Toυ Μητρ. Ηλείας κ. Γερμανού : Τι συμβαίνει; τα τελευταία 30 χρόνια έχουν αγιοποιηθή τόσα πρόσωπα, όσα δεν αγιοποιήθηκαν αιώνες!

Δια τούτο διερωτάται κανείς· Τι συμβαίνει; Είναι μεγάλη η αγιότητα σήμερα  και τόσοι πολλοί στην εποχή μας ευηρέστησαν τω Θεώ, ώστε Εκείνος τους εθαυμάστωσε και αποδεδειγμένως δημοσίως τους ενεφάνισε ή εμείς έχομε χάσει τα αγιοπνευματικά κριτήρια αναγνωρίσεως ενός αγίου; Μήπως στην σημερινή απιστία και την αδιαφορία των ανθρώπων, ούτοι ζητούν «σημεία», ως ζητούσαν οι Ιουδαίοι και οι Έλληνες των χρόνων του Ιησού (Ίδε σχετικά περιστατικά: Ματθαίου ιβ΄ 38 – 45 , ιστ΄ 1 – 4, κζ΄ 42 – 44, Λουκά δ΄ 23 – 30, ια΄ 29, Ιωάννου στ΄ 30 – 41, Α΄ Κορινθίους 22 – 26), και η Εκκλησία, αντιθέτως απ΄ ό,τι έπραξεν ο Κύριος, προσπαθή να ικανοποιήση το αίτημα με την αγιοποίησι νέων προσώπων; Μήπως η Εκκλησία μας επηρεασμένη από την μόδα του συγχρονισμού ή της νέας εποχής, αναζητεί να προβάλη στους χριστιανούς μας νέα άγια πρότυπα, εγκαταλείποντας τα υπάρχοντα σπουδαία και μεγάλα τοιαύτα; Μήπως είναι τούτο κάτι «που πουλάει» κατά την σημερινήν ορολογίαν, και κάποια μέλη της δεν θέλουν να στερηθούν των ωφελημάτων του; Πάντως ό,τι και αν συμβαίνη, έχω την αίσθησιν ότι ευρισκόμεθα εις λάθος δρόμο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πραγματικά με αυτά που βλέπουνε τα μάτια μου.
Κείμενο του εμβολιόφιλου και αιρετικού(όσοι είναι αρνητές τους θεωρώ αυτόχειρες) Ηλείας Γερμανού βάλατε??
Πάλι καλά που παραιτήθηκε. Πρ.Ηλείας πια!! Ευτυχώς!!!!
Διάδοχός του εξελέγη ο από Βοηθός Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, πνευματικοπαίδι του γερμανού.... Είδομεν!!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο το κρίμα που θα έχεις Κωστάκη πλανεμένε βοσκέ για την αγιομαχία σου και το σιγοντάρισμα στα παλαιοημερολογίτικα σχίσματα.
Την Ημέρα της Κρίσης, την φοβερή, κανείς σχισματικός και πλανεμένος δεν θα μπορεί να σε σώσει για την συνεχιζόμενη αναρίθμητες φορές αγιομαχία σου και πλάνη σου και το σιγοντάρισμα στα παλαιοημερολογίτικα σχίσματα.

Έλληνας Ορθόδοξος

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Ακριβώς. Αυτός, και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του, που τόσα χρόνια ήταν δεσπότης και επέτρεπε να κηδεύονται όλοι όσοι αυτοκτόνησαν στην μητροπολιτική του περιφέρεια, χωρίς καμία διάκριση, καθ' υπόδειξη των θείων κανόνων, χαρακτήρισε με πολλή αγάπη ως αυτόχειρες τους απλούς ανθρώπους, τα θεωρούμενα πνευματικά του παιδιά! Πνευματικοί πατέρες! Δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται, οι τω νοΐ και τη καρδία τεθολωμένοι!