήχθη ἐν Κωνσταντινουπόλει τῷ αφπγ’. ἐπιδημήσαντος καί Σιλβέστρου τοῦ Ἀλεξανδρείας, ἥτις κατακρίνασα τό καινοτομηθέν ὑπό Γρηγορίου τοῦ Ρώμης Καλενδάριον, δέν τό ἐδέχθη, κατά τήν αἴτησιν τῶν Λατίνων». Δέν ἀπέρριψε, δηλαδή, μόνον τήν ἀλλαγήν τοῦ Πασχαλίου, ἀλλά ὁλόκληρον τό «Καλενδάριον» τοῦ «πάπα».

3. Ὅπως ἀνεμένετο, τό ν.ἑ. ἦτο ἡ αἰτία σχίσματος, πρῶτον, διότι παρέβη τήν προαναφερθεῖσαν ἀπόφασιν τῆς Πανορθοδόξου Συνόδου τοῦ 1583, καί, δεύτερον, ἐπειδή ἦτο γνωστόν ὅτι ἔγινε χάριν τῆς «Ἑνώσεως τῶν Ἐκκλησιῶν», τοὐτέστιν ἀπετέλεσεν ἐργαλεῖον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. (Βλ. τό ἄρθρον μου εἰς https://koukfamily.blogspot.gr/2017/09/blog-post_16.html.) Λοιπόν, μέ τό «μαχαῖρι» πού οἱ Οἰκουμενισταί (=Σατανισταί) ἔσφαξαν τήν Ἁγίαν Μητέρα μας (Ἐκκλησίαν) τό 1924 εἶναι ὀρθόν ἐμεῖς νά κόβουμε σήμερα τό ψωμί μας;

4. Ἐάν, ὅμως, ὑπάρχῃ ποιμαντική ἀνάγκη, π.χ. ἄν στήν πόλιν ὅπου διαμένει κάποιος ὑπάρχῃ ναός καί ὀρθόδοξοι ἀποτειχισμένοι, ἱερεύς καί πιστοί, οἱ ὁποῖοι, λόγῳ ἀγνοίας, ἔχουν πιστεύσει τά Ψεύδη καί τίς φλυαρίες τῶν πατέρων Ἰωήλ Γιαννακοπούλου, Ἐπιφανίου Θεοδωροπούλου, Εὐθυμίου Τρικαμηνᾶ κ.ἄ., ἤ γιά κάποιον ἄλλον λόγον, δέν δέχονται τό π.ἑ., τότε νομίζω ὅτι δέν θά ἐκόλαζεν ὁ Θεός τήν κοινωνίαν μέ αὐτούς, τοὐλάχιστον γιά ἕν χρονικόν διάστημα, μέχρι νά διαπιστωθῇ ἄν οἱ ἐν λόγῳ εἶναι ὄντως ἀληθινοί Ὀρθόδοξοι καί ὄχι κρυπτο-οικουμενισταί. Τοὐτέστιν, ἐάν ὑπάρχῃ ποιμαντική ἀνάγκη (καί μόνον ὑπό αὐτήν τήν προϋπόθεσιν), τότε ἡ διαφορά τοῦ ἡμερολογίου δέν νομίζω ὅτι θά πρέπῃ νά παίξῃ καθοριστικόν ρόλον, προσωρινῶς τοὐλάχιστον.

5. Συμπέρασμα: Τό ὀρθόν εἶναι ν' ἀκολουθοῦμε ὅλοι τό π.ἑ. Ἐάν, ὅμως, ὑπάρχῃ ποιμαντική ἀνάγκη, τότε, πρός καιρόν, νομίζω ὅτι δύναται κάποιος ν' ἀκολουθῇ τό ν.ἑ., ἐφόσον κατά τά ἄλλα ἡ ἐνορία ὀρθοδοξῇ καί εἶναι ἀποτειχισμένη ἀπό πᾶσαν αἵρεσιν καί σχίσμα. Μέ πραγματικήν ἀποτείχισιν ἐννοῶ, βεβαίως, καί ὄχι ἁπλῶς μέ παῦσιν μνημοσύνου τοῦ ἐπιχωρίου ψευδεπισκόπου, ἀλλά μέ κοινωνίαν μέ ἄλλους δῆθεν ὀρθοφρονοῦντας, οἱ ὁποῖοι κοινωνοῦν μέ τόν ἐπιχώριον ψευδεπίσκοπον! Ἡ ἀρχή τῶν συγκοινωνούντων δοχείων ἰσχύει κι ἐδῶ. Ὅπως μοῦ εἶπε γνωστός Καθηγητής Θεολογίας, μακαρίτης πλέον, ἐάν ρίξῃς λίγο δηλητήριον στήν γωνίαν μιᾶς δεξαμενῆς γεμάτης μέ νερό, θά δηλητηριασθῇ ὁλόκλοηρος ἡ δεξαμενή!

Ευστάθιος Μοσχοβίτης είπε...

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ μου Δημήτριε, σε ευχαριστώ θερμά που ανταποκρίθηκες και εξέφρασες την θέση σου με καλή προαίρεση θαρρώ και ελπίζω ότι είναι χρήσιμο να εκφράζουμε και να ομολογούμε δημόσια την ορθόδοξη πίστη μας ώστε να κεντρίζουμε το ενδιαφέρον των αναγνωστών για αληθινή ορθόδοξη ομολογία στους μάλλον έσχατους καιρούς της παναίρεσης του οικουμενισμού.

Σε τιμά ιδιαίτερα το γεγονός να δηλώνεις δημόσια ότι μπορεί και να κάνεις λάθος και φανερώνει την καλή προαίρεσή σου κατά την ορθόδοξη Ομολογία Πίστεως. Με την σειρά μου δηλώνω ότι δεν κατέχω το "αλάθητο" του αντίχριστου "αλάθητου" αιρετικού Πάπα της Ρώμης και αν πράξω κάτι καλό το οφείλω στον Άγιο Θεό Πατέρα μας γιατί δικές μου είναι μόνο οι αμαρτίες.

Σημασία δεν έχει να αποδείξω ότι κάνεις λάθος ή ότι ομολογείς ορθόδοξα αλλά να σκεφτούμε όλοι αν ομολογούμε και βιώνουμε "ορθόδοξα" την πίστη μας μελετώντας την Αγία Γραφή, τους Πατέρες της Εκκλησίας, την Ιερή Παράδοση και Εκκλησιαστική Ιστορία μας με προσευχή, ώστε με την Χάρη και φώτιση του Θεού να την κατανοούμε και πραγματικά να βιώνουμε ορθόδοξα την Αγία Πίστη μας.

Καταρχήν θαρρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την μεγάλη σημασία της αρχής των συγκοινωνούντων δοχείων, που ορθότατα επισήμανες, όχι μόνο κατά την διακοπή της μνημόνευσης των αιρετικών οικουμενιστών ψευδεπισκόπων, «ἀλλά μέ κοινωνίαν μέ ἄλλους δῆθεν ὀρθοφρονοῦντας, οἱ ὁποῖοι κοινωνοῦν μέ τόν ἐπιχώριον ψευδεπίσκοπον!»… ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝΑ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.

Έχω στο παρελθόν χρησιμοποιήσει χαρακτηρισμούς ημερο-λατρεία όχι από μίσος απέναντί σου και σε άλλους αλλά γιατί θαρρώ ότι δεν είναι δυνατόν μια Πανορθόδη ή Οικουμενική Σύνοδος να καταδικάσει αναιτιολόγητα χωρίς ορθόδοξα επιχειρήματα ένα οποιοδήποτε κοσμικό ημερολόγιο (σαν αυτό το οποίο ισχύει στην Ελλάδα σήμερα), το οποίο δεν καταργεί το μόνο θέμα πίστεως που έθεσε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος για το ημερολόγιο, δηλαδή, τον «Πασχάλιο Κανόνα»!
Ελπίζω να μην κατηγορηθώ ατεκμηρίωτα ως «αντίχριστος» για την επιμονή μου στα ορθόδοξα αιτιολογημένα επιχειρήματα του συνόλου των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων μας όταν πρόκειται να ερμηνεύσουμε ένα ζήτημα πίστεως και να αποφανθούμε αν είναι δογματικό ή όχι. Οπότε ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ την ορθόδοξη πίστη και τα Δόγματα της Μίας αγίας Εκκλησίας μας (τις κυριότερες Δογματικές αρχές μας ομολογούμε στο Ορθόδοξο Σύμβολο της Πίστεως μας) και όχι ένα ημερολόγιο, το οποίο μόνο ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ Ή ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ».
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ (ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, ΟΥΤΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ), ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΕΟ (Ή ΠΑΛΑΙΟ! ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ;

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕ Ή ΕΘΙΞΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ Ή ΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.