ΦΙΜΩΣΙΣ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΙΕΡΑΡΧΩΝ – ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΩΝ ---- Dimitris Hatzinikolaou, Associate Professor


 

11-11-22 https://orthodoxostypos.gr/%cf%86%ce%b9%ce%bc%cf%89%cf%83%ce%b9%cf%83-%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%81%cf%87%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b2%cf%85%cf%84%ce%b5/

 

--

Dimitris Hatzinikolaou, Associate Professor

 

University of Ioannina, Dept. of Economics

 

University Campus, 45110 Ioannina

 

HELLAS

 

Tel.: +30 26510 05925, Fax: +30 26510 05092

 

E-mail: dhatzini@uoi.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πασίγνωστη σε όλους μας wikipedia ακολουθεί τα χνάρια της ΝΤΠ.
Αν πάτε στο άρθρο-λήμμα της wikipedia για τον μακαριστό τώρα Αιτωλίας Κοσμά, και προσπαθήσετε να διαγράψετε την φράση "που ήταν ανεμβολίαστος", δεν θα σας το επιτρέψει λέγοντας ότι υπάρχει φίλτρο για βανδαλισμούς κλπ και να προσπαθήσετε αργότερα.
Κι αν το προσπαθήσει κάποιος αργότερα να το (ξανα)διαγράψει, πάλι θα βγει το ίδιο μήνυμα περί φίλτρου για βανδαλισμό κλπ(όπου βανδαλισμός,κατά την βικιπέδια, είναι η προσπάθεια του να θίξει κάποιος την αξιοπιστία της εγκυκλοπαίδειας ή το να γράφει κάποιος "ανοησίες"!!)
"Δημοκρατία"σου λέει μετά και ελεύθερη γνώμη...
Μήπως όμως είναι Δικτατορική "Δημοκρατία";;

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 11 Νοεμβρίου 2022 - 11:47 π.μ.

Δηλαδή, κατ' ἐσέ, πρέπει ὁ καθένας νά ἔχῃ τήν δυνατότητα ν' ἀλλάζῃ τό λῆμμα;

Ανώνυμος είπε...

Η εν λόγω διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη να τροποποιεί το λήμμα. Εγώ όμως την εν λόγω παρατήρηση-σημείωση την έκανα για τους εξής λόγους:διότι δεν επιτρέπει την τροποποίηση του συγκεκριμένου λήμματος που προανέφερα κι εξήγησα τι εννοεί με τον όρο "βανδαλισμός". Θέλει η wikipedia,να μην ακούγεται η άλλη γνώμη και να τα διαβάζουμε με τον τρόπο που θέλει(εδώ τα Κατεχόμενα της Κύπρου το λέει "Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου"). Και για τον Αιτωλίας θέλει να ξέρουμε το ότι ήταν ανεμβολίαστος[θεωρώ ότι το χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό αυτόν με αρνητική σημασία]. Αν κάποιος δηλ πάει να διαγράψει από το λήμμα ότι ήταν ανεμβολίαστος,δεν θα του επιτραπεί αυτή η διαγραφή,την ίδια ώρα που πιο πάνω είχε 1 παράγραφο για την δίωξή του το 2021 επειδή δεν ακολούθησε τις αποφάσεις της συνόδου.
Δεν λέω ότι πρέπει ο κάθε "άσχετος",ο όποιος ναναι να τροποποιεί το λήμμα αλλά να μην χρησιμοποιούμε κι προσωπικά δεδομένα(πχ αν είχε κάνει το εμβόλιο ή όχι για να λέμε ήταν αρνητής κι να κάνουμε προπαγάνδα). Για τον καρδιολόγο peter mccullοugh η αγγλική βικιπέδια γράφει τα εξής(αν θέλετε ψάξτε το):"During the COVID-19 pandemic, McCullough has promoted misinformation about COVID-19, the COVID-19 vaccine, and COVID-19 treatments...", ενώ λέει την αλήθεια. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η wikipedia προωθεί την προπαγάνδα της ΝΤΠ και δίνει μία μόνο οπτική γωνία (αυτή που συμφέρει).....

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο ανώνυμος 8.04.
Ύστερα από έρευνά μου για το τι είναι ο βανδαλισμός κατά την wikipedia βρήκα το εξής:"Βανδαλισμός θεωρείται οποιαδήποτε διαγραφή ή αλλαγή περιεχομένου που γίνεται εσκεμμένα ως προσπάθεια υπονόμευσης της ακεραιότητας της εγκυκλοπαίδειας. Ο συνηθέστερος τύπος βανδαλισμού είναι η αντικατάσταση του υπάρχοντος κειμένου με ανοησίες, ονόματα ή άσχετο περιεχόμενο."
Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει ο κάθε τυχαίος, ο όποιος να'ναι να τροποποιεί το/τα λήμμα/-τα...

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

@ 12 Νοεμβρίου 2022 - 8:04 μ.μ.

Σ' αὐτό πού λές, ὅτι γιά τόν κοιμηθέντα Αἰτωλίας Κοσμᾶν ὑπονοεῖ πονηρά ὅτι πέθανε ἐπειδή ἦτο «ἀνεμβολίαστος» (διάβαζε «ἀδηλητηρίαστος»), συμφωνῶ 100% μαζί σου! Ἐπίσης, ἐξεπλάγην σφόδρα πού γράφει γιά τόν ἐξαιρετικόν Ἐπιστήμονα Peter McCullough ὅτι δῆθεν "contributed to COVID-19 misinformation." Αἶσχος! Σ'εὐχαριστῶ γιά τήν πληροφορίαν. Ἐξακολουθῶ νά μήν πιστεύω, ὡστόσον, ὅτι ὁ ὁποιοσδήποτε μπορεῖ ν΄ ἀλλάξῃ τά λήμματα. Ἐν τοιαύτη περιπτώσει, τίποτε δέν πιστεύω ἀπό τά ὅσα γράφει γιά ὅ,τι δήποτε! Μάλιστα, καί τά ὡς ἄνω δαιμονικά ψεύδη πού γράφει γιά κ. McCullough μπορεῖ κάποιος νά τά προσέθεσεν, ἔτσι δέν εἶναι; Μπορεῖς, σέ παρακαλῶ, νά μοῦ ὑποδείξῃς πῶς νά προσπαθήσω ν' ἀλλάξω κάποιο ἄλλο λῆμμα, γιά νά διαπιστώσω ἄν ἔχῃς δίκαιον καί σ' αὐτό τό θέμα; Μ' ἐνδιαφέρει πολύ νά ξέρω, διότι συχνά χρησιμοποιῶ αὐτήν τήν ἐγκυκλοπαίδειαν.

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως μπορεί να το αλλάξει και να τροποποιήσει το λήμμα ο καθένας.
Στη βικιπέδια στο κάθε λήμμα υπάρχει ένα σημάδι που μοιάζει με μολύβι. Πατάτε πάνω στο μολύβι και πατάτε ύστερα στο επεξεργαστείτε χωρίς να συνδεθείτε( εκτός αν έχετε λογαριασμό οπότε κάνετε είσοδο-σύνδεση με τον λογαριασμό σας). Ύστερα κάνετε την επεξεργασία και πατάτε το "δημοσιεύστε". Το λήμμα έτσι επαναδημοσιεύεται με την καινούρια τροποποίηση..